FOK!forum / Culinesse à gogo / Ei op Ristorante pizza
NoizEkickdonderdag 5 juli 2007 @ 15:01
Ik heb hier een Ristorante pizza liggen die ik vanavond lekker op ga eten. Nu wil ik daar één of twee eieren opdoen, het liefst zodat een soort van spiegelei wordt.
Is dit mogelijk? Zo ja, moet ik de eieren er direct al opdoen wanneer de pizza de oven in gaat, of wat later?

De pizza moet ongeveer 13 min. in de oven, die op 220 graden is voorverwarmt.
adwindonderdag 5 juli 2007 @ 15:10
gewoon een rauw ei bovenop je pizza kapot tikken, hopsa klaar
Lienekiendonderdag 5 juli 2007 @ 15:11
Kwestie van uitproberen, denk ik. Ik zou met één ei beginnen en die er wel gelijk op doen, anders wordt 'ie denk ik niet gaar.
Asicsdonderdag 5 juli 2007 @ 15:13
ik zou dat spiegelei apart bakken in de 13 minuten dat je pizza in de oven ligt
en daarna op je pizza leggen
rare smaak heb je btw
NoizEkickdonderdag 5 juli 2007 @ 15:31
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 15:13 schreef Asics het volgende:
ik zou dat spiegelei apart bakken in de 13 minuten dat je pizza in de oven ligt
en daarna op je pizza leggen
rare smaak heb je btw
Wordt een ei dan niet gaar in 13 minuten op 220 graden? Lijkt me sterk. Maargoed, apart bakken is ook een optie, en misschien de laatste paar minuten er op doen...
En ei op je pizza, wat is daar raar aan? Heb dat zo vaak in een pizzaria gegeten...
reclamedoosdonderdag 5 juli 2007 @ 15:54
Ik zou het gewoon gelijk op die pizza mikken voordat ie de oven in gaat. Twee is misschien een beetje te veel, maar het is het proberen waard toch?
NoizEkickdonderdag 5 juli 2007 @ 15:58
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 15:54 schreef reclamedoos het volgende:
Ik zou het gewoon gelijk op die pizza mikken voordat ie de oven in gaat. Twee is misschien een beetje te veel, maar het is het proberen waard toch?
Nee joh, twee is net goed .
Maarja, "het proberen waard". Als het mislukt kan ik hem weggooien, en aangezien ik vrij vroeg moet eten kan ik me niet een ritje naar de supermarkt veroorloven. (en nee, ik ga niet twee pizza's kopen om er vervolgens met 1 te experimenteren )
Daviddonderdag 5 juli 2007 @ 16:10
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 15:58 schreef NoizEkick het volgende:

[..]

Nee joh, twee is net goed .
Maarja, "het proberen waard". Als het mislukt kan ik hem weggooien, en aangezien ik vrij vroeg moet eten kan ik me niet een ritje naar de supermarkt veroorloven. (en nee, ik ga niet twee pizza's kopen om er vervolgens met 1 te experimenteren )
doe er dan één ei op.
NoizEkickdonderdag 5 juli 2007 @ 16:21
Mja, ik bak hem nu maar gewoon apart. Wanneer ik meer tijd heb ga ik wel een keer experimenteren.
Asicsdonderdag 5 juli 2007 @ 17:04
en? hoe laat ga je eten.
laat ff weten hoe en wat.
Pikkebaasdonderdag 5 juli 2007 @ 17:22
Welnee, niet apart bakken.
Ik doe dat ook wel eens.
Gewoon een rauw ei op de pizza en klaar. Dat ding gaat daarna een oven van 220 graden in, die is echt wel gaar.
NoizEkickvrijdag 6 juli 2007 @ 15:26
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 17:04 schreef Asics het volgende:
en? hoe laat ga je eten.
laat ff weten hoe en wat.
Heb hem gewoon in de pan gebakken en 'em er op gedaan toen de pizza klaar was. Was zeker niet onsmakelijk.
Maar volgende keer gooi ik inderdaad gewoon direct het ei erop.
Lebasizaterdag 7 juli 2007 @ 19:23
Bij die kleine pizzatentjes in Frankrijk doen ze dat ook vaak, een ei op de pizza gooien, maar volgens mij pas altijd twee minuten voor de pizza echt de oven uit moet.. Ok, dat is dan wel een ander soort oven dan de ovens die in de meeste keukens staan, maar toch.. dus een ei 13 minuten op 220 graden is zeker gaar hoor! Smakelijk alvast voor de volgende keer
NoizEkickzaterdag 7 juli 2007 @ 20:46
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 19:23 schreef Lebasi het volgende:
Bij die kleine pizzatentjes in Frankrijk doen ze dat ook vaak, een ei op de pizza gooien, maar volgens mij pas altijd twee minuten voor de pizza echt de oven uit moet.. Ok, dat is dan wel een ander soort oven dan de ovens die in de meeste keukens staan, maar toch.. dus een ei 13 minuten op 220 graden is zeker gaar hoor! Smakelijk alvast voor de volgende keer
Ja, daardoor kwam ik ook op het idee inderdaad. Moest ineens denken aan een vakantie waar ik dat gegeten had.
The_Vervezondag 8 juli 2007 @ 22:05
Ik heb wel eens een pizza gegeten waar een ei op zat. Vond het eerlijk gezegd een combi van niks.
EricTzondag 8 juli 2007 @ 23:20
quote:
Op zondag 8 juli 2007 22:05 schreef The_Verve het volgende:
Ik heb wel eens een pizza gegeten waar een ei op zat. Vond het eerlijk gezegd een combi van niks.
idem
_Henry_maandag 9 juli 2007 @ 00:32
Franse pizza met een ei. OK....
Serendipsmaandag 9 juli 2007 @ 22:51
quote:
Op maandag 9 juli 2007 00:32 schreef _Henry_ het volgende:
Franse pizza met een ei. OK....
Exactly my thoughts.

Ja, hier word ik echt stil van...
NoizEkickmaandag 9 juli 2007 @ 23:05
Wordt een Italiaanse pizza met een ei wel gedoogd hier?

Ik snap sowieso het verschil niet tussen een Franse pizza en bijv. Italiaanse pizza... Ja ze zijn in een ander land gemaakt, maar maakt dat uit dan? Elke pizzaria, waar ook ter wereld, heeft een eigen manier van pizza's bakken.
Serendipsmaandag 9 juli 2007 @ 23:32
WTF is een Franse pizza?

Pizza is Italiaans. Franse pizza zal wel weer net zo'n onzin zijn als American pizza.
Pizza is pizza en dus Italiaans. Misschien niet gefabriceerd zoals ze dat in Italië bedacht hebben...

Franse pizza. Een ei op je pizza... .
NoizEkickmaandag 9 juli 2007 @ 23:57
quote:
Op maandag 9 juli 2007 23:32 schreef Serendips het volgende:
WTF is een Franse pizza?

Pizza is Italiaans. Franse pizza zal wel weer net zo'n onzin zijn als American pizza.
Pizza is pizza en dus Italiaans. Misschien niet gefabriceerd zoals ze dat in Italië bedacht hebben...

Franse pizza. Een ei op je pizza... .
quote:
Op maandag 9 juli 2007 00:32 schreef _Henry_ het volgende:
Franse pizza met een ei. OK....
Vanwege deze uitspraak dus.


En je vind ei op een pizza niet lekker, begrijp ik?

Fascinerend.