FOK!forum / Culinesse à gogo / [Recept] Roomsoesjes
adnansupernewzaterdag 25 augustus 2007 @ 11:36
Wie van de aardige fokkers heeft een goed recept voor roomsoesjes? Als wij ze maken volgens recepten die ik van het internet afhaal dan smaken ze teveel naar ei (gooooor). Dus iemand tips daarvoor?

De volgende recepten heb ik al geprobeerd:

http://home.zonnet.nl/koo(...)nket/roomsoesjes.htm
http://www.studio100fan.eu/nl/samson/recepten/roomsoesjes.html

Het geeft allemaal zo een ei smaak wat totaal niet lekker is. Dus een recept die fris is en niet veel naar ei smaakt graag
robber57zaterdag 25 augustus 2007 @ 12:04
Je bent te veel gewend aan die smakeloze meelballen van de supermarkt/bakker, soesjes gaan volgens het recept dat jij als voorbeeld geeft.
Met minder eieren rijst het deeg niet tot een luchtig geheel, ze zitten er niets voor nix in.
Probeer de slagroom wat zoeter te maken en doe er vanille(suiker) door heen , dat maskeerd de ei smaak wat.
adnansupernewzaterdag 25 augustus 2007 @ 12:18
Hm maar dat ei is gewoon bah ehheeh Hm soms zijn ze gewoon ook iets te ongaar denk ik. Hm
Currizaterdag 25 augustus 2007 @ 12:52
Dan pleur je er 1,5 ei in ipv 2 eieren, dan heb je minder eiersmaak

Maar je kunt ook doen door vanillesuiker inderdaad, maar oppassen dat de slagroom dan niet mislukt


Ps. soesjes uit verpakking uit de winkel zijn wel lekker, maar dat mag (vind ik) geen roomsoes heten
justmattiezaterdag 25 augustus 2007 @ 12:52
misschien iets gaarder bakken, en er is maar 1 recept voor soezen

1:1:2:2 zoals je kan zien in die recepten. Dus daar valt niks aan te veranderen dan is het geen goeie soes meer.

En wat Robber zei zou ik proberen, meer vanillesuiker erin
Zij-en-Hijzaterdag 25 augustus 2007 @ 13:34
En natuurlijk geen margarine gebruiken maar roomboter..
adnansupernewzondag 26 augustus 2007 @ 11:52
Op basis van de eerste hyperlink is het ditmaal goed gelukt. Ik denk dat hem meer zat in het feit dat we hem eerst te kort in de oven lieten. Dus gewoon zeker 25 minuten erin!

thnx iedereen
Rosbiefzondag 26 augustus 2007 @ 11:58
De slagroom vervangen door mayonaise
sieskezondag 26 augustus 2007 @ 20:57
met crème bruleé heb ik ook altijd die ei-smaak en daar ben ik ook niet echt weg van. Tja, je hebt er nu eenmaal veel eieren voor nodig, dus dan haal mijn crèmes maar bij de Appie. Zijn ook
Soesjes zou ik ook wel eens zelf willen maken, maar als ze die ei-smaak hebben laat dan maar zitten. Van de bakker zijn ze ook heerlijk.