FOK!forum / Klaagbaak / Misleidende menukaarten
DaMartzondag 7 oktober 2007 @ 11:27
We schrijven gisterenavond, en samen met een groep medeFOK!kers zat ik in een niet nader te noemen etablissement in Den Haag. Een aantal van ons hoefde niet lang na te denken over de bestelling, toen we zagen dat ze een menu hadden dat 'Three Steaks' heet . De omschrijving zei iets over drie sappige steaks met saladegarnering.

Als ware carnivoren dachten wij dat het een bord vol met vlees zou zijn. En toen kregen we dit voorgeschoteld:

.

Geen bord vol vlees dus. Het was gewoon een halve steak in drie stukken verdeeld, die als garnering diende voor de salade . Vanzelfsprekend was dit een enorme teleurstelling en met deze drie happen steak konden wij absoluut niet voorzien in onze vleesbehoefte .

Bij deze wil ik dus even klagen over misleidende menukaarten in restaurants, die een rooskleuriger beeld schetsen van wat je op je bord krijgt. Het zou verboden moeten worden!
Tha_Erikzondag 7 oktober 2007 @ 11:30
Je had de enchilada's moeten nemen .
Thetallguyzondag 7 oktober 2007 @ 11:31
popo
HeyFreakzondag 7 oktober 2007 @ 11:32
haags bordje
HaverMoutKoekjezondag 7 oktober 2007 @ 11:33
en hoeveel moest je hievoor betalen? Die sla is ook 10x niks idd, alleen een beetje mais uit blik erdoor
Pakspulzondag 7 oktober 2007 @ 11:33
Met een groep Fokkers, netzo kansloos
DaMartzondag 7 oktober 2007 @ 11:34
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 11:33 schreef computergirl het volgende:
en hoeveel moest je hievoor betalen? Die sla is ook 10x niks idd, alleen een beetje mais uit blik erdoor


Dat is geen maïs, dat zijn croutons . En ik geloof dat dit los (buiten menu om) iets van 10 euro kostte of zo.
Schnabbeltjezondag 7 oktober 2007 @ 11:35
Je mond open doen en even vragen hoe het eruit zal gaan zien was natuurlijk ook te veel moeite.
Flashwinzondag 7 oktober 2007 @ 11:35
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 11:33 schreef Pakspul het volgende:
Met een groep Fokkers, netzo kansloos
Tha_Erikzondag 7 oktober 2007 @ 11:40
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 11:35 schreef Schnabbeltje het volgende:
Je mond open doen en even vragen hoe het eruit zal gaan zien was natuurlijk ook te veel moeite.

Dat doe jij wel in elk restaurant?

"Meneer ober, ik wil graag weten hoe dit gerecht eruit gaat zien, wat het gewicht is, de kleur en even voorproeven alstublieft."
Coelhozondag 7 oktober 2007 @ 11:58
Het voordeel van Amerika: Daar bestel je gewoon een bepaald gewicht aan vlees.
Harajuku.zondag 7 oktober 2007 @ 12:00
Haha die salade ook
Cypress_Hillzondag 7 oktober 2007 @ 12:02
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 11:58 schreef Coelho het volgende:
Het voordeel van Amerika: Daar bestel je gewoon een bepaald gewicht aan vlees.
Federer-fanzondag 7 oktober 2007 @ 12:03
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 11:27 schreef DaMart het volgende:
Het was gewoon een halve steak in drie stukken verdeeld, die als garnering diende voor de salade .
Schunckelstarzondag 7 oktober 2007 @ 12:03
dan bestel je er toch gewoon twee bij?
dan heb je er ook drie

vlees
DaMartzondag 7 oktober 2007 @ 12:05
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 11:35 schreef Schnabbeltje het volgende:
Je mond open doen en even vragen hoe het eruit zal gaan zien was natuurlijk ook te veel moeite.


Alsof zo'n ober je een minder rooskleurig beeld gaat schetsen dan de menukaart .

En wat Tha_Erik zegt, sluit ik me helemaal bij aan!
boriszzondag 7 oktober 2007 @ 12:08
smaakte het wel ?
DaMartzondag 7 oktober 2007 @ 12:10
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:08 schreef borisz het volgende:
smaakte het wel ?


Op drie happen vlees kan ik niet een gefundeerd objectief oordeel daarover vormen .
Public_NMEzondag 7 oktober 2007 @ 12:12
Tja, als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil gaan zitten moet je niet zeiken.
Roizondag 7 oktober 2007 @ 12:13
Lekker uit de magnetron
Public_NMEzondag 7 oktober 2007 @ 12:15
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:13 schreef Roi het volgende:
Lekker uit de magnetron

Nee hoor, gewoon door de oven. Aardappeltaartje waarschijnlijk wel uit de magnetron.
Frappelsienzondag 7 oktober 2007 @ 12:33
Bah.. het ziet onsmakelijk uit
gebrokenglaszondag 7 oktober 2007 @ 12:36
Al die groente is best wel gezond hoor.
DaMartzondag 7 oktober 2007 @ 12:36
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:36 schreef gebrokenglas het volgende:
Al die groente is best wel gezond hoor.


Maar het was sla .
Adfundumzondag 7 oktober 2007 @ 12:37
Wel weer veel pepers op de rand van het bord, ter compensatie.
DaMartzondag 7 oktober 2007 @ 12:37
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:15 schreef Public_NME het volgende:

[..]

Nee hoor, gewoon door de oven. Aardappeltaartje waarschijnlijk wel uit de magnetron.


De voorgerechten van sommige aanwezigen kwamen inderdaad uit de oven... er zat ook een en ander aangekoekt op de borden .
Mr.Cooperzondag 7 oktober 2007 @ 12:37
Ze dachten waarschijnlijk dat je net als een klein kind niet veel eet.
Mirjamzondag 7 oktober 2007 @ 12:38
wat is dat ronde ding
MetalSoniczondag 7 oktober 2007 @ 12:41
Mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten , niet begrijpen dat je voor meer, meer moet betalen *sigh*
Public_NMEzondag 7 oktober 2007 @ 12:42
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:37 schreef DaMart het volgende:

[..]

De voorgerechten van sommige aanwezigen kwamen inderdaad uit de oven... er zat ook een en ander aangekoekt op de borden .

Achja, dat weet je als je bij Le C. gaat eten. Betaal je ook voor. Heb vroeger daar in de keuken gewerkt, wat een slavendrijvers!
Stevezondag 7 oktober 2007 @ 12:42
Dat was wel een deceptie ja.
Renezondag 7 oktober 2007 @ 13:11
Is deze foto op schaal genomen?
Schunckelstarzondag 7 oktober 2007 @ 13:12
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 13:11 schreef Renesite het volgende:
Is deze foto op schaal genomen?


nee,op een bord
Stevezondag 7 oktober 2007 @ 13:13
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:38 schreef MissyMirjaM het volgende:
wat is dat ronde ding
Aardappelpuree.
buzzerzondag 7 oktober 2007 @ 13:21
was dat de connaisseur ?
http://www.leconnaisseur.nl/
Serendipszondag 7 oktober 2007 @ 13:37
Zo zeg, de salade ziet er uit alsof die al is voorgekauwd door een koe!
Het oog wil ook wat...
Fleischmeisterzondag 7 oktober 2007 @ 13:39
Over het algemeen geldt: hoe duurder het restaurant, hoe minder vreten je op je bord krijgt
Serendipszondag 7 oktober 2007 @ 13:42
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 13:39 schreef Henno het volgende:
Over het algemeen geldt: hoe duurder het restaurant, hoe minder vreten je op je bord krijgt


Laat dit nou net geen duur restaurant zijn...
DaMartzondag 7 oktober 2007 @ 13:47
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 13:21 schreef buzzer het volgende:
was dat de connaisseur ?
http://www.leconnaisseur.nl/


Dat is correct.
Malle_beerzondag 7 oktober 2007 @ 13:48
TS stelt zich aan met z'n vlees-gezeik
DaMartzondag 7 oktober 2007 @ 13:49
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 13:48 schreef Malle_beer het volgende:
TS stelt zich aan met z'n vlees-gezeik


U zijt vegetariër?
Buschettazondag 7 oktober 2007 @ 14:11
Hehe hier staan bij elk gerecht de grammen erbij vermeld. Zelfs als je bijvoorbeeld spagetti ofzo besteld.

Trouwens wat een bullshit...
quote:
Wij serveren een heerlijk 4-gangen menu van diverse voorgerechten met ijs of koffie toe voor


Hoe kan je menu met alleen voorgerechten nou een gangen menu noemen ?!? haha.. Pruts koks.

Soep
Voorgerecht.
Hoofdgerecht.
Nagerecht
Baba-O-Rileyzondag 7 oktober 2007 @ 14:31
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 13:12 schreef Schunckelstar het volgende:
nee,op een bord


Federer-fanzondag 7 oktober 2007 @ 15:00
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 13:12 schreef Schunckelstar het volgende:

[..]

nee,op een bord
elfzesendertigzondag 7 oktober 2007 @ 16:58
En wat is dit? Varkensvlees? Een echte steak is natuurlijk rundvlees!
wunderbaumzondag 7 oktober 2007 @ 19:21
Ik ben er ook wel eens wezen eten. Overschat restaurant. Doe mij maar de Joegoslaaf
Bielszondag 7 oktober 2007 @ 19:25
Wat een lelijk bord.
Schnabbeltjezondag 7 oktober 2007 @ 19:41
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:05 schreef DaMart het volgende:

[..]

Alsof zo'n ober je een minder rooskleurig beeld gaat schetsen dan de menukaart .

En wat Tha_Erik zegt, sluit ik me helemaal bij aan!


Dan verdien je het gewoon, dus zeur niet!

En ja, als ik zin heb in veel vlees, dan vraag ik het inderdaad aan de ober hoe groot die stukken vlees zijn.

Alsof het een schande is om aan de ober te vragen wat je op je bord krijgt.