 
		 
			 
			
			
			Ik denk het wel; kikkererwten bevatten vrij veel zetmeel en ik denk dat het anders wel wat plakkerig/droog wordt.quote:Op woensdag 17 februari 2010 14:21 schreef heaven7 het volgende:
Is dat Tahin perse nodig? Op dat spul na heb ik namelijk alles al in huis om het te maken
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Geroosterde knoflook, hmm, dat is een goed ideequote:Op woensdag 24 februari 2010 09:08 schreef minilot het volgende:
Nou, mijn zelfgemaakte hummus smaakt naar allesbehalve karton, met vers citroensap, geroosterde knoflook, chilipeperpuree en forse scheppen komijn en kukurma.
Die uit de supermarkt vind ik overigens écht niet te vreten.
 Ik vind die uit de supermarkt hier wel eetbaar, zeker die met za'atar. Tuurlijk is zelfgemaakte lekkerder, maar ik heb niet altijd zin in of tijd voor dat gefrut met die velletjes.
 Ik vind die uit de supermarkt hier wel eetbaar, zeker die met za'atar. Tuurlijk is zelfgemaakte lekkerder, maar ik heb niet altijd zin in of tijd voor dat gefrut met die velletjes.
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
  ) om het weer te maken.
) om het weer te maken.Avocado erdoor? Hoe smaakt dat? Nog nooit gehoord/geproefdquote:Op woensdag 24 februari 2010 16:49 schreef emss het volgende:
hmmm, yummie hummus... Ik maak het meestal gewoon lekker snel met kikkererwten uit blik, tahin, en wat avocado erdoor.
 
			 
			
			
			 ) en het resultaat was heerlijk. Heb het min of meer uit mn hoofd gedaan, zonder recept dus. Tahin, kikkererwten, citroensap, olijfolie, 3 tenen knoflook, paprikapoeder, peper en zout, bladpeterselie en blenderen maar.. Is heerlijk gelukt!
) en het resultaat was heerlijk. Heb het min of meer uit mn hoofd gedaan, zonder recept dus. Tahin, kikkererwten, citroensap, olijfolie, 3 tenen knoflook, paprikapoeder, peper en zout, bladpeterselie en blenderen maar.. Is heerlijk gelukt!  
											 
			 
			
			
			 met geroosterde knoflook (geinspireerd door minilot
 met geroosterde knoflook (geinspireerd door minilot  ), en verschillende smaakjes: tomaat-koriander, ras-el-hannout, kurkuma, en 'gewone' met komijn. Nu lekker 6 bakjes in de diepvries
 ), en verschillende smaakjes: tomaat-koriander, ras-el-hannout, kurkuma, en 'gewone' met komijn. Nu lekker 6 bakjes in de diepvries  
											 
			 
			
			
			Oh dat klinkt als een goed idee, dat ga ik ook eens doenquote:Op donderdag 4 maart 2010 12:29 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb afgelopen weekend 3 liter hummus gemaakt. Serieusmet geroosterde knoflook (geinspireerd door minilot
), en verschillende smaakjes: tomaat-koriander, ras-el-hannout, kurkuma, en 'gewone' met komijn. Nu lekker 6 bakjes in de diepvries
 
											 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			Het was toch zeikweerquote:Op donderdag 4 maart 2010 13:03 schreef Windigo het volgende:
[..]
Oh dat klinkt als een goed idee, dat ga ik ook eens doen
 Lekker op de bank die velletjes eraf pulken.
 Lekker op de bank die velletjes eraf pulken. 
											 
			 
			
			
			Heb mijn moeder's hummus ook wel eens uit de vriezer gehad, smaakte nog steeds prima hoorquote:Op donderdag 4 maart 2010 13:21 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Het was toch zeikweerLekker op de bank die velletjes eraf pulken.
Ik vind de smaak na invriezen echt prima, en de structuur blijft ook gewoon lekker
 
											 
			 
			
			
			Ik heb het van de week een keer met blikerwten gemaakt en met droge erwten. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar die met de droge erwten was echt niet lekker: droog, korrelig en muffig van smaak. Ik heb de erwten een dag en een nacht laten weken en ruim 1,5 uur gekookt. Daarna gepureerd met olijfolie, citroensap, knoflook, tahin, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper.quote:Op vrijdag 25 september 2009 17:00 schreef -Mellow- het volgende:
Met droge, verse kikkererwten is humus zooooo veel lekkerder. En het kost nauwelijk extra moeiete. Je moet t alleen wel een dag van te voren weten omdat de erwetn een nachtje in koud water moeten staan. Maar ik vind t echt een wereld van verschil.
Verder is het mooie van humus natuurlijk dat je zo eindeloos kunt combineren. Koriander, komijn, gerookte paprikapoeder, balsamico....Bijna alles kan je er wel in gooien
 
											 
			 
			
			
			Wat ik altijd doe is een deel van het kookvocht van de erwten bewaren en daarvan een scheutje bij de puree doen voor wat meer smeuïgheid. Er zit veel smaak aan het kookvocht.quote:Op maandag 8 maart 2010 20:46 schreef PiperMaru het volgende:
[..]
Ik heb het van de week een keer met blikerwten gemaakt en met droge erwten. Ik weet niet wat ik verkeerd gedaan heb, maar die met de droge erwten was echt niet lekker: droog, korrelig en muffig van smaak. Ik heb de erwten een dag en een nacht laten weken en ruim 1,5 uur gekookt. Daarna gepureerd met olijfolie, citroensap, knoflook, tahin, zout, paprikapoeder, komijn en cayennepeper.
Die met de blikerwten daarentegen was heerlijk!
 
			 
			
			
			 
 
											 
			 
			
			
			Oké, bedankt voor de tip; ik heb ze idd buiten de koelkast geweekt, een nacht en een hele dag. Misschien zijn ze net over het randje gegaan, de smaak was niet bedorven ofzo, maar wel heel muffig. Het rook ook niet lekker toen ze aan het koken waren.quote:Op dinsdag 9 maart 2010 10:24 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Wat ik altijd doe is een deel van het kookvocht van de erwten bewaren en daarvan een scheutje bij de puree doen voor wat meer smeuïgheid. Er zit veel smaak aan het kookvocht.
Oh en heb je ze buiten de koelkast geweekt? Een nacht is namelijk voldoende. Ik ben zelf een keer een bakje wekende erwten een dag vergeten. Toen zaten ze tegen bederving aan en roken ze ook muf. Als je ze langer laat staan kan je ze beter koel zetten.
|  | 

| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |