FOK!forum / Culinesse à gogo / Houdbaarheid jonge kaas buiten de koelkast
Eliminator20maandag 28 mei 2007 @ 16:23
Ben zo stom geweest na het boodschappen doen de kaas bij thuiskomst in mijn tas te laten liggen. Het is ongeveer 24 uur buiten de koelvak cq. koelkast geweest. Is het nu nog goed? Of kan ik het beter weggooien?
PushyGurlmaandag 28 mei 2007 @ 16:25
is nog wel goed hoor
ralphbollenmaandag 28 mei 2007 @ 16:25
nee dat is echt niet meer goed, helemaal uitgedroogd waarschijnlijk
BrandXmaandag 28 mei 2007 @ 16:25
quote:
Op maandag 28 mei 2007 16:25 schreef PushyGurl het volgende:
is nog wel goed hoor
ralphbollenmaandag 28 mei 2007 @ 16:26
ok moet jij weten
Spees_Eendmaandag 28 mei 2007 @ 16:28
Zit de kaas nog in plastic verpakking? Zo ja: niets mee aan de hand.
marcel-omaandag 28 mei 2007 @ 16:29
kaas is goed zolang het nog niet zelf weg gaat lopen
Eliminator20maandag 28 mei 2007 @ 16:30
quote:
Op maandag 28 mei 2007 16:28 schreef Spees_Eend het volgende:
Zit de kaas nog in plastic verpakking? Zo ja: niets mee aan de hand.
Ja, zat nog netjes gesealed
Lucillemaandag 28 mei 2007 @ 16:31
Kaas kan makkelijk 24 uur gesealed buiten de koeling.
kayziemaandag 28 mei 2007 @ 16:39
12 weken, want dan is hij niet jong meer maar belegen.
Eliminator20maandag 28 mei 2007 @ 16:50
Het smaakte nog prima

Bedankt voor de info!
DeTolkmaandag 28 mei 2007 @ 17:50
quote:
Op maandag 28 mei 2007 16:50 schreef Eliminator20 het volgende:
Het smaakte nog prima

Bedankt voor de info!
Post morgen om dezelfde tijd nog eens hier, dan weten we zeker dat ie nog goed was
Davidmaandag 28 mei 2007 @ 18:21
je ziet het meestal wel wanneer kaas niet meer goed is, dan is hij namelijk behaard en heeft ie een mooi kleurtje.
beunkstermaandag 28 mei 2007 @ 23:33
Die kaas kan met gemak een heel aantal uren buiten de koelkast. Hoe denk je dat de kazen bij een kaasboer bewaard worden?
En als er iets schimmel op komt, snij je dat gewoon ruim weg met de kaasschaaf, is er niets mee aan de hand. Ook dat is iets wat je kaasboer zo doet (en nee, niet alleen met de halve stukken, maar ook met die kleinere puntjes).
Erosjuhhhdinsdag 29 mei 2007 @ 00:25
quote:
Op maandag 28 mei 2007 18:21 schreef David het volgende:
je ziet het meestal wel wanneer kaas niet meer goed is, dan is hij namelijk behaard en heeft ie een mooi kleurtje.
of hij wordt ranzig
DeTolkdinsdag 29 mei 2007 @ 18:57
quote:
Op maandag 28 mei 2007 17:50 schreef DeTolk het volgende:

[..]

Post morgen om dezelfde tijd nog eens hier, dan weten we zeker dat ie nog goed was
Kaas was dus toch niet goed
Eliminator20woensdag 30 mei 2007 @ 04:43
quote:
Op dinsdag 29 mei 2007 18:57 schreef DeTolk het volgende:

[..]

Kaas was dus toch niet goed
Blijkbaar niet nee...

Heb vandaag bij elkaar 8 op de pot gezeten. Tis nu kwart voor 5 en ik moest wéér naar de wc.
Davidwoensdag 30 mei 2007 @ 16:06
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 04:43 schreef Eliminator20 het volgende:

[..]

Blijkbaar niet nee...

Heb vandaag bij elkaar 8 op de pot gezeten. Tis nu kwart voor 5 en ik moest wéér naar de wc.
dat meen je niet?
Martijn_77woensdag 30 mei 2007 @ 18:55
quote:
Op maandag 28 mei 2007 16:31 schreef Lucille het volgende:
Kaas kan makkelijk 24 uur gesealed buiten de koeling.
Idd maar daarna zou ik hem wel snel op eten
Spees_Eendwoensdag 30 mei 2007 @ 21:16
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 04:43 schreef Eliminator20 het volgende:

[..]

Blijkbaar niet nee...

Heb vandaag bij elkaar 8 op de pot gezeten. Tis nu kwart voor 5 en ik moest wéér naar de wc.
Dan komt dat door iets anders. Kaas bederft niet binnen dit aantal uren in een gesloten verpakking.
UZNzaterdag 2 juni 2007 @ 23:43
Bij de kaasboer ligt de kaas gewoon op de plank totdat het verkocht wordt. Volgens mij kan kaas ook niet bederven. Alleen wegschimmelen. Schimmel wegsnijden en gewoon verder eten. Nog nooit problemen mee gehad. Hoe denk je dat ze kaas maken?