FOK!forum / Culinesse à gogo / Gekookt ei (zonder schil) bewaren buiten de koelkast?
LeipeShitOuwedonderdag 6 september 2007 @ 14:21
Hallo,

Hoelang kan ik gekookte eieren zonder schil bewaren buiten de koelkast.
Ik wil namelijk ochtends 2 eieren koken (8:00uur) en die middags 16:00uur opeten.
Wil ze meenemen zonder schil en in een broodbakje ofzo.

Weet iemand hoe lang dit veilig is te bewaren?

Alvast bedankt!
Missieodonderdag 6 september 2007 @ 14:29
Haha, is vast een leuke grap van je maaruhh.. je kunt je hard gekookte eitje het best bewaren in koud water! Dan worden ze niet blauwig viezig flubberig van de buitenkant
Rejecteddonderdag 6 september 2007 @ 14:36
tvp
Muckdonderdag 6 september 2007 @ 14:38
Ik denk dat je ze beter in de schil mee kunt nemen
Zwansendonderdag 6 september 2007 @ 14:40
Nou, dat is zeker wel 8 uur veilig te bewaren in een broodtrommel.
BereNDDdonderdag 6 september 2007 @ 14:56
waarom niet schillen/pellen om 16:00 uur
Nembrionicdonderdag 6 september 2007 @ 14:57
Blijft gewoon goed hoor...
Nembrionicdonderdag 6 september 2007 @ 14:58
maar niet je bakje in de zon of bovenop de verwarming zetten
blueskin1978donderdag 6 september 2007 @ 15:00
Tip1: Doe ze in een gegarandeerd luchtdicht bakje. Anders zal iedereen jou (tas) de hele dag aankijken.
Curridonderdag 6 september 2007 @ 15:00
Ik zou ze een week van tevoren koken, dan in een broodtrommel stoppen, en na weekje opeten om 16.00, dan zit er een lekkere geur aan

Doe ik ook altijd
JimmieTheSaintdonderdag 6 september 2007 @ 16:29
quote:
Op donderdag 6 september 2007 14:56 schreef BereNDD het volgende:
waarom niet schillen/pellen om 16:00 uur
LeipeShitOuwedonderdag 6 september 2007 @ 17:00
quote:
Op donderdag 6 september 2007 14:56 schreef BereNDD het volgende:
waarom niet schillen/pellen om 16:00 uur
Mijn ervaring is dat de schil erg slecht loslaat als het ei een paar uren heeft gelegen en afgekoeld is.
Ook al spoel ik het ei na het koken goed af met steenkoud water.

Iemand een oplossing hiervoor?
golferdonderdag 6 september 2007 @ 17:28
quote:
Op donderdag 6 september 2007 17:00 schreef LeipeShitOuwe het volgende:


Iemand een oplossing hiervoor?
Ei weer even nat maken, zodat de schil weer wat vocht opneemt.