pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 09:16 |
En dat rijmt! Ik heb beloofd vanavond voor m'n vriendin te koken en omdat ik toch vrij ben heb ik de tijd om eens wat lekker te maken, in plaats van de standaard pasta's, stamppotten en Chicken Tonight. Maar voor een culinaire nul als ik valt dat niet mee, dus als jullie nu eens wat lekkere ( niet té moeilijke ) gerechten voor 2 willen plaatsen, zou ik erg gelukkig zijn. bvd. | |
Lips | donderdag 12 juli 2007 @ 09:19 |
* Chips uit de oven * Gevulde courgette * Knorr Wereldgerechten * Willekeurige ovenschotel met aardappel anders Roep maar waar je meer over wilt weten | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 09:20 |
quote:Géén wereldgerechten, dat is ook typisch zo'n ding wat ik altijd doe. | |
Godtje | donderdag 12 juli 2007 @ 09:21 |
Pasta? Vlees? Vis? Dingen die jullie absoluut niet lusten of juist dol op zijn? | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 09:24 |
quote:Geen voorkeur. Zolang het maar enigszins orgineel is. | |
Godtje | donderdag 12 juli 2007 @ 09:29 |
Ik ben zelf gek op Tagliatelli met zalm en tonijn Aardappel gratin uit de oven met o.a. lente-uitjes, Boursin, etc Of lekker tong | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 09:43 |
VOORGERECHT soep, gewoon uit blik, koud in een bakje.... randjes nat maken, plakje bladerdeeg erover en met eigeel bestrijken. 15 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200 graden... | |
Mirri | donderdag 12 juli 2007 @ 09:44 |
Blokjes fetakaas, met rode bietjes. Dat moet je mengen en daaroverheen gemberdressing. Dat heeft een hele dromerige smaak | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 09:46 |
Aan voorgerechten heb ik niet genoeg Miri en Wendy. | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 09:47 |
HOOFDGERECHT bak gehakt lekker rul, lekker gekruid, met een scheutje ketjap. kook witte kool in water met een flinke scheut ketjap. kook piepers maak puree van de piepers... pak een ovenschotel, doe het gehakt op de bodem, daarop de witte kool en als laatste de puree erop. Op de puree een dun laagje paneermeel en wat kleine klontjes boter. Als je de soep serveert, doe je deze ovenschotel 20 minuten in de oven en nog 10 minuutjes onder de grill. voordeel is dat je dit allemaal van te voren kunt voorbereiden, en alle tijd hebt voor je meisje | |
motorbloempje | donderdag 12 juli 2007 @ 09:47 |
gevulde courgette: in de lengte doorsnijden, uitlepelen en dat uitleepsel met knoflook, rode uien en creme fraiche blenderen. dit weer in de courgette scheppen, feta en pijnboompitjes erop en rustig grillen in de oven voor toe: banaan in de lengte een snede maken, zodat de banaan net wat open kan 9dus niet helemaal door. lepel met een theelepeltje wat vruchtvlees uit de schil en vul het 'gat' op met een beetje port en heeeeeeel veel geraspte pure chocolade (zwitserse) pak het geheel in een alufolietje en gril het tot de banaan zwart is van buiten (de schil dus) | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 09:49 |
quote:rustig aan.... ik was bezig.... | |
Misan | donderdag 12 juli 2007 @ 09:52 |
gevulde paprika met gehakt (zelf recept opzoeken). ziet 'r niet alledaags uit en is makkelijk te maken | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 09:53 |
quote:Whehe,sorry. | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 09:53 |
ander hoofdgerecht is red flanel hash bietjes met gehakt en slagroom.... heel makkelijk, maar recept moet ik even opzoeken, als je dat wil (klinkt walgelijk, is heerlijk.... heb ik al veel complimenten mee gehad) en ik heb ook nog iets met bladerdeeg en kip en kersen (heerlijk), maar ook dat recept moet ik even opzoeken. je moet daar wel sla bij doen | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 09:54 |
