Muck | maandag 15 oktober 2007 @ 19:30 |
![]() Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 44% gewijzigd door Muck op 17-08-2020 14:54:19 ] | |
Muck | maandag 15 oktober 2007 @ 19:41 |
Joburg sararaats (uit "Geïllustreerde Cocktails encyclopedie") Ingrediënten: 30 ml Bacardi 15 ml Dubonnet 3 scheutjes Orange Bitters Bereidingswijze: Shake alle ingrediënten met ij Giet het uit door een zeefje Voeg ijs toe Garneren met een spiraal sinaasappelschil. [ Bericht 0% gewijzigd door Muck op 20-10-2007 15:11:20 ] | |
Muck | maandag 15 oktober 2007 @ 19:47 |
Pina Colada sararaats Benodigdheden: longdrinkglas met een inhoud van 285 ml Ingrediënten: 30 ml witte rum 30 ml Malibu 30 ml kokosnootcrème 30 ml suikersiroop 125 ml sinaasappelsap Bereidingswijze: Shake alle ingrediënten met ijs en schenk het uit. Garneren met een partje ananas, drie stukjes ananasblad en een kers. Rietjes en roerstaafje toevoegen. | |
Muck | maandag 15 oktober 2007 @ 19:50 |
Frrrozen Hot Chocolate van Serendipity NY Isabeau Ingrediënten: Ongeveer 300 gram van je favoriete chocoladesmaak 2 theelepels van een mix voor warme chocolade (Nestlé of zo) 1,5 eetlepel suiker 350 ml melk 3 kopjes ijsblokjes/ijsschaafsel slagroom, halfzacht geklopt chocoladeschaafsel Bereidingswijze: Hak de chocolade in stukjes en smelt het au bain marie Roer zo af en toe rustig door. Doe er dan de chocolademix en de suiker door. Blijf roeren tot alles goed is gesmolten. Haal het pannetje van het vuur/uit het andere pannetje en roer er heel rustig 120 ml melk doorheen tot je een gladde massa hebt. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Doe dit mengsel, de rest van de melk en de ijsblokjes in een blender. Blend op hoge snelheid tot alles één bevroren massa is geworden. Doe het mengsel in 2 grote glazen en maak af met slagroom en chocoladeschaafsel. | |
Muck | donderdag 18 oktober 2007 @ 23:31 |
I Love You sararaats (Uit "Geïllustreerde Cocktails encyclopedie) Ingrediënten: 30 ml Kahlúa 30 ml Galliano 30 ml Baileys Irish Cream Benodigdheden: 90 ml cocktailglas Bereidingswijze: Giet de ingrediënten laagje voor laagje in een cocktailglas en serveer | |
Muck | maandag 3 maart 2008 @ 18:01 |
![]() Shirley (duh) Ingredienten: - 1 blik kokosmelk - 2 rijpe bananen - Half blikje ananasstukjes in sap (of verse ananas + sap als je het echt goed wil doen) - Gemalen kokos Benodigdheden: Blender Bereidingswijze: Eerst pureer je de banaan, daarna gooi je de ananasstukjes en wat sap naar smaak erbij. Vervolgens de kokosmelk en naar smaak de gemalen kokos erbij, nog even mixen en dan is het klaar. Serveertip: In de zomer kan het gecrusht worden met ijsblokjes, maar zo ook errug lekker én gezond! Ook nog in te vriezen als ijsjes, mits goed gepureerd. | |
Muck | maandag 17 augustus 2020 @ 14:51 |
![]() DutchMaria Volgens Wikipedia werd het rond 1780 uitgevonden in Schiedam. Het werd traditioneel bereid door moutwijn te destilleren en vervolgens op smaak gebracht met jeneverbessen en drop. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Dropzopie) Ingredienten: - 500 ml brandewijn - 100 ml water - 5 zoethoutstokjes - 50g jeneverbessen - 20g steranijs Bereidingswijze: Doe de zoethoutstokjes, de steranijs en de jeneverbessen samen met het water in een kookpan en zet dit op hoog vuur. Houd nog enkele jeneverbessen apart, zodat die later in de fles kunnen worden toegevoegd. Als het mengsel aan de kook gekomen is, zet het vuur dan laag en laat ongeveer een half uur zachtjes koken. Laat het mengsel afkoelen en meng daarna de sterke drank erdoor. Giet het door een zeef in een brandschone fles. Voeg de apart gehouden jeneverbessen toe in de fles. Hoe langer de dropzopie blijft staan, hoe lekkerder hij wordt. Serveertip: Voeg eventueel wat suiker toe aan de drank. Niet iedereen zal de dropsmaak ongezoet kunnen waarderen. |