abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_78099843
Goed topic

Heeft iemand de OP nu al geprobeerd?
pi_78099915
Ik had het eens op een broodje, ik vond de smaak wat stoffig.
HÆLP.
pi_78101941
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 14:21 schreef heaven7 het volgende:
Is dat Tahin perse nodig? Op dat spul na heb ik namelijk alles al in huis om het te maken
Ik denk het wel; kikkererwten bevatten vrij veel zetmeel en ik denk dat het anders wel wat plakkerig/droog wordt.
  woensdag 17 februari 2010 @ 16:04:08 #79
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_78103053
Sesam heeft tevens een hele penetrante geur en smaak: de tahin geeft hummus voor een groot deel die karakteristieke smaak.
Confidence through competence
pi_78336632
Ik heb inderdaad witte tahin gebruikt, twee eetlepels voor zo'n 300 gr zelfgeweekte en gekookte kikkererwten. Aparte smaak inderdaad maar zo'n kleine hoeveelheid met zo veel kikkererwten is precies goed.
pi_78344259
hmm heb 1x humus gegeten, in een libanees restaurant in de vs. ik vond het vooral een beetje muf smaken. was dus niet onder de indruk.

toch maar een keer eens kijken of ik het kan maken.
Voor wat foto's, kijk hier
pi_78345958
In Egypte krijg je ook overal een bakje humus bij, ik ben er niet kapot van,
Smaakt een beetje naar karton, maar het is wel gezond!
pi_78382040
Nou, mijn zelfgemaakte hummus smaakt naar allesbehalve karton, met vers citroensap, geroosterde knoflook, chilipeperpuree en forse scheppen komijn en kukurma.

Die uit de supermarkt vind ik overigens écht niet te vreten.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78398443
hmmm, yummie hummus... Ik maak het meestal gewoon lekker snel met kikkererwten uit blik, tahin, en wat avocado erdoor.
pi_78399173
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 09:08 schreef minilot het volgende:
Nou, mijn zelfgemaakte hummus smaakt naar allesbehalve karton, met vers citroensap, geroosterde knoflook, chilipeperpuree en forse scheppen komijn en kukurma.

Die uit de supermarkt vind ik overigens écht niet te vreten.
Geroosterde knoflook, hmm, dat is een goed idee Ik vind die uit de supermarkt hier wel eetbaar, zeker die met za'atar. Tuurlijk is zelfgemaakte lekkerder, maar ik heb niet altijd zin in of tijd voor dat gefrut met die velletjes.
  maandag 1 maart 2010 @ 18:18:02 #86
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_78600270
ik wil dit al tijden een keertje proberen, misschien maar eens die van de AH (of even richting een van die turkse winkeltjes hier in de buurt) proberen als begin en als ik het wat vind kan ik het nogaltijd zelf gaan maken.
pi_78620363
Humus!!!
Pas een zak gedroogde kikkererwten gekocht, nu nog tijd (kun je dat ook kopen ) om het weer te maken.

Ik zie trouwens dat er best veel mensen zijn die de humus van de ah goed te doen vinden. Vinden jullie m écht lekker? Ik vond hem namelijk nergens naar smaken..... heb het daardoor het jaren niet meer geprobeerd, tot ik een keer zelfgemaakte proefde. Maar dat is al lang geleden, misschien is de receptuur veranderd.
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 16:49 schreef emss het volgende:
hmmm, yummie hummus... Ik maak het meestal gewoon lekker snel met kikkererwten uit blik, tahin, en wat avocado erdoor.
Avocado erdoor? Hoe smaakt dat? Nog nooit gehoord/geproefd
(toevallig wel een avocado hier liggen, waarmee ik eigenlijk guacemole wilde maken...)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 2 maart 2010 @ 00:36:40 #88
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_78620884
hmmmmmm op stokbrood
Snollebolt
  donderdag 4 maart 2010 @ 12:19:09 #89
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78725544
Net voor het eerst zelf humus gemaakt (liet mijn moeder het eerst altijd doen ) en het resultaat was heerlijk. Heb het min of meer uit mn hoofd gedaan, zonder recept dus. Tahin, kikkererwten, citroensap, olijfolie, 3 tenen knoflook, paprikapoeder, peper en zout, bladpeterselie en blenderen maar.. Is heerlijk gelukt!
pi_78725977
Ik heb afgelopen weekend 3 liter hummus gemaakt. Serieus met geroosterde knoflook (geinspireerd door minilot ), en verschillende smaakjes: tomaat-koriander, ras-el-hannout, kurkuma, en 'gewone' met komijn. Nu lekker 6 bakjes in de diepvries
  donderdag 4 maart 2010 @ 13:03:52 #91
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78727184
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 12:29 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb afgelopen weekend 3 liter hummus gemaakt. Serieus met geroosterde knoflook (geinspireerd door minilot ), en verschillende smaakjes: tomaat-koriander, ras-el-hannout, kurkuma, en 'gewone' met komijn. Nu lekker 6 bakjes in de diepvries
Oh dat klinkt als een goed idee, dat ga ik ook eens doen
  donderdag 4 maart 2010 @ 13:08:34 #92
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_78727415
Idd, humus invriezen, wat n uitkomst

Met ras el hannout is vast ook heel lekker, binnenkort eens proberen. Heb toch nog een enorme zak van dat spul liggen.

Gaat de smaak er trouwens niet op achteruit na invriezen Coldfeet?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_78727873
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 13:03 schreef Windigo het volgende:

[..]

Oh dat klinkt als een goed idee, dat ga ik ook eens doen
Het was toch zeikweer Lekker op de bank die velletjes eraf pulken.

Ik vind de smaak na invriezen echt prima, en de structuur blijft ook gewoon lekker
  donderdag 4 maart 2010 @ 13:28:58 #94
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78728179
quote:
Op donderdag 4 maart 2010 13:21 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Het was toch zeikweer Lekker op de bank die velletjes eraf pulken.

Ik vind de smaak na invriezen echt prima, en de structuur blijft ook gewoon lekker
Heb mijn moeder's hummus ook wel eens uit de vriezer gehad, smaakte nog steeds prima hoor
pi_78906792
quote:
Op vrijdag 25 september 2009 17:00 schreef -Mellow- het volgende:
Met droge, verse kikkererwten is humus zooooo veel lekkerder. En het kost nauwelijk extra moeiete. Je moet t alleen wel een dag van te voren weten omdat de erwetn een nachtje in koud water moeten staan. Maar ik vind t echt een wereld van verschil.

Verder is het mooie van humus natuurlijk dat je zo eindeloos kunt combineren. Koriander, komijn, gerookte paprikapoeder, balsamico....Bijna alles kan je er wel in gooien
Ik heb het van de week een keer met blikerwten gemaakt en met droge erwten. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar die met de droge erwten was echt niet lekker: droog, korrelig en muffig van smaak. Ik heb de erwten een dag en een nacht laten weken en ruim 1,5 uur gekookt. Daarna gepureerd met olijfolie, citroensap, knoflook, tahin, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper.

Die met de blikerwten daarentegen was heerlijk!

  dinsdag 9 maart 2010 @ 10:24:50 #96
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_78921941
quote:
Op maandag 8 maart 2010 20:46 schreef PiperMaru het volgende:

[..]

Ik heb het van de week een keer met blikerwten gemaakt en met droge erwten. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar die met de droge erwten was echt niet lekker: droog, korrelig en muffig van smaak. Ik heb de erwten een dag en een nacht laten weken en ruim 1,5 uur gekookt. Daarna gepureerd met olijfolie, citroensap, knoflook, tahin, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper.

Die met de blikerwten daarentegen was heerlijk!

Wat ik altijd doe is een deel van het kookvocht van de erwten bewaren en daarvan een scheutje bij de puree doen voor wat meer smeuïgheid. Er zit veel smaak aan het kookvocht.

Oh en heb je ze buiten de koelkast geweekt? Een nacht is namelijk voldoende. Ik ben zelf een keer een bakje wekende erwten een dag vergeten. Toen zaten ze tegen bederving aan en roken ze ook muf. Als je ze langer laat staan kan je ze beter koel zetten.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 9 maart 2010 @ 10:48:52 #97
134009 Killaht
Words of Wisdom
pi_78922637
TVP
"Strange times are these in which we live
when old and young are taught in falsehoods school.
And the one man that dares to tell the truth is called at once a lunatic and fool"
pi_78923819
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 10:24 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

Wat ik altijd doe is een deel van het kookvocht van de erwten bewaren en daarvan een scheutje bij de puree doen voor wat meer smeuïgheid. Er zit veel smaak aan het kookvocht.

Oh en heb je ze buiten de koelkast geweekt? Een nacht is namelijk voldoende. Ik ben zelf een keer een bakje wekende erwten een dag vergeten. Toen zaten ze tegen bederving aan en roken ze ook muf. Als je ze langer laat staan kan je ze beter koel zetten.
Oké, bedankt voor de tip; ik heb ze idd buiten de koelkast geweekt, een nacht en een hele dag. Misschien zijn ze net over het randje gegaan, de smaak was niet bedorven ofzo, maar wel heel muffig. Het rook ook niet lekker toen ze aan het koken waren.
pi_78929628
Kun je alle ingrediënten bij de supermarkt halen of kun je beter naar een Turks winkeltje gaan?
  dinsdag 9 maart 2010 @ 16:58:41 #100
60456 Gesloten
Niet open
pi_78935769
Heb het al gemaakt Lekker hoor.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')