Klonk | vrijdag 5 oktober 2007 @ 09:41 |
Ik vraag me af welke soorten snoepjes je zelf kunt maken, ben al wat dingetjes op het spoor gekomen. Uiteraard chocospul enzo. Wie weet er nog meer lekkere dingen die je zelf kunt maken ? | |
tonks | vrijdag 5 oktober 2007 @ 10:05 |
Borstplaat ! | |
Muck | vrijdag 5 oktober 2007 @ 12:55 |
quote:inderdaad ![]() vroeger had je van die pakjes waar je je eigen snoepjes mee kon maken ![]() met van die uitsteekvormpjes enzo erbij, dat was echt ontzettend leuk spul! | |
MissHobje | vrijdag 5 oktober 2007 @ 13:26 |
Boterbabbelaars ![]() | |
Muck | vrijdag 5 oktober 2007 @ 13:33 |
ik vond op internet ook een receptje om zelf drop te maken... lijkt me best leuk om een keer te doen! Benodigdheden: twee pannetjes een beker een eetlepel een schoteltje een zeefje een spatel ingevet aluminiumfolie water gesneden zoethout stroop of bruine suiker salmiak gelatine blaadjes tarwebloem Bereiding: 1. Kook stukjes zoethout in 250 ml kraanwater. Pas op voor overkoken! 2. Schenk na 5 min. het zouthoutextract door het zeefje over in een ander pannetje. 3. Damp het extract in tot er nog ong. 50 ml over is. 4. Los 3 theelepels stroop of bruine suiker hierin op. 5. Voeg ½ theelepel salmiak toe voor gewone drop of 1½ theelepel salmiak voor zoute drop. 6. Laat een vel gelatine 5 min. in een beker water weken. 7. Maak ondertussen op een schoteltje een papje van 3 theelepels tarwebloem en een beetje water 8. Voeg aan het kokende zoethoutextract, terwijl je blijft roeren, de gelatine en het bloempapje toe. Er mogen geen klonten ontstaan! Pas op het mengsel brandt snel aan. 9. Als het mengsel glad en gebonden is, giet je het uit op een stuk licht ingevet aluminiumfolie 10. Laat de drop enkele dagen uitharden. Eet smakelijk! | |
Muck | vrijdag 5 oktober 2007 @ 13:42 |
Ook nog een recept voor lollies en schuimpjes gevonden lollies 250g kristalsuiker 2 theelepels vloeibare glucose vruchtensap Bereiding: 1. Bereiden van het vruchtensap. Verwarm zachte vruchten (zoals aardbeien, frambozen, ...) langzaam in een pannetje tot het sap vrijkomt. Niet roeren! 2. Zeven van het sap. Zet een fijne zeef boven op een kom en giet de inhoud van het pannetje met vruchtensap door de zeef. Laat de vruchten zonder erop te duwen uitlekken en gooi de inhoud van de zeef dan weg. 3. Doe de suiker en de glucose in een pan en giet het sap erbij. Zet de pan op het vuur en roer tot de suiker opgelost is en dek de pan even af. 4. Laat deze stroop, zonder te roeren, verder koken tot 143° - 149°C. Om het koken te stoppen neemt je de pan van het vuur en dompel je de bodem in koud water. 5. Bestrijk een marmeren plaat met een beetje olie en giet een paar eetlepels stroop uit (niet te veel, want anders koelt het te snel af). Steek als de stroop nog zacht is er een stokje in. 6. Om ervoor te zorgen dat de stokjes er niet onmiddelijk uitvallen doe je een paar druppels van de stroop op de plaats waar de stokjes moeten vastzitten. Laat de stokken nu afkoelen en hard worden. 7. Wikkel de lolly's daarna in cellofaan papiertjes. Schuimpjes Ingrediėnten 3 eiwitten 375 gram poedersuiker Bereiding Oven op laagste stand voor verwarmen. Mixer en grote schaal ontvetten met azijn en keukenpapier. Eiwitten stijfkloppen in schoon gemaakte kom. Als de eiwitten stijf zijn, 2 eetlepels poedersuiker in de kom zeven. Daarna nog een minuut mixen. De rest van de poedersuiker door het mengsel scheppen. Schep op een ingevette bakplaat kleine hoopjes van het schuim. Bak die schuimjes in 2 uur in de voorverwarmde oven op de laagste stand. Na het bakken de schuimpjes laten afkoelen op een taartrooster. | |
piepster | zaterdag 6 oktober 2007 @ 14:22 |
Van Janneke Vreugdenhil (NRCnext):quote: De hele column: http://weblogs.nrc.nl/weblog/kokenetc/2007/10/05/hrfst/#more-474 | |
JamesBrownie | zaterdag 6 oktober 2007 @ 14:26 |
caramel. | |
honda1990 | zaterdag 6 oktober 2007 @ 14:30 |
quote: ![]() ![]() | |
milo. | zondag 7 oktober 2007 @ 13:20 |
anders ik wel maar eigenlijk blijft het makkelijkst gewoon lekkere snoep te KOPEN! ![]() | |
Muck | zondag 7 oktober 2007 @ 18:00 |
quote: ja, dat is nog eens een nuttige toevoeging aan dit topic ![]() laten we voortaan ook alleen maar kant-en-klare gerechten kopen. | |
Maneki.Neko | zondag 7 oktober 2007 @ 18:16 |
Ik heb hier ergens een recept voor noga liggen..zal het binnenkort ff uittikken ![]() | |
MPG | zondag 7 oktober 2007 @ 22:46 |
quote:Van de red band toch? Maar dat spul heb ik al in geen eeuwen meer gezien ![]() | |
Klonk | maandag 8 oktober 2007 @ 03:27 |
ik ga die schuimpjes echt een keer proberen, ziet er erg lekker uit, die caramel trouwens ook | |
Muck | maandag 8 oktober 2007 @ 09:54 |
quote:klopt ja ![]() er zaten verschillende soorten poeder in het pak, dat je met water tot een deegje moest kneden, dan kon je er vormpjes uitsteken met de bijgeleverde stekertjes en dan moest het een tijdje drogen. Alleen haalden ze bij mij meestal niet de aangegeven droog-tijd ![]() | |
MPG | maandag 8 oktober 2007 @ 10:23 |
quote:Geniaal spul. Hoe zou het toch komen dat ze de droogtijd niet haalden ![]() | |
margrietje_01 | maandag 18 augustus 2008 @ 12:26 |
ik zoek al lang naar het recept van neusjes(een soort van paarse prisma).heeft iemand er een idee van? | |
LoudGirl | maandag 18 augustus 2008 @ 18:42 |
quote:Dat is iets eetbaars? | |
LeeHarveyOswald | maandag 18 augustus 2008 @ 20:53 |
quote:Dat was een soort instant-poeder voor van die snoep hartjes ![]() | |
Muck | dinsdag 19 augustus 2008 @ 14:22 |
quote: ![]() ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 19 augustus 2008 @ 19:02 |
quote:iets belgisch voor zover ik weet, heb ze nog nooit in nl gezien nl. Is een soort vloeibaar gummyspul met een hard buitenkantje. ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Muck op 19-08-2008 19:32:10 ] |