quote:Banaan met port en chocolade is inderdaad heel lekker! | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 09:54 |
quote:Als je wilt. Alle input is welkom! Vooral Kip,kersen en sla klinkt lekker! | |
ed_reeb | donderdag 12 juli 2007 @ 09:57 |
je moet dus gerechten hebben die goed voor te bereiden zijn... en die uit produkten bestaan die goeed zijn voor een amoureuze nacht era chteraan... vooraf een seviche.. (koude visschotel uit zuid amerika... rauwe stukken stevige witvis, kooolvis, kabeljauw, roodbaars etc en garnalen een nacht liggen in een bak met sinaasappelsap/ grapefruit sap, limoensap, en daarbij gesnipperd, sjalot, ui en knoflook en behoorlijk wat gesnipperde rode pepertjes... door het zuur gaart de vis... als hoofd gerecht een sterke vellesoort... lamsstoofschotel, of gestoogd konijn of zo... kun je ook goed voorbereiden, lekker in wijn en port stoven ..., als nagerecht iets van een hele sterke zelfgemaakte chocolademouse... en bij iedere gang natuurlijk een degelijke wijn... en wellicht als afsluiter nog een goed kaasplank, met een mooie port zoiets dus... | |
zout-droppie | donderdag 12 juli 2007 @ 09:57 |
Voorgerecht gestoofde paprika met (geiten)kwark. 6 paprika's in reepjes gesneden en in een braadpan doen even omroeren en dan veel rode wijn azijn erbij en een aantal in (grove) stukjes gesneden knoflook erbij. Laag vuur 25 minuutjes laten staan. Af laten koelen beetje olijfolie erop en verder laten afkoelen. Voor serveren in een schaaltje en dan nog een klein scheutje olijfolie. (Fris zuur van smaak). Geitenkwark / huttenkäse of gewone kwark in een schaaltje doen , veel vers gemalen zwarte peper erop en peterselie en een klein scheutje olijfolie erop voordat je het serveert. Hierbij doe je dan toatsjes (engelse toast is hier lekker bij , niet van die dunne toastjes iig). Hoofdgerecht Bij de aldi van die minute steaks halen en deze in olie marineren met veel verse peper korrels en citroenmelisse blaadjes. Vervolgens in een grilpan bakken (alles erin gooien ook de peperkorrels en de blaadjes) op een bord leggen (kan ook op 1 groot bord waarbij je ieder van een klein (ontbijt) bordje eet. Op het bord leg je een halve citroen (doe je tijdens het eten iets uitknijpen over je vlees) en je legt er citroenmelisse blaadjes op. Rijst salade Kook rijst , laten afkoelen. Tuinbonen blancheren (ik doe gewoon een pot tuinbonen , lekker simpel) door de rijst doen als alles is afgekoeld. Veel grof gesneden (geknipte) peterselie en zout en peper erdoor (peper weer vers gemalen) sap van een halve citroen en een scheutje olijfolie. Voor serveren doe je er dan nog artisjok harten op leggen en muntblaadjes. Verder maak je voor het vlees nog wat kruidenzout. Doe gemalen komijn met zeezout en sesamzaadjes in een pan en roer dit door tot de sesamzaadjes bruinig worden en de de zout lekker gaat ruiken , deze ook in een klein schaaltje doen en erbij serveren. Veel van deze dingen kun je ruim van te voren al in een rustig tempo maken, hoef je alleen op het moment sepreme nog het vlees te grillen. Laat deze dan al ruim van te voren lekker trekken in de marinade. Geen zout erover want zout trekt de vleessappen uit het vlees en dan word het vlees zo droog. Leuke van dit gerecht is dat je vriendin zeker het idee zal krijgen dat je enorm veel werk in jullie maaltijd hebt gestoken terwijl het in werkelijkheid wel meevalt. | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 10:02 |
400 gr kipfilet 1 pot kersen zonder pit (350gr) 1 bekertje zure room 1/2 zakje kerriesauspoeder 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel sambal 1 teen knoflook 1 blikje croissantdeeg 150 gr geraspte kaas olie kip in stukjes snijden en bakken kersen uit laten lekken en alles (alle andere ingredienten) aan de pan toevoegen (kerriesauspoeder niet aanmaken met water, maar zo in de pan) oven voorverwarmen op 200 graden lage kleine ovenschotel invetten en deeg verdelen over de schaal (mak een opstaand randje, zodat het een soort pakketje wordt) alles uit de pan op je deeg, deeg een beetje dicht vouwen (randjes omkrullen, hoeft niet helemaal dicht) Kaas over het deeg 20 minuten in de oven | |
