300 euro schijnt gemiddeld te zijn voor een studentenkamer vandaag de dag (all-in, dat dan weer wel).quote:Op dinsdag 21 augustus 2007 18:46 schreef r3gi3boy het volgende:
ik snap niet dat je voor een kamer 325 euro betaald, maar dat daar dan nog niet gas/water/licht bij inbegrepen zit?? What's the story there?
Ech nie!quote:Op zondag 29 juli 2007 11:16 schreef Billy_Mack het volgende:
een ov kaarts IS stufi!
Je kan de boete wel gewoon voorkomen hoor.quote:Op woensdag 22 augustus 2007 15:35 schreef Neuralnet het volgende:
Ook betekent dat wanneer je eenmaal je OV ophaalt in januari, je dat jaar niet meer de vrijheid bezit om te gaan werken. Je kan de boete al per januari niet meer voorkomen en je bent effectief een jaar uitgeschakeld voor een goede functie.
Je kunt het ook omdraaien.quote:Op zaterdag 28 juli 2007 17:03 schreef suzsz2 het volgende:
Maar ik blijf het krom vinden, je word gewoon gestraft voor het feit dat je in je eigen onderhoud kunt voorzien en niet met een torenhoge schuld wilt zitten aan het einde van je studie...! Had ik nou maar nooit naar die medewerker van de IB geluisterd, dan had ik nu mooi die 900 euro in mn zak kunnen houden...
Het spaart je anders heel wat strippenkaarten en treinkaartjes uit.quote:Op woensdag 22 augustus 2007 15:35 schreef Neuralnet het volgende:
Ik zou het aanvechten:
1) Een OV-studentenkaart heeft geen geldelijke waarde. Als je hem had laten liggen, dan had je ook geen 800 euro per jaar ontvangen.
De regel is anders heel duidelijk: Stufi (incl OV kaart) dien je op te zeggen (c.q. in te leveren) in de maand voor je over die grens heen gaat. Doe je dat netjes, krijg je geen boete.quote:2) Het is onredelijk bezwarend om een boete voor een heel jaar te krijgen terwijl je maar een maand "in overtreding was". Dat zou betekenen dat als je 1 euro meer verdient, je meteen 800 euro kwijt bent.
Onzin dus. Kaart gewoon op tijd inleveren. Ga je in december over de grens heen, dan in November inleveren. Dan kijken ze naar je verdiende inkomen van jan-nov, blijf je onder de grens en krijg je geen boete.quote:Ook betekent dat wanneer je eenmaal je OV ophaalt in januari, je dat jaar niet meer de vrijheid bezit om te gaan werken. Je kan de boete al per januari niet meer voorkomen en je bent effectief een jaar uitgeschakeld voor een goede functie.
Had je die kaart maar moeten inleveren. Jij maakt de fout, dan achteraf niet zeiken.quote:3) De boete voor het onterecht in bezit hebben van de kaart is rond de 150 euro per maand. Stel dat je de nullening in november had stopgezet, maar je OV niet had ingeleverd, dan zat je in dezelfde situatie. Namelijk 1 maand de kaart onterecht in bezit. Dan had je gewoon die 150 euro moeten betalen. Nu is dat niet anders: in december had je de kaart niet mogen hebben. De reden daarvoor is niet relevant. Dus slechts 1 maand boete.
Hehe, Nee, die eikels kijken gewoon naar wat bij de belastingdienst geregistreerd staat. Je krijgt dus wel gewoon een briefje van ze dat je teveel hebt verdientquote:Op donderdag 23 augustus 2007 18:21 schreef MrMiguel het volgende:
Hoe ziet de IBG eigenlijk in welke maand je precies over die bijverdiengrens heen gaat? Kijken ze echt precies je loonstrookjes na?
Stel dat je freelance inkomsten hebt die over die grens van 10.### euro heen gaan. Gaan ze dan echt je bankafschriften nalopen om te kijken wanneer je precies de grens overgine?
In zo'n geval laat je anders toch gewoon sowieso alles pas in december uitbetalen? En dan wel natuurlijk het één en ander opzeggen en inleveren in november...
Anyone?
1700 is wat teveel heb verdiend tov die toegelaten bijverdiensten van ca. 10000 in 2005.quote:Op zondag 20 januari 2008 01:20 schreef Mikkie het volgende:
Ik snap je niet, Ashram.
Als het goed is hoef je alleen je OV terug te betalen, en krijg je verder geen boete. Je lening terugbetalen doe je pas ná je studie. Waar komt dat bedrag van ¤ 1.700,- vandaan?
Mocht dat nu ineens blijken anders te zijn, dan heb ik een enorm probleem.
Het ging in die jaren sowieso over je ontvangen loon en niet over je verzamelinkomen als ik me goed herinner. Over welk jaar gaat dit eigenlijk? Ik heb in 2008 een paar duizend euro teveel verdiend en vraag me af wanneer ik hier bericht over krijgquote:Op dinsdag 20 januari 2009 20:06 schreef corne1984 het volgende:
Een oude topic, waar best een hoop info staat, van mensen die een dergelijke situatie hebben meegemaakt.
Wel goed, ik zit nu ook in zo'n situatie. althans ik heb een brief gehad met de mededeling dat ik zo'n 700 euro teveel heb verdient.
binnen 4 weken, dien je bezwaar in te dienen. en daarna berekenen hun de boete.
volgens de ib-groep komt het er op neer, dat ik 12x78,00 euro moet terug betalen
plus het verschil tussen wat je verdient hebt en wat je max mag verdienen. als dit bedrag niet hoger is dan de ontvangen studiefinancering. In mijn geval, is dit niet zo.
Ik ben benieuwd, hoe men hier mee is omgegaan? heeft iedereen die boete geaccepteerd?
in mijn geval, zag ik nog 1 redding. ik had mijn aanslag van dat jaar nog niet ingevuld. dusja ik dacht misschien dat ik onder die max bedrag kon komen.
alleen ik kom al veel hoger uit. Of ik doe wat fout. ik heb alle aftrekposten ingevuld, en nog kom ik niet aan het bedrag van de ib-groep.
hoe berekend, de ib-groep de getallen? ze zeggen van de belastingdienst. alleen ik kom na het invullen van mijn aangifte op een hoger verzamelbedrag :S
Is het misschien verstandig om bij een account langs te gaan? iemand een idee, wat het kost? is het de moeite waard als het verschil 700 euro bedraagt?
of wat hebben jullie gedaan?
bedankt voor het beantwoorden
groeten
Het ging bij mij om jaar 2006. Ik wist dat ik het jaar veel werkt gehad, expres de laatste maanden rekening meegehouden, maar bleek niet voldoende. nu dus.quote:Op dinsdag 20 januari 2009 20:20 schreef aaipod het volgende:
[..]
Het ging in die jaren sowieso over je ontvangen loon en niet over je verzamelinkomen als ik me goed herinner. Over welk jaar gaat dit eigenlijk? Ik heb in 2008 een paar duizend euro teveel verdiend en vraag me af wanneer ik hier bericht over krijg
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |