nevaeh87 | woensdag 10 oktober 2007 @ 09:40 |
heyhey! heb even een vraagje aan de culinaire types onder ons. Ik ben op zoek naar een recept voor vegetarische pasta, maar het liefste geen rode saus. Daarnaast het liefste ook zonder vis ofzo.... iemand een goed en makkelijk recept? (ben niet de grootste kookheld) alvast bedankt! | |
Lienekien | woensdag 10 oktober 2007 @ 09:56 |
Supersimpel. Ik vind 't zelf erg lekker. Pasta koken. Intussen prei schoonmaken, in ringen snijden en in een minuut of 10 zachtjes gaar bakken in een koekenpan of wok. Naar smaak uitgeperst teentje knoflook meebakken. Dan zachte geitenkaas in stukjes over de prei verdelen. De uitgelekte pasta erop gooien. Boel door elkaar mengen. Opdienen met versgemalen peper en walnoten. En als het zondag is, maak je er nog een lekkere salade bij. ![]() | |
RedWind | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:04 |
Google maar eens op een pasta met blauwe kaas en peren. Erg lekker. Wat er verder nog bij moet weet ik zo even niet uit het hoofd. | |
beelz | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:12 |
Pasta met brocoliroomsaus en gebakken brie. Ik eet eigenlijk geen vegozooi maar dit was lekker genoeg om vaker te eten ^OGebakken brie met pasta en broccoliroomsaus Benodigdheden: - 1 scharrelei (L) - peper - 8 eetl. paneermeel - 2 kaasjes a 200 gram brie president 60+ elk in 8 punten - 600 gram panklare broccoli in kleine roosjes - zout - 400 gram spaghetti - 1 ui, gesnipperd - 2 teentjes knoflook, gesnipperd - ½ eetl. olijfolie traditioneel - 1 zakje champignonsaus (maggi) - 40 gram kruidenboter Bereiding: Klop het ei met wat peper in een diep bord los. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Wentel de briepunten door het ei en vervolgens door het paneermeel. Laat het paneerlaagje even drogen en paneer de punten nogmaals. Kook de broccoli in water met zout in ca. 5 minuten beetgaar en giet de groente af. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Fruit de ui met de knoflook ca. 3 minuten in de hete olie en schep de broccoli erdoor. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en schep hem door de groenten. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de briepunten in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Serveer de spaghetti met de saus en de briepunten. [ Bericht 81% gewijzigd door beelz op 10-10-2007 10:18:30 ] | |
mgerben | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:14 |
Nodig: Pasta Pesto Zongedroogde tomaten Spinazie (pot of diepvries) Pijnboompitten Gedroogde tomaten in stukjes snijden. Heel even in olijfolie opbakken, een minuutje ofzo. Pijnboompitten erbij, ook een moment laten bakken. Dan de uitgelekte spinazie erbij. Als de spinazie warm is doe je er een halve of hele pot pesto (naar smaak) doorheen. Nou ja, en dat serveer je dus als saus bij de pasta. Erg lekker! | |
liefie_ | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:21 |
Mijn favo is kei simpel ![]() Ik gebruik zelf tomatensaus uit een blik/pakje maar je kunt natuurlijk ook zelf met tomaten aan de slag en zo scheutje witte wijn, beetje suiker, zout, peper, gefruit uitje, beetje knoflook, wat rode peper, basilicum en veel kaas ![]() That's it! En dan kun je er trouwens nog bij gooien wat je zelf lekker vind aan groenten of zo | |
liefie_ | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:22 |
Ow sorry ik dacht dat er stond het liefst rode saus ipv niet rood ![]() Naja hij is wel jummie Die van mcgerben is trouwens briljant lekker | |
parselmouth | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:30 |
Tagliatelle koken, cherrytomaatjes snijden. Tagliatelle van het vuur halen, afgieten, 1 of 2 teentjes knoflook er boven persen, wat olijfolie er over, beetje peper en zout, cherrytomaatjes erbij knallen en vervolgens nog flink wat basillicum. Simpeler kan niet, maar het is heerlijk! | |
sammeh | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:50 |
Tagliatelle koken, verse spinazie alvast in het vergiet doen en de tagliatelle daarin afgieten. Dan wat olijfolie er overheen en best wel wat zongedroogde tomaten (koud, die worden vanzelf wel warm) erdoorheen gooien. Erg lekker met strooikaas ![]() | |
Lienekien | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:51 |
quote:Wat noem jij strooikaas? | |
Moragh_DaughterofSune | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:52 |
Voor 2-3 personen 2 zakken tortellini of ravioli naar keuze 1 beker creme fraiche flinke hoeveelheid peper 2 volle tl pesto 2 tenen knoflook Breng een grote pan water aan de kook. Bedenk je dat tortellini graag drijven, doe de pan dus niet te vol. Kook de tortellini tot ze gaar zijn. Let niet op de kooktijd op de verpakking, maar proef er regelmatig eentje. Als ze gaar zijn afgieten in een vergiet en de pan leeg weer op laag vuur zetten. Giet ruim olijfolie in de pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook. Voeg als de knoflook glazig is de creme fraiche toe, daarna de peper en de pesto en laat onder regelmatig roeren heel kort nog pruttelen. Doe het vuur uit en schep de pasta erdoorheen. Lekker met een frisse salade en brood. | |
Black_Tulip | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:54 |
Ik heb gister nog vegetarische pasta gegeten, maar ik vond er niet veel aan. Het exacte recept weet ik niet, maar het was met spaghetti, prei, champignons, tofu en creme fraiche. Ik vond het niet echt een succes, maar misschien jij wel ![]() | |
Lienekien | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:55 |
quote:Ik mis ook een beetje de smaakmaker, bijv. blauwschimmelkaas of pesto. | |
sammeh | woensdag 10 oktober 2007 @ 10:56 |
quote:Je kan parmazaanse kaas nemen, maar ik heb meestal gewoon jonge kaas. Als dat is wat je bedoelde ![]() | |
klaarover | woensdag 10 oktober 2007 @ 11:05 |
Tomatensaus zonder vlees: Los een ansjovisje op in voldoende warme olijfolie. Fruit zeer-fijn-gesneden wortel ui en selderij in de olie-en-ansjovis. Kiep een blik Italiaanse tomaten erbij. Beetje kapotmaken. Plus wat kruiden en specerijen: oregano, thijm, laurier, nootmuskaat. Laat nu een middag zachtjes pruttelen. Voor die rijpe smaak (het ansjovisje doet al veel) kan je ook nog wat parmezaan erindoen, of wat MonoNatriumGlutamaat in poedervorm, maar dat is smokkelen. Breng op smaak met z&p, nog meer olijfolie en versgesneden peterselie. | |
Lienekien | woensdag 10 oktober 2007 @ 11:06 |
quote:Ik zou dan échte parmezaanse kaas nemen, dat is zo verrukkelijk. Ik dacht dat je misschien Zwitserse strooikaas bedoelde. Veel mensen gruwen daarvan maar als je slank wilt, is het nog best te eten. | |
Karrel_Laaglawaai | woensdag 10 oktober 2007 @ 11:09 |
Die brie lijkt me echt lekker! | |
Black_Tulip | woensdag 10 oktober 2007 @ 11:12 |
quote:Die miste ik ook ja. | |
the_disheaver | woensdag 10 oktober 2007 @ 11:16 |
quote:maar dan met tagliatelle ipv spaghetti ![]() Spinazzi, een paddestoelsoort + pijnboompitten. + wat je maar wilt en tagliatelle | |
Karrel_Laaglawaai | woensdag 10 oktober 2007 @ 11:18 |
quote:Maar dan wel spinazie-tagliatelle | |
nevaeh87 | woensdag 10 oktober 2007 @ 12:21 |
wow! Dit zijn echt veel ideen! super! gaaf! Die van MC gerben lijkt me lekker simpel en lekker! die met brie lijkt me idd ook super!! maar dat is wel iets moeilijker om te maken.... bij de spinazie...het beste rode of groene pesto? Sorry..ben echt een kookramp en moet dit weekend dus koken voor vrienden (waarvan 2 vegetariers....maar ik vind zelf rode saus zo lekker...dus die maak ik erbij....) ga dus 2 sauzen maken: rode (met gehakt) en groene...daarnaast nog pasta-salade met pesto en gewone salade en stokbrood met kruidenboter.....volgens mij moet het dan wel lukken toch? | |
liefie_ | woensdag 10 oktober 2007 @ 12:24 |
Groene pesto | |
nevaeh87 | woensdag 10 oktober 2007 @ 12:28 |
ok..haha ![]() | |
Alcarin | woensdag 10 oktober 2007 @ 13:13 |
quote:Wel zonder vlees, maar niet vegetarisch ![]() Klinkt lekker allemaal, ik ga ook proberen ![]() | |
beelz | woensdag 10 oktober 2007 @ 14:17 |
quote:Die met brie is heel simpel, mijn vriendin kan ook niet koken en die heeft het gemaakt. Tis alleen iets meer voorbereiding maar het is echt heel simpel. | |
liefie_ | woensdag 10 oktober 2007 @ 15:12 |
quote:Ik ga vanavond ook maar die pasta maken van mcgerben denk ik ![]() Ik zag trouwens (dit is misschien een beetje off topic maar ja) dat er een fok kookboek is... Misschien een idee om ook een vegetarische versie te maken? Lijkt mij wel leuk! | |
nevaeh87 | woensdag 10 oktober 2007 @ 16:21 |
laat je even weten hoe het smaakt? vegetarische kookboek is een goed initiatief!! | |
Mini_rulez | woensdag 10 oktober 2007 @ 16:34 |
Waarom zouden vegetariërs geen rode saus eten? Je kunt altijd dezelfde saus met en zonder vlees maken. Hou er trouwens wel rekening mee dat veel vega's ook geen vis eten. Ik zag hierboven al ergens ansjovis staan, maar dat kan dus niet. Kaas en paddenstoelen zijn altijd goede vegetarische opties bij pasta. Lekker veel groente (broccoli, courgette, tomaat natuurlijk) met een uitje, champignons, eventueel wat knoflook.. Heerlijk in een lasagna met brie of schimmelkaas. Makkelijke sausjes kun je maken met kruidenkaas, Boursin Cuisine enzo, ook altijd goed. | |
beelz | woensdag 10 oktober 2007 @ 16:35 |
quote:Vego sectie staat al in kookboek, lijkt mij meer dan genoeg. | |
Vloris | woensdag 10 oktober 2007 @ 16:38 |
Pasta met champignon-roomsaus Ingrediënten: - pasta - champignons - prei (of lenteuitjes ofzo) - 1 paprika - bakje boursin of andere roomkaas naar keuze - bloem (30g ofzo) - boter (net zoveel als de bloem) - melk (halve liter ofzo) - boullion-poeder (b.v. bospaddestoelenboullion is zeer geschikt) Bereiding: - Smelt de boter in een pannetje, vuur uit en vervolgens beetje bij beetje de bloem erdoorheen roeren totdat je bijna een soort deeg hebt en je pan weer schoon is. - vuur weer aan, en scheutje voor scheutje melk erbij, steeds weer goed roeren tot alle klontjes wegzijn voor je de volgende scheut toevoegt. - bouillonpoeder toevoegen - ondertussen prei snijden en even aanbakken in een koekepan - roomkaas ook door de saus roeren - paprika en champignons in stukjes snijden en door de saus gooien Saus nog een paar minuutjes door laten pruttelen terwijl je wacht tot de pasta ook gaar is (dat moet je zelf even verzinnen wanneer je die op gaat zetten, algemene regel is dat de saus wel wacht, de pasta niet, die dient direct opgedient te worden) Eet smakelijk! | |
HenkBenzinetank | woensdag 10 oktober 2007 @ 20:03 |
quote: persen hoeft niet, plakjes is al voldoende. En ik zou de cherrytomaatjes + de rest alvast in een schaal gooien, zodat de smaak van de knoflook, olijfolie en peper en zout in de tomaatjes kan trekken als de pasta kookt. Daarna afgieten, door elkaar husselen, verse basilicum erover gooien en als laatst: ![]() ![]() | |
Serendips | dinsdag 16 oktober 2007 @ 00:07 |
Tagliatelle met mango en gorgonzola-walnotensaus Ingrediënten: • 300 gram tagliatelle • 150 gram gorgonzola of magor (gorgonzola met mascarpone) • 4 bosuitjes • 1 teentje knoflook • 1 bekertjes creme fraiche • 1 grote stevig mango • half bouillonblokje • ca. 90 gram walnoten • peper en zout naar smaak Evt. melk of water Bereiding: Mango schillen en in stukjes snijden (evt. een paar partjes apart houden voor de garnering). Walnoten grof hakken en 4 halve apart houden. Bosuitjes fijn snijden. Tagliatelle gaar koken volgens aanwijzingen op verpakking. Creme fraiche, gorgonzola (magor) en bouillonblokje in een steelpannetje laten smelten en dit in 5 minuten al roerende zachtjes aan de kook brengen. Knoflook uitpersen boven kaasmengsel en mee laten koken. Evt. peper en zout toevoegen. De saus aanlengen met melk of water tot de gewenste dikte. De gehakte walnoten roosteren in een droge koekenpan en bestrooien met (grof) zout. Mango, gehakte bosuitjes en half deel van de walnoten bij de kaas voegen en kort mee verwarmen. Tagliatelle afgieten, over de borden verdelen, saus erover scheppen en de rest van de walnoten erover strooien. Gebruik de mango en halve walnoten om te garneren. ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 16 oktober 2007 @ 09:32 |
Tagliatelle-pesto men neme: een doos champignons brocooli courgette pasta-pesto pastasticks van Verstegen / verse pesto een bak creme fraiche geraspte kaas / parmezaanse kaas tagliatelle (verse ![]() de groentes in stukjes snijden (evt nog wat andere lekkere groentes toevoegen) en wokken tot vooral de broccoli goed gaar is. Pan met water opzetten, en pasta koken Creme fraiche erbij met pesto (bij de groente) en goed doorroeren. saus op inmiddels gare tagliatelle gieten, en klaar is kees ![]() | |
Fallen | dinsdag 16 oktober 2007 @ 10:23 |
Voor de mensen die niet kunnen koken: - Pasta - Diepvries spinazie - Boursin Pasta koken, spinazie ontdooien/verwarmen, Boursin door de spinazie roeren. Klaar. Eventueel nog zout/peper toevoegen... (Hiermee heb ik het best een tijdje uitgehouden toen ik op kamers woonde....) | |
motorbloempje | dinsdag 16 oktober 2007 @ 10:26 |
élke dag? ![]() ![]() | |
Fallen | dinsdag 16 oktober 2007 @ 11:00 |
quote: ![]() Nee, afwisselen met friet halen, pizza laten bezorgen, eten bij mams en jezelf uitnodigen bij vrienden.. ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 16 oktober 2007 @ 11:11 |
![]() ![]() |