Upd: De Kaldi zou om 12 uur open gaan, maar toen ik er om half 1 kwam, kwam er net iemand een bordje ophangen met "Door omstandigheden zijn wij vandaag gesloten". Ik ben toen maar naar Simon Levelt gegaan, maar daar hadden ze geen knockboxes en tampers. Daar heb ik toen 150 gram van hun duurste koffie gekocht (
http://www.simonlevelt.nl/KoffieWinkel/Products.aspx?coi=3021&title=Espresso+del+Barista ), en ze hadden de juisten instellingen voor een rancilio (stand 1.5), dus dat zat goed. Wat me op de terugweg opviel was dat die koffie zo sterk geurde dat ik hem TIJDENS het fietsen nog rook
.
Ik heb er net mijn eerste bakjes mee gezet en ook dat tempsurfing eens geprobeerd. Ik had in 26 seconden twee superbakjes koffie. Ik heb het daarna nog een keer geprobeerd, weer met tempsurfing, maar toen ging opeens halverwege het shot de boiler weer aan. Volgens mij had ik iets verkeerd gedaan ofzo, en deze koffie was echt veel slechter.
Al met al zijn de eerste stappen op weg naar een goede kop koffie geslaagd
. Bedankt allemaal!
Ik zal zo even een paar plaatjes schieten van mijn volgende creatie.
Plaatjes: (totale extractie 24 seconden, het begon in kopje te stromen na 5 sec). Commentaar?
Je ziet op internet trouwens iedereen altijd het tweepersoons portafilter gebruiken. Is dat omdat deze betere koffie geeft dan het 1persoonsfilter, of gewoon omdat men graag veel koffie lust?
[ Bericht 6% gewijzigd door Mark_V op 03-09-2007 17:37:27 ]