FOK!forum / Culinesse à gogo / [Fok!-kookboek] Drankjes
Muckmaandag 15 oktober 2007 @ 19:30
drankjes.jpg

Alle recepten zijn voor 2 personen, tenzij anders aangegeven
080120_112545_kokkie.gif = geschikt voor kookn00bs
080120_112545_kokkiemedium.gif = geschikt voor wat gevorderde koks
080120_112545_kokkiehard.gif = alleen geschikt voor de kook-die-hards

080120_112545_kokkie.gif Dropzopie
080120_112545_kokkie.gif Frrrozen Hot Chocolate van Serendipity NY
080120_112545_kokkie.gif I Love You
080120_112545_kokkie.gif Joburg
080120_112545_kokkie.gif Pina colada
080120_112545_kokkie.gif Shirley's coco smoothie!

[ Bericht 44% gewijzigd door Muck op 17-08-2020 14:54:19 ]
Muckmaandag 15 oktober 2007 @ 19:41
Joburg
sararaats (uit "Geïllustreerde Cocktails encyclopedie")


Ingrediënten:
30 ml Bacardi
15 ml Dubonnet
3 scheutjes Orange Bitters

Bereidingswijze:
Shake alle ingrediënten met ij
Giet het uit door een zeefje
Voeg ijs toe
Garneren met een spiraal sinaasappelschil.

[ Bericht 0% gewijzigd door Muck op 20-10-2007 15:11:20 ]
Muckmaandag 15 oktober 2007 @ 19:47
Pina Colada
sararaats

Benodigdheden:
longdrinkglas met een inhoud van 285 ml

Ingrediënten:
30 ml witte rum
30 ml Malibu
30 ml kokosnootcrème
30 ml suikersiroop
125 ml sinaasappelsap

Bereidingswijze:
Shake alle ingrediënten met ijs en schenk het uit.
Garneren met een partje ananas, drie stukjes ananasblad en een kers.
Rietjes en roerstaafje toevoegen.
Muckmaandag 15 oktober 2007 @ 19:50
Frrrozen Hot Chocolate van Serendipity NY
Isabeau

Ingrediënten:
Ongeveer 300 gram van je favoriete chocoladesmaak
2 theelepels van een mix voor warme chocolade (Nestlé of zo)
1,5 eetlepel suiker
350 ml melk
3 kopjes ijsblokjes/ijsschaafsel
slagroom, halfzacht geklopt
chocoladeschaafsel

Bereidingswijze:
Hak de chocolade in stukjes en smelt het au bain marie
Roer zo af en toe rustig door.
Doe er dan de chocolademix en de suiker door.
Blijf roeren tot alles goed is gesmolten.
Haal het pannetje van het vuur/uit het andere pannetje en roer er heel rustig 120 ml melk doorheen tot je een gladde massa hebt.
Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe dit mengsel, de rest van de melk en de ijsblokjes in een blender.
Blend op hoge snelheid tot alles één bevroren massa is geworden.
Doe het mengsel in 2 grote glazen en maak af met slagroom en chocoladeschaafsel.
Muckdonderdag 18 oktober 2007 @ 23:31
I Love You
sararaats (Uit "Geïllustreerde Cocktails encyclopedie)

Ingrediënten:
30 ml Kahlúa
30 ml Galliano
30 ml Baileys Irish Cream

Benodigdheden:
90 ml cocktailglas

Bereidingswijze:
Giet de ingrediënten laagje voor laagje in een cocktailglas en serveer
Muckmaandag 3 maart 2008 @ 18:01
Shirley's coco smoothie
Shirley (duh)

Ingredienten:
- 1 blik kokosmelk
- 2 rijpe bananen
- Half blikje ananasstukjes in sap (of verse ananas + sap als je het echt goed wil doen)
- Gemalen kokos

Benodigdheden:
Blender

Bereidingswijze:
Eerst pureer je de banaan, daarna gooi je de ananasstukjes en wat sap naar smaak erbij.
Vervolgens de kokosmelk en naar smaak de gemalen kokos erbij, nog even mixen en dan is het klaar.

Serveertip:
In de zomer kan het gecrusht worden met ijsblokjes, maar zo ook errug lekker én gezond! Ook nog in te vriezen als ijsjes, mits goed gepureerd.
Muckmaandag 17 augustus 2020 @ 14:51
080120_112545_kokkie.gif Dropzopie
DutchMaria

Volgens Wikipedia werd het rond 1780 uitgevonden in Schiedam. Het werd traditioneel bereid door moutwijn te destilleren en vervolgens op smaak gebracht met jeneverbessen en drop. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Dropzopie)

Ingredienten:
- 500 ml brandewijn
- 100 ml water
- 5 zoethoutstokjes
- 50g jeneverbessen
- 20g steranijs

Bereidingswijze:
Doe de zoethoutstokjes, de steranijs en de jeneverbessen samen met het water in een kookpan en zet dit op hoog vuur. Houd nog enkele jeneverbessen apart, zodat die later in de fles kunnen worden toegevoegd.

Als het mengsel aan de kook gekomen is, zet het vuur dan laag en laat ongeveer een half uur zachtjes koken.

Laat het mengsel afkoelen en meng daarna de sterke drank erdoor.
Giet het door een zeef in een brandschone fles. Voeg de apart gehouden jeneverbessen toe in de fles. Hoe langer de dropzopie blijft staan, hoe lekkerder hij wordt.

Serveertip:
Voeg eventueel wat suiker toe aan de drank. Niet iedereen zal de dropsmaak ongezoet kunnen waarderen.