abonnement Unibet Coolblue
pi_51751595
Hoi, ik zit nu al de hele week al jullie verhalen te lezen en dacht ik ga mijn verhaaltje hier nou ook maar eens neerzetten... mischien dat jullie nog tips hebben...

ik ben 23 jaar en ben nu sinds 3-07-2007 begonnen met roaccutane ik heb eerst een stoot kuur Prednison gehad van twee weken (lichte dosering) in combinatie met roaccutane20 mg, na twee weken Prednison mocht ik me Roa verhogen na 40mg, wat ik nu nog steeds slik, ik zie helaas alleen nog steeds geen verbetering, nou heb ik jullie verhalen gelezen en ik begrijp dat het tijd nodig heeft, ik gebruik nog wel steeds make up, (ik weet dat het slecht is), hebben jullie dit ook gedaan? Wel heb ik al last van droge lippen (is dit het teken dat het begint te werken?) als me bloed na de vakantie goed gekeurd is dan mag ik 60 mg gaan slikken, ik hoop dat dat wat meer resultaat boekt, maar goed geduld is een schone zaak.

Thanks voor jullie verhalen!

Liefs Melissa
  dinsdag 24 juli 2007 @ 11:10:26 #227
182751 MisterO
wispelvurig
pi_51777192
Shit, ik moet over 2 weken alweer stoppen.
Echt balen, ik wil niet
Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand ingehaald worden
pi_51875191
quote:
Op zondag 22 juli 2007 15:07 schreef Gelderland het volgende:
Verder heb ik gister weer eens de nodige alcohol gedronken 1 woord: heerlijk. Ik ben ongeveer 5 maanden nuchter geweest (wel eens een biertje gedronken maar nooit meer dan 2/3 per keer). Nu was ik gister een kleine week gestopt, dus maar eens mee gedronken met mijn vrienden. Maar na zo'n 10 biertjes voelde ik het toch al super hangen maar het was wel weer lekker/genieten. 1 nadeel: vandaag, de dag er na (zondag) brak
Echt in 7 van de 10 posts heb je het over bier drinken hahaha.
Geniet, en drink er eentje van mij.
quote:
Op zondag 22 juli 2007 16:03 schreef mstr_shiva het volgende:
En er zit 1 plek op mijn wang die er al zit tijdens de start van mijn kuur. Die plek is gaan ontsteken aan het begin van de kuur en na wat gepor kwam er vuil uit. Na een week was de plek veel minder dik en ik dacht eindelijk die gaat eens een keer weg. Nu, na 10,5 week, zit die kutplek er nog steeds. Als je er overheen wrijft dan voelt het niet als gewone huid maar alsof er nog iets van binnen ontstoken is, maar het doet geen zeer als je erover wrijft. Wel heeft het een donkerrode kleur net als een onsteking. Ik dacht eerst dat het een litteken was geworden maar zo voelt het gewoon niet aan. Het is nog steeds wat dikker dan de omliggende huid. Hoop erg dat die plek weggaat want het valt hard op zo midden op je wang. Kent iemand dit toevallig??
Ja, dat is de straf van het frummelen. Ik heb van dat soort plekken op mijn rug en borst. Eerst is het een bult gevuld met pus en als je dat dan eruit drukt, kan die lege holte zich weer gaan vullen met bloed, wanneer er adertjes zijn gesprongen. Dat bloed stolt dan onderhuids en laat een donkerrode, soms paarse plek achter die echt weken en weken tijd nodig heeft om te verdwijnen. Het beste is dus gewoon dit soort pukkels met rust te laten, maar ja, ik kon het ook niet. Ik dacht altijd: ach het zit op mijn rug, dat ziet toch niemand. Maar toen was het winter en nu is het zomer en ik durf nog steeds niet zonder shirt buiten te lopen.


_______________

Voor de lippen:

Na het douchen alle velletjes eraf wrijven met een handdoek en daarna meteen lekker insmeren met labello, purol, aquaphor, etc. Ik gebruik zelf labello en een aloe vera goedje waarvan ik nog steeds de naam niet weet, omdat ik het van een pot van thuis had overgelepeld in een kleiner potje. Ik zal dit weekend ff kijken hoe het heet. Het is in ieder geval belangrijk dat je blijft smeren, ook al zien je lippen er weer normaal uit. En trek die velletjes er niet af als ze droog zijn, want dan gaat het inscheuren.
Venco Dropmakers
pi_51881832
@meblitza: Voor mijn lippen gebruik ik labello, doe hier ong 5 dagen mee. Dus je kan wel nagaan dat de labello fabriekant blij met me is.
Als je droge lippen begint te krijgen is dat inderdaad het teken dat de roa begint aan te slaan. Het vervelende alleen is dat het een lange tijd nodig heeft om resultaat te boeken. Ik zit nu bijna op 12 weken en ik begin nu wel wat verbetering te zien ja, nog lang niet zoals ik het zou willen maar het wordt wel steeds beter en beter. Geduld hebben is erg belangrijk tijdens je kuur, zeker niet makkelijk maar probeer je er wel op in te stellen dat het gewoon tijd nodig heeft. Iig succes met je kuur verder en probeer positief te blijven denken, dat probeer ik ook.

@dropmix: heb gemixte gevoelens. Ben blij dak niet de enige ben die dit heeft maar vind het klote dat jij dit probleem ook kent.
Ook wel prettig dat je wist wat het precies was want mijn derma zei toen ik er naar vroeg zoiets van: ow das een litteken en het gaat wel een paar jaar duren voordat het weg is.
En dat terwijl hij er niet eens ff goed naar keek.
Verder is het voor mij ook lang geleden dak zonder shirt buiten ben geweest, denk zo rond de 4 jaar geleden. Dagje strand ofzo zit er voor mij niet in dus. Erg vervelend om steeds een andere smoes te moeten verzinnen voor de mensen die je meevragen

Heb gevraagd voor een verhoging van de dosis maar ik kreeg de derma niet te spreken. Ik kreeg een muts te spreken achter de balie daar die me doodleuk vertelde dat het gewoon niet mogelijk was en dat ze dat rechtstreeks van de derma te horen had gekregen. Leuk en aardig allemaal maar ik wil het gewoon van de derma zelf te horen krijgen, maar nee. De vent heeft het te druk en het is niet mogelijk om hem voor mijn afspraak (pas over een fucking maand) te spreken. Mijn vraag duurt amper langer dan een halve minuut maar das al te veel blijkbaar.
Mij werd geadviseerd om te bellen om te kijken of er iemand was uitgevallen voor mijn afspraak zodat ik eerder aan de beurt was. Ik aan de tel hangen paar dagen geleden, krijg balie-muts weer aan de lijn. Ze vertelt me dat ik lastig aan het doen ben, terwijl ik gewoon op een normale toon mijn verhaal doe, en gewoon moet wachten en kwakt daarna de hoorn erop. Ik ben niet snel kwaad maar het was maar goed dat dit over de telefoon was en dat ik niet voor haar stond. Was echt in staat geweest om haar over die balie te trekken, stomme trut. Dus zit nu nog iig een maand op 60 mg per dag.
pi_51894654
KLAARRRRR, al twee weken van de ROA af!! M'n lippen worden langzamerhand minder droog. Ik ben erg blij met het resultaat. Het enige minpuntje van m'n gezicht is die grove porien... maar dat is eigenlijk het minste van m'n problemen. Vorige kuur duurde het een maand of 3 voordat m'n gezicht echt 100% hersteld was van de ROA, en toen m'n huid dikker werk vielen m'n porien ook minder op. Waarschijnlijk gaat dat deze keer weer zo. dus HAPPY
  zaterdag 28 juli 2007 @ 20:30:03 #231
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51921225
quote:
Op vrijdag 27 juli 2007 18:34 schreef emss het volgende:
KLAARRRRR, al twee weken van de ROA af!! M'n lippen worden langzamerhand minder droog. Ik ben erg blij met het resultaat. Het enige minpuntje van m'n gezicht is die grove porien... maar dat is eigenlijk het minste van m'n problemen. Vorige kuur duurde het een maand of 3 voordat m'n gezicht echt 100% hersteld was van de ROA, en toen m'n huid dikker werk vielen m'n porien ook minder op. Waarschijnlijk gaat dat deze keer weer zo. dus HAPPY
Hey fijn dat je van de ROA af bent en dat je blij met het resultaat bent !!!!!

Ik heb ook grove porien en dat is ook zo gebleven ook na mijn vorige 2 kuren, dus denk dat ik dat nu bij mij ook weer zo blijft. Weet jij of daar iets tegen te doen is ??

Groetjes en geniet van je mooie huidje !!!
  zaterdag 28 juli 2007 @ 20:33:08 #232
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51921302
quote:
Voor mijn lippen gebruik ik labello, doe hier ong 5 dagen mee. Dus je kan wel nagaan dat de labello fabriekant blij met me is.
Ik kan je Aquaphor aanbevelen !! Ben nu een week aan de Aquaphor en het gaat heel goed met mijn lippen, niet meer dat trekkende droge gevoel. Natuurlijk moet ik nog wel regelmatig smeren maar niet meer zo heel vaak. Heb ook geen last meer van losse velletjes op mijn lippen en het velletje wordt weer wat "zachter".

Ik heb een paar extra tube-tjes gekocht dus als je het ook uit wilt proberen stuur mij even een mailtje.
  zaterdag 28 juli 2007 @ 20:40:44 #233
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_51921484
Even een update van mij:

Alweer op de helft van mijn 3 maanden kuur !! Alle kleine bobbeltjes die zich vorige week ineens spontaan op mijn kin en kaaklijn gevestigd hadden zijn gelukkig allemaal weer verdwenen. Deze week zijn er geen nieuwe pukkels bijgekomen (pfffff) ik voel er helaas wel eentje op mijn kin opkomen .... maar ja dat zien we wel weer..... en zolang het er eentje is .....

Verder zien mijn wangen er eigenlijk net zo uit als vorige week (zie fotootjes op mijn site). Ik smeer de rode plekjes af en toe in met Sudocrem. Op mijn voorhoofd en op mijn oorlelletjes (maffe plek he) heb ik zo af en toe wat kleine losse velletjes zitten.

Ben nu een week aan de Aquaphor en het gaat heel goed met mijn lippen, niet meer dat trekkende droge gevoel. Natuurlijk moet ik nog wel regelmatig smeren maar niet meer zo heel vaak. Ik heb een paar extra tube-tjes gekocht dus als je het ook uit wilt proberen stuur mij even een mailtje.

Afgelopen week redelijk wat last gehad van zere gewrichten en spieren. Vrijdag en zaterdag was dat gelukkig weer minder maar toen had ik weer last van een zeurend hoofd.

Op mijn hand had ik al last van een exeemplekje, vrijdag begon dat ineens erg te jeuken en ik heb eraan zitten krabben met als gevolg dat de hele bovenkant van mijn hand ineens onder blaasjes en bobbeltjes zaten en jeuken dat het deed .... AAAARGHHH ..... gelukkig is het nu weer minder, heb nu alleen wat nagelkrassen en kleine plekjes zitten.

Verder heb ik sinds deze week last van jeuk op m'n armen .... er zitten een paar (gelukkig) kleine exeemplekjes. Ik smeer ze in met TCA 0,1% in vaselinecetom creme (hormoonzalfje) van de dokter en dat helpt wel redelijk. Ik heb zo tot mijn 8ste, last van exceem gehad, denk dat daardoor tijdens een Roaccutanekuur de exceem bij mij weer een beetje terug komt. Had er ook last van tijdens mijn vorige 2 kuren. Na een aantal weken ging dat vanzelf weer over, maar kan me niet meer zo goed herinneren wanneer dat was.

Ook ben ik deze week vermoeider als anders terwijl ik niks bijzonders heb gedaan ofzo, ik viel gewoon voor de tv in slaap, dat is me deze week nu al 2 keer overkomen ....

Als ik zie hoe mijn wangen er 2 weken geleden uit zagen en hoe het ze er nu uit zien, neem ik die bijwerkingen wel voor lief, het is niet prettig maar wel goed mee te leven En ik zit nu op de helft dus deze komende 6 weken zal het hoop ik nog beter worden !!
pi_51923524
Hallo iedreen

Nauw ik zat de afgelopen maanden hier ook flink op het roa forum. ik ben nu net 3 weken klaar met men kuur heerlijk geen puisten geen droge klote lippen, geen vermoeid gevoel, en weer drinken, wel nog flink verbrand op vakantie maar was te verwachten

Ik heb 8 maanden 30 mg geslikt en resultaat is super helemaal geen puist meer en ze komen ook niet meer eigenlijk appart want kon me dit vroeger nooit voorstellen nu maar hopen dat het zo blijft ik heb altijd milde ance gehad ma na 5 jaar had ik er genoeg van.

voor iedreen die wil gaan beginnen schrik niet teveel van de bijwerking bedoel ik schrok me rot met dingen zoals haaruitval en derpresief achteraf komt dus heel weinig voor en het is het voor mij helemaal waard geweest.

Ow nog een tip voor de droge huid CETAPHIL HYDRATHERENDE LOTION 200 ML gewoon bij de aphotheek te bestellen top spul niet condogeen ook geen parfum speciaal voor huid onder dermatologische behandeling

verder iedreen suc 6 met zijn kuur en gewoon doorzetten (duurde bij mij ook 6 maanden voordat het echt werkte)
pi_51923951
quote:
Op zaterdag 28 juli 2007 20:40 schreef Marjenda het volgende:
Even een update van mij:
Komt me allemaal bekend voor duurt helaas lang voordat roa werkt en je krijgt id puisten op de mafste plekken oorlellen had ik ook of bijvoorbeeld mijn achterhoofd te vaag Ik kreeg van roa ook uitslag gelukkig was dat na 3 weken weer voorbij en toen nog een keer een week gehad 2x in heel mijn kuur dus. hele droge plekken en als je er wat op smeerde prikte het.

en de vermoeidheid is echt het vervelendeste ik versliep me zo vaak per week altijd moe als ik smorgens uit bed kwam maar nu na men kuur egt engrie bom gekregen
en gewoon doorzetten het duurt gewoon lang voordat roa werkt helaas
suc6
pi_51938075
Ik heb even gezocht naar dat aloë vera wat ik sindskort op mijn lippen en droge plekjes smeer.
Het heet aloë vera balsam:



Het is te koop bij van die euro-winkels of van die winkels die gespecialiseerd zijn in natuurproducten.

Labello heeft tegenwoordig ook een nieuwe, tenminste, ik heb hem nog nooit eerder gezien. Hydro care. Maar ik merk geen verschil met de originele.



Bij wondjes aan mijn lippen smeer ik met dit:



quote:
Op vrijdag 27 juli 2007 11:44 schreef mstr_shiva het volgende:
@dropmix: heb gemixte gevoelens. Ben blij dak niet de enige ben die dit heeft maar vind het klote dat jij dit probleem ook kent.
Ook wel prettig dat je wist wat het precies was want mijn derma zei toen ik er naar vroeg zoiets van: ow das een litteken en het gaat wel een paar jaar duren voordat het weg is.
En dat terwijl hij er niet eens ff goed naar keek.
Verder is het voor mij ook lang geleden dak zonder shirt buiten ben geweest, denk zo rond de 4 jaar geleden. Dagje strand ofzo zit er voor mij niet in dus. Erg vervelend om steeds een andere smoes te moeten verzinnen voor de mensen die je meevragen
Tja, het worden ook wel littekens. Uiteindelijk worden ze wit. Het is wel te behandelen met van die peelings, maar dat mag pas 1 jaar na je kuur en helemaal weg gaat het nooit. Maar het is altijd beter dan die gekleurde bulten.
Ik zwem gewoon met een t-shirt aan, want ik verband zogenaamd erg snel en zwembaden laat ik nog ff links liggen.
Venco Dropmakers
pi_51946832
ik heb ook altijd rode bultjes gehad op mn rug en borst maar tijdens mn kuur en vooral ook erna zijn deze zo goed als helemaal weg gegaan. je kan ze eigenlijk niet meer zien tenzij je heeeeel goed kijkt. ik ben nu net 2 weken gestopt ermee dus ik verwacht NOG meer verbetering.
pi_52002276
quote:
Op zondag 29 juli 2007 23:16 schreef Pattie het volgende:
ik heb ook altijd rode bultjes gehad op mn rug en borst maar tijdens mn kuur en vooral ook erna zijn deze zo goed als helemaal weg gegaan. je kan ze eigenlijk niet meer zien tenzij je heeeeel goed kijkt. ik ben nu net 2 weken gestopt ermee dus ik verwacht NOG meer verbetering.
ik had ook altijd op men ruig rode bultjes en puisten niet veel maar wel irritant nu na men kuur gewoon helemaal weg maar ben nu 3 weken gestopt en merk dat men huid nog steeds verbetert volgens mij bleef roa ook zoizo 2 maandne in je bloed nog ofzo naja laten we maar hopen dat 2de kuur niet nodig is
pi_52025421
Jeeeeee, ik mag weer! 5 maanden tussen de 10 en 40 mg geslikt, maar 3 weken geleden vond m'n dermatoloog het mooi geweest! Hij wilde kijken wat de zon in Portugal voor me zou doen, en in september mocht ik pas terugkomen bij 'm. Nou, die zon heeft dus helemaal niets gedaan, dus ben ik vandaag naar de huisarts gegaan, en die heeft me, na een heel verhaal, 40 mg, voor 2 maanden voorgeschreven. 2x daags 20.

M'n huid is zo goed als glad, alleen hier en daar wat lelijke rode vlekken. Ik zit nu op 3600 mg, over 2 maanden 2400 erbij, dus 6000 mg. Ik moet tot 7200. Dus over 2 maanden ben ik er bijna . Ik zal kijken of ik over een maand wat foto's in kan scannen...
  donderdag 2 augustus 2007 @ 12:37:29 #240
61776 MaddoxX
Like I care :')
pi_52042228
Ook wel kleine update hiero
Ben sinds zondag/maandag terug van vakantie
Lekker weer gehad Uiteraard verbrand eerste paar dagen
Gezicht was op de vakantie veel meer "schilferig" / "vellen" nja hier thuis hebk daar niet zo'n last van merk ik... zal wel door de hitte / uitdroging komen.
Verder is m'n gezicht stukken beter geworden krijg nu alleen wel van die "putjes" en de rode vlekken onderhuids beginnen echt langzaam weg te trekken
I have no rival, no man can be my equal. ♥
pi_52044547
Hallo Mensen,

Hier ben ik weer na een hele lange tijd weg te zijn geweest.... Ik ben inmiddels twee maanden gestopt met de Roakuur.... de ontstekingen waren allemaal zo goed als weg had nog wel van die rode plekjes (je kent het wel) maar na 1 maand kreeg ik een paar puistjes erbij (I was NOT amused!!!! ) maar die verdwenen gelukkig binnen een week weer.... nu 1 maand later (dus 2 maanden na mijn laatste pilletje) geen ontstekingen glad huidje (nog geen babyhuid omdat ik nog 3 rode plekjes heb )... maar de resultaten zijn geweldig (even drie keer afkloppen)... Als ik de foto's vergelijk dan zie ik het pas echt goed. Ik snap echt niet dat mensen zeiden dat mijn huid wel meeviel (voordat ik met Roa begon)... ze moeten echt blind zijn geweest!!!!!! Ik ben erg blij dat ik het gedaan heb! Mijn dermatoloog was ook erg tevreden met de resultaten en heeft gezegd dat het niet meer nodig is om terug te komen tenzij het echt terugkomt.... Op mijn vakantiebestemming was het tussen 42 en 50 graden heel veel zon (California en Vegas) en zelfs daar had ik geen last van uitbraken of droge huid dus ik hoop echt dat mijn huid genezen is!!!! Over 1 weekje ga ik naar Spanje (een echte lig-in-de-zon-vakantie) dan hoop ik dat deze 3 rode plekjes ook weggaan!!!

Ooh jah voor de dames... ik heb vóór/tijdens/na Roa afwisselend make-up gebruikt(om te testen of er verschil was tussen de dagen van wel of geen make-up) ..... en mijn huid zag er beter uit in de periodes dat ik make-up gebruikte (dus 's avonds als ik het afhaalde waren sommige rode plekjes vervaagd of juist helemaal weg). Dit is wel een beetje logisch want als je je huid goed reinigt en even wacht (tot je poriën sluiten) vervolgens foundation (wel een speciale van La Roche ==> deze paste het beste bij mij) op smeert wordt je huid beschermd tegen vuil van buiten (uitlaatgassen etc) en dringt het niet in je poriën maar blijft het op je huidoppervlak zitten==> je wacht nl tot je poriën sluiten....Dus ik heb geen nadelige effecten van make-up ondervonden maar dit kan natuurlijk voor iedereen anders zijn... Op dit moment gebruik ik (puur uit gewoonte) een dagcreme met een kleurtje van Lancôme...voelt erg zacht aan op je huid en verbergt net die ( 3) rode vlekjes...verder komt de zon er gewoon doorheen dus wordt je ook nog bruin.....

Trouwens Ladysussy je gezicht ziet er geweldig uit!!!!! Ben erg blij voor je!

Groetjes!
pi_52049454
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier..

Nu bijna 9 maanden Diane pil gebruikt tegen mijn acne.
Het werkt niet dus ik ga binnenkort naar de huisarts terug.
Vooor de Diane heb ik al veel geprobeerd, antibiotica (goed maar niet blijvend), cremes etc etc.
Waarschijnlijk zal het nu Roa worden.. alleen ik ben er een beetje bang voor, al die bijwerkingen!

Nu is mijn acne niet zo super erg.. maar psychisch lijd ik er wel erg onder.
Niet zonder make-up de deur uit (waar ik enkel met camoufleren serieus een uur mee bezig ben),
mensenschuw (voornamelijk mannen/jongens), huilbuien wanneer het erger wordt.
Ik voel me een totaal ander mens dan 4 jaar terug, wanneer het allemaal nog wel meeviel.
Doordat ik make-up opdoen wil vermijden ga ik als het niet echt nodig is niet meer de deur uit waardoor ik leuke activiteiten mis en minder doe met vrienden, mijn vriend lijdt daar mede onder.

Iemand tips?
  donderdag 2 augustus 2007 @ 21:20:48 #243
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_52056374
Hallo xxxsamxxx,

Allereerst welkom op dit forum. Ik begrijp helemaal hoe je je voelt !!

Als je al veel middelen hebt geprobeert om van de acne af te komen en niks echt heeft geholpen of maar tijdelijk, dan zou je inderdaad eens met je huisarts over een Roaccutanekuur kunnen praten. Het is echt een paardemiddel om van de acne af te komen.

Over de bijwerkingen, kan me voorstellen dat je er tegen op ziet, dat had ik ook voordat ik aan mijn eerste kuur begon, had "enge" verhalen gelezen, maar vergeleken bij alle verhalen die ik toen heb gelezen is het me echt meegevallen. En nu ben ik aan mijn derde kuur bezig, ik heb de "last van de bijwerkingen" er graag weer voor over om er van af te komen.

Het is geen prettig medicijn, maar als je ziet dat het helpt en je langzaam aan weer een mooi glad huidje krijgt neem je die bijwerkingen voor lief (tenminste ik wel).

Iedereen reageert weer anders weer anders op dit medicijn. De een heeft meer last van bijwerkingen dan de ander. Het hangt natuurlijk ook samen met de dosering Roaccutane die je per dag in moet nemen.

Stel je mag/kan/gaat aan de Roaccutane en je vind de bijwerkingen te heftig worden kan je natuurlijk altijd weer met je huisarts overleggen om de dosering aan te passen.

Meestal geldt wel hoe lager de dosering hoe minder bijwerkingen. Volgens de site van Roche (product Roaccutane) In het algemeen geldt: hoe hoger de dagdosering, hoe kleiner de kans dat acne terugkomt.

Succes !!

Groetjes,

Marjenda
pi_52061054
@ xxxsamxxx

Ik ben nieuw hier..

Iemand tips?