motorbloempje | donderdag 12 juli 2007 @ 10:05 |
Beef Wellington met champignonsaus is ook erg lekker en ziet er chique uit, maar is supermakkelijk te maken (genoeg recepten te vinden met goochel ) | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 10:06 |
quote:hm, die klink echt lekker! Croissantdeeg is gewoon uit zo'n blikje? En hoe warm moet de oven in dit geval? | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 10:07 |
500 gr hoh gehakt 500 gr gekookte piepers (vastkokend) 500 gr gekookte bietjes 2 1/2 dl slagroom uitje bak gehakt met uitje en peper en zout. snij de piepers en bietjes in blokjes en doe ze voorzichtig en een beboterde ovenschaal dan gehakt erbij en heel voorzichtig door elkaar roeren (anders piepers kapot) slagroom erover en 20 miniten in de voorverwarmde oven op 200 graden | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 10:08 |
nou, dat waren de makkelijkste en heerlijkste recepten die ik heb... heel bijzonder, zonder (te)veel moeite | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 10:08 |
quote:ja, gewoon uit zo'n rol en 200 graden | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 10:13 |
quote:Ok, klinkt lekker! Al moet ik even kijken naar een overschotel die klein genoeg is.. | |
Misan | donderdag 12 juli 2007 @ 10:14 |
quote:ovenschotel? nergens voor nodig de blikjes liggen overigens in de koeling | |
Lips | donderdag 12 juli 2007 @ 10:16 |
Ook toevallig wendytje, ik vertelde gisteren tegen een vriendin dat ik ooit iets met bladerdeed, kip, kerrie en kersen had gehad maar dat ik niet meer wist hoe je dat moet maken.... Nu is jou recept net iets anders (croissantdeeg) maar het idee is hetzelfde!! Dat ga ik dus binnenkort maar eens maken Jou recept is denk ik wel voor 4 personen niet?? Voordat pfaf dalijk de buren ook uit moet nodigen | |
Euc- | donderdag 12 juli 2007 @ 10:17 |
http://www.ah.nl/kokenmetjonnieboer/ | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 10:18 |
quote:Hoezo? Wat stel je impliciet voor? | |
pfaf | donderdag 12 juli 2007 @ 10:19 |
quote:Oe Inderdaad! Scherp! Hoe kan ik er het best een 2 persoonsgerecht vanmaken?O-) | |
zoutig | donderdag 12 juli 2007 @ 10:22 |
Volgens mij heet dat recept hier boven kip in de hoed, te vinden op de site van AH. Ik maak het altijd met bladerdeeg...Erg lekker, bereiden is ook niet moeilijk. Alleen moet het wel 40 min in de oven... En gewoon in een taartvorm doen.. Dat recept met kersen en kip dus, en ondanks dat dat ook voor vier personen is eten wij het altijd met zijn tweeen op | |
Misan | donderdag 12 juli 2007 @ 10:25 |
quote:gewoon rooster-bakpapier? | |
Lips | donderdag 12 juli 2007 @ 11:06 |
quote:over 2 dagen verdelen | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 15:34 |
quote:er staat 2 á 3 personen..... en ik heb het ook weer via via | |
littledrummergirl | donderdag 12 juli 2007 @ 15:43 |
quote:moest ik ook aan denken ja | |
wendytje | donderdag 12 juli 2007 @ 16:46 |
he pfaf, wat ga je nu maken? of ben je aan het maken? | |
Falco | donderdag 12 juli 2007 @ 22:49 |
tvp. | |
Morwen | vrijdag 13 juli 2007 @ 04:32 |
Wat is het geworden? | |
Stereotomy | vrijdag 13 juli 2007 @ 04:37 |
quote:Afhaalchinees | |
pfaf | vrijdag 13 juli 2007 @ 11:40 |
quote:Ik heb al het advies hier naast me neer gelegd en kip met honing gemaakt. Met gegrillde banaan na. Wel erg lekker en gezellig. | |
BliksemSchigt | vrijdag 13 juli 2007 @ 12:04 |
Was het gezellig met mitt? | |
sanger | dinsdag 17 juli 2007 @ 10:59 |
tvp | |
zwartedoos | dinsdag 17 juli 2007 @ 11:02 |
Lekkere receptjes (tvp) |