quote:
Op zondag 3 juni 2007 16:10 schreef Palomar het volgende:Overigens gebruik ik Gmail niet op de manier zoals de meesten het zullen gebruiken. Ik laat in Gmail alles doorsturen naar het POP3-adres van mn provider (ja, Gmail heeft zelf ook POP3, maar dat is brak) en haal mn mail gewoon op via mn mailprogramma (Thunderbird). Webbased mail hou ik niet zo van. Gebruik het alleen om berichten terug te zoeken als ik niet achter mn eigen PC zit. Het Gmail progje voor op de mobiele telefoon gebruik ik trouwens ook wel eens.
Zonde! Ik vind de gmail interface toch echt 100x makkelijker werkden dan thunderbird of outlook!
quote:
Enige serieuze minpunt aan Gmail vind ik is dat Google in theorie alles over je te weten kan komen (icm. hun andere diensten). Al zeggen ze dat ze dat niet doen en in principe heb ik ook niks te verbergen.
Het enige verschil is dat Gmail er openlijk voor uitkomt het te kunnen.
Dat ze het ook gebruiken voor reclame doeleinden klopt ook, het is echter níét zo dat ze al je mails doorlezen, er wordt alleen gescand op trefwoorden. En op basis daarvan krijg je dus af-en-toe een subtiele reclameboodschap in beeld. Zo subtiel dat het me na 4 jaar Gmail al precies 2x is opgevallen. Maar ja sommige mensen vinden dat eng, dus gebruiken ze liever hotmail waarin 3/4 van je monitor volstaat met flitsende banners
![]()
quote:
De Gmail-dienst zelf is nl. zo perfect dat ik dat minpunt voor lief neem
![]()
Zelf gaan klooien met een thuisservertje of via het 'hostertje op de hoek'
![]()
zie ik ook niet zitten qua betrouwbaarheid.
precies. Het lijkt mij dat Google wel ruim voldoende backups heeft. Dit is namelijk ook in hun eigen belang. Grootschalig dataverlies op Gmail zou een gigantische klap zijn voor het imago van google.
Maargoed, de enige manier om écht zeker te zijn blijft het zelf opslaan van je mail op een aantal HD's, deze in kluizen gooien op verschillende locaties, en iedere paar jaar de schijven verversen ivm veroudering. De vraag is hoe ver je wilt gaan.