Die willen zo veel mogelijk geld verdienen. Punt. Zoveel mogelijk, zonder dat er doden vallen natuurlijk, want dat is slecht voor de omzet.quote:Op woensdag 11 juli 2007 19:14 schreef Re het volgende:
-Wat is de rol van de farmaceutische industrie
De mensen die daar werken zullen vast de beste bedoelingen hebben, maar die organisaties willen vooral overleven. Markt- en budgetwerking heeft zijn intrede gedaan, en dat gaat volgens mij hoe dan ook ten koste van de zorg.quote:-Hoe staat het met de psychiatrische/psychologische zorg?
Ik denk ook dat de meeste militairen in bv Irak eigenlijk het beste met de Irakezen voorhebben, maar dat komt er door de situatie waarin ze verkeren niet zo heel goed uit.quote:Ik denk dat het dus wel meevalt en dat psychiaters/psychologen het juiste met hun patienten voorhebben...
wat is er mis met geld verdienen, en doden vallen er toch wel, zie seroxat en verhoogde kans op zelfmoord bij jongeren, en de diverse antipsychotica die herseninfarcten veroorzaken bij demente bejaarden.quote:Op woensdag 11 juli 2007 19:28 schreef Pinball het volgende:
[..]
Die willen zo veel mogelijk geld verdienen. Punt. Zoveel mogelijk, zonder dat er doden vallen natuurlijk, want dat is slecht voor de omzet.
gaan we naar prive klinieken, je betaald wat extra maar je krijgt betere zorg.quote:De mensen die daar werken zullen vast de beste bedoelingen hebben, maar die organisaties willen vooral overleven. Markt- en budgetwerking heeft zijn intrede gedaan, en dat gaat volgens mij hoe dan ook ten koste van de zorg.
nonsense natuurlijk, waarom zouden een arts niet een drijfveer hebben om mensen te helpen met hun ziektes? Wat is de drijfveer van jonge academici die 8-10 jaar van hun leven opofferen om tot dat nivo te komen?quote:Ik denk ook dat de meeste militairen in bv Irak eigenlijk het beste met de Irakezen voorhebben, maar dat komt er door de situatie waarin ze verkeren niet zo heel goed uit.
Er is niks mis met geld verdienen, behalve als dat over de rug gaat van psychiatrische patienten. Ik vind iemand een TV verkopen iets heel anders dan iemand met psychische problemen seroxat aansmeren.quote:Op woensdag 11 juli 2007 20:12 schreef Re het volgende:
wat is er mis met geld verdienen, en doden vallen er toch wel, zie seroxat en verhoogde kans op zelfmoord bij jongeren, en de diverse antipsychotica die herseninfarcten veroorzaken bij demente bejaarden.
Wat iedereen van zijn eigen geld doet moet hij zelf weten.quote:gaan we naar prive klinieken, je betaald wat extra maar je krijgt betere zorg.
"dat komt er door de situatie waarin ze verkeren niet zo heel goed uit."quote:nonsense natuurlijk, waarom zouden een arts niet een drijfveer hebben om mensen te helpen met hun ziektes? Wat is de drijfveer van jonge academici die 8-10 jaar van hun leven opofferen om tot dat nivo te komen?
Het is een misconceptie dan farma bedrijven alleen handelen uit pure winst, maar idd er wordt meer geld in marketing gestopt dan in research alhoewel dat niet veel uit elkaar ligt.quote:Op woensdag 11 juli 2007 20:23 schreef Pinball het volgende:
[..]
Er is niks mis met geld verdienen, behalve als dat over de rug gaat van psychiatrische patienten. Ik vind iemand een TV verkopen iets heel anders dan iemand met psychische problemen seroxat aansmeren.
Daarnaast komt die winst ook nog eens uit algemene middelen, en wat mij betreft is mijn zorgpremie bedoeld om medemensen te helpen, niet om multinationals nog rijker te maken.
ahh ik begreep je even verkeerd, is een gedeelte van deze oorzaak dat we eerder geneigd zijn om ons geestelijk ziek te voelenquote:Wat iedereen van zijn eigen geld doet moet hij zelf weten.
"dat komt er door de situatie waarin ze verkeren niet zo heel goed uit."
Je kan wel de beste bedoelingen hebben, maar als je van het zorgkantoor 20 intakes per uur moet doen blijft er van jouw bedoelingen weinig over. Zo simpel is het.
zie eerste link in OP, niet echt dusquote:Op woensdag 11 juli 2007 19:28 schreef BrandX het volgende:
- vroeger werd met men niet zo oud als nu, kan dat meespelen? Kan het zijn dat het percentage ouderen wat doorverwezen wordt met name hoger is geworden? Geen idee eigenlijk
diagnose schizophrenie is al jaren stabiel rond de 1% van de18+ populatie.quote:- is onderzocht of het percentage doorverwezen zware gevallen (en dus duidelijk herkenbaar als zijnde geesteziek, of de naam er nou voor bekend is/was of niet) ook veel hoger is geworden? Dat lijkt me ook een wegende factor.
En vergeet niet de vele andere pharmaceutische missertjes die pas onderkend werden nadat de beerput al wijd open lag. Anti-cholesterol medicijnen die alleen in Amerika al voor bijna 100 doden hebben gezorgd, en zulks.quote:Op woensdag 11 juli 2007 20:12 schreef Re het volgende:
[..]
wat is er mis met geld verdienen, en doden vallen er toch wel, zie seroxat en verhoogde kans op zelfmoord bij jongeren, en de diverse antipsychotica die herseninfarcten veroorzaken bij demente bejaarden.
Wat een ontluisterend verhaal.quote:Op vrijdag 13 juli 2007 00:04 schreef Nosh het volgende:
Enfin. Ik kwam laatst uit op dit artikel, en dat verwoordt mijn mening wel aardig.
Het klopt dat het onderzoek van de hersenen nog veel doorbraken zou kunnen opleveren. De aanwijzingen hiervoor zijn erg groot. Echter, wat niet klopt is dat de hersenen maar voor een klein gedeelte gebruikt zouden worden. Dit is een fabeltje van een boter-reclame, die zijn eigen weg is gegaan. Je kan het ook zelf heel makkelijk bedenken: leg een stel hersenen onder een scanner, denk 10 seconden aan helemaal niets, en je hebt al 100% van je hersenen gebruikt.quote:Op woensdag 11 juli 2007 19:28 schreef BrandX het volgende:
Maar de wetenschap rondom hersenen en psychische stoornissen staat nog in de kinderschoenen. We weten nog zo weinig van onze hersenen. En we gebruiken ook nog maar zo'n klein gedeelte van onze hersenen. Er valt nog genoeg te ontdekken.
De hoge placebo-effecten geven in mijn ogen voornamelijk ook aan dat de aandoeningen voor een groot gedeelte ook gebaseerd zijn op aandachtproblemen en de behoefte aan erkenning van eigen problemen. Het feit dat ze behandeld worden is voor deze problemen eigenlijk al een deel van de oplossing.quote:Op dinsdag 17 juli 2007 11:24 schreef Re het volgende:
Het fenomeen Placebo is wel een mooi voorbeeld ja.
In de psychiatrische medicinale behandelingen heb je gemiddelde placebo effecten van 30-40% en van medicijnen zo ruwweg 50-60% dit wekt natuurlijk 2 vragen op...
Is een psychiatrische ziekte behandelbaar met een placebo, en wat is de additionele waarde van die 20% effecgtiviteit bovenop een placebo efect...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |