FOK!forum / Klaagbaak / Smerig mierzoet Hollands gebak
blonchimaandag 17 september 2007 @ 04:25
Ik ben onlangs nog eens een keertje in Limburg geweest. Wat zijn die vlaaien toch gigantisch lekker.
Tuurlijk is het zoet, maar het heeft iets veel eerlijkers en natuurlijkers dan die mierzoete aan slagroomoverdosislijdende lijdende troep die je in het noorden des lands krijgt.

Dat gebak is alleen maar goed om mee te gooien...

Mijn klacht: Vlaaien horen verplicht te zijn in elke banketbakkerij. (Hoewel ik ernstig betwijfel of ze deze delicatesse in het noorden überhaupt kunnen maken.)

blonchimaandag 17 september 2007 @ 04:28



blonchimaandag 17 september 2007 @ 04:30



Verse aardbeienvlaai zónder slagroom
blonchimaandag 17 september 2007 @ 04:31



Kruimelrijstevlaai
Morwenmaandag 17 september 2007 @ 04:50
Ga verhuizen ofzo Vlaaien liggen in een stal
Ringomaandag 17 september 2007 @ 04:58
Mierzoet gebak

Morwenmaandag 17 september 2007 @ 05:00
quote:
Op maandag 17 september 2007 04:58 schreef Ringo het volgende:
Mierzoet gebak

[afbeelding]
Ieuw, jij woont zeker in Engeland ofzo
Ringomaandag 17 september 2007 @ 05:03
quote:
Op maandag 17 september 2007 05:00 schreef Morwen het volgende:

[..]

Ieuw, jij woont zeker in Engeland ofzo

PallominnoXmaandag 17 september 2007 @ 05:04


Schijnt echt een toppertje te zijn in het zuiden des lands, zoetigheid ligt aan 't dieet van de koe.
Morwenmaandag 17 september 2007 @ 05:07
quote:
Op maandag 17 september 2007 05:03 schreef Ringo het volgende:

[..]

[afbeelding]
Griekeland, mag ook En no thanx, ik ben sowieso geen zoetekauw maar hier springen mijn vullingen van mijn mond uit
Ringomaandag 17 september 2007 @ 05:20
hugecoollmaandag 17 september 2007 @ 05:23
quote:
Op maandag 17 september 2007 04:58 schreef Ringo het volgende:
Mierzoet gebak

[afbeelding]
Dat lijkt wel slecht gemaakte lasagne man
Ringomaandag 17 september 2007 @ 05:27
quote:
Op maandag 17 september 2007 05:23 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Dat lijkt wel slecht gemaakte lasagne man
Zelfde principe.
Dibblemaandag 17 september 2007 @ 05:31
quote:
Op maandag 17 september 2007 05:23 schreef hugecooll het volgende:

[..]

Dat lijkt wel slecht gemaakte lasagne man
sjappies die nog nooit van *baklava ' gehoord hebben dit spul is per kilo duurder dan goud vriend
Morwenmaandag 17 september 2007 @ 05:37
quote:
Op maandag 17 september 2007 05:31 schreef Dibble het volgende:

[..]

sjappies die nog nooit van *baklava ' gehoord hebben dit spul is per kilo duurder dan goud vriend
Baklava is vooral lucratief voor tandartsen
ThinkTankmaandag 17 september 2007 @ 06:04
Mieren zijn zuur, niet zoet!
bijdehandmaandag 17 september 2007 @ 06:51
Hier in Brabant zijn de taarten ook lekker
Daffodil31LEmaandag 17 september 2007 @ 07:06
Pas echt mierzoet als het er zo uitziet:

DrDarwinmaandag 17 september 2007 @ 07:41
quote:
Op maandag 17 september 2007 05:37 schreef Morwen het volgende:

[..]

Baklava is vooral lucratief voor tandartsen
Alleen al door naar baklava te kijken, springt het glazuur al van mijn tanden.

Isegrimmaandag 17 september 2007 @ 07:43
Baklava.

Slagroomgebak. Mokkagebakjes. Vlaai.
Artimaandag 17 september 2007 @ 07:48


Votzmaandag 17 september 2007 @ 07:51
Hier in Limburg is natuurlijk de traditie: ben je jarig op het werk, moet je vlaai uitdelen. Daar kan ik wel mee leven, maar als er 3 jarigen zijn in 1 week tijd vind ik dat iets te ver gaan. Je gaat naar de bakker, je bestelt een nasivlaai (lees: rijstevlaai) dan krijg je er standaard een kilo slagroom en een halve pak chocovlokken erop. De rijst is al gekookt in melk en dat is al machtig genoeg. Als ik dan verder kijk in de vitrine zie je de mokkataarten: alsof je aan een pakje blueband zit je schransen, tompoucen: 1x bijten en de vulling loopt je zo over je broek en de suiker kun je niet in grammen uitdrukken, kruisbessen vlaai met schuim: superzuur gecombineerd met purschuim, en het meest smerige: de slagroomtaart. Een goedkopere variant is een plakje droge cake in je mond en spuit vervolgens een hele fles slagroom van de Campina leeg in je mond.
Nee, geef mij maar de simpele kersen-, abrikozen- of aardbeienvlaai....ZONDER SLAGROOM!!!!!
DrDarwinmaandag 17 september 2007 @ 08:01
quote:
Op maandag 17 september 2007 07:51 schreef Votz het volgende:

Nee, geef mij maar de simpele kersen-, abrikozen- of aardbeienvlaai....ZONDER SLAGROOM!!!!!

Inderdaad,die slagroommanie van sommige mensen kent geen grenzen.
Slagroomtaart van de Hema bijvoorbeeld ....geef mij maar een vlaai, met vers fruit.
Kingsmaandag 17 september 2007 @ 08:12
Zelfs om 8 uur s'ochtends loopt het water nog in mn mond....



Wat nou vlaaien, vies stuk aardkorst met slappe vruchtjes
McGillesmaandag 17 september 2007 @ 08:22
Gebak is sowieso smerig, wat ik wel altijd grappig vind als er word getrakteerd op taart, dat de dikke mensjes zeggen:

"oooh ik ben eigenlijk aan het sonjabakkeren ( ), maar het is zo lekker he"
Currimaandag 17 september 2007 @ 08:33
moet je marsepein bij je taart doen, dan krijg je het wel zoet xD
ForumGekmaandag 17 september 2007 @ 09:05
Taarten van Huize van Wely uit Noordwijk aan Zee:

Teerrinngg, die zijn mooi, en gigantisch lekker !!







Taarten zijn wel best prijzig, volgens mij ongeveer ¤35 ofzo voor een gewone taart, maar echt, kunstwerken zijn het !

[ Bericht 16% gewijzigd door ForumGek op 17-09-2007 09:12:25 ]
Votzmaandag 17 september 2007 @ 09:23
quote:
Op maandag 17 september 2007 08:12 schreef Kings het volgende:
Zelfs om 8 uur s'ochtends loopt het water nog in mn mond....

[afbeelding]

Wat nou vlaaien, vies stuk aardkorst met slappe vruchtjes
Nee, dat is nog smeriger. Bijt je erin krijg je een cumshot van slagroom over je heen.

En waarom moet er nog slagroom op die bolus???
Daffodil31LEmaandag 17 september 2007 @ 09:30
Omdat slagroom gezond is. Tenzij je altijd graatmager wil blijven.
Teilrasiertmaandag 17 september 2007 @ 12:18
quote:
Op maandag 17 september 2007 08:12 schreef Kings het volgende:
Wat nou vlaaien, vies stuk aardkorst met slappe vruchtjes
Dan moet je de vlaai ook niet bij Multivlaai halen....
Laura 2000maandag 17 september 2007 @ 12:29
Baklava Fantopic!!



Sommige vrienden van mij eten het niet omdat ze het er vies uit vinden zien!
Qweamaandag 17 september 2007 @ 12:30
quote:
Op maandag 17 september 2007 04:58 schreef Ringo het volgende:
Mierzoet gebak

[afbeelding]
baklava
Victor_Eremitamaandag 17 september 2007 @ 12:41
Baklava is goddelijk.
blonchimaandag 17 september 2007 @ 12:50
quote:
Op maandag 17 september 2007 08:12 schreef Kings het volgende:
Zelfs om 8 uur s'ochtends loopt het water nog in mn mond....

[afbeelding]

Wat nou vlaaien, vies stuk aardkorst met slappe vruchtjes
Nee, een drol draperen met geslachtsroom (lees Bossche Bol), da's pas lekker.
blonchimaandag 17 september 2007 @ 12:54
quote:
Op maandag 17 september 2007 12:41 schreef Victor_Eremita het volgende:
Baklava is goddelijk.


En dat bakken? Of bedoel je 'in een bakkie' ?
Almere-Dudemaandag 17 september 2007 @ 12:55
Ik vind deze altijd erg lekker.
Unihoc_ACEmaandag 17 september 2007 @ 12:57
Slagroomgebak is inderdaad vreselijk. Zo'n hap kunstmatig luchtig gehouden suikerrommel. Zwaarder gebak is het lekkerst. Vlaai (ZONDER SLAGROOM), vruchtencake, brownies. Dat is het werk...
Frollomaandag 17 september 2007 @ 12:57
quote:
Op maandag 17 september 2007 12:41 schreef Victor_Eremita het volgende:
Baklava is goddelijk.
Dat is een correcte weergave van de feiten.

Baklava
DR878maandag 17 september 2007 @ 13:06
baklava is toch vooral een midden oosters gebak.
Frollomaandag 17 september 2007 @ 13:09
quote:
Op maandag 17 september 2007 13:06 schreef DR878 het volgende:
baklava is toch vooral een midden oosters gebak.
Ja, maar het topic is inmiddels gekaapt door baklavafanaten.
BasEnAadmaandag 17 september 2007 @ 13:20


Abrikozenvlaai
Echt ongeevenaard!!!!!
Laura 2000maandag 17 september 2007 @ 14:19
quote:
Op maandag 17 september 2007 13:09 schreef Frollo het volgende:

[..]

Ja, maar het topic is inmiddels gekaapt door baklavafanaten.


Heidrichmaandag 17 september 2007 @ 14:21
quote:
Op maandag 17 september 2007 13:20 schreef BasEnAad het volgende:
[afbeelding]

Abrikozenvlaai
Echt ongeevenaard!!!!!
Kersenvlaai is veel lekkerder man.
Elixabetemaandag 17 september 2007 @ 14:23
Appelkruimeltaart.
Geen enkele taart is lekkerder dan appelkruimel.
Votzmaandag 17 september 2007 @ 14:41
quote:
Op maandag 17 september 2007 14:21 schreef Heidrich het volgende:

[..]

Kersenvlaai is veel lekkerder man.
Om je vulling vervolgens stuk te bijten op die ene pit...
Kuukskemaandag 17 september 2007 @ 14:52
quote:
Op maandag 17 september 2007 05:20 schreef Ringo het volgende:
[afbeelding]
Ja godver. Nu wil ik taart.
Heidrichmaandag 17 september 2007 @ 14:53
quote:
Op maandag 17 september 2007 14:41 schreef Votz het volgende:

[..]

Om je vulling vervolgens stuk te bijten op die ene pit...
Zonder pitten natuurlijk

Kersenvlaai met pitten
Salatrelmaandag 17 september 2007 @ 15:44
zwitserse room van de multivlaai
switchboymaandag 17 september 2007 @ 16:14

Doe mij die maar
lady-wrbmaandag 17 september 2007 @ 16:27
quote:
Op maandag 17 september 2007 14:53 schreef Heidrich het volgende:

[..]

Zonder pitten natuurlijk

Kersenvlaai met pitten
ik had met mijn verjaardag een kersenvlaai van albert heijn.
(jaja, ik weet het, supermarktvoer, maar ik was de dag ervoor geopereerd aan mijn knie dus ik kon niet zelf iets in elkaar flansen )
daar zaten wel 8 pitten in.
dat ging me toch echt te ver en ik heb een berichtje gestuurd naar de klantenservice. kon ik zo een nieuwe komen halen om me te overtuigen dat dit toch echt een incident was en geen normale gang van zaken.
toch lief van albert
floris.spmaandag 17 september 2007 @ 16:33
Alleen die limburgers kunnen goede vlaaien maken.
LinkseFrieseVegetariermaandag 17 september 2007 @ 16:48
quote:
Op maandag 17 september 2007 07:48 schreef Arti het volgende:
[afbeelding]

Bleh, oranjekoek. Toen ik de TT las moest ik meteen aan dat spul denken.
quote:
Op maandag 17 september 2007 04:31 schreef blonchi het volgende:
[afbeelding]


Kruimelrijstevlaai
Rijstevlaai, dat is iets wat men boven de rivieren niet weet te maken. Het wordt altijd zo'n Multivlaai-achtige taart: veel deeg, een heel klein laagje rijstpudding, een enorme laag slagroom en een berg chocoschaafsel eroverheen. Geen lol meer aan.
Marurkmaandag 17 september 2007 @ 17:12
Limburg.
CGmaandag 17 september 2007 @ 17:38
terechte klacht. opzouten met die smerige slagroom.

kersenvlaai (helemaal links op het plaatje van blonchi)
blonchimaandag 17 september 2007 @ 20:42
quote:
Op maandag 17 september 2007 16:14 schreef switchboy het volgende:
[afbeelding]
Doe mij die maar
Om mee te gooien, altijd leuk...
Teilrasiertmaandag 17 september 2007 @ 20:48
quote:
Op maandag 17 september 2007 16:14 schreef switchboy het volgende:
[afbeelding]
Doe mij die maar
Ik analyseer een spons, gevuld met Flipje jam en siliconenkit en wat is de toegevoegde waarde van een Delmonte blik ananas, zo goooooor...
Christiaanmaandag 17 september 2007 @ 20:52
Puddingkruimel .
Abrikozen .
Kersen .
Rijsten .
gekko007maandag 17 september 2007 @ 20:53
I Limburgse vlaai eet ik met elke vejaardag (ZWAAR limburgse familie )
viagraapmaandag 17 september 2007 @ 21:00
Abrikozen vlaai
blonchimaandag 17 september 2007 @ 21:01
quote:
Op maandag 17 september 2007 13:09 schreef Frollo het volgende:

[..]

baklavafanaten.
Zeg dat woord eens tien keer snel achter elkaar zonder schuim op je bakkes te krijgen...