Volgens mij zit er een ingebouwde compressor in. Ding aan het stopcontact hangen en hij tankt zichzelf dus!quote:Op vrijdag 29 juni 2007 11:40 schreef joeltje het volgende:
Ik zag dit bericht net: http://www.nu.nl/news/113(...)to_op_perslucht.html
Wie weet meer?
4.000 E-tjes is niet te veel, maar hoe ga je nu "Tanken" dan?
Niet slecht voor een stadskarretje toch? Voor je in de stad 200 km op een dag rijd, moet je toch flink wat sjoppen...quote:De auto, CityCat gedoopt, heeft een topsnelheid van 110 kilometer per uur en kan op een volle tank vierhonderd kilometer rijden. De motor op perslucht, is behalve voor de aandrijving van de auto’s ook geschikt voor de opwekking van elektriciteit. In hybride versie (perslucht gecombineerd met elektriciteit) heeft de auto een veel grotere actieradius.
Tegelijkertijd ontwikkelde een Australische ingenieur een nieuw soort motor op perslucht die met niet meer dan 6 kilo aanzienlijk kleiner en lichter is dan een reguliere motor.
Het probleem is, dat niemand een auto wil die alléén maar handig is voor in de stad.quote:Op vrijdag 29 juni 2007 11:46 schreef joeltje het volgende:
[..]
Niet slecht voor een stadskarretje toch? Voor je in de stad 200 km op een dag rijd, moet je toch flink wat sjoppen...
Nu nog een milieuvriendelijke manier om de energie op te wekken die nodig is om de lucht onder druk te zetten...quote:Op vrijdag 29 juni 2007 11:49 schreef Sideshowbobbie het volgende:
Het is iig alvast een leuke stap richting milieuvriendelijke auto's
Nou, ik heb voor diue doeleinden een R5 staan, die rijd misschien maar 2500 km / jaar, en gaat echt alleen van dorp naar stad, en terug.... Ik denk dat erjuist heel veel mensen zijn die daar de auto vor gebruiken...quote:Op vrijdag 29 juni 2007 11:50 schreef mcDavid het volgende:
[..]
Het probleem is, dat niemand een auto wil die alléén maar handig is voor in de stad.
de zon bedoel je? of toch de windmolen...quote:Op vrijdag 29 juni 2007 11:51 schreef Rasing het volgende:
[..]
Nu nog een milieuvriendelijke manier om de energie op te wekken die nodig is om de lucht onder druk te zetten...
Nee daar red je het mee als de fossiele brandstoffen op zijnquote:Op vrijdag 29 juni 2007 11:52 schreef joeltje het volgende:
[..]
de zon bedoel je? of toch de windmolen...
dat lijkt me toch niet... in het filmpje komt het er niet zou duidelijk uit maar volgens mij heeft die luchtmotor een redelijk aparte cyclus.quote:Op vrijdag 29 juni 2007 12:00 schreef dyslexie_man het volgende:
Een hummer met 6 van die flessen dr in !!!! TOF!!!
Kan dit dan ook in een gewone benzine motor? Dat zou wel heel handig zijn namelijk, een soort LPG installatie en klaar. Nou ja, kijken wat het wordt!
Zoiets. Op dit moment wordt de electriciteit gewoon voor het grootste gedeelte nog gewoon opgewekt door middel van fossiele brandstoffen. Je verplaatst de vervuiling dus.quote:Op vrijdag 29 juni 2007 11:52 schreef joeltje het volgende:
de zon bedoel je? of toch de windmolen...
Toen iemand riep dat je aids krijgt van smog heb ik 'm maar uitgezetquote:Op vrijdag 29 juni 2007 12:07 schreef Tarabass het volgende:
Niemand 'Who killed the electric car?' gezien? Gaat nog wel even duren allemaal. Eerst moeten er nog een paar hun zakken vullen over de rug van de gewone burger en zelfs de wereld. Zolang GM hun goedlopende electric car inruilt voor een (door de amerikaanse overheid ontwikkelde) hummer, onder druk van shell en andere oliemagnaten, weet ik genoeg..
klik
Centrale opwekking heeft wel grote voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld CO2 afvangen, en restwarmte benutten.quote:Op vrijdag 29 juni 2007 12:19 schreef Rasing het volgende:
[..]
Zoiets. Op dit moment wordt de electriciteit gewoon voor het grootste gedeelte nog gewoon opgewekt door middel van fossiele brandstoffen. Je verplaatst de vervuiling dus.
Ja, das waar. Maar toch blijft het een beetje verplaatsen van het probleem. Je kunt ook een gewone verbrandingsmotor maken die razend zuinig is; er stond laatst een artikel in het Volkskrant Magazine over een Duitse Ford Ka die door Greenpeace was omgebouwd en 1 op 100 reed ofzo, echt heel zuinig.quote:Op vrijdag 29 juni 2007 12:23 schreef mcDavid het volgende:
Centrale opwekking heeft wel grote voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld CO2 afvangen, en restwarmte benutten.
Bovendien heeft de luchtmotor een veel hoger rendement dan een ottomotor. Er zitten wel meer stappen in de opwekking, maar uiteindelijk win je er wel iets aan.
Kernenergie in de huidige vorm draagt geen donder bij. Een kerncentrale heeft en energetische terugverdientijd van 10 jaar. Plutonium en uranium raakt net zo hard op als alle brandstoffen. Bovendien geven kerncentrales onvoorstelbaar ranzig afval. Zonder doorbraak op het gebied van kernfusie o.i.d. is kernenergie net zo kansloos als een gascentrale.quote:Op vrijdag 29 juni 2007 12:31 schreef joeltje het volgende:
eens met David, je uitstoot is door verplaatsing minder. Daarnaast, er wordt hard gewerkt aan milieu vriendelijke stroom. Helaas is iedereen tegen kern-energie, maar ook dat draagt zeker bij...
@ Rasing, die 20 jaar zijn hard nodig vrees ik...
Wat greanpeace met zo'n auto doet heeft niets met de motor te maken. Het enige wat ze doen is álle luxe eruit slopen, de halve veiligheidskooi slopen om gewicht te winnen, en er een toerenbegrenzer opzetten. Het rendement van de motor blijft gelijk, en van de auto is niets meer over.quote:Op vrijdag 29 juni 2007 12:31 schreef Rasing het volgende:
[..]
Ja, das waar. Maar toch blijft het een beetje verplaatsen van het probleem. Je kunt ook een gewone verbrandingsmotor maken die razend zuinig is; er stond laatst een artikel in het Volkskrant Magazine over een Duitse Ford Ka die door Greenpeace was omgebouwd en 1 op 100 reed ofzo, echt heel zuinig.
Je weet dus niet genoegquote:onder druk van shell en andere oliemagnaten, weet ik genoeg..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |