Tom, je hebt wel een punt hoor. Het is niet verzaken, het is een keuze. Een onderzoek heeft het volgende uitgewezen:quote:Op zondag 12 augustus 2007 23:57 schreef TomTancr3do het volgende:
[..]
Klinkt eigenlijk een beetje als hetzelfde wat ik hiervoor beweerde (dat ze ernstig verzaken als het erop aankomt) alleen legt zij (hoe verrassend) de schuld daarvoor bij anderen.
quote:Wat bezielt hoogopgeleide vrouwen om te stoppen met werken als er kinderen komen? Twee sociologen leggen het uit, en geven adviezen voor thuisblijfmoeders én moeders die toch weer aan het werk willen.
Of je als vrouw nu blijft werken na de bevalling of niet, het is nooit goed. Als je gaat werken, krijg je kritiek omdat je je kind in een crèche dumpt. Blijf je wél thuis, dan ben je ongeëmancipeerd. Over deze groep vrouwen, en vooral de hoogopgeleiden onder hen, schreven sociologen Marian Bont en Lya Limberger het boek Fulltime moederen. De andere carrière. Wat bezielt hoogopgeleide vrouwen om te stoppen met werken als er kinderen komen? Hoe kijkt de omgeving daartegenaan? Wat zijn de voor- en nadelen van fulltime moederen? Het boek is gebaseerd op een onderzoek van Bont en Limberger onder Nederlandse thuisblijfmoeders. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat hoogopgeleide vrouwen stoppen met werken om voor hun kind een gezonde leefomgeving te creëren, en niet geloven dat een crèche dat kan bieden (96%); omdat ze de combinatie werk-kinderen te stressvol vinden (50%) en/of om meer tijd voor zichzelf te hebben (36%). Naast informatie geven de schrijfsters ook adviezen, bijvoorbeeld over hoe je omgaat met je nieuwe rol, en welke vragen je jezelf kunt stellen als je erover denkt om thuisblijfmoeder te worden.
Het nuttige hieraan is dat de schrijfsters een bredere invulling geven aan de term emancipatie. Emancipatie betekent niet dat je als vrouw moet werken, maar dat je de keuze hebt om te doen wat je wilt, betogen de schrijfsters. Plezierig is ook dat ze objectief blijven en niet proberen vrouwen achter het aanrecht te praten. Ze benoemen ook de nadelen van fulltime moederen, zoals een gebrek aan intellectuele uitdaging, en geven tips om de weg naar de arbeidsmarkt terug te vinden.
Mwhah, ik vind het eerder knap wanneer iemand zijn of haar mond houdt voordat hij/zij de ins and outs weet van een bepaald onderwerp.quote:
Wie zegt dat ik de ins en outs niet weet van dit onderwerpquote:Op maandag 13 augustus 2007 00:15 schreef Toad het volgende:
[..]
Mwhah, ik vind het eerder knap wanneer iemand zijn of haar mond houdt voordat hij/zij de ins and outs weet van een bepaald onderwerp.
Je snapt wat ik bedoel. Je hebt de uitzending niet gezien. Daardoor heb je gemist wat ze er over heeft gezegd. En toch trek je al conclusies over haar standpunt.quote:Op maandag 13 augustus 2007 00:18 schreef TomTancr3do het volgende:
[..]
Wie zegt dat ik de ins en outs niet weet van dit onderwerpDaarvoor hoef ik echt Zomergasten niet te zien hoor.
Jah. Da's toch juist knap, als ik het desondanks tòch goed heb?quote:Op maandag 13 augustus 2007 00:20 schreef Toad het volgende:
[..]
Je snapt wat ik bedoel. Je hebt de uitzending niet gezien. Daardoor heb je gemist wat ze er over heeft gezegd. En toch trek je al conclusies over haar standpunt.
Jaja, erg knap.quote:Op maandag 13 augustus 2007 00:26 schreef TomTancr3do het volgende:
[..]
Jah. Da's toch juist knap, als ik het desondanks tòch goed heb?
Als Vlaming schrok ik vandaag een beetje van de uitzending, de spreekster in kwestie was bij de vorige verkiezingen in de provincie antwerpen (belgie heeft per provincie een andere lijst) lijsttrekster voor de socialisten en was in de kiescampagne een énorm saaie persoon die niks te vertellen had en in debatten afgemaakt werd en serieus afgestraft werd in de verkiezingen, maar die bleek hier nu net vanavond wél een interessante gast.quote:Op maandag 13 augustus 2007 01:02 schreef Bladergroen het volgende:
Een avond lang geboeid kijken naar Zomergasten is me nog niet eerder zo hevig gelukt als vanavond. Boeiende spreekster, intrigerend onderwerp. En als slagroom op de avond de film Iris. Wat een juweel.
In dit kader zou schoenmaker blijf bij je leest de spijker op zijn kop slaan...quote:Op maandag 13 augustus 2007 01:06 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Als Vlaming schrok ik vandaag een beetje van de uitzending, de spreekster in kwestie was bij de vorige verkiezingen in de provincie antwerpen (belgie heeft per provincie een andere lijst) lijsttrekster voor de socialisten en was in de kiescampagne een énorm saaie persoon die niks te vertellen had en in debatten afgemaakt werd en serieus afgestraft werd in de verkiezingen, maar die bleek hier nu net vanavond wél een interessante gast.
Is dat altijd zo dat als je een Vlaming vraagt wat het verschil is tussen Nederlanders en Vlamingen, en waarom het soms zo botst, dat het ALTIJD aan de Nederlander ligt, volgens de Vlaming?quote:Op maandag 13 augustus 2007 01:06 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Als Vlaming schrok ik vandaag een beetje van de uitzending, de spreekster in kwestie was bij de vorige verkiezingen in de provincie antwerpen (belgie heeft per provincie een andere lijst) lijsttrekster voor de socialisten en was in de kiescampagne een énorm saaie persoon die niks te vertellen had en in debatten afgemaakt werd en serieus afgestraft werd in de verkiezingen, maar die bleek hier nu net vanavond wél een interessante gast.
Nou ja, hij is als het ware een gespreksleider die te gast is bij een Zomergast. Van mij mag hij ook ietsje scherper maar kennelijk is er dit jaar voor gekozen zichzelf weg te cijferen en vooral de hoofdpersoon te laten vertellen. Ligt ook een beetje aan de gast, als er iemand komt die altijd de kont tegen de krib gooit dan mag wat mij betreft Joris 'los' gaan. Deze dame had zoveel te melden en expert (behorend tot de wereldttop) op dat gebied dat Joris niet eens er zoveel toe deed. En is het wel mogelijk je als interviewer je goed voor te bereiden op deze specfieke materie waar nog veel te ontginnen/ontdekken valt. Hij is wat dat betreft net zo een toehoorder als wij als kijkers zijn, dat is ook een gekozen format. Het zou ook best irritant kunnnen zijn als Joris zich voor zou doen als een kenner op dit gebied, dan zou een zekere vertellijn in het programma verloren gaan. Overigens had hij zich best 'ingelezen' (of dat daadwerkelijk door hem is gelezen of door de redactie doet er niet zoveel toe) omdat hij citeerde uit een boek van haar.quote:Op maandag 13 augustus 2007 09:12 schreef djmarshal het volgende:
Ik vond joris weer behoorlijk tegenvallen. Liet de interessante vragen weer liggen. Maakte weinig gebruik van de onderwerpen van de gekozen filmpjes maar sloeg elke keer een heel andere weg in. Tevens was hij maar slecht bekend met de materie iets wat bij Bram ook al opviel. Ik dacht dat de presentator van zomergasten zich altijd goed voor hoort te bereiden. Ik ga maar eens een open sollicitatie schrijven naar de vpro
Je probeert het mooi te verdedigen, maar je hebt daar iemand zitten met kennis over een specifiek onderwerp. Ik zit niet te wachten op een verhaal waarom de belgen en nederlanders zo verschillen (tenzij het op genetisch gebied is) maar ik wil van haar horen wat bijvoorbeeld haar kijk op de dood is. Ze had een heel interessant stuk over een italiaanse vrouw die de dood van cellen had bestudeerd. Je moet hier natuurlijk over door vragen en vragen hoe zij de dood ziet van de mens en hoe dit te spiegelen is op een lager niveau en hoe alzheimer hier eventueel weer om de hoek komt kijken... naja.. ik vind joris gewoon 3x niks...quote:Op maandag 13 augustus 2007 12:37 schreef Suko het volgende:
[..]
Nou ja, hij is als het ware een gespreksleider die te gast is bij een Zomergast. Van mij mag hij ook ietsje scherper maar kennelijk is er dit jaar voor gekozen zichzelf weg te cijferen en vooral de hoofdpersoon te laten vertellen.......
"Op drie zaken is in Nederland altijd kritiek: Het weer, voetbal en de presentator van Zomergasten"quote:Op maandag 13 augustus 2007 16:42 schreef djmarshal het volgende:
[..]
naja.. ik vind joris gewoon 3x niks...
Ach, de kracht van joris vind ik dat hij een avond kan laten zijn zoals de persoon is. Als het geen fantastisch boeiende spreker is dan gaat hij het niet echt lopen pushen. Hij laat de kijker zien hoe iemand echt is en niet hoe goed een presentator een gast 3 uur fantastisch laten overkomen.quote:Op maandag 13 augustus 2007 16:53 schreef Toad het volgende:
[..]
"Op drie zaken is in Nederland altijd kritiek: Het weer, voetbal en de presentator van Zomergasten"
Dat is wel zo natuurlijk, Nederlanders zijn vaak gewoon té direct voor veel Vlamingen.quote:Op maandag 13 augustus 2007 09:53 schreef Dodecahedron het volgende:
[..]
Is dat altijd zo dat als je een Vlaming vraagt wat het verschil is tussen Nederlanders en Vlamingen, en waarom het soms zo botst, dat het ALTIJD aan de Nederlander ligt, volgens de Vlaming?
Ik ervaar het zelf soms ook wel eens met Belgen. Het is altijd van dat negatieve gezeur vanuit (misschien) een (zeer onterecht) minderwaardigheidscomplex. Altijd weer die Nederlander met z'n grote bek en z'n superioriteitsgevoel.
Maar ja, ook dat is weer stigmatiseren van mij, natuurlijk.
Ik heb dat geloof met dezelfde woorden beschreven, zo zie ik dat ook, Linda de Mol, echt waar? Afmaken Joris, aanpakken die hap! U leest, nu ben ik zo inconsequent als de pest...quote:Op maandag 13 augustus 2007 20:14 schreef One_of_the_few het volgende:
[..]
Ach, de kracht van joris vind ik dat hij een avond kan laten zijn zoals de persoon is. Als het geen fantastisch boeiende spreker is dan gaat hij het niet echt lopen pushen. Hij laat de kijker zien hoe iemand echt is en niet hoe goed een presentator een gast 3 uur fantastisch laten overkomen.
Je ziet zo vrouw gisteren toch stukken beter voor de dag komen dan verwacht, maar die van vorige week viel mij toch tegen. Maar na elke avond weet je wel hoe iemand echt is als je hem 3 uur tijd geeft.
Alleen zie ik op tegen 3 uur linda de mol. als die echt zo is zoals ze zich in de introductie presenteert moet joris maar eens van dit stramien afwijken. Er is al genoeg pulp op tv
Dat klinkt juist als een hele interessante man.quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 23:42 schreef golfer het volgende:
Morgen dus met Alexander Rinnooy Kan:
De ideale televisieavond van Alexander Rinnooy Kan zal onder meer gaan over de magie van de zuivere wiskunde, de euforie van de aria, de spanning tussen hoofd en hart en de edele kunst van het onderhandelen. Hij laat fragmenten zien uit o.a. Isaac Sterns From Mao to Mozart, van voormalig wereldkampioen goochelen Fred Kaps, en uit het roemruchte interview van Fred Haché met de voorzitter van D66. Ook laat hij delen zien uit Pim Fortuyns aanvaardingsspeech van het lijsttrekkerschap van Leefbaar Nederland, van pianiste Maria João Pires die het het verkeerde pianoconcert had ingestudeerd en uit Frosts memorabele interview met Richard Nixon.
De keuzefilm van Alexander Rinnooy Kan is Babette’s Feast (1987) van de Deense regisseur Gabriel Axel.
Lijkt mij op voorhand een saaie uitzending met een saaie man, maar ik laat mij graag verrassen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |