abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:28:48 #201
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51443391
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 13:24 schreef Gelderland het volgende:
Zo, ik geef ook maar weer eens een update:

Ik slik nog maar 3 dagen en dan stop ik er mee (ivm zon/zuip vakantie).

Ik heb dan in totaal 5.5 maand geslikt, met 10 dagen (helaas, helaas, helaas ) als tussenstop in de laaste 2 weken. Dit kwam omdat ik erge darm-pijn kreeg. Dat is nu zo goed als weg, maar heeft dus wel opgeleverd dat ik 10 dagen ben gestopt, terwijl ik in mijn planning nog maar 2 weken wilde slikken Dat voelde totaal niet goed (zo onverwachts 'moeten' stoppen), dus ben na 10 dagen gewoon weer voor 2 weken ROA ging slikken (80 mg p/d), zodat ik 'ongeveer' dezelfde hoeveelheid binnen kreeg. Ik weet niet of het verstandig was om na 10 dagen nog 'even' 2 weken 'opnieuw' te beginnen, maar ik wilde dat voor mezelf. 2 weken is zo'n 10 mg (op de 120 in totaal) en ik weet als geen ander dat de hoeveelheid die je nu binnenkrijgt van belang is op het 'wegblijven' van het resultaat. Daarnaast slik ik 'maar' 2 weken omdat ik over 3 weken op (zon/zuip) vakantie ga. Ik MOET nu dus wel stoppen, omdat mijn huid/lever anders niet de tijd krijgen om enigzins te herstellen. Nu heb ik 3 weken, ik hoop/denk dat dat voldoende is

Over mijn huid: Het is super de super, net een gladtapijtje Echt, cker na het scheren voelt het zoooooo zacht aan. Net een baby-huidje. Ik zie in de spiegel nog wel wat kleine witte (talg)puntjes, maar die voel ik niet als ik over mijn huid heen wrijf. Als 100% het maximale resultaat is, zit ik zéker op de 90-95%. Het is te hopen dat het voorgoed wegblijft maar dat is afwachten. Dat weet ik ook als geen ander.... het kan zo terugkomen over 1-1.5 jaar, helaas

@ladysusy: mooi dat het zo goed gaat! hoplijk blijft 't ook bij jouw weg, je huid ziet er super uit
Fijn dat je huid er zo goed van is opgeknapt !! En het schijnt dat de Roa nog 2 a 3 maanden door blijft werken nadat je gestopt bent dus je huid zal de komende weken nog mooier worden.
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:29:25 #202
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_51443411
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 21:25 schreef Marjenda het volgende:

[..]

Ik heb als ik net in bed lig, last van mijn rug, onderin, geen spierpijn maar een soort steekjes wat na een minuutje ongeveer weer wegtrekt. Maar ik heb het niet als ik opsta op iets zwaar til.

Tijdens mij vorige kuren had ik ook 's ochtends last van mijn rug. Als ik mijn bed uit kwam leek ik wel een oud vrouwtje last van rug en enkels. Maar als ik eenmaal "op gang" was ging het weer goed.

Je kunt best in de zon, zolang je je maar goed insmeert. Je moet er rekening mee houden dat je sneller verbrand omdat je huid dunner is.
HERKENBAAR
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:32:32 #203
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51443516
Weten jullie wat er geadviseerd wordt voor dosering voor een tweede en derde kuur ??

Ik heb tijdens mijn eerste kuur de aanbevolen 120 mg gekregen maar tijdens mijn 2de niet. En nu zit ik aan de 3de kuur ..... ik kan nergens iets vinden over dosering voor een 2de/3de kuur.
pi_51448244
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 21:32 schreef Marjenda het volgende:
Weten jullie wat er geadviseerd wordt voor dosering voor een tweede en derde kuur ??

Ik heb tijdens mijn eerste kuur de aanbevolen 120 mg gekregen maar tijdens mijn 2de niet. En nu zit ik aan de 3de kuur ..... ik kan nergens iets vinden over dosering voor een 2de/3de kuur.
2e en 3e kuur moet je volgens mij ook gewoon de 120 halen, maar 't staat nergens écht vastgelegd volgens mij!
Haleloeja
  zaterdag 14 juli 2007 @ 01:50:42 #205
128350 GlamourGirl
Future Celebrity
pi_51452254
Weer een update van mij.

Ik ben bijna 2 maanden bezig en de laatste keer meldde ik dat ik een enorme uitbraak had. Nou kan het ook aan mij liggen maar ongeveer 2 weken geleden ben ik overgegaan van de Iso op de Roa en de ernstige uitbraak is nu minder geworden. Alsof de Roa veel effectiever is en sneller zijn werk doet dan de Iso.

Verder heb ik net zoals enkelen van jullie ook last van rugpijn in de ochtend als ik opsta uit bed. Dan loop ik net als een oud vrouwtje. Ook heb ik last van mijn ene knie. Ik weet niet of dit ook door de Roa komt maar het loopt niet prettig. De enige bijwerkingen die ik nu nog heb zijn de droge lippen en droge ogen. Ook wat schilfervorming op de rug van mijn handen. En voor de rest ben ik voortdurend moe.

Alleen wat mij soms zorgen baart is dat ik van tijd tot tijd heel erg misselijk wakker word. Ik heb gelezen in het lijstje van bijwerkingen dat dit met de alvleesklier te maken heeft. Ook kan ik heel vaak in combinatie met vermoeidheid mijn hart horen kloppen. Dat is soms wel verontrustend.

Anyway, ik kan niet wachten tot ik een zuivere huid heb.

@Ladysusy: Ik wil ook zo'n huid!!!!
pi_51458228
Update en een nieuwsflash van mij:

Update:

Vorige week naar derma geweest. Ze heeft maar kort hoeven kijken en was erg tevreden. Ik moet nog 3 maanden doorslikken en dan moet ik stoppen (totaal 9 maanden geslikt dan). Over 2 maanden de nieuwe afspraak. Ik hoop maar dat 3 maanden genoeg is om mijn rug en borst vrij te maken, want zo nu en dan heb ik toch weer een dikke bult erbij.

Mijn bijwerkingen zijn nog steeds:

- droge lippen (goed te doen met labello, maar soms vergeet ik het en dan ziet het er weer niet uit.)
- droge huid (geen last van door cetaphil)
- krassen en rode vlekken door per ongeluk krabben
- af en toe nog geïrriteerde ogen
- erg droog haar
- Beetje neerslachtigheid nadat ik mijn tentamens had verprutst door gebrek aan concentratie en discipline. Erg makkelijk om dat aan Roa toe te schrijven, maar helaas had ik er altijd al wel last van, dus streep die maar weer door.


Dan de nieuwsflash:

Mijn dermatoloog vertelde dat ze streven naar een accumulatieve dosis van 150mg/kg lichaamsgewicht, waarbij de kans dat het terugkomt het kleinst is. Ik ga dus voor de 150mg/kg.

En wat ze ook zei was dat je huid NIET dunner wordt van de Roa, maar wel schraler. Daardoor krab je het makkelijker stuk en blijven rode vlekken langer zitten, maar dit is niet omdat je huid dunner is geworden. De opperhuid vervangt zich alleen veel sneller dan normaal.


Maar die dermatologen, ik weet nooit zo goed wat nu de waarheid is, want ze beweren allemaal wat anders.
Venco Dropmakers
pi_51460736
@ Dropmix

Ik ben nu ook bezig met 150 mg. Mijn dermatoloog zei dat ik dan nog door zou kunnen gaan.

21 juli zit dat er ook op en dan ga ik stoppen. Ik heb het helemaal gehad met roaccutane. Mijn gezicht is heel mooi, mijn borst en armen zijn heel mooi, maar mijn rug wil maar niet beter worden. Ik word zo moe van het moe zijn en ik wil gewoon echt stoppen. Dan ga ik over een poosje maar voor een 2e kuur, want ik zie het nu niet gebeuren dat het weggaat. Kloterug!!!!
Zo dat was mijn frustratie.

@ Ladysussy

Welkom terug en je ziet er nog steeds mooi uit!
Gelukkig maar.
  zaterdag 14 juli 2007 @ 15:32:59 #208
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51462059
@ Dropmix

Wat is dat "cetaphil" precies voor een spul ?? Is dat een creme speciaal voor een droge huid ?? Ga je daar niet van glimmen ?? Krijg je dat op recept of kun je het bij de drogist/apotheek kopen ?
enne .... is het duur spul ?? :-)

Ik heb namelijk aardig wat last van schilfertjes op voorhoofd etc en ben op zoek naar een goede creme die niet zo glimt. Ik heb een vette zalf van de dokter gekregen maar die is erg vet waardoor je kop zo gaat glimmen.
pi_51464020
quote:
Op zaterdag 14 juli 2007 15:32 schreef Marjenda het volgende:
@ Dropmix

Wat is dat "cetaphil" precies voor een spul ?? Is dat een creme speciaal voor een droge huid ?? Ga je daar niet van glimmen ?? Krijg je dat op recept of kun je het bij de drogist/apotheek kopen ?
enne .... is het duur spul ?? :-)

Ik heb namelijk aardig wat last van schilfertjes op voorhoofd etc en ben op zoek naar een goede creme die niet zo glimt. Ik heb een vette zalf van de dokter gekregen maar die is erg vet waardoor je kop zo gaat glimmen.
Het is een lotion wat je gewoon bij de apotheek kunt kopen. Soms moeten ze het wel ff bestellen omdat ze 't niet op voorrraad hebben!!

ONTOPIC:

ik heb zo'n 125-130 geslikt met (op het einde) een stop van 10 dagen.... we zullen zien wat het resultaat is. Anders maar een 3e kuur met 150 MG totaal
Haleloeja
  zondag 15 juli 2007 @ 14:32:51 #210
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51488974
Update van mij:

Ik heb nu zo'n 840 mg Roaccutane binnen. Deze week heb ik een "uitbraak" gehad want er zaten ineens een paar grote pukkels op mijn wang en sommige ook nog met zo'n irritant groen koppie !! Maar ja het schijnt erbij te horen, de Roaccutane ruimt alle zooi in je wangen etc. op en dat moet er dan natuurlijk uit en dat gebeurt dan in de vorm van zo'n mooie pukkel. (fotootje is te zien op mijn site)

Inmiddels zijn de pukkels veranderd in rode vlekken. Er zaten wat kleine schilfertjes op en deze heb ik eraf getrokken ..... stom natuurlijk want nu zijn de rode vlekken verandert in vuurrode plekken ...... met wat een heel klein beetje sudocreme probeer ik het een beetje te camoufleren.

Mijn huid begint erg droog te worden, loop regelmatig met schildertjes op m'n voorhoofd en handen. Ook merk ik dat als ik me maar even stoot, of met iets wat een beetje scherp is (mijn nagel oid) over mijn huid komdat er meteen een kras ontstaat die dan dag of wat blijft.

Sinds deze week heb ik last van mijn rug zodra ik in bed ga liggen, dan heb ik een paar minuten last van een soort steken onderin mijn rug, ik kan het niet precies omschrijven maar het is niet echt een prettig gevoel.

Maar goed, we houden vol, op naar mooie gladde wangen :-)
pi_51496130
Die gladde wangen komen wel snel hoor Marjenda. Wat ik zo zie op die foto's is dat echt binnen no-time weg, denk aan 3 maanden ongeveer.
Cetaphil kun je inderdaad bij de apotheek halen en omdat het zo smeerbaar is doe je er maanden mee. Ik ben nog steeds met mijn 1e flacon bezig en ik denk niet dat ik een 2e nodig heb. Mijn moeder kan er ook niet afblijven als ze langskomt, want het smeert zo lekker. Je moet het wel goed insmeren, want het glimt wel een beetje, maar dat trekt wel bij. Liever een beetje glimmen dan extreem droog met velletjes denk ik maar.

Vanmorgen ontdekte ik een bultje in mijn oorlelletje. Het voelde irritant en ik kon er niet afblijven, dus maar voorzichtig uitgeknepen. Bultje is weg en geen rode vlek.
Verder heb ik wat rode vlekjes bij mijn wang die vooral opvallen na het douchen en scheren. Dus scheer ik me maar wat minder. Ik denk niet dat het puistjes zijn, maar beschadigingen.

Dames, jullie moeten echt zo blij zijn dat je je gezicht niet hoeft te scheren. Op het dieptepunt tijdens de kuur is dat echt een doffe ellende.
Venco Dropmakers
  zondag 15 juli 2007 @ 20:46:51 #212
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51500717
quote:
Op zondag 15 juli 2007 18:13 schreef Dropmix het volgende:
Die gladde wangen komen wel snel hoor Marjenda. Wat ik zo zie op die foto's is dat echt binnen no-time weg, denk aan 3 maanden ongeveer.
Ik hoop het, ik kan het me van mijn 2 vorige kuren niet meer zo heel goed herinneren wanneer het echt ging verbeteren. Ik heb er nu 1 maand op zitten en moet er nog 2. Zit er wel aan te denken om te vragen of ik tot de 120 mg per kg kan gaan. Misschien is het bij mij wel terug gekomen omdat ik tijdens mijn 2de kuur niet de 120 heb gehaald....
quote:
Cetaphil kun je inderdaad bij de apotheek halen en omdat het zo smeerbaar is doe je er maanden mee. Ik ben nog steeds met mijn 1e flacon bezig en ik denk niet dat ik een 2e nodig heb. Mijn moeder kan er ook niet afblijven als ze langskomt, want het smeert zo lekker. Je moet het wel goed insmeren, want het glimt wel een beetje, maar dat trekt wel bij. Liever een beetje glimmen dan extreem droog met velletjes denk ik maar.
Bedankt voor de info, ik ga van de week even langs de apotheek. Zag dat er van Cetaphil een lotion, creme en reiniger is. Gebruik jij alleen de lotion ?
quote:
Dames, jullie moeten echt zo blij zijn dat je je gezicht niet hoeft te scheren. Op het dieptepunt tijdens de kuur is dat echt een doffe ellende.

Daar kan ik me inderdaad iets bij voorstellen, lijkt me niet fijn
pi_51503072
En ook ik kijk af en toe nog even mee

Met mijn huid gaat het fantastisch... Ze is weer dik geworden, maar ook weer wat vettiger. Maar niet zo vettig dat ik er last van heb. En voor de rest... Nog geen pukkeltje gezien (buiten een paar toen ik net gestopt was)!!! De rode vlekjes zijn nu bijna allemaal weg (ze verdwijnen dus heel traag vanaf het moment dat je stopt).

Voor de rest wil ik iedereen hier nogmaals veel succes wensen! Tis niet altijd even makkelijk, en zeker niet met dit warme weer. Maar even doorbijten, en je kan daarna genieten van een mooie huid. 's Morgens opstaan, in de spiegel kijken, en constateren dat alles perfect is, is een gevoel dat ook jullie zullen krijgen
pi_51518156
@ Senne: mooi dat je huid zo goed gaat

@ Dropmix: hoezo is dat een ellende? Ik vind het juist heerlijk om te scheren tijdens een ROA kuur. Weet niet of jij met een apparaat of mesjes werkt, maar ik doe het met Gilette Mach3 (mesjes). HEERLIJK glad is mijn huid dan als ik net geschoren heb. Net een zacht tapijtje, echt heerlijk om te voelen ... Maar balen dat jij er problemen mee hebt.. Iig hoeft het niet zo te zijn, want ik vind scheren met ácne juist een creap

Ik neem vandaag mijn laatste 3 pillen. Net bij het ontbijt 2x20MG genomen en straks bij het avondeten neem ik nog 1x 20 MG... Daarna moet ik (noodgedwongen ivm de vakantie ) stoppen. Ik heb dan zo'n 19 dagen om te herstellen (kleine 3 weken) zodat ik op vakantie weer relatief veel kan drinken en weer (een beetje normaal) in de zon kan. Zou dat genoeg zijn Of zijn andere hier meer/minder dan 3 weken van te voren gestopt.... ? (ivm zon/alcohol etc.)
Haleloeja
  dinsdag 17 juli 2007 @ 13:30:42 #215
85998 Mattt
No Americans in Bagdad !
pi_51556292
Kan je eigenlijk gewoon blowen als je aan de ROA kuur zit ?
And there are still no americans in Bagdad !!
  dinsdag 17 juli 2007 @ 19:07:11 #216
66083 Platina
78th Element
pi_51567469
Beetje offtopic.
Ik heb ook last van jeugdpuistjes maar niet echt zware acne, meestal van die puistjes die je van te voren voelt aankomen en dan best groot worden en bij het uitknijpen (of moet ik ze hun gang laten gaan? maar dat ziet er zo goor uit) gaan bloeden waardoor je meer een wondje met korstje krijgt, niet echt smakelijk dus en grote kans op littekens. Verder heb ik best wel wat meeeters op me kin,neus,voorhoofd. me wangen zijn eigenlijk acne vrij.

Ik gebruik clearasil cream-wash zooi maar dat helpt niet echt, iemand tips of producten die wel werken? Ik denk dat een rocacatune kuur niet gaat werken want zo ernstig is het ook niet. (meestal als de wond van het ene puistje weg is krijg ik een nieuwe)

Qua eetgedrag ben ik een regelrechte ramp. Ik vreet aan een stuk door en alles door mekaar, (snoep vooral, chocola heb ik afgezworen). Zou het hier ook aan kunnen liggen?
pi_51581800
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:39 schreef Gelderland het volgende:
@ Dropmix: hoezo is dat een ellende? Ik vind het juist heerlijk om te scheren tijdens een ROA kuur. Weet niet of jij met een apparaat of mesjes werkt, maar ik doe het met Gilette Mach3 (mesjes). HEERLIJK glad is mijn huid dan als ik net geschoren heb. Net een zacht tapijtje, echt heerlijk om te voelen ... Maar balen dat jij er problemen mee hebt.. Iig hoeft het niet zo te zijn, want ik vind scheren met ácne juist een creap
Ik bedoel tijdens het dieptepunt van de kuur hè. Dus na 3 weken, als het verergerd enzo. Dat je alles open en kapot scheert als je niet uitkijkt. Ik heb me echt eens 10 dagen niet geschoren uit pure noodzaak. Maar nu is het wel fijn ja. Mijn hals scheert echt perfect. Met mesjes, Gilette M3 Power met Gilette scheergel voor de gevoelige huid met Aloë Vera erin. Dat zijn witte bussen, niet te missen. Nee, scheren is nu wel goed, maar mijn gezicht is nu dan ook zo'n beetje clear.
Heel veel succes zonder de Roa, op vakantie!

@Marjenda: ik gebruik alleen de lotion.


En ik heb ook iets nieuws ontdekt. Eén of andere vochtinbrengende lotion/crème van Aloë Vera. Het stond bij mijn ouders in de kast en mijn zusje had het gekocht. Ik heb wat overgeschept naar een kleiner potje en meegenomen. Die pot was gekocht bij zo'n euro, natuurwinkel ofzo en kostte dus ook maar 1 of 2 euro. Ik weet alleen niet meer hoe het precies heet, behalve dat het in een redelijk grote pot zit (bijna het formaat van de grootste pot sudocrem) en dat het goedje doorzichtig is en aanvoelt als een soort gel. Ik gebruik het nu op mijn lippen en het werkt echt ontzettend goed. Ik smeer er ook hele droge plekjes mee in, maar vooral voor het slapen gaan, omdat het nogal glimt. En 's morgens zit het er nog op lijkt het wel, maar het plekje is dan ook niet meer droog. Mijn ingescheurde mondhoek genas in 2 dagen ofzo, miraculeus spul is het. Ik zal nog eens vragen naar hoe het heet. Ik kijk ook ff of ik een plaatje kan vinden op internet.
Venco Dropmakers
pi_51581824
@Platina:

Er is een topic hier: 'het middel tegen jeugdpuistjes' en daar wordt ingegaan op alle mogelijke middeltjes die tegen jeugdpuistjes bestaan. Er is geen bewijs dat bepaalde voeding puistjes in de hand werken, maar er zijn wel veel mensen die zeggen dat ze na het mijden van varkensvlees, melkproducten of chocola van de puistjes af zijn. Dit zou dan verband kunnen houden met bepaalde allergieën of gevoeligheid voor de hormonen in die producten. Dit zou je moeten uitproberen.


Ik denk niet dat de werking van Roa beinvloed wordt door blowen. Ik weet wel dat je van roken een slechte huid kunt krijgen en ja, dus ook puisten. Maar dat geldt ook niet voor iedereen.
Venco Dropmakers
pi_51632459
He mensen!!

Wilde ff laten weten dat alle verhalen hier mijn ogen hebben geopend. Al weet je dat je niet de enige bent met pukkels zo voelt het wel, bij mij althans. Toen ik de verhalen las van mensen hier herkende ik zoveel dingen van mezelf. Je zwaar depressief voelen, tijden voor die k*tspiegel staan enz enz.
Het heeft mij iig geholpen om te zien dat er zeker meer mensen zijn die deze problemen kennen.

Ik ben zelf nu 22, heb zo rond de 5 a 6 jaar last van acne. Ik ben vaak langs de huisarts geweest voor dit probleem en die gaf me dan een zalfje mee of iets anders nutteloos , niks hielp. Toen heb ik besloten om naar de derma te gaan en te kijke of die er wat aan kon doen. Hij schreef me roa voor. Ik moest 2x per dag 30 mg slikken. Ik ben nu ong 10 weken bezig. Hij gaat al een stuk beter nu, maar nog lang niet zo als ik zou willen.
Maar als ik naar de fotos kijk die zijn geplaatst en de, toch wel vele, positieve reacties blijf ik hoop houden...

De bijwerkingen die ik ervaar nu zijn: droge/ kapotte lippen, soms wat last van droge ogen, dunne schrale huid, dus snel wondjes en soms wat last van mijn spieren in mijn onderrug als ik ga liggen.
Verder drink ik wel minder, af en toen in het weekend eens een paar biertjes maar ik blow nog wel vaak maar dat zou voor de kuur niks uitmaken is me gezegd.

Verder wil ik iedereen die bezig is met het slikken van roa veel succes wensen en ik ga nog ff verder lezen nu. (heb nog een paar roatopics te gaan )

ltrrrrrrrr

ps. ladysusy toppie dat je die fotos erop hebt gezet, dat geeft de mensen, of iig mij, hoop. Je huid ziet er echt goed uit!!!
pi_51681976
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 17:34 schreef mstr_shiva het volgende:
He mensen!!

Wilde ff laten weten dat alle verhalen hier mijn ogen hebben geopend. Al weet je dat je niet de enige bent met pukkels zo voelt het wel, bij mij althans. Toen ik de verhalen las van mensen hier herkende ik zoveel dingen van mezelf. Je zwaar depressief voelen, tijden voor die k*tspiegel staan enz enz.
Het heeft mij iig geholpen om te zien dat er zeker meer mensen zijn die deze problemen kennen.

Ik ben zelf nu 22, heb zo rond de 5 a 6 jaar last van acne. Ik ben vaak langs de huisarts geweest voor dit probleem en die gaf me dan een zalfje mee of iets anders nutteloos , niks hielp. Toen heb ik besloten om naar de derma te gaan en te kijke of die er wat aan kon doen. Hij schreef me roa voor. Ik moest 2x per dag 30 mg slikken. Ik ben nu ong 10 weken bezig. Hij gaat al een stuk beter nu, maar nog lang niet zo als ik zou willen.
Maar als ik naar de fotos kijk die zijn geplaatst en de, toch wel vele, positieve reacties blijf ik hoop houden...

De bijwerkingen die ik ervaar nu zijn: droge/ kapotte lippen, soms wat last van droge ogen, dunne schrale huid, dus snel wondjes en soms wat last van mijn spieren in mijn onderrug als ik ga liggen.
Verder drink ik wel minder, af en toen in het weekend eens een paar biertjes maar ik blow nog wel vaak maar dat zou voor de kuur niks uitmaken is me gezegd.

Verder wil ik iedereen die bezig is met het slikken van roa veel succes wensen en ik ga nog ff verder lezen nu. (heb nog een paar roatopics te gaan )

ltrrrrrrrr

ps. ladysusy toppie dat je die fotos erop hebt gezet, dat geeft de mensen, of iig mij, hoop. Je huid ziet er echt goed uit!!!
Welkom en heel veel succes met de kuur. Je zult er geen spijt van krijgen.
Je begint gelijk met 60 mg per dag?? Dat is wel heel veel om mee te beginnen. Is het zo erg dan (alleen gezicht of ook rug, etc? ) of heb jij gewoon zo'n gulle dermatoloog. In ieder geval gaat die 60 wel zijn werk doen en sneller dan het bij mij deed. Ik begon bij 30 voor 1 maand, daarna 2 maanden 40 en tot nu 60. En het ging pas echt werken na de verhoging tot 60.
Venco Dropmakers
  zaterdag 21 juli 2007 @ 21:41:33 #221
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51703673
Hallo Allemaal, even een update van mij:

De pukkels/wondjes die ik heb overgehouden na de "uitbraak" vorige week, zijn aan het wegtrekken. Ik heb ze 's nachts ingesmeert met Sudocrem en volgens mij is dat wel goed spul, het geneest aardig snel. Mijn wangen zien er in vergelijking met vorige week al heel goed uit (fotootje op mijn site)

Afgelopen vrijdag zaten mijn kaaklijnen en mijn kin ineens helemaal onder allemaal kleine bobbetjes...... !!!, ze waren niet rood maar gewoon huidskleur. Ze jeukten vreselijk !! Ik wist niet zo goed wat ik er nou op moest smeren ..... 's Avonds heb ik er de "TCA 0,1% in vaselinecetom creme" op gesmeert wat ik heb gekregen tegen de exceemplekken. Die bobbeltjes zijn wel geen exceem maar dat zalfje hielp wel heel erg goed tegen de jeuk. Nu 2 dagen later zie ik dat de bobbeltjes gelukkig ook minder worden.

Van schilfertjes heb ik deze week niet veel last gehad, wel is mijn kin is erg droog.

Volgens mij voel ik nu geen nieuw pukkels opkomen, dus ik hoop dat het herstel van mijn huid nu echt gaat beginnen.

Mijn lippen heel erg droog, Carmex helpt wel maar ik moet wel erg vaak smeren, daarom heb ik toch maar Aquaphor gekocht via internet en ik kreeg het gister al binnen !! Ik heb wat extra tube-tjes gekocht, dus voor degene die het ook willen uitproberen stuur mij even een mailtje.

Ik begin nu ook echt te merken dat ik last krijg van mijn spieren en gewichten. 's Avonds als ik in bed ga liggen heb ik last van mijn rug en 's ochtend bij het opstaan moet ik echt even opgang komen want heb redelijk last van rug en enkels, voel me dan net een oud vrouwtje. Ook als ik een tijdje in de zelfde houding heb gezeten dan voel ik het ook aardig .... maarja we houden vol !!

@mstr_shiva
Welkom op dit forum en heel veel succes met je kuur, Heftig hoor 60 mg per dag !!!
pi_51718850
@ Marjenda/Dropmix: 60 valt ook wel mee hoor, ligt eraan hoeveel je weegt. Ik slikte in de laatste week van mijn kuur 80/90 MG per dag (ik weeg 83 kg).....


Verder heb ik gister weer eens de nodige alcohol gedronken 1 woord: heerlijk. Ik ben ongeveer 5 maanden nuchter geweest (wel eens een biertje gedronken maar nooit meer dan 2/3 per keer). Nu was ik gister een kleine week gestopt, dus maar eens mee gedronken met mijn vrienden. Maar na zo'n 10 biertjes voelde ik het toch al super hangen maar het was wel weer lekker/genieten. 1 nadeel: vandaag, de dag er na (zondag) brak
Haleloeja
pi_51720492
@marjenda/dropmix: dank voor de reacties. De hoelveelheid die je slikt hangt volgens mij samen, net als wat Gelderland zegt, met je gewicht. Misschien ook je lengte maar dat weet ik niet ckr. Ik weeg iig 83 kg en ben 1.94 lang. Heb trouwens last van acne in mijn gezicht, vooral mijn wangen. Voorhoofd, slaap en mond bijna nooit problemen, bijna altijd langs mijn kaaklijn. Ook op mijn rug heb ik er last van. Vaak wat grotere ontstekingen samen met kleine pukkels. Maar het is niet zo dat mijn hele rug onderzit, dus wat dat betreft valt het nog wel mee met hoe erg het is. Dus ik denk dat het idd mijn gewicht is waarop de dosis is gebaseerd.

Ik heb vorige week geprobeerd de derma te bereiken om te vragen voor een verhoging. Ik wil graag naar de 80 mg per dag of 100 als dat kan. Ik merk nu namelijk nog relatief gezien weinig van de bijwerkingen. Heb pas 2x een bloedneus gehad, duurde amper 2 min voordat het over was, dat stelde dus ook niks voor. Verder heb ik een wat drogere huid, iets sneller last van wondjes dus en soms wat last van mijn spieren. Mijn mond scheurt wel kapot bij iedere poging tot lachen maar hier is dus nog goed mee te leven vind ik.

Ik heb dit hele verhaal verteld aan de derma maar die was niet overtuigd. Snap er geen moer van want mijn bloedtests zijn altijd goed geweest dus waarom ik dan niet hoger mag.... Staat toch zelf in de gebruiksaanwijzing; hoe hoger de dosis hoe hoger de kans dat het wegblijft.
Mijn afspraak met hem is pas over 4 weken dus ik ben benieuwd of hij dan wel bereid is de dosis te verhogen.

Zit nu net op 10,5 week en het ziet er beter uit als voor de kuur maar nog steeds komen er soms nieuwe pukkels bij. Gisterochtend nog 2 op mijn kin, daar komt zelden een pukkel voor en nu dus wel. En er zit 1 plek op mijn wang die er al zit tijdens de start van mijn kuur. Die plek is gaan ontsteken aan het begin van de kuur en na wat gepor kwam er vuil uit. Na een week was de plek veel minder dik en ik dacht eindelijk die gaat eens een keer weg. Nu, na 10,5 week, zit die kutplek er nog steeds. Als je er overheen wrijft dan voelt het niet als gewone huid maar alsof er nog iets van binnen ontstoken is, maar het doet geen zeer als je erover wrijft. Wel heeft het een donkerrode kleur net als een onsteking. Ik dacht eerst dat het een litteken was geworden maar zo voelt het gewoon niet aan. Het is nog steeds wat dikker dan de omliggende huid. Hoop erg dat die plek weggaat want het valt hard op zo midden op je wang. Kent iemand dit toevallig??
Verder heb ik op mijn wangen nog wat rode plekjes zitten die niet dikker zijn dan de rest van mijn huid zoals die ene die ik hierboven beschreef. Ik hoop dat die ook snel weggaan. Het zijn dan geen pukkels meer maar als je van afstand kijkt dan lijkt dat wel zo

Moet wel zeggen dat ik duidelijk goede en slecht dagen heb tijdens deze kuur. Had het gister ff gehad met alles dus ik denk ga vnvnd ff meedrinken met de rest. Geen goed idee dus, de alcohol hakte er harder in dan normaal. Sinds tijden niet zo'n kater gehad als vandaag.

Zo ik heb weer wat van me af kunnen schrijven hier ziet ik. Ga weer lkr me bedje in nu en geen moer meer doen vandaag, HEERLIJK!
  zondag 22 juli 2007 @ 23:41:30 #224
182751 MisterO
wispelvurig
pi_51734751
Ik word echt gestoord van mijn lippen! Ik blijf mijn 'Chi' balsem gebruiken, maar ik moet er steeds aan zitten pulken, omdat het er niet uit zit al die scheurtjes... Iemand ervaring mee? En het is zoo droog
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand ingehaald worden
pi_51734889
quote:
Op zondag 22 juli 2007 23:41 schreef MisterO het volgende:
Ik word echt gestoord van mijn lippen! Ik blijf mijn 'Chi' balsem gebruiken, maar ik moet er steeds aan zitten pulken, omdat het er niet uit zit al die scheurtjes... Iemand ervaring mee? En het is zoo droog
wat ik de laaste tijd doe is als ik zit te douchen,zie je witte,losse velletjes op je lippen.. pluk je hele lippen leeg,want omdat het nat is voel je er toch niks door.. na het douchen lekker je creme insmeren voor wat je gebruikt voor je droge gezicht+lippen.. ik heb cetomacrogol creme... maar voor iedereen verschillend...

PS: mensen,ik zit nog steeds op 40 mg.. maar ik weeg 70 kg.. is het beter voor mij dat ik de laaste maand of laaste 2 maanden een boost geef en naar de 60/70 mg ga.. voor het geval de acne definitief verdwijnt.. of is dat een beetje teveel van het goeie?.. ik ben wel 15 jr.. dus wat jonger dan de meeste mensen hier.. of maakt je leeftijd niks uit voor je dosis..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')