abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_50076024
quote:
Op zondag 3 juni 2007 23:31 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk logisch dat ze het in Nederland geen frieten noemen. Dat zou ik namelijk met het "product" dat ze daar in een frituur voorschotelen ook niet durven doen.
Niks mis met patat van bram of verhage of van ma.

Gekke belg.
  zondag 3 juni 2007 @ 23:32:51 #102
138448 PeZu
Suspended animation
pi_50076028
quote:
Op zondag 3 juni 2007 23:31 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk logisch dat ze het in Nederland geen frieten noemen. Dat zou ik namelijk met het "product" dat ze daar in een frituur voorschotelen ook niet durven doen.
hah zeker nog nooit bij van gogh patat gehaald
There's a virus in my system
There's a virus in my brain
There's a virus in my system
And it's driving me insane
pi_50076046
quote:
Op zondag 3 juni 2007 23:31 schreef PeZu het volgende:

[..]

gewoon patat met (of je nu mayo of fritesasu krijgt maakt niet uit)

en idd oorlog is gewoon sateh en mayo/fritesaus eventueel met ui
mayo of patatsaus dus..
pi_50076077
maar goed, patatsaus klinkt inderdaad niet.
pi_50076136
quote:
Op zondag 3 juni 2007 23:27 schreef JackHerrer het volgende:
Hoe noemen ze dan de frietsaus in de Randstad? Gewoon mayo? En wat ik ook niet snap is dat een patatje oorlog alleen sate en frietsaus is, een beetje oorlog heeft ook nog curry en uitjes.
Frietsaus is de saus die je bij bijvoorbeeld bij de mac == saus voor gefrituurde dingen. Op de verpakking staat ook pata en een kraket enzo... Maarjah we hebben verhage mot joppie saus krijgt. Mayo/Mayonaise is dat witte spul
Gonna live while I'm alive, I'll sleep when I'm dead!
pi_50076177
quote:
Op zondag 3 juni 2007 23:36 schreef switchboy het volgende:

[..]

Frietsaus is de saus die je bij bijvoorbeeld bij de mac krijgt. Mayo/Mayonaise is dat witte spul
Tegenwoordig hebben ze volgens mij in de meeste cafetaria frietsaus ipv mayo.
  zondag 3 juni 2007 @ 23:41:15 #107
138448 PeZu
Suspended animation
pi_50076291
quote:
Op zondag 3 juni 2007 23:37 schreef JackHerrer het volgende:

[..]

Tegenwoordig hebben ze volgens mij in de meeste cafetaria frietsaus ipv mayo.
maar ze noemen het mayo
There's a virus in my system
There's a virus in my brain
There's a virus in my system
And it's driving me insane
pi_50076378
quote:
Op zondag 3 juni 2007 23:41 schreef PeZu het volgende:

[..]

maar ze noemen het mayo
Jammer genoeg wel, want echte mayonaise is veel lekkerder, maar dat is weer een ander topic.
pi_50076529
Wie heeft het nodig als er joppie is?
Gonna live while I'm alive, I'll sleep when I'm dead!
  zondag 3 juni 2007 @ 23:49:27 #110
138448 PeZu
Suspended animation
pi_50076561
quote:
Op zondag 3 juni 2007 23:43 schreef JackHerrer het volgende:

[..]

Jammer genoeg wel, want echte mayonaise is veel lekkerder, maar dat is weer een ander topic.
pfff en dan nog zijn in der gradatie mayo wel 100 verschillende smaken


onbegonnen werk
There's a virus in my system
There's a virus in my brain
There's a virus in my system
And it's driving me insane
pi_50076677
quote:
Op zondag 3 juni 2007 23:49 schreef PeZu het volgende:

[..]

pfff en dan nog zijn in der gradatie mayo wel 100 verschillende smaken


onbegonnen werk
Van vieze zure franse tot heerlijk zoete hollandse
Gonna live while I'm alive, I'll sleep when I'm dead!
pi_50080242
quote:
Op zondag 3 juni 2007 19:34 schreef zarGon het volgende:

[..]

