tslh | maandag 28 mei 2007 @ 18:45 |
Zoals de topictitel al zegt.... Als je bij een supermarkt een afgeprijsd vleesprodukt koopt omdat het die dag nog gaat verlopen, is dat dan in de te vriezen of moet het diezelfde dag nog gebakken en gegeten worden? | |
staticdata | maandag 28 mei 2007 @ 18:48 |
op de verpakking staat meestal, bij invriezen dat het nog zoveel dagen/weken/maanden houdbaar is. en volgens mij als het vlees zelfs een dag verlopen is, is het nog wel te doen. | |
Lienekien | maandag 28 mei 2007 @ 18:50 |
Ja, het is die dag nog goed eetbaar, dus kun je het ook nog goed invriezen. Zou ik dan wel onmiddellijk doen, dus niet nog een dagje in de koelkast bewaren. | |
quincy | donderdag 31 mei 2007 @ 13:42 |
Als je het gelijk in de vriezer gooit is er niets aan de hand. Het is ten ministe houdbaar tot.... Het vlees is ook die dag nog gewoon normaal te eten. | |
Ou-Tannu | donderdag 31 mei 2007 @ 13:53 |
je kan alleen de fabrikant / supermarkt niet meer aanklagen, en het is altijd: Tenminste Houdbaar Tot dus vaak we langer ![]() | |
Krusty_the_clone | donderdag 31 mei 2007 @ 17:43 |
Ik vries het dan vaak nog in, soms wel 3 maanden, nog nooit ziek van geworden en eigenlijk nog nooit over nagedacht. Door vriezen blijft het houdbaar. Dus als je het invriest op het moment dat het nog houdbaar is (ook al is dat nog 1 dag), rek je daar de consumptietijd mee lijkt me... | |
Martijn_77 | donderdag 31 mei 2007 @ 19:14 |
Ik zou het persoonlijk niet doen. Zeker omdat het vlees zo dicht tegen de vervaldatum zit. | |
Tjahzi | donderdag 31 mei 2007 @ 19:16 |
gewoon invriezen!! | |
Isegrim | donderdag 31 mei 2007 @ 19:17 |
Ja, natuurlijk kan dat. ![]() | |
Klonk | donderdag 31 mei 2007 @ 20:01 |
ik doe het al mijn hele op mezelf wonende leven zo, en ik leef nog steeds, gewoon doen dus, maar wat anderen al zeggen, wel gelijk in de diepvries | |
Pikkebaas | donderdag 31 mei 2007 @ 20:09 |
Ik zou het gewoon doen, direct in porties indelen en goed invriezen. En na het ontdooien gewoon goed doorbakken. Niks aan het handje. Er staat tegenwoordig al een houdbaarheidsdatum op een pak zout... | |
thaduck | donderdag 31 mei 2007 @ 20:20 |
Ik doe al jaren niets anders, alles gaat zo linea recta de vriezer in. Ongeacht of het nog een week THT is of dezelfde dag. Kwestie van goed verhitten altijd bij het bakken, dan zijn alle eventuele bacterieen dood hoor ![]() | |
Lienekien | donderdag 31 mei 2007 @ 20:22 |
Goed verhitten én verstandig ontdooien! Dus in de koelkast ontdooien (in de verpakking, op een bord) en daarna zo snel mogelijk bereiden (dus niet nog een dag langer ontdooid in de koelkast bewaren). | |
justmattie | donderdag 31 mei 2007 @ 20:45 |
kan perfect ![]() | |
tslh | maandag 4 juni 2007 @ 13:38 |
Bedankt voor de reacties: gewoon doen dus ![]() |