Gewoon allebij op een apparte poort draaien lijk mij ...quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:18 schreef Hmail het volgende:
Als ik het goed begrijp wil je nu Apache en IIS naast elkaar laten draaien? Dan is het niet zo gek dat die dwars met elkaar gaan liggen.
Ik zou eerst een keuze maken: Of Apache, of IIS. Als je voor Apache gaat, IIS eraf gooien, ga je voor IIS, Apache eraf. Dat scheelt alvast een hoop troubleshooten
Ik ben ook niet zo heel erg thuis met phpMyAdmin, maar je kunt gebruikers rechten geven op een specifieke database. Dat betekent wel dat je eerst alle rechten weer even weg moet halen, en dan per database op moet geven welke rechten hij hiervoor heeft. Het is even knutselen, maar ik heb het pas nog werkend gekregen, dus ik kan wel even uitvogelen hoe het precies zit als je wiltquote:Op donderdag 31 mei 2007 13:36 schreef Tuvai.net het volgende:
Maar goed, volgende probleem. stel ik wil voor MySQL een gebruiker aanmaken, die we voor het gemak effe 'pietje' noemen, deze heb ik zojuist toegevoegd en alleen maar de privileges gegeven om data en structuur te beheren, géén administratieve privileges dus. Gebruiker heb ik op die manier toevoegen en ik kan ook al als die gebruiker inloggen. Echter, ik blijf als die gebruiker, die maar beperkte rechten zou moeten hebben, bijvoorbeeld de 'mysql' database zien; ook kan ik als die gebruiker andere gebruikers wijzigen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Help?
Dat kan, maar of het nuttig is is maar de vraag. Als je gewoon wat wil knutselen met php en mysql, dan heeft het niet zoveel zin om daar ook nog eens een aparte webserver naast te gaan draaien.quote:Op donderdag 31 mei 2007 13:36 schreef WyriHaximus het volgende:
[..]
Gewoon allebij op een apparte poort draaien lijk mij ...
Dan kan je dat ook gewoon allemaal onder apache draaien dacht ik. Weet het niet zeker werk nooit met ASPquote:Op donderdag 31 mei 2007 13:42 schreef Hmail het volgende:
[..]
Dat kan, maar of het nuttig is is maar de vraag. Als je gewoon wat wil knutselen met php en mysql, dan heeft het niet zoveel zin om daar ook nog eens een aparte webserver naast te gaan draaien.
Als je echt een professionele webserver wilt draaien, met diverse sites (php, asp, noem maar op), dan is het misschien iets om over na te denken.
Wat voor type user is het? Dat kun je in PHPMyAdmin checken onder Database->Privileges. In mijn geval is het een Database-specific user. Check dat evenquote:Op donderdag 31 mei 2007 13:55 schreef Tuvai.net het volgende:
Ik heb gebruiker 'pietje' nu alle rechten ontnomen (niks aangevinkt) maar wel op één specifieke tabel rechten gegeven, het is dus de bedoeling dat gebruiker 'pietje' maar één database krijgt. Dat doet het ook.
Probleem is echter dat ik wel tabel 'information_schema' blijf zien als ik als 'pietje' in log, terwijl ik hier niks specifieks voor heb ingesteld.
Ik werk ook niet met ASP, en ik heb het (thank god) nog nooit werkend hoeven te krijgen onder Apache, maar het schijnt niet makkelijk te zijn. Daarom kies ik ook liever voor een combinatie IIS & PHP dan Apache & ASP. Gewoonweg omdat er meer mensen IIS en PHP werkend willen hebben dan Apache en ASP. (dit kan ik uiteraard niet gehinderd door enige kennis van zaken makkelijk zeggen, ik weet de specifieke aantallen niet)quote:Op donderdag 31 mei 2007 14:04 schreef WyriHaximus het volgende:
[..]
Dan kan je dat ook gewoon allemaal onder apache draaien dacht ik. Weet het niet zeker werk nooit met ASP.
* WyriHaximus sluit zich hier volledig bij aanquote:Op donderdag 31 mei 2007 14:25 schreef Hmail het volgende:
[..]
Ik werk ook niet met ASP, en ik heb het (thank god) nog nooit werkend hoeven te krijgen onder Apache, maar het schijnt niet makkelijk te zijn. Daarom kies ik ook liever voor een combinatie IIS & PHP dan Apache & ASP. Gewoonweg omdat er meer mensen IIS en PHP werkend willen hebben dan Apache en ASP. (dit kan ik uiteraard niet gehinderd door enige kennis van zaken makkelijk zeggen, ik weet de specifieke aantallen niet)
Bij database specifieke rechten stond alleen de tabel die de gebruiker 'pietje' ook daadwerkelijk mag gebruiken. Deze heb ik voor te testen even weggehaald, met als resultaat dat wanneer je als 'pietje' inlogt, nu alléén maar database information_schema ziet.quote:Op donderdag 31 mei 2007 14:23 schreef Hmail het volgende:
[..]
Wat voor type user is het? Dat kun je in PHPMyAdmin checken onder Database->Privileges. In mijn geval is het een Database-specific user. Check dat even
Dat heb ik ook staan bij de betreffende database waar de betreffende user wél toegang toe moet hebben. Maar bij 'information_schema' staat niks verdachts, toch is deze gewoon toegankelijk door de betreffende user terwijl dat niet de bedoeling zou moeten zijn.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:07 schreef Hmail het volgende:
In mijn geval ziet het database-privleges scherm er zo uit. Het gaat om de gemaskeerde naam:
[afbeelding]
Verrek, dat heb ik ook nog gelezen ook nog.quote:Op donderdag 31 mei 2007 15:51 schreef JeRa het volgende:
INFORMATION_SCHEMA is een speciale database waarvan de inhoud verandert aan de hand van de rechten die de gebruiker heeft. Die blijf je dus altijd zien, is sinds MySQL 5 als ik me niet vergis
Je kunt hem wel gebruiken, en INFORMATION_SCHEMA geeft informatie over je rechten, databases, tabellen, etceteraquote:Op donderdag 31 mei 2007 16:05 schreef Chandler het volgende:
Wat is dan de functie van die database als je die toch (niet kan) gebruik(t/en)...
Ik ben niet bekend met hashen, maar je zet deze vijf variabelen tot een lange string tekst om, wat je vervolgens weer terugdecodeerd naar vijf losse variabelen?quote:Op donderdag 31 mei 2007 20:46 schreef Chandler het volgende:
je kunt wel een hash maken waarbij je de username + ip + id hasht.. deze controlleer je dan weer met de usernaam + $_SERVER['REMOTE_ADDR'] + id oid..
Zat mogelijkheden
Waarna de "hacker" vervolgens een hash maakt van de username + ip + id van "het slachtoffer" hasht, en vervolgens dus niet eens de moeite hoeft te doen voor het stelen van een cookiequote:Op donderdag 31 mei 2007 20:46 schreef Chandler het volgende:
je kunt wel een hash maken waarbij je de username + ip + id hasht.. deze controlleer je dan weer met de usernaam + $_SERVER['REMOTE_ADDR'] + id oid..
Zat mogelijkheden
Exact. Iets a la:quote:Op donderdag 31 mei 2007 20:51 schreef Geqxon het volgende:
[..]
Ik ben niet bekend met hashen, maar je zet deze vijf variabelen tot een lange string tekst om, wat je vervolgens weer terugdecodeerd naar vijf losse variabelen?
1 2 3 | $cookievar = md5($username.$userid.$_SERVER['REMOTE_ADDR']); ?> |
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |