Dat is ook een van de grootste zwaktes van Linux. Elke distributies heeft z'n eigen repo's en eigen installatie methodes. In de ene repo is een bepaalde nieuwe versie al te vinden, in de andere nog niet...... en zit ie in de jouw nog niet, dan mag je waarschijnlijk weer gaan zitten compilen.quote:Op vrijdag 23 november 2007 18:51 schreef Iblis het volgende:
Een beetje laat, maar alle apt-* utils zijn specifiek voor Debian en daarvan afgeleide distro’s, die zul je dus nooit aantreffen bij SuSE, wat YaST gebruikt voor zover ik weet.
Het neemt sowieso schijfruimte in. Je hebt een aparte partitie nodig. Later kun je die weer verwijderen en de dual boot ongedaan maken. Je kunt ook een extra partitie nemen waarop je je data zet die je deelt tussen Linux en Windows.quote:Op vrijdag 23 november 2007 21:49 schreef Glennz het volgende:
Ik heb laatst ook met ubuntu gewerkt voor het eerst. best raar opzich, maar wel leuk. ik moet er ook meer van weten en ik wil dit dus ook op mn eigen pc zetten dmv een dual boot maken (met xp). maar kan ik als ik het wil die dual boot weer ongedaan maken? en neemt het ook schijfruimte als ik een dual boot zou maken?
Ja, daar zou ik wel van uit gaan.quote:Op zaterdag 24 november 2007 00:27 schreef Baka-san het volgende:
Vraagje, ik wou voor me moeder (die alleen youtube filmpjes bekijkt) een P2 laptop aanschaffen en er ubuntu opzetten. Gaat dat werken met alleen youtube filmpjes kijken?
thnxquote:Op vrijdag 23 november 2007 21:53 schreef Iblis het volgende:
[..]
Het neemt sowieso schijfruimte in. Je hebt een aparte partitie nodig. Later kun je die weer verwijderen en de dual boot ongedaan maken. Je kunt ook een extra partitie nemen waarop je je data zet die je deelt tussen Linux en Windows.
ook thnxquote:Op vrijdag 23 november 2007 21:56 schreef Farenji het volgende:
Uiteraard neemt het schijfruimte in. Je moet een stuk aaneengesloten vrije ruimte hebben (minimaal een GB of 5) waar je een aparte partitie van maakt (dat kan ook tijdens de ubuntu setup). Daarop installeer je linux. De bootloader waarmee je kan kiezen tussen windows en linux wordt automatisch geinstalleerd. Als je linux weer weg wil hebben verwijder je de partitie en run je een keer de herstelconsole vanaf de windows cd. Daarna kun je evt die vrije ruimte weer partitioneren als windows partitie of samenvoegen met een bestaande windows partitie.
een achtergrond kan je veranderenquote:Op dinsdag 27 november 2007 10:42 schreef Jarno het volgende:
Echt he, ik ben helemaal voor Linux enzo, en ben waarschijnlijk verpest door OS X, maar godsgriebuskolere, wat is dat Ubuntu le-lijk. Dat bruine achtergrondje. Het lettertype wat uit 3 pixels per letter opgebouwd lijkt te zijn. Etc, etc. Het doet niks af aan de prestatie van een open source OS bouwen en neerzetten, en technisch zal het allemaal best verantwoord zijn, maar jongens, jongens, het straalt ook één en al 'voor-nerds-door-nerds' uit. Zo wordt het nooit wat.
Blokkerig, rafelig. En dat geldt niet alleen voor de letters, maar ook de iconen zien eruit alsof ze uit 1983 komen. Ik snap dat dat voor de werking niet uitmaakt, maar het oogt zó amateuristisch allemaal.quote:Op dinsdag 27 november 2007 16:05 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
een achtergrond kan je veranderen, persoonlijk houd ik ook niet zo van dat bruin.
Verder... 3 pixels per letter? Dat snap ik niet helemaal...
Nee, heb je wel gewoon de drivers geinstalleerd? fglrx ofzo heten die dacht ik. Maar goed, dat zal allemaal wel als je op internet hebt gezocht... Wat dingen die je kunt proberen: Kijk eens bij dmesg, en in je xorg log, probeer eens een dpkg-reconfigure xserver-xorg en zet alleen simpele resoluties aan (en let op redelijke refresh rates), start desnoods met de vesa driver, probeer Envy om de nieuwste drivers te installeren (of juist via synaptic, als die er in staan, wat me waarschijnlijk lijkt), of ga naar de ati website en download de drivers, sluit een andere monitor aan, ga in screens and graphics zitten rommelen zodra je via een andere (bv vesa) driver wél binnen kunt komen.quote:Op dinsdag 27 november 2007 20:47 schreef DarkShine het volgende:
Hier heeft niemand een ati kaart dus?
Wat de iconen betreft geef ik je gelijk. De default icons zijn niet om aan te zien. Maar download gewoon op gnome-theme.org ofzo een mooie icon theme en installeer die met 2 klikken (klikken ja).quote:Op dinsdag 27 november 2007 16:08 schreef Jarno het volgende:
[..]
Blokkerig, rafelig. En dat geldt niet alleen voor de letters, maar ook de iconen zien eruit alsof ze uit 1983 komen. Ik snap dat dat voor de werking niet uitmaakt, maar het oogt zó amateuristisch allemaal.
ik had er één, maar ik heb een nvidia gekochtquote:Op dinsdag 27 november 2007 20:47 schreef DarkShine het volgende:
Hier heeft niemand een ati kaart dus?
Ik heb redelijk goede ervaringen met Nvidia. Makkelijk te installeren en de 3d versnelling loopt goed.quote:Op vrijdag 15 februari 2008 16:48 schreef PiRANiA het volgende:
Nu heb ik de vraag: heeft er iemand een ATI kaart? Ik ben van plan er één te kopen van Club3d (ATI)
Of heeft iemand een goed alternatief voor ~150 of minder?
En quadcore? Draait dat gewoon goed?
En welke nVidea kaart heb jij?quote:Op vrijdag 15 februari 2008 17:19 schreef mgerben het volgende:
[..]
Ik heb redelijk goede ervaringen met Nvidia. Makkelijk te installeren en de 3d versnelling loopt goed.
En Linux doet al langer multiprocessing dus die 4 cores zal wel prima gaan. Mijn volgende wordt een dual core, maar dat moet jij lekker zelf weten!
Budget. Ik koop altijd zo'n ding zonder draaitol erop. Hoe minder bewegende delen, des te minder er kapot kan gaan denk ik dan.quote:
Misschien heb je hier wat aan:quote:Op zaterdag 16 februari 2008 11:26 schreef Banzaiaap het volgende:
Ik krijg een error als ik de live cd probeer te draaien (toegestuurd gekregen):
mp-bios bug 8254 timer not connected to IO-apic
Kernel panic - not syncing: IO-apic + timer doesn't work! Boot with apic=debug and send a report.Then try booting with the 'noapic' option..
?? Wat moet ik in hemelsnaam doen ??
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |