FOK!forum / Klaagbaak / Worstenbroodjes bederven?
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 10:54
WAAROM in godesnaam, kan je een verpakking met 4 worstenbroodjes dat opengemaakt is (er zitten er dus nog 2 in ) maar 1 dag in de koelkast bewaren, terwijl als je het niet openmaakt je het minstens 3 jaar in je keukenkast kan bewaren.

IK SNAP DAT NIET!

Ik wil worstnebroodjes die je langer dan 1 dag kan bewaren, dan kan ik er nu ook nog van eten
Rave_NLvrijdag 5 oktober 2007 @ 10:55
semi-vaccuum verpakt
Echo99vrijdag 5 oktober 2007 @ 10:55
In de vriezer kan je ze vast wel langer bewaren toch?
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 10:57
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 10:55 schreef Rave_NL het volgende:
semi-vaccuum verpakt
Ja en ze bederven dan spontaan binnen 1 dag? Dus als ik 1 dag niet schijt, bederven ze in mijn maag
Rickocumvrijdag 5 oktober 2007 @ 10:57
INDERDAAD! Helemaal eens met TS, had ik vorige week ook zo 8 van die bitches gekocht, kwam ik thuis en maakte ik hem open, stond er ineens op de verpakking dat hij maar 1 á 2 dagen na opening houdbaar is
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 10:58
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 10:55 schreef Echo99 het volgende:
In de vriezer kan je ze vast wel langer bewaren toch?
Ja, dat is nu te laat Er liggen nu nog 2 worstenbroodjes die ik vorige week vrijdag heb opengemaakt

Denk dat ik het gewoon ga proberen, ze ruiken nog goed
BasEnAadvrijdag 5 oktober 2007 @ 10:58
Omdat er dan bacterien bijkomen.
Maare die broodjes kun je heus wel langer dan één dag bewaren. Die datum is ruim genomen voor de zekerheid.
marcel-ovrijdag 5 oktober 2007 @ 10:59
dat moeten ze volgens de wet er op zetten..
maar net als melk en vleesbeleg.. dat kan vaak zelfs 3 dagen later dan aangegeven nog geconsumeerd worden. alleen ligt dan de verantwoording bij de eindgebruiker
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 11:00
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 10:58 schreef BasEnAad het volgende:
Omdat er dan bacterien bijkomen.
Maare die broodjes kun je heus wel langer dan één dag bewaren. Die datum is ruim genomen voor de zekerheid.
Uhm... is een stukje kaas dan ook maar 1 dag houdbaar? Want als ik die openmaak en in een plastic zakje in de koelkast stop, dan doe je er ook nog 3 weken mee...

Dus... waarom de kaas wel en waarom de broodjes niet? Ze worden op 220 graden gebakken, iedere bacterie sterft spontaan bij die temp... En het zit in de koelkast, verpakt in een verpakking met een dichte zak eromheen.. serieus, ik snap het echt niet...
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 11:01
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 10:59 schreef marcel-o het volgende:
dat moeten ze volgens de wet er op zetten..
maar net als melk en vleesbeleg.. dat kan vaak zelfs 3 dagen later dan aangegeven nog geconsumeerd worden. alleen ligt dan de verantwoording bij de eindgebruiker
Jaaaaaaa, maar als ik een pak melk openmaak dan kan ik die gebruiken tot de uiterste houdbaarheidsdatum (meestal), iig niet 1 dag.... ik bedoel.. wtf, 1 dag... alsof in 1 dag iets in de koelkast meteen vol met bacterien zit..

Volgens mij doen ze het gewoon zodat ik om de dag worstenbroodjes ga kopen
marcel-ovrijdag 5 oktober 2007 @ 11:03
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:01 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Jaaaaaaa, maar als ik een pak melk openmaak dan kan ik die gebruiken tot de uiterste houdbaarheidsdatum (meestal), iig niet 1 dag.... ik bedoel.. wtf, 1 dag... alsof in 1 dag iets in de koelkast meteen vol met bacterien zit..

