abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_53304052
quote:
Op woensdag 19 september 2007 16:53 schreef Frollo het volgende:
Inderdaad, welkom.

Met Dylan heb ik niets, maar kattenbezitters zijn okay.
Stiekem zijn mijn ouders de kattenbezitters, maar ga ik wel vaak langs om met de katten en hond te spelen. Dat telt ook wel toch
pi_53304069
quote:
Op woensdag 19 september 2007 16:51 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Nou, je hebt je vuurdoop ook al gehad.

Weesch welkom, Dylanesque! Voeg u vrolijk bij de pratenden.
Een warm welkom, dank!
pi_53304091
Weet je nog een kamer in Utrecht wellicht?
Aldus.
pi_53304183
Goeie vraag.
pi_53304250
Ik weet helaas geen kamer in Utrecht.
pi_53304265
Animal Collective stond afgelopen zomer in Nijmegen en toen vond ik het erg tegenvallen. Maar m'n verwachtingen waren dan ook wel nogal hoog.
pi_53304293
quote:
Op woensdag 19 september 2007 17:00 schreef Dylanesque het volgende:
Ik weet helaas geen kamer in Utrecht.
Oeioei. Dat is geen beste binnenkomer. Jammer!
pi_53304309
Een lekker recept voor mosselen dan?
Aldus.
pi_53304331
quote:
Op woensdag 19 september 2007 17:01 schreef Z het volgende:
Een lekker recept voor mosselen dan?
Een opvoedrecept, zogezegd. Voor iemand die niet zo van mosselen houdt. Heel attent van je, Z.
pi_53304474
quote:
Op woensdag 19 september 2007 17:01 schreef Z het volgende:
Een lekker recept voor mosselen dan?
BENODIGDHEDEN:

ZEER GROTE PAN (5 - 6 liter) zie
2 kilogram verse mosselen
1 kleine ui
1/2 winterwortel
6 takjes selderij (blad met steel)
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm (elk circa 5 centimeter)
mespunt peper
eventueel: witte wijn (niet zuur - niet zoet)

BEREIDEN:

Was de wortel, de tijm en de selderij.

Pel de ui.

Snijd de ui en wortel in grove stukken, laat de selderij heel .

Doe een halve centimeter water of witte wijn met de ui, wortel, tijm, selderij en laurierbladeren in in een grote pan.
Breng de inhoud van de pan aan de kook, leg er een deksel op en laat de groentebouillon 5 minuten zachtjes koken.

Doe - na 5 minuten - de mosselen bij de hete groentebouillon in de pan, maar vul de pan niet verder dan tot een derde vol.
Zet de pan met gesloten deksel op zo'n hoog mogelijke hittebron, blijf er bij en wacht ( circa 3 tot 5 minuten, lijkt langer ) tot de inhoud van de pan kookt - laat de pan dicht, het is te zien of het zover is zonder de pan te openen, de deksel komt omhoog als de inhoud van de pan kookt.

Pak - zodra de inhoud kookt - de pan van de hittebron en schud de inhoud om.

Zet de pan weer terug op de hittebron en tel tot tien.

Open de pan en controleer - door weer om te schudden - of alle schelpen open zijn;

- zo ja - dan zijn de mosselen klaar

- zo niet - laat ze dan nog even kort verder koken tot alle schelpen open zijn.


Sorry nog van die kamer
pi_53304551
Dit is echter gewoon een recept voor mosselen. .
pi_53304681
quote:
Op woensdag 19 september 2007 17:11 schreef Gellius het volgende:
Dit is echter gewoon een recept voor mosselen. .
Je zocht een lekker recept. Eerst maken en proeven, dán beoordelen.
pi_53305353
quote:
Op woensdag 19 september 2007 16:55 schreef Z het volgende:
Weet je nog een kamer in Utrecht wellicht?
Die vraag lezende, realiseer ik me ineens dat een meisje in mijn MSN laatst in haar naam iets van 'wie wil er een kamer hebben?' in haar naam had staan... ze woont nog in Utrecht ook.

Ik zal wel eens navragen als ze weer online is!
pi_53305394
ZOu briljant zijn als het lukt.
Aldus.
pi_53305510
quote:
Op woensdag 19 september 2007 17:15 schreef Dylanesque het volgende:

[..]

Je zocht een lekker recept. Eerst maken en proeven, dán beoordelen.
Een lekker recept voor iemand die niet van traditionele mosselen houhououdt.
pi_53305745
quote:
Op woensdag 19 september 2007 17:42 schreef Z het volgende:
ZOu briljant zijn als het lukt.
Die arme Erik zal zich genoodzaakt zien een alhier aangedragen kamer af te wijzen. Hij wil niet dat wij ons ermee bemoeien, immers. Daar is hij vrij duidelijk in.
pi_53308807
quote:
Op woensdag 19 september 2007 17:47 schreef Gellius het volgende:

[..]

Een lekker recept voor iemand die niet van traditionele mosselen houhououdt.
In dat geval presenteer ik hier een handig 3-stappenplan:

Stap 1: Koop mosselen
Stap 2: Gooi de mosselen weg
Stap 3: Bestel pizza

Stappen 1 & 2 kunnen naar eigen inzicht weggelaten worden.
  woensdag 19 september 2007 @ 19:50:14 #94
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_53308861
quote:
Op woensdag 19 september 2007 19:48 schreef Dylanesque het volgende:

[..]

In dat geval presenteer ik hier een handig 3-stappenplan:

Stap 1: Koop mosselen
Stap 2: Gooi de mosselen weg
Stap 3: Bestel pizza

Stappen 1 & 2 kunnen naar eigen inzicht weggelaten worden.
Ha. Dat komt me bekend voor van die enkele keer dat ik me buiten TTK waag. Maar hier is 't ook niet echt grappig.
The love you take is equal to the love you make.
pi_53308877
quote:
Op woensdag 19 september 2007 17:01 schreef Z het volgende:
Een lekker recept voor mosselen dan?
Het woord lekker in combinatie met mosselen.
I intend to live forever, or die trying.
pi_53308886
quote:
Op woensdag 19 september 2007 19:50 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ha. Dat komt me bekend voor van die enkele keer dat ik me buiten TTK waag. Maar hier is 't ook niet echt grappig.
Ik ben blijkbaar niet erg origineel. Kende 'm niet.
pi_53309563
Okee, okee. Jullie houden niet van mosselen. De teerbeminde houdt niet van mosselen. Ik sta alleen met mijn mosselen. Het is duidelijk hoor. .
pi_53310490
quote:
Op woensdag 19 september 2007 20:17 schreef Gellius het volgende:
Okee, okee. Jullie houden niet van mosselen. De teerbeminde houdt niet van mosselen. Ik sta alleen met mijn mosselen. Het is duidelijk hoor. .
Nou Gellius, mosselen houden toevallig wel van een wandelingetje! Dus waarom neem je ze niet mee naar het Oosterpark en ga je samen met hen, zittend op een bankje, genieten van de laatste zomerzon?
pi_53310642
Moet je mosselen nou beter koken of roosteren? Zelf neig ik naar roosteren maar misschien kan iemand met meer expertise mij daar meer over vertellen.
pi_53310721
quote:
Op woensdag 19 september 2007 21:01 schreef beeer het volgende:
Moet je mosselen nou beter koken of roosteren? Zelf neig ik naar roosteren maar misschien kan iemand met meer expertise mij daar meer over vertellen.
Mosselen kun je het beste dood knuppelen zodra ze aan land kruipen en dan meteen op eten. Zo voorkom je dat de karakteristieke smaak verloren gaat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')