Bij database specifieke rechten stond alleen de tabel die de gebruiker 'pietje' ook daadwerkelijk mag gebruiken. Deze heb ik voor te testen even weggehaald, met als resultaat dat wanneer je als 'pietje' inlogt, nu alléén maar database information_schema ziet.quote:Op donderdag 31 mei 2007 14:23 schreef Hmail het volgende:
[..]
Wat voor type user is het? Dat kun je in PHPMyAdmin checken onder Database->Privileges. In mijn geval is het een Database-specific user. Check dat even
Dat heb ik ook staan bij de betreffende database waar de betreffende user wél toegang toe moet hebben. Maar bij 'information_schema' staat niks verdachts, toch is deze gewoon toegankelijk door de betreffende user terwijl dat niet de bedoeling zou moeten zijn.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:07 schreef Hmail het volgende:
In mijn geval ziet het database-privleges scherm er zo uit. Het gaat om de gemaskeerde naam:
[afbeelding]
Verrek, dat heb ik ook nog gelezen ook nog.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:51 schreef JeRa het volgende:
INFORMATION_SCHEMA is een speciale database waarvan de inhoud verandert aan de hand van de rechten die de gebruiker heeft. Die blijf je dus altijd zien, is sinds MySQL 5 als ik me niet vergis
Je kunt hem wel gebruiken, en INFORMATION_SCHEMA geeft informatie over je rechten, databases, tabellen, etceteraquote:Op donderdag 31 mei 2007 16:05 schreef Chandler het volgende:
Wat is dan de functie van die database als je die toch (niet kan) gebruik(t/en)...
Ik ben niet bekend met hashen, maar je zet deze vijf variabelen tot een lange string tekst om, wat je vervolgens weer terugdecodeerd naar vijf losse variabelen?quote:Op donderdag 31 mei 2007 20:46 schreef Chandler het volgende:
je kunt wel een hash maken waarbij je de username + ip + id hasht.. deze controlleer je dan weer met de usernaam + $_SERVER['REMOTE_ADDR'] + id oid..
Zat mogelijkheden
Waarna de "hacker" vervolgens een hash maakt van de username + ip + id van "het slachtoffer" hasht, en vervolgens dus niet eens de moeite hoeft te doen voor het stelen van een cookiequote:Op donderdag 31 mei 2007 20:46 schreef Chandler het volgende:
je kunt wel een hash maken waarbij je de username + ip + id hasht.. deze controlleer je dan weer met de usernaam + $_SERVER['REMOTE_ADDR'] + id oid..
Zat mogelijkheden
Exact. Iets a la:quote:Op donderdag 31 mei 2007 20:51 schreef Geqxon het volgende:
[..]
Ik ben niet bekend met hashen, maar je zet deze vijf variabelen tot een lange string tekst om, wat je vervolgens weer terugdecodeerd naar vijf losse variabelen?
1 2 3 | $cookievar = md5($username.$userid.$_SERVER['REMOTE_ADDR']); ?> |
Nee, een hash is one-way. Terugcoderen vanuit een hash naar de losse variabelen is nagenoeg niet mogelijk; terugcoderen naar een wachtwoord is soms wel mogelijk met behulp van reverse lookup tablesquote:Op donderdag 31 mei 2007 20:51 schreef Geqxon het volgende:
[..]
Ik ben niet bekend met hashen, maar je zet deze vijf variabelen tot een lange string tekst om, wat je vervolgens weer terugdecodeerd naar vijf losse variabelen?
Of gewoon mktime() gebruiken zodat je mooi een UNIX timestamp krijgt.quote:Op zondag 3 juni 2007 16:18 schreef Skorpija het volgende:
Weet iemand het volgende:
Wanneer ik drie stringen heb in php
dag = 2
maand = 4
jaar = 1971
Hoe kan ik deze dan inserten in MySql in een veld gedecrlareerd als datetime?
-edit-
Gevonden, gewoon met 1971-4-2
Maar dat past niet in een datetime (of date) veld in MySQL.quote:Op zondag 3 juni 2007 19:53 schreef Tuvai.net het volgende:
[..]
Of gewoon mktime() gebruiken zodat je mooi een UNIX timestamp krijgt.
Naast de overduidelijk positieve dingen zijn er mijns inziens ook wat negatieve:quote:Op zondag 10 juni 2007 01:24 schreef Geqxon het volgende:
PHP 6 gaat ruig worden. Clean-slate style, rotzooiscripts van de PHP4 tijd gaan dus mooi niet werken. Niks te ge register-globals, of safe-mode.
Nice!
OK goede reden zou ik zeggenquote:Op zondag 10 juni 2007 10:40 schreef Hmail het volgende:
Omdat je ook wel een de grootte van een array of string wil berekenen, die je niet uit mysql haalt?
Java is dan ook OO. Op een handjevol uitzonderingen na is het altijd nodig om een object te maken. Dan kun je dus in de class van het object ook de bijbehorende functies zetten. Of het daardoor minder flexibel wordt, weet ik zo niet.quote:Op zondag 10 juni 2007 01:36 schreef Geqxon het volgende:
Wat OOP betreft zijn de functies als strlen() en count() vrij "achterlijk", aangezien dat naar mijn mening methodes moeten zijn die bij een string/int/array horen. Dus de string "$filename", de length daarvan moet op te vragen zijn door "$filename.getLength()".
Goed, dat is tenminste hoe ik met Java werk, en wat ik in PHP erg fijn zou vinden. Het enige nadeel hiervan is dat het in zijn totaliteit minder flexibel wordt, maar qua structuur een stuk strakker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |