FOK!forum / Culinesse à gogo / Houdbaarheid Croma
Reddiablozondag 12 augustus 2007 @ 21:15
Ik ga 'es ff wat bakken, en ga daar Croma voor gebruiken, maar nu vraag ik me af... hoe lang is die troep eigenlijk houdbaar?
Nembrioniczondag 12 augustus 2007 @ 21:16
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 21:15 schreef Reddiablo het volgende:
Ik ga 'es ff wat bakken, en ga daar Croma voor gebruiken, maar nu vraag ik me af... hoe lang is die troep eigenlijk houdbaar?
Goh..kijk eens op het pakje Croma ofzo?

Houdbaarheidsdatum op verpakking in Nederland verplicht enzo...
Reddiablozondag 12 augustus 2007 @ 21:17
ja, dat heb ik al tijden weggegooid
Nembrioniczondag 12 augustus 2007 @ 21:18
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 21:17 schreef Reddiablo het volgende:
ja, dat heb ik al tijden weggegooid
Okay dan
golferzondag 12 augustus 2007 @ 21:19
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 21:17 schreef Reddiablo het volgende:
ja, dat heb ik al tijden weggegooid
Hoeveel jaar geleden heb je die verpakking weggegooid?
Als het meer dan 3 jaar geleden is zou ik het niet meer gebruiken.
MouzurXzondag 12 augustus 2007 @ 21:19
maandje of 2 ofzo? zal morgen in de winkel is kijken of is het dan te laat ?
Nembrioniczondag 12 augustus 2007 @ 21:19
Maarre..het blijft wel een paar maandjes goed.
Reddiablozondag 12 augustus 2007 @ 21:21
haha, thanks


nou, dan flikker ik het wel weg -- heb het best wel langer dan dat.... ruikt nog wel normaal en ziet er nog hetzelfde uit, maar heb het echt wel langer dan 2 maanden

als ik het ga gebruiken is het vast en zeker te laat
tuiterdespuiterzondag 12 augustus 2007 @ 21:21
Gewoon eten, en morgen als je op het toilet zit je conclusie trekken :p
Nembrioniczondag 12 augustus 2007 @ 21:21
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 21:21 schreef Reddiablo het volgende:
haha, thanks


nou, dan flikker ik het wel weg -- heb het best wel langer dan dat.... ruikt nog wel normaal en ziet er nog hetzelfde uit, maar heb het echt wel langer dan 2 maanden

als ik het ga gebruiken is het vast en zeker te laat
Nee man. Kun je gewoon gebruiken
Reddiablozondag 12 augustus 2007 @ 21:26
ik heb wel vakantie, maar als ik de kringspiertyfussalmonelladiarrhoeachachacha krijg, komt Lowlands in gevaar! :eek:
Nembrioniczondag 12 augustus 2007 @ 21:27
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 21:26 schreef Reddiablo het volgende:
ik heb wel vakantie, maar als ik de kringspiertyfussalmonelladiarrhoeachachacha krijg, komt Lowlands in gevaar! :eek:
Je wordt er echt niet ziek van hoor
In het ergste geval gaat het stinken als je het warm maakt. Meer niet.
In dat geval moet je het niet gebruiken.

Maar voorlopig nog geen reden tot bezorgdheid
Reddiablozondag 12 augustus 2007 @ 21:27
OK dan, thanks (y)
wobbelzondag 12 augustus 2007 @ 22:02
croma kan je wel maanden bewaren.....en sowieso...in de pan verhit je het toch dus bacterieen brand je wel dood
MouzurXzondag 12 augustus 2007 @ 22:03
quote:
Op zondag 12 augustus 2007 21:26 schreef Reddiablo het volgende:
ik heb wel vakantie, maar als ik de kringspiertyfussalmonelladiarrhoeachachacha krijg, komt Lowlands in gevaar! :eek:
Wees gerust ik kan met zekerheid zeggen dat je dat niet zal krijgen
hilliebilliezondag 12 augustus 2007 @ 22:06
Ik gebuik boter enzo altijd nog tot een hele tijd na de houdbaarheidsdatum en dat gaat altijd goed. Gewoon kijken naar de kleur en hoe het geheel er uit ziet. Als het wat geliger is als anders kan eigenlijk nog geen kwaad (of anders even een stukje van de buitenste rand afhalen als je dat niet vertrouwd en daarna zit weer de gewone kleur)

En inderdaad zoals gezegd gewoon in een hete pan doen en als het dan gaat stinken of op een of andere manier raar doen dan is het niet meer goed en kun je hem beter weggooien
PinoDudemaandag 13 augustus 2007 @ 00:57
Gewone boter wordt groen geschimmeld als het bederft, ik neem aan dat met margarine hetzelfde gebeurt en dat zie je echt we hoor