FOK!forum / Culinesse à gogo / Gans
Bierikzondag 2 september 2007 @ 10:57
Weet iemand nog leuke gerechten met Gans?

Ik heb gister zo'n dier gevonden, hij is wel erg tam.
Maar nu loopt ie nog als beveiliging in de tuin rond, maar wil wel eens wat proeven met gans

Heeft iemand nog toffe tips?
Ook met betrekking tot het slachten van die dieren?
Meddozondag 2 september 2007 @ 10:59
matig
AtheistArmyzondag 2 september 2007 @ 11:01
in jouw geval zou ik de murder/suicide manier eens proberen.
Sanderrrrzondag 2 september 2007 @ 11:25
quote:
Op zondag 2 september 2007 10:57 schreef Bierik het volgende:

Ook met betrekking tot het slachten van die dieren?
Kamikazi
Mirjamzondag 2 september 2007 @ 13:15
flauwe foi gras lemming
Daffodil31LEzondag 2 september 2007 @ 15:26
quote:
Op zondag 2 september 2007 13:15 schreef MissyMirjaM het volgende:
flauwe foi gras lemming
Beetje zout opstrooien.

En ik vermoed dat vette lemminglever niet erg groot is, dus heb je meerdere lemmingen nodig.
Duvekoaterzondag 2 september 2007 @ 16:06
gerookte gans is anders heel lekker hoor, al een tijd niet meer gehad binnenkort toch maar eens even met een jager praten die ik ken
Euc-zondag 2 september 2007 @ 16:24
eerst een paar weken vast houden, trechter in zn bek en een pap van graan naar binnen gieten.
Bierikzondag 2 september 2007 @ 16:55
quote:
Op zondag 2 september 2007 16:06 schreef Duvekoater het volgende:
gerookte gans is anders heel lekker hoor, al een tijd niet meer gehad binnenkort toch maar eens even met een jager praten die ik ken
Is er zulks een grote vloei verkrijgbaar ergens?
Duvekoaterzondag 2 september 2007 @ 17:03
quote:
Op zondag 2 september 2007 16:55 schreef Bierik het volgende:

[..]

Is er zulks een grote vloei verkrijgbaar ergens?
Als je een beetje handig bent en wat geduld hebt wel, eerst die veren eraf halen heh dat stinkt heel erg is niet lekker
OAdinsdag 4 september 2007 @ 15:14
Bierik,
quote:
Geglaceerde Gans

Ingrediënten:

  • 1 panklare gans van ca. 4 kg
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel gedroogde majoraan
  • 5 kleine, zure appels
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • Keukengaren of metalen pennen

    Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 250 graden
  • Wrijf de gans in met zout, peper en de majoraan
  • Stop de geschilde appels zonder klokhuizen in de buikopening en sluit de opening met garen of pennen
  • Prik de gans rondom met een prikker in, zodat het vet er tijdens het braden uit kan lopen
  • Leg de gans met de borst naar beneden in de braadslee van de oven
  • Giet er 1/2 liter kokend water over, zet de braadslee onder in de oven en laat de gans 30 minuten stomen
  • Neem de gans uit de oven en giet de bouillon in een pan
  • Leg de gans, met de braadslee eronder op een rooster, onder in de op 200 graden voorverwarmde oven en braad het vlees 2 uur
  • Keer de gans na 1 uur en begiet hem regelmatig met bouillon
  • Vermeng wat van het braadvocht met de honing, het citroensap en 1 theelepel zout, bestrijk de gans daarmee en glaceer door de gans nog 15 minuten in de oven te laten staan
  • Papierversnipperaardinsdag 4 september 2007 @ 15:36
    Goed topic.
    JortKdinsdag 4 september 2007 @ 17:48
    quote:
    Op dinsdag 4 september 2007 15:36 schreef Papierversnipperaar het volgende:
    Goed topic.
    Eyeopenervrijdag 7 september 2007 @ 18:09
    Ganzenlever
    Muckmaandag 10 september 2007 @ 16:08
    quote:
    Op dinsdag 4 september 2007 15:36 schreef Papierversnipperaar het volgende:
    Goed topic.