Ik ken je verhaal ben dan wel jongen maar ik had ook alles gebrobeert voor de roa. creme antibiotica ectra. Toen ik voor eerst de bijwerking zag schrok ik ook maar gelukkig valt het best mee je moet zoizo rekining houden dat je van bepaalde bijwerkingen last gaat krijgen maar daar is vaak wel wat tegen

Ik kreeg last van:
- Extreem droge Lippen: Mijn Oplossing: Aquphora (als je dat zo schrijft) Of pural gewoon veel smeren
- Schilferige droge huid: Mijn Oplossing: Cetaphil hydreatherende lotion 200 ml speciaal voor huid onder dermatologische behandeling en vooral niet condomgeen en geen parfum.
Vaak erg moe: De eerste 3 weken versliep ik me elke dag je went hier wel aan en gewoon eerder na bed gaan helaas valt er niet veel tegen te doen.
Niet drinken van alchol: Vaak discussie over geweest op fok je mag drinken maar met mate gewoon paar biertjes per week maar natuurlijk geen 10 op een avond beschadigt je lever
Uitslag in liche mate: Ging bij mij na 2 weken weer weg als je hier geen aanleg voor hebt valt dit wel mee
Rode en dunne huid: Mijn oplossing echt je eigen dwingen niet aan je huid te zitten want je huid is zo dun dat je het snel beschadigt
Bloedneuzen: hier had ik echt veel last van vaak zommaar uit het niets echt vervelend maar helaas ook niks aan te doen
Erg snel verbranden in de zon: Insmeren met hoge factor en niet teveel in de zon maar aangezien het geen geweldige zomer hier is en dalijk weer herfst word is dat minder een probleem ik had mijn kuur in de winter gedaan

De ernistige bijwerking staan bij mij ook in boekje bijvoorbeeld kans op haaruitval of derpressie zijn dermate klein. 1 op 100.000 ofzoits dacht ik
Kortom maak je niet meteen te druk tot nu toe heb ik bij iedreen op fok nog bijwerking gelezen zoals hierboven. En zoizo al de bijwerkingen die bij mezelf voorkwamen van hierboven zijn allemaal verdewenen na men kuur (nu 3 weken gestopt)

Mijn ance was ook niet super erg maar leed er inderdaad ook psychisch onder. Was er ook teveel mee bezig waardoor ik helemaal gestresst was. Nu totaal niet meer na 8 maandjes roa totaal clean nu 3 weken gestopt en men huid verbeterd nog steeds.
En totaal true door ance verander je ik ben nu al zoveel anders als eerst veel meer zelf verzekerd ectra maar al de dingen die je noemt minder activiteiten ectra had ik ook maar je moet gewoon doorzetten voor die kuur uiteindelijk werkt het allemaal bij mij wel pas naar 6 a 7 maanden dus je moet wel geduld hebben maar gewoon doorzetten

Kortom SUC6 en gewoon doorzetten want ook al heb je alles geprobeert roa werkt
pi_52106184
Hoi Marjenda en Jeltos,

Allereerst bedankt voor jullie reactie!
Erg lief..

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik wil doen..
Maar volgens mij heb ik nu de Diane niet werkt, zowat alles al wel gehad. Behalve roa.
Wachten tot het vanzelf weg gaat is ook geen optie, aangezien mijn oma en moeder er ook tot ver na hun 30e last van hebben gehad. Ben zelf nu 22.
Zelf heb ik al vanaf groep 8 enkele puistjes wat steeds erger werd. Vooral vanaf mijn 18e.
Dus beu ben ik het nu echt wel!

De grootste twijfel gaat toch nog wel over de 'troep' die het gewoon is voor je lichaam.
Andere bijwerkingen klinken inderdaad 'eng', maar die neem ik dan idd wel voor lief.
De vervelendste bijwerking zal vermoeidheid zijn denk ik.
In september moet ik mijn (herkansings!) stage lopen die ook fysiek best zwaar kan zijn.
En ik heb al zo'n moeite met opstaan smorgens!
Daarnaast hoop ik dan trouwens ook niet dat ik erge uitslag krijg, of dat ik mijn (dan dunne) huid ga kapot maken.
Eerder al eens een natuurlijke scrub creme gekregen van de huisarts die mijn gezicht alleen maar schilferig en rood maakte.

Maargoed,
Voor woensdag probeer ik een afspraak te maken bij de huisarts om hem erover te spreken.
Wellicht is er toch nog een andere optie..
En anders ga ik gewoon naar de dermatoloog om me te laten voorlichten en wellicht dat ik dan makkelijker een besluit kan nemen.

Bedankt voor de reactie en info!
Ik laat het wel weten wat ik doe..

Groetjes!
pi_52112704
quote:
Op zaterdag 4 augustus 2007 22:19 schreef xxxsamxxx het volgende:
..
Als je echt bang bent van de bijwerkingen, kan je natuurlijk ook 20 mg/dag slikken, dan zal je echt niets merken van de bijwerkingen, maar van het resultaat wel, het duurt alleen wat langer. Je kan ook doorbijten, 40-50 mg/dag (er vanuitgaand dat je rond de 60-70 kg weegt), dan zal je eerste 2-3 weken lam/ziek/zwak/misselijk zijn, maar daarna ben je blij dat je er doorheen gegaan bent, vanaf dan zie je alleen maar resultaat.

Ik kreeg van de week voor 't eerst een 'compliment' over het resultaat. Normaal waren het volwassenen (ouders, buren, kapster, oma) die er iets van zeiden, en opeens een meisje van school "Ziet er goed uit", wijzend naar d'r eigen wangen. Er waren wat meisjes om me heen die me pas een paar weken kennen, en dus niet weten hoe het eerst was, en die snapte echt niet waar het over ging, maar kwas allang blij om wat ze zei, dat ik het niet eens meer ging uitleggen het valt me op dat opeens veel meer meisjes met me willen afspreken om iets gezelligs te doen (vooral stappen), terwijl ze eerst niet naar me toe kwamen, en ik met m'n sjaal fungerende als boerka niet naar ze toe durfde te stappen.

Ook net, ik was weer met vriendinnen op stap, waar ik aan het begin van de kuur niet van had durven dromen dus ja, 2 woorden: "doe het!". Roa helpt echt, het duurt lang, maar als je na lang 'zwoegen' complimentjes krijgt, en jezelf eindelijk in de spiegel durft aan te kijken...

Op m'n pasfoto van een dikke maand na het begin van de kuur zie je minder huid dan acné, en voor een groot deel ook nog opengebarsten bultjes, waar dus ook bloed of een vaag vocht (lymfe heet dat??) uit komt... scary movie films zijn er niets mee gelukkig is dat intussen over

Ik ben (qua uiterlijk) nog nooit zo blij geweest, en zal alleen maar gelukkiger worden. Toen m'n huid 3-4 jaar geleden nog echt clean was, had ik er nog geen oog voor

pi_52112760
Ik heb Roaccutane gebruikt nu alweer vijf jaar geleden.

Ik ben (zo goed als) puist vrij. Had er echt heel erg veel last van.. Ik ben alleen last blijven houden van drogen lippen. Zelfs nu nog vallen de vellen er bijna vanaf en dat is echt pas na het gebruik van Roaccutane. Maar ik heb het er voor over. Het is een klote middel en ik heb vaak overwogen om te stoppen met het gebruik ervan maar de voordelen zijn zoveel groter dan de nadelen.
Nadat ik de kuur afgerond had kreeg ik nog wel vaak last van acne maar lang niet zoveel als daarvoor.
pi_52112780
@ Ikwilookwatzeggen:

Je bent dus gestopt met Roa, maar je hebt nog last van de droge lippen? Dan gebruik je zeker zo'n ontzettend commercieel geval als labello? Die staan erom bekend dat je er bijna niet mee kan stoppen. Probeer echt 2-3 dagen niets erop te smeren, ik weet dat het lastig is, maar het moet kunnen, daarna moet je er voortaan mee kunnen stoppen. Ik denk echt dat het een verslaving is geworden
pi_52112794
@ lennart12

Was het maar waar. Ik gebruik soms dagen niks maar als ik smeer dan is het met Blistex. Ik had van de Dermatoloog wel een ander veel beter werkend middel gekregen maar daar ben ik de naam van kwijt.
Maar feit is dat ik na het gebruik van Roaccutane de vellen van mijn lippen kan trekken. Mijn hele hoofdhuid lijkt trouwens uitgedroogd want ik heb sindsdien ook veel last van roos. ik weet niet of hier meer verhalen over zijn. (ik heb het topic niet doorgelezen) Maar alles beter dan een kop vol puisten.
pi_52112842
Ik heb de kuur trouwens wel netjes afgemaakt. Had er twee nodig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')