PATAT. FRIET KOOP JE IN BELGIE.
Buy it, use it, break it, fix it,
Trash it, change it, mail - upgrade it,
Charge it, point it, zoom it, press it,
Snap it, work it, quick - erase it,
pi_50080250
Friet. hier in Limbonia.
pi_50080457
Ik vraag me toch af he, waar doen al die patat noeps hun aardappelen in als ze thuis friet/patat whatever maken?

Wij doen t gewoon in de frituur, maar jullie?
Bier hier.
pi_50080470
quote:
Op maandag 4 juni 2007 02:41 schreef Cinch het volgende:
Ik vraag me toch af he, waar doen al die patat noeps hun aardappelen in als ze thuis friet/patat whatever maken?

Wij doen t gewoon in de frituur, maar jullie?
Een frituur/friteuse. Maar ben ook al bij mensen geweest die een ouderwetse ketel met vet op het vuur hadden staan.
  maandag 4 juni 2007 @ 02:43:53 #116
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_50080488
Ze weten in Nederland toch wel dat je frieten 2x moet frituren, mag ik hopen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_50080500
quote:
Op maandag 4 juni 2007 02:43 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Ze weten in Nederland toch wel dat je frieten 2x moet frituren, mag ik hopen ...
Hoeft niet.. Het gaat alleen wat sneller als je grotere hoeveelheden wil eten. Effe 'voorbakken'.
  maandag 4 juni 2007 @ 02:47:02 #118
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_50080519
quote:
Op maandag 4 juni 2007 02:45 schreef Beelzebub85 het volgende:

[..]

Hoeft niet.. Het gaat alleen wat sneller als je grotere hoeveelheden wil eten. Effe 'voorbakken'.
Kijk dat bedoel ik dus. Dat is nu het verschil tussen een Belgische friet en wat men in Nederland probeert te maken. Voorbakken, het vet eruit schudden en laten drogen en dan opnieuw bakken is essentieel als je een mooie krokante friet wil krijgen. En geen slappe vettige patat ... (het vet uit het midden van de friet moet eruit voor je de rand gaat bakken)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_50080537
quote:
Op maandag 4 juni 2007 02:47 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Kijk dat bedoel ik dus. Dat is nu het verschil tussen een Belgische friet en wat men in Nederland probeert te maken. Voorbakken, het vet eruit schudden en laten drogen en dan opnieuw bakken is essentieel als je een mooie krokante friet wil krijgen. En geen slappe vettige patat ... (het vet uit het midden van de friet moet eruit voor je de rand gaat bakken)
Ik eet geen patat. Ik eet friet.
  maandag 4 juni 2007 @ 02:50:22 #120
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_50080544
quote:
Op maandag 4 juni 2007 02:49 schreef Beelzebub85 het volgende:

[..]

Ik eet geen patat. Ik eet friet.
Je zou je moeten schamen om iets wat je niet voorbakt friet te noemen
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_50080559
quote:
Op maandag 4 juni 2007 02:50 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Je zou je moeten schamen om iets wat je niet voorbakt friet te noemen
Nogmaals. Ik eet friet. Geen patat

Hier worden ze dus voorgebakken.
pi_50080666
Patat
Op woensdag 30 juni 2010 20:32 schreef afcajos het volgende:
Verrassend. Een topic over het regelen van te jonge smatjes en C_N en Lakitu zijn er als de kippen bij.
  maandag 4 juni 2007 @ 04:09:07 #123
77575 NiTiN
Move On Up
pi_50081130
Maakt me geen reet uit, als ik mn portie gefrituurde aardappelreepjes maar krijg.

Liefst met mayonaisse (ook al krijg je tegenwoordig overal fritessauce)
I went clubbing. Softest coat ever.
  maandag 4 juni 2007 @ 04:23:50 #124
46275 Castor
Obey the rules, miss the fun
  maandag 4 juni 2007 @ 07:53:35 #125
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_50081762
Patat is een chiller woord.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')