Chou tofu (stinky tofu) is zo'n beetje het enige dat ik hier niet eet. Dat spul heeft een afgrijselijke stank. Ik heb het wel een paar keer geprobeerd maar ik vind het nog steeds verschrikkelijk. (maar Taiwanezen/ Chinezen zijn er gek op).
Bij sommige dingen staat het idee je misschien tegen, maar zijn gewoon erg lekker. Zo is een van mijn favorieten hier ya xue mian (eendebloed noodles). Er wordt dan een grote plens eendebloed meegekookt en dat stolt dan tot een blubberige bruine massa. Erg lekker
xia yu yan (gerookte haai) is een populaire sidedish hier en ook één van mijn favorieten
Maar in Taiwan zijn er niet zoveel hele vreemde dingen. In China at ik vaker 'vreemde' dingen, zoals slang (
) of salades met slangehuid en ook hond heb ik wel eens gegeten (typische winterkost in Guangdong). In Bejing verkochten ze ook satéstokjes met 3 kleine vogeljes eraan die je in zijn geheel (incl kop etc) opeet. Wel geprobeerd, maar ik vond er weinig aan. Zijderupslarven (of poppen) worden ook verkocht als snack. Mijn (ex-)vriendin had verhalen over haar jeugd vlakbij een zijderups kwekerij. Ze kropen dan weleens stiekum door een raam naar binnen en namen een hele zak vol met rupsen mee naar huis. Die gingen dan op de barbeque
. Zelf heb ik dat nog niet geprobeerd.
En levende 'dronken' garnalen. Dan komt de ober binnen met een glazen kom+deksel vol met garnalen. Daar wordt dan een soort wijnsaus in gegoten. Die garnalen beginnen dan te gillen, maar na een paar minuten bewegen ze steeds langzamer omdat ze dronken zijn. Je eet die beesten dan levend op. Wel raar als je dat voor het eerst doet, zo'n tegenspartelend beest opeten. De smaak is okee, maar ik vind gekookt nog steeds lekkerder. Maar Chinezen vinden het wel lekker vers op deze manier.
[ Bericht 7% gewijzigd door SeLang op 09-07-2007 05:27:57 ]