Ringo | vrijdag 17 augustus 2007 @ 21:08 |
Ik kom net terug van een weekje Praag. Mooie mooie stad, mooie mooie vrouwen. Lekker eten ook, en nog veel lekkerder bier. Zachte, zuivere smaak, goed getapt in grote glazen. En dus heb ik daar veel van gedronken. Maar wat me opviel: op de een of andere manier werd ik er niet dronken van. In elk geval niet op de manier zoals in Nederland -- daar krijg ik na 3 glazen al een zwaar hoofd, word ik moe en hangerig of juist extreem luidruchtig. Tsjechisch bier maakt me eerder high, het effect is veel milder en lichter. Ik krijg er ook geen kater van. Aan het alcoholpercentage kan het niet liggen, dat schommelt tussen de 4 en 5 procent. Weet iemand waar het wél aan ligt? | |
En1gma | vrijdag 17 augustus 2007 @ 21:10 |
Urquell ![]() | |
Dr_Flash | vrijdag 17 augustus 2007 @ 21:12 |
PILSENER komt uit PILSEN. Plzen, zo je wilt. Dat is Origineel. Daar weten ze hoe het moet ![]() Heineken weet alles van marketing, maar helaas niks van bierbrouwen. Daarom loopt de hele wereld nu uilenzeik te zuipen en dankt dat ze geweldig world class Dutch Lager drinken. Droefenis ![]() | |
Ringo | vrijdag 17 augustus 2007 @ 21:12 |
quote:Staropramen ![]() | |
popolon | vrijdag 17 augustus 2007 @ 21:12 |
Bedoel je dat nu in vergelijking met Nederlands bier van de tap? | |
Dr_Flash | vrijdag 17 augustus 2007 @ 21:15 |
quote:Urquell niet alleen hoor, ook bijv Staropramen en Gambrinus (overigens genoemd naar dezelfde dude als Hertog Jan), Velvet, en zelfs local brews als Velkopopovicky Kozel zijn gewoon stukken beter dan die kutzooi waar je hier mee afgescheept wordt. Tsjechisch bier ftw ![]() Om nog maar te zwijgen over de Budweiser strijd. Kut nep amerikanen die alles jatten en dan alles original american noemen ![]() | |
Ringo | vrijdag 17 augustus 2007 @ 21:15 |
quote:Ook uit de fles. Maar Nederlands tapbier is sowieso om te huilen, zeker in vergelijking met. Drie jaar geleden was ik ook in Praag, toen een maandlang voor een cursus. Ik moest toen 's avonds hard studeren, maar kon bij het eten rustig een liter of meer wegdrinken, zonder dat dat mijn werklust negatief beïnvloedde. Dat hoef ik met Nederlands bier niet te proberen. | |
popolon | vrijdag 17 augustus 2007 @ 21:16 |
quote:Ik had dat namelijk ook vaak met tapbier in Nederland, erg slechte kwalitiet met veel te veel troep er in. Lokale bieren. ![]() | |
Ayreon84 | zaterdag 18 augustus 2007 @ 12:40 |
Pivo! ![]() Ben ook een paar keer in Tsjechië/Praag geweest. Ik had op een avond zoveel bier op dat mensen dachten dat ik dronken was, maar eigenlijk was ik gewoon heel druk en vrolijk. Volgende morgen had ik ook nergens last van. Hoef je met nederlands bier niet te proberen inderdaad, dan ben je de volgende dag gewoon harstikke ziek. | |
Public_NME | zaterdag 18 augustus 2007 @ 13:13 |
Ik vond de Tjechische biertjes een beetje kracht missen (uit de fles dan). Mijn ouders hadden vorig jaar 15 verschillende soorten meegenomen, en hebben we een grote biertest gedaan. Zaten wel lekkere bij hoor, daar niet van. Maar het beste pils is toch Duits pils (helaas)... | |
Paul | zaterdag 18 augustus 2007 @ 13:13 |
Budweiser ![]() | |
gronk | zaterdag 18 augustus 2007 @ 13:19 |
http://www.patentstorm.us/patents/5455052-description.html Oftewel, kans is vrij groot dat tsjechisch bier geen of minder conserveringsmiddelen bevat. Wat ook niet hoeft: als je gewoon flink doordrinkt heb je altijd vers bier ![]() De heinekens enzo zitten met 'gegarandeerde houdbaarheidsdatums', stabiele kwaliteit en meer van dat soort modernistische onzin (waarom zou de ene batch niet net een beetje anders mogen smaken dan de andere?). Plus dat het natuurlijk een stuk makkelijker verkoopt, als je een voorraad gewoon een aantal weken/maanden kunt laten staan. | |
Djeez | zaterdag 18 augustus 2007 @ 13:56 |
quote:Grappenmaker! Het beste bier is nog immer het Belgische bier! Maarja, met gewone pils heb je ms wel gelijk, al vind ik Bitburger niet lekker. | |
theKiD | zaterdag 18 augustus 2007 @ 14:03 |
Ik heb nog nooit een houten kop gehad van pils en/of bier ![]() Terwijl ik toch best veel drink ![]() ![]() ![]() | |
knep | zaterdag 18 augustus 2007 @ 14:05 |
Misschien hebben ze daar ook een soort 'Rheinheitsgebot? ![]() | |
Public_NME | zaterdag 18 augustus 2007 @ 14:38 |
quote:Ik had het idd over pils en niet over bier, zoals in speciaalbier ![]() | |
Djeez | zaterdag 18 augustus 2007 @ 14:43 |
quote:Juist, want er gaat niets boven een 'bolleke'... | |
Verdwaalde_99 | zaterdag 18 augustus 2007 @ 16:10 |
Omdat de Tsjechen bekend staan als grootste zuiperts op deze aarde, daarom zullen ze waarschijnlijk bier produceren en drinken waar je geen houten kop van krijgt zodat je de dag erna lekker verder kunt zuipen zonder over je nek te gaan. | |
Daywalk3r | zaterdag 18 augustus 2007 @ 18:13 |
Ik dronk krusevic in praag. Zaten wij donderdag in poolcentrum in nijverdal. Komen er opeens 7 tjechen ofzo bij ons zitten vragen of we wiet hadden. Hadden eigen bier mee wat niet mag natuurlijk maar ik kreeg er 1 en hij was lekker. 7 procent zat erin. | |
Verdwaalde_99 | zaterdag 18 augustus 2007 @ 18:37 |
Waarom wordt dat Tsjechische bier dan zo weinig verkocht in Nederland als het zo goed uitwerkt? Sowieso is het aanbod van bier vaak beperkt. Loop je in de supermarkt dan is er amper een variatie in soorten bier. Zelfde geldt voor een slijterij, dan zou je al naar een groothandel moeten gaan en of die dat verkopen is ook maar de vraag. Waarom wel Budweiser en niet eens een Tsjechisch biertje in de schappen? Te goedkoop en niet winstgevend? | |
PICHT | zaterdag 18 augustus 2007 @ 18:40 |
quote: ![]() | |
gronk | zaterdag 18 augustus 2007 @ 18:40 |
quote:Houbaarheid, dus. Ga maar na: als je bier opeens net zo moet gaan behandelen als groente, waarbij je de helft kan wegpleuren na een week omdat 't goor is geworden, dan wordt 't opeens duur, en dan maak je d'r geen winst meer op.. | |
Dactus | zaterdag 18 augustus 2007 @ 19:36 |
Klopt, die vlieger gaat trouwens ook op voor Poolse biertjes (5,6 vol-%). Ik was de volgende ochtend na een berg halve liters + wodka + absint gewoon kiplekker. Ik dronk vervolgens een aantal biertjes in Nederland en was de volgende dag gewoon gaar. | |
Verdwaalde_99 | zaterdag 18 augustus 2007 @ 19:45 |
quote:Bedoel je houdbaarheid omdat het bier minder lang houdbaar is of bedoel je houdbaarheid omdat minder mensen overgaan tot het kopen van zo'n tsjechies biertje omdat ze al snel gewend zijn hun grolsch te pakken omdat ze altijd grolsch drinken? Dat het bier dus minder verkocht wordt omdat het een onbekend merk is waardoor de voorraad te lang blijft staan. Maar zo wordt Jaeger bij C1000 ook in grote getale verkocht zelfs al is het geen populair merk. | |
Ringo | zaterdag 18 augustus 2007 @ 20:06 |
Kom net terug uit de stad, gegeten met een biertje, één blikje Tsing Tao, Chinees bier. ![]() ![]() | |
Dactus | zaterdag 18 augustus 2007 @ 20:24 |
quote:RIP aan de nabestaanden ![]() ![]() Maar euh...was het te zuipen? | |
Ringo | zaterdag 18 augustus 2007 @ 20:28 |
quote:Ik moest er niet van kotsen. Maar ik mis het Tsjechische bier ![]() ![]() ![]() | |
popolon | zaterdag 18 augustus 2007 @ 20:42 |
Ik had 't dus eigenlijk alleen met bier van de tap, uit flesjes gaat wel. Wat gooien ze er toch voor een troep doorheen. ![]() | |
Ringo | zaterdag 18 augustus 2007 @ 20:55 |
quote:Ik weet het niet. Water, gerst, hop, dat staat op de meeste flesjes. Het is overigens niet dat ik in NL met walging bier drink, maar het verschil valt me nu zo op. Met (lokaal) Duits pils hetzelfde verhaal. Misschien toch het Reinheitsgebot, of een ander lokaal brouwgeheim? Kan me voorstellen dat men zich in Tsjechië ook nog aan zo'n oud handvest houdt, al was het alleen maar om het verschil met importbier te kunnen blijven maken. | |
popolon | zaterdag 18 augustus 2007 @ 21:06 |
Ik bedoel eigenlijk tapbier. ![]() Volgens mij gaat er nog veel meer troep doorheen. Bier met teveel bubbeltjes vertrouw ik sowieso niet. Heb eens in de kroeg een biertje gehad waar ze net de leidingen hadden laten reinigen. Gadver ![]() | |
Verdwaalde_99 | zaterdag 18 augustus 2007 @ 22:17 |
Qua Duits bier dacht ik dat Becks altijd het lekkerste was, kost ook het meeste geld waar ik het koop, 14 euro voor 20 halve liters en warsteiner iets van 11 euro. Maar het smaakt niet naar alcohol en lijkt op alcohol-vrij. Ik drink bier dus vanwege de smaak van alcohol die erin zit, wil ik een bier zonder die smaak dan ga ik wel amstel malt drinken. Becks smaakt dan wel verfrissend maar het idee dat je bier met 5 procent drinkt is niet aanwezig. Niet dat ik iedere dag aan het bier zit overigens ![]() |