Je hebt verschillende soorten woordenboeken qua Engels/Engels.
Je hebt, b.v. van Oxford, maar ook van Cambridge en Longman, de Learner's dictionary. Die streeft ernaar om verklaringen bij lemmata te voorzien van een uitleg in simpele bewoordingen (er is een definitiewoordenschat van 3000 woorden gemaakt), en vermeldt minder verouderde betekenissen en maakt extra opmerkingen over woorden die je makkelijk verwisselt.
Voor de papieren Oxford-editie (in ieder geval wat de mijne betreft) geldt dat je geen etymologische informatie hebt, en dat 't linguïstisch niet zo interessant is als een Grote Van Dale, waar meer citaten bijstaan, en etymologie en woordouderdom etc.
De grote OED bevat dit allemaal wel, maar is 20 banden. Een alternatief zou de Concise Oxford English Dictionary kunnen zijn (ongeveer 240,000 ingangen, en wel meer etymologische info), of de The New Oxford Dictionary of English, met 355,000 ingangen). Beide duidelijk meer dan de OALD.
Het beste kun je echter in een goed geoutileerde boekhandel even kijken wat je het beste bevalt. Via internet bestellen kan echter wel aanmerkelijk goedkoper zijn.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.