Hik | maandag 2 juli 2007 @ 14:16 |
Ik ben niet zo'n kluiver... ![]() Vond het vroeger heerlijk om lekker met m'n handen te eten en van onder tot boven onder te zitten, maar naarmate je verder boven de 12 bent gaat die lol er toch een beetje vanaf... ![]() Nu wordt voor sommige gerechten gewerkt met kip-aan-bot. Had laatst een heerlijk gerecht met kippepoot, citroen en verse kruiden (eerst even aanbakken en dan in de oven... ![]() Schijnbaar is kipfilet geen goed alternatief voor zo'n gerecht, omdat dat snel droog wordt. Maar is daar niets aan te doen, want het lijkt me toch wel heel makkelijk (en een stuk eleganter! ![]() | |
Lienekien | maandag 2 juli 2007 @ 14:21 |
Je kunt het gare vlees ook voor het opdienen van de botten halen. | |
The_stranger | maandag 2 juli 2007 @ 14:22 |
quote:Wat je in ieder geval kunt doen is het stukje van het bot wat je vastpakt, voor het bakken goed schoon te krabben, zodat je alleen bot overhoudt, geen vel/vlees. Verder kan ik best een hele kip eten, met bot zonder helemaal onder te zitten en voor 90% bestek gebruikend. Alleen als je al het vlees op het bot wilt verorberen, dan zul je je handen moeten gebruiken.. | |
Metalex | maandag 2 juli 2007 @ 14:29 |
Jij moet stoeien met een kippenpoot? ![]() | |
blix | maandag 2 juli 2007 @ 14:30 |
Als je een kip echt goed gaar maakt, dan valt het vlees van het bot als je er een keer lelijk naar kijkt | |
mvdejong | maandag 2 juli 2007 @ 14:54 |
Voor gerechten met een langer kook/bak-tijd is het aan te bevelen het bot te laten zitten, dat geeft wat/veel extra smaak. Als je het in 10-15 minuten gaart, dan maakt het niet echt uit. | |
klaarover | maandag 2 juli 2007 @ 16:03 |
Neem dijfilet: geen bot, toch smaak en smeuigheid! | |
Pietverdriet | maandag 2 juli 2007 @ 18:02 |
Niets lekkerder dan moddergare, gegrillde kippenvleugels. Bloemige aardappels schillen en kwarten, op een ingevet bakblik leggen. Kippenvleugels kruiden (gaat uitstekend door ze in een plastic zak te doen en dan kruiden erbij, schudden) Kippenvleugels op de aardappelen leggen en een slordige 1 1/2 uur in de oven bij 175 graden. Smullen | |
The_stranger | maandag 2 juli 2007 @ 18:18 |
quote:Dat is de manier, ja ![]() | |
Martijn_77 | maandag 2 juli 2007 @ 19:35 |
quote:Idd, gewoon rustig de tijd geven om te garen. Werkt perfect | |
Pietverdriet | maandag 2 juli 2007 @ 19:36 |
Kip is sowieso een beest dat je modder en moddergaar moet eten. | |
D-Devil | maandag 2 juli 2007 @ 20:07 |
Precies, langer bereiden en de deksel op de pan laten en het valt ervanaf ![]() | |
Hik | dinsdag 3 juli 2007 @ 10:04 |
Hmmm... ik weet niet wat ik dan niet goed heb gedaan, maar mijn kippenpoten ( ![]() ![]() | |
D-Devil | dinsdag 3 juli 2007 @ 10:10 |
quote:Ik denk dat in de oven redelijk veel vocht verloren gaat, in de pan sudderen geldt wel, hoe langer hoe eerder het van het bot afvalt. | |
Hik | dinsdag 3 juli 2007 @ 11:05 |
Hij stond afgedekt in de oven. | |
Pietverdriet | dinsdag 3 juli 2007 @ 18:07 |
quote:Probeer het eens 2 keer zo lang. | |
Vanyel | dinsdag 3 juli 2007 @ 19:07 |
Gets! Ik vind het juist altijd zo jammer van mijn kip als ie zo gaar is dat alles van het bot valt. Ten eerste mis je dan het heerlijke kluifgenot en ten tweede doet het toch iets af aan de smaak! | |
hummus | dinsdag 3 juli 2007 @ 21:15 |
quote: ![]() Mijn tip bij deze: een hele kip vullen met druiven/knoflook/tijm (echt volproppen). Dichtbinden bij de poten, bestrooien met peper/zout/rozemarijn en olijfolie eroverheen. Goed inwrijven. In de oven (180 graden? misschien iets minder) - eerst 30 minuten zonder folie voor het kleurtje en dan nog 45 minuten met folie voor de smaak. ![]() | |
Wooldoor | woensdag 4 juli 2007 @ 18:05 |
Nederlandse met water volgespoten kipfilet is altijd erg smaakloos zelfs met de nodige kipkruiden erop daarom vind ik hele kippen of kippen poten gefrituurd een stuk lekkerder. | |
Pietverdriet | woensdag 4 juli 2007 @ 18:23 |
Om kipfilet sappig gaar te krijgen kan je de kipfilet kruiden naar smaak, en dan omwikkelen met vet ontbijtspek, of gerookt vetspek. Deze doe je dan in een ovenvorm en braad je in de oven. | |
Vanyel | woensdag 4 juli 2007 @ 22:55 |
quote:Ja maar das niet die lekkere kipsmaak. Tuurlijk, af en toe heel lekker, zo'n stukje vlees met citroen/tijm/rozemarijnsmaak, kan ik enorm van genieten, maar op andere momenten moet mijn kip gewoon naar kip smaken. | |
littledrummergirl | donderdag 5 juli 2007 @ 00:11 |
hmm kip ![]() kip uit de pan is meestal vele malen lekkerder dan uit de oven, maar als ik na een lange dag thuis kom kiep ik de mijne meestal ff snel de oven in. Lekker makkelijk, geen gedoe | |
ColdFeet | donderdag 5 juli 2007 @ 00:15 |
Ik hou dit topic in de gaten; ik ben ook niet zo'n kluiver, maar kipfilet is wel erg mager (fijn dieet-verantwoord ![]() | |
hummus | donderdag 5 juli 2007 @ 07:37 |
quote:Dat kan toch ook op de manier die ik voorstel? Alleen doe je dan slechts peper/zout bij de kip, braad je hem in boter en blus je af met water of bouillion. | |
Hik | donderdag 5 juli 2007 @ 11:38 |
quote:Supertip, dank je! ![]() | |
Vanyel | donderdag 5 juli 2007 @ 15:19 |
quote:Dat kan, maar dan mis je het knapperige velletje en blijf ik vinden dat de smaak er nogal niet op vooruit gaat door het langer garen. Kwestie van voorkeur.. | |
Pietverdriet | donderdag 5 juli 2007 @ 16:23 |
quote:Je hebt vetten nodig, als je wilt afvallen moet je meer bewegen. Zeker geen vetten uit je dieet weglaten. | |
ColdFeet | donderdag 5 juli 2007 @ 17:30 |
quote:Hee, ik dieet niet, ja! Ik quote slechts Sonja Bakker en al die caloriearm-goeroes. |