Volgens mij doen ze het gewoon zodat ik om de dag worstenbroodjes ga kopen
weggooi maatschappij noemt men dat
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 11:05
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:03 schreef marcel-o het volgende:

[..]

weggooi maatschappij noemt men dat
Jazeker.. dat is het.. maar kijk, ik snap niet waarom die 1 dag erop staat.. ik bedoel.. heb je voor de rest ooit nog wel eens iets gezien dat maar 1 dag houdbaar is
Lucifer_Doosjevrijdag 5 oktober 2007 @ 11:08
Gewoon open maken, tijdje laten liggen, en dan alsnog opeten
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 11:08
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:08 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
Gewoon open maken, tijdje laten liggen, en dan alsnog opeten
Dat ga ik nu ook doen ook...
BasEnAadvrijdag 5 oktober 2007 @ 11:12
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:00 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Uhm... is een stukje kaas dan ook maar 1 dag houdbaar? Want als ik die openmaak en in een plastic zakje in de koelkast stop, dan doe je er ook nog 3 weken mee...

Dus... waarom de kaas wel en waarom de broodjes niet? Ze worden op 220 graden gebakken, iedere bacterie sterft spontaan bij die temp... En het zit in de koelkast, verpakt in een verpakking met een dichte zak eromheen.. serieus, ik snap het echt niet...
In een dichte zak zitten ook bacterien, misschien heeft het met het vlees te maken. Dat bederft sneller dan kaas. Maar waarom precies weet ik ook niet.
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 11:13
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:12 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

In een dichte zak zitten ook bacterien, misschien heeft het met het vlees te maken. Dat bederft sneller dan kaas. Maar waarom precies weet ik ook niet.
Tsja.. maar een stuk geopend worst, ik noem maar even gelders gekookt kan je ook wel 4-5 dagen bewaren tot het zuur gaat ruiken.
BasEnAadvrijdag 5 oktober 2007 @ 11:14
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:13 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Tsja.. maar een stuk geopend worst, ik noem maar even gelders gekookt kan je ook wel 4-5 dagen bewaren tot het zuur gaat ruiken.
Ik denk dat je die worstenbroodjes ook wel zo lang kan bewaren.
Lucifer_Doosjevrijdag 5 oktober 2007 @ 11:15
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:08 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Dat ga ik nu ook doen ook...
Nou, sterkte dan maar
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 11:19
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:15 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

[..]

Nou, sterkte dan maar


Rev-vrijdag 5 oktober 2007 @ 11:19
kaas is al schimmel
maniack28vrijdag 5 oktober 2007 @ 11:19
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:19 schreef Rev- het volgende:
kaas is al schimmel
Nee, dat is brie

of is kaas serieus al schimmel
BasEnAadvrijdag 5 oktober 2007 @ 11:24
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:19 schreef maniack28 het volgende:

[..]



[afbeelding]
tlijkt wel een lul
crazy_ivanvrijdag 5 oktober 2007 @ 11:25
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:19 schreef Rev- het volgende:
kaas is al schimmel
Kaas is een gefermenteerd product.
crazy_ivanvrijdag 5 oktober 2007 @ 11:29
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:00 schreef maniack28 het volgende:

[..]

Ze worden op 220 graden gebakken, iedere bacterie sterft spontaan bij die temp...
Verhitten voorkomt dan misschien wel een voedselinfectie maar niet een voedselvergiftiging.
Jolly_Reapervrijdag 5 oktober 2007 @ 11:48
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:24 schreef BasEnAad het volgende:

[..]

tlijkt wel een lul
Mannen die overal een lul in zien moeten of uit de kast komen of minder masturberen.
fransbredavrijdag 5 oktober 2007 @ 11:49
Mensen die geen vers worstenbrood halen.
BasEnAadvrijdag 5 oktober 2007 @ 11:51
quote:
Op vrijdag 5 oktober 2007 11:48 schreef Jolly_Reaper het volgende:

[..]

Mannen die overal een lul in zien moeten of uit de kast komen of minder masturberen.
Dan kom ik wel uit de kast
makkie88vrijdag 5 oktober 2007 @ 11:53
het is de bedoeling dat je alles opvreet zodat je langzaam verslaafd raakt aan die bende..

kep net ook een pakkocht met 12 worstebroodjes.. Jamjam:D.. stra lekker eten, allemaal!!
elfzesendertigvrijdag 5 oktober 2007 @ 16:59
Op een pak drinken staat ook wel dat het na openen een paar dagen houdbaar is, maar dat kan je ook gerust weken bewaren Niet dat ik nu wil zeggen dat je dat worstenbroodje weken kan bewaren natuurlijk, maar je snapt wat ik bedoel denk ik
Broekpalingvrijdag 5 oktober 2007 @ 18:05
Ik had laatst een worstenbroodje waar het worstje een engziend rottend plasje viezigheid was geworden.