abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_50373851
Mijn frittata wilde gisteren niet luisteren en ik snap niet waarom, want ik ben best aardig. .

In het midden bleef het bovenop vochtig, maar het moest echt de oven uit aangezien de mozzarella al behoorlijk gekleurd was.

Overige info: verse spinazie, cherrytomaatjes, peper, zout, pesto, veel eieren uiteraard.

Was dat het vocht van de groenten? Hoe voorkom ik dat de volgende keer? Verder was 'ie wel lekker, maar ik had geen mooie stevige punten. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_50373882
Ow poep, dit moest in CUL.

Sorry, da's frittatastress.
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_50374197
Geen idee als antwoord op je vraag.

Maar ben wel benieuwd naar het recept, klinkt goed!
pi_50375686
LIF >>> CUL
  dinsdag 12 juni 2007 @ 16:00:13 #5
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_50375771
heb je de mozzarella uitgeknepen?
en de tomaatjes ook?
Daar zit namelijk een heleboel vocht in die niets toevoegt en de boel alleen maar klef maakt.
pi_50376010
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 15:16 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
Geen idee als antwoord op je vraag.

Maar ben wel benieuwd naar het recept, klinkt goed!
Stuk of tien eieren loskloppen, spinazie choppen, zout, peper, twee dikke kledders pesto, cherrytomaatjes choppen, alles in een quichevorm, mozzarella erover en klaar. Andere leuke dingen uit de koelkast mogen er ook in. Pepertjes of tabasco. Ui, kruiden, wat u wilt.
Leuk als lunch, ook heel okay als hoofdgerecht met een tomaat/bieslook salade.

Da's koken met MUUS. Choppen, kledders, beetje zus , beetje zo, en klaar. .
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:00 schreef SHE het volgende:
heb je de mozzarella uitgeknepen?
en de tomaatjes ook?
Daar zit namelijk een heleboel vocht in die niets toevoegt en de boel alleen maar klef maakt.
Hnnnnng, toch de groenten. Volgende keer maar alle prut uit de tomaatjes halen. Ik dacht dat dat beetje wel kon, maar goe. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  dinsdag 12 juni 2007 @ 16:12:34 #7
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_50376240
nee Muus, dat kan natuurlijk niet.
Sowieso is die zaadtroep nergens goed voor.
Mozzarella moet je sowieso altijd uitknijpen; daar haal je namelijk nog zeker 4 eetlepels nutteloos vocht uit.

Troost je met de gedachte dat het niet aan je kookkunsten lag, maar aan het (wellicht periodiek ) ontbreken van gezond verstand.
pi_50376288
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:07 schreef MUUS het volgende:

[..]

Stuk of tien eieren loskloppen, spinazie choppen, zout, peper, twee dikke kledders pesto, cherrytomaatjes choppen, alles in een quichevorm, mozzarella erover en klaar. Andere leuke dingen uit de koelkast mogen er ook in. Pepertjes of tabasco. Ui, kruiden, wat u wilt.
Leuk als lunch, ook heel okay als hoofdgerecht met een tomaat/bieslook salade.
En dan in de oven?
Hoelang? Of doe je dat ook op de gok

Klinkt goed, ga het zeker eens proberen.
pi_50376391
Ja maar, ja maar, ja maar.... door het snijden was er al niet veel zaadprut meer, SHE. Dat lag op mijn snijplank. Als je ze doorsnijdt glibbert het meeste spul toch al los van die tomaatjes en nee, dat heb ik niet in de vorm erbij gedaan.


Dus wat er nog bij zat, was héél weinig.

Ben er nog verdrietig van. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_50376435
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:07 schreef MUUS het volgende:
Da's koken met MUUS. Choppen, kledders, beetje zus , beetje zo, en klaar. .
Zo hoort het ook.

Als ik mensen zie koken die met 1 vinger de regeltjes in het kookboek volgen, en met het puntje van de tong uit de mond 1 mespuntje van het één of ander pogen af te meten, dan bel ik de pizzaboer alvast. Want je weet gewoon dat het dan niks gaat worden.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
pi_50376492
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:13 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:

[..]

En dan in de oven?
Hoelang? Of doe je dat ook op de gok

Klinkt goed, ga het zeker eens proberen.
Ja. .

Een graad of 220 en dan tot 'ie gezellig goudbruin is. (Minuut of 20/30?)
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_50376601
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 15:07 schreef MUUS het volgende:
Mijn frittata wilde gisteren niet luisteren en ik snap niet waarom, want ik ben best aardig. .
behalve alle bovenstaande tips: minder lief zijn voor je frittata dreigen om m overhoop te husselen of weg te gooien alstie niet doet wat je wil!!
  dinsdag 12 juni 2007 @ 16:21:54 #13
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_50376607
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:17 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Zo hoort het ook.

Als ik mensen zie koken die met 1 vinger de regeltjes in het kookboek volgen, en met het puntje van de tong uit de mond 1 mespuntje van het één of ander pogen af te meten, dan bel ik de pizzaboer alvast. Want je weet gewoon dat het dan niks gaat worden.
Het is mij nog nooit gelukt om een recept te volgen.
Iets in mij ( een foutieve gen-code denk ik ) dwingt mij om het aan te passen of te veranderen.
Ik heb het geeerfd van mijn vader; die heeft ooit een bruine bonensoep uit een kookboek gemaakt, waar op het einde van zijn kook avontuur helemaal geen bruine boon meer in te bekennen was.

( was goddelijk overigens )
pi_50376636
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:17 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Zo hoort het ook.

Als ik mensen zie koken die met 1 vinger de regeltjes in het kookboek volgen, en met het puntje van de tong uit de mond 1 mespuntje van het één of ander pogen af te meten, dan bel ik de pizzaboer alvast. Want je weet gewoon dat het dan niks gaat worden.
Ja, van die mensen die doen alsof Jamie Oliver ze persoonlijk komt straffen als ze twéé mespuntjes van iets erin hebben gedaan i.p.v. één.
Nog nooit heb ik een 'mespuntje' van iets ergens in gedaan. 'Een beetje' en 'een beetje meer', dat wel. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_50376694
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:21 schreef winterapfel het volgende:

[..]

behalve alle bovenstaande tips: minder lief zijn voor je frittata dreigen om m overhoop te husselen of weg te gooien alstie niet doet wat je wil!!
"Als je niet doet wat ik zeg, pleur ik je in een pan en noem ik je een ordinaire omelet. HA!"

Grof, maar wat moet, dat moet.
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_50376749
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:24 schreef MUUS het volgende:

[..]

"Als je niet doet wat ik zeg, pleur ik je in een pan en noem ik je een ordinaire omelet. HA!"

Grof, maar wat moet, dat moet.
zeker weten dat dit werkt
  dinsdag 12 juni 2007 @ 16:35:44 #17
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_50377057
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:22 schreef MUUS het volgende:

[..]

Ja, van die mensen die doen alsof Jamie Oliver ze persoonlijk komt straffen als ze twéé mespuntjes van iets erin hebben gedaan i.p.v. één.
Nog nooit heb ik een 'mespuntje' van iets ergens in gedaan. 'Een beetje' en 'een beetje meer', dat wel. .
Als SHE-tje mama belt voor een recept gaat dat ook zo

Mama : en dan een handje komijn erbij
SHE : hoeveel is dat handje?
Mama : gewoon mijn hand, en dan erin
SHE : maar jouw handen zijn groter
Mama: dan doe je de helft van mijn hand
SHE : pepers ook?
Mama : ja, ook een handje
Mama : jouw hand dus
Mama : je kan ook de mijne nemen, maar ik weet niet of je het zo sterk wilt.
SHE : afblussen?
Mama: ja, als het klaar is. fles omdraaien , naar gesis luisteren, klaar.
SHE : glas?
Mama: nee , de fles
SHE : niet de hele fles toch?
Mama: nee, de rest drink je op.

En toch begrijpen wij elkaar!
pi_50377668
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:35 schreef SHE het volgende:

[..]

Als SHE-tje mama belt voor een recept gaat dat ook zo

Mama : en dan een handje komijn erbij
SHE : hoeveel is dat handje?
Mama : gewoon mijn hand, en dan erin
SHE : maar jouw handen zijn groter
Mama: dan doe je de helft van mijn hand
SHE : pepers ook?
Mama : ja, ook een handje
Mama : jouw hand dus
Mama : je kan ook de mijne nemen, maar ik weet niet of je het zo sterk wilt.
SHE : afblussen?
Mama: ja, als het klaar is. fles omdraaien , naar gesis luisteren, klaar.
SHE : glas?
Mama: nee , de fles
SHE : niet de hele fles toch?
Mama: nee, de rest drink je op.

En toch begrijpen wij elkaar!
En het smaakt ook altijd nog lekker ofniet
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_50381092
quote:
Op dinsdag 12 juni 2007 16:22 schreef MUUS het volgende:

[..]

Ja, van die mensen die doen alsof Jamie Oliver ze persoonlijk komt straffen als ze twéé mespuntjes van iets erin hebben gedaan i.p.v. één.
Nog nooit heb ik een 'mespuntje' van iets ergens in gedaan. 'Een beetje' en 'een beetje meer', dat wel. .
dat doe ik ook altijd (geen mespuntje, maar een scheutje, schenkje, drupje). Het is ook heel vervelend als mensen (vrienden ofzo) je vragen hoe je bv tandoorikip moet maken. Zeg ik altijd: een beetje van dit, paar el van dat, stukje citroengras, beetje yoghurt en dan krijg je te horen: ja maar op die pakjes/kookboek staat dat allemaal niet. Daat staat 1 el yoghurt enzo. Je kunt daar toch niet zomaar wat meer van maken, dan met je de rest ook allemaal veranderen!
Ja, en???? (denk ik dan altijd) Wat is het probleem daarmee?
Oh ja en proeven van gerechten terwijl je aan het koken bent is ook voor veel mensen nieuw
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')