In Hong kong (da's ook China tegenwoordig), waar de behoefte kennelijk even groot is, is elektronica dan ook exact even duur als in Europa...quote:Op maandag 21 mei 2007 19:40 schreef rebel6 het volgende:
[..]
In China is evenveel behoefte aan elektronica hoor, alleen het inkomenspeil is lager.
De prijs van een huis wordt bepaald door de prijs van soortgelijke huizen in de omgeving.quote:Op maandag 21 mei 2007 18:58 schreef LXIV het volgende:
[..]
Waarom in hemelsnaam is bouwgrond voor woningen een factor twee tot drie duurder dan bouwgrond voor bedrijven?
Omdat ze het krijgen kunnen? Of omdat de buldozermachinist een driemaal zo hoog salaris wil wanneer hij weet dat de grond die hij bewerkt voor huizenbouw gebruikt gaat worden?
Wat een onzin!
Hong Kong is dan ook geen doorsnee Chinese stad.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 10:00 schreef Sjeen het volgende:
[..]
In Hong kong (da's ook China tegenwoordig), waar de behoefte kennelijk even groot is, is elektronica dan ook exact even duur als in Europa...
Niet erg vreemd.quote:Op maandag 21 mei 2007 18:57 schreef pberends het volgende:
g interessante uitzending: http://redir.vara.nl/tv/zembla/welcome2.html?20050224/zembla
[..]
Dus? De speculanten doen niets met de grond. Er is geen toevoegde waarde. Toch stijgt de prijs 15.000%. Heel vreemd.
En waarom dan wel?quote:Op dinsdag 22 mei 2007 11:29 schreef Igen het volgende:
Met de mogelijkheid dat grond door formele wijzigingen op papier tig keer zoveel waard kan worden, zal men dus moeten leren leven.
Daarom zei ik ook al 'tegenwoordig'... maar het viel me wel op/tegen eerlijk gezegd.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 11:22 schreef rebel6 het volgende:
[..]
Hong Kong is dan ook geen doorsnee Chinese stad.![]()
En hoe wil je dat regelen?quote:Op dinsdag 22 mei 2007 11:51 schreef rebel6 het volgende:
[..]
En waarom dan wel?
Is het niet beter als de overheid zorgt dat niemand behalve de gemeenschap kan profiteren van die papieren winsten?
Door winst op de verkoop van grond met 100% te belasten. Dan is het niet interessant meer om er mee te beleggen.quote:
en geld dat dan alleen voor grond waar niets mee gedaan is (en dus niet meer waard zou zijn geworden) of is grond waar alleen het onkruid weggehaald is wel meer waard (ze eigenaar heeft er immers wat aan gedaan om een hogere prijs te rechtvaardigen) of is al het geld dat een eigenaar er in investeerd om het meer waard te laten zijn eigenlijk weggegooid geld?quote:Op dinsdag 22 mei 2007 13:47 schreef rebel6 het volgende:
[..]
Door winst op de verkoop van grond met 100% te belasten. Dan is het niet interessant meer om er mee te beleggen.
Dat is niet meer dan spelen met woorden, je zou het net zo goed 'koophuissubsidie' kunnen noemen, en dan is het ineens wel 'krijgen'.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 13:17 schreef mgerben het volgende:
Ik vind die 'column' vooral een zielig huilstukje van iemand die zelf geen huis heeft.
Wat ik er voornamelijk op tegen heb is dat alles éénzijdig belicht wordt in het nadeel van één groep.
Zo zou (als één voorbeeld van vele) de hypotheekrenteaftrek betaald worden door belastingbetalers. Ik mis alleen al over die opmerking de nuance dat
1) HRA dus korting is op de belasting die een huisbezitter betaalt en dat hij geen geld van andere belastingbetalers krijgt
Dat was het idee ja. Vijftien jaar geleden werkte het ook nog zo. Maar als de mensen meer te besteden hebben, dan stijgen de huizenprijzen op den duur ook evenredig, zodat de HRA inmiddels níét meer dit effect heeft.quote:2) De HRA het mogelijk maakt om zelf een huis te bezitten - zonder de HRA voor veel mensen niet haalbaar
Ja. Al die subsidies zijn gebaseerd op het principe dat ook mensen die er niks aan hebben wel eraan mee betalen. En daarom moet je je bij iedere subsidie afvragen of dat wenselijk is.quote:3) Er voor allerlei groepen en mensen in de hele samenleving subsidies en regelingen zijn die uit belastinggeld betaald worden: Onderwijs, werklozen, zieken, en natuurlijk ook huurders.
Mijn ouders zijn wel degelijk rijker met hun 25 jaar voor 100.000 gulden gekochte woning die nu 400.000 euro waard is. Stel ze gaan over 10 jaar een bejaardenwoning huren of een goedkope bungalow kopen, dan hebben ze wel degelijk een bom geld op hun rekening waar ze een hoop leuke dingen mee kunnen doen, of anders heb ik een leuke erfenisquote:Op dinsdag 22 mei 2007 14:20 schreef SeLang het volgende:
Het is altijd zo lachwekkend dat mensen zich rijker voelen als hun huis in prijs is gestegen
Dezelfde groep mensen verkoopt dezelfde huizen aan elkaar tegen steeds hogere prijzen. 20 jaar later voelt iedereen zich veel rijker, echter het zijn nog steeds precies dezelfde huizen. Er is geen waarde gecreerd, reeel gezien is dus niemand rijker geworden. Wel zit iedereen met een hypotheekschuld. Dat is leuk, vooral we een deflatoire periode tegemoet gaan. De huizen zakken dan tientallen % in waarde (of meer) maar die hypotheekschuld blijft lekker staan.
"Dat gebeurt toch niet" hoor ik iedereen zeggen. Dat dachten ze in 1989 in Japan ook, en huizen daar kosten nog steeds maar een fractie van wat het 18 jaar geleden was....
Oh, en in Japan is bebouwbare grond schaarser dan in NL.
Dat had ook te maken met het feit dat d'r toen een paar malloten aan 't macro-economische roer stonden. rentepercentages van 12%quote:Op dinsdag 22 mei 2007 15:13 schreef corus het volgende:
En wie herinnert zich nu die daling van 25 jaar geleden nog ? buy and die
Ja ik acht het ook schier onmogelijk dat ons huis van ruim 2 ton over 20 jaar 1,5 miljoen waard is, maar wie weet... niemand kan in de toekomst kijken. 100.000 gulden was 25 jaar geleden ook een bult geld en mijn ouders werden voor gek verklaard dat ze ZOVEEL voor een (vrijstaande) woning betaalden.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 15:13 schreef corus het volgende:
@ amerikaanse nachtmerrie
Je ouders hebben dan precies tijdens de vorige huizenmarkt daling ( 1975-1982 ) gekocht.
prijzen daalden met gemiddeld 30% , herstel duurde bijna 10 jaar.
Dus op het juiste moment gekocht.
Met de huidige prijzen lijken dat soort rendementen onhaalbaar.
En wie herinnert zich nu die daling van 25 jaar geleden nog ? buy and die
Zolang de bevolking blijft groeien en de bouw beperkt is (aan beide voorwaarden wordt nu voldaan en de komende pakweg 20 a 30 jaar waarschijnlijk ook) zal de vraag blijven stijgen en daarmee de prijzen. Een dip in de markt (bijv door wijzigingen in de HRA regeling) zal altijd van tijdelijke aard zijn.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 17:15 schreef LXIV het volgende:
Er wordt geen waarde gecreeerd, maar wel een schuld opgebouwd! Een schuld waar tegenover een onderpand staat dat voor een groot op lucht gebouwd is! Zo kan iedereen een economie draaiende houden. De schuld per huishouden in Nederland is inmiddels de hoogste ter wereld, en in het bijzonder voor de jongere mensen! De schulden van mensen in de VS zijn hierbij vergeleken klein!
En in wezen komt het op hetzelfde neer: of deze schuld nu rechtsstreeks van de creditcard opgenomen wordt, ofdat er beleend wordt op een fictief bedrag wat een stapel bakstenen waard zou zijn. Wanneer de markt begint te vallen is het goed loos.
http://www.vrijspreker.nl(...)in-aantocht/catid/34quote:Op dinsdag 22 mei 2007 14:20 schreef SeLang het volgende:
Het is altijd zo lachwekkend dat mensen zich rijker voelen als hun huis in prijs is gestegen
Dezelfde groep mensen verkoopt dezelfde huizen aan elkaar tegen steeds hogere prijzen. 20 jaar later voelt iedereen zich veel rijker, echter het zijn nog steeds precies dezelfde huizen. Er is geen waarde gecreerd, reeel gezien is dus niemand rijker geworden. Wel zit iedereen met een hypotheekschuld. Dat is leuk, vooral we een deflatoire periode tegemoet gaan. De huizen zakken dan tientallen % in waarde (of meer) maar die hypotheekschuld blijft lekker staan.
"Dat gebeurt toch niet" hoor ik iedereen zeggen. Dat dachten ze in 1989 in Japan ook, en huizen daar kosten nog steeds maar een fractie van wat het 18 jaar geleden was....
Oh, en in Japan is bebouwbare grond schaarser dan in NL.
Jaja, het helpt enorm goed als stimulans jaquote:Op dinsdag 22 mei 2007 13:17 schreef mgerben het volgende:
2) De HRA het mogelijk maakt om zelf een huis te bezitten - zonder de HRA voor veel mensen niet haalbaar
En de HRA maakt een huis inderdaad ook voor iedereen bereikbaarquote:The lowest rates of owner occupation are
recorded in the Netherlands, Denmark and Sweden, which in turn have the highest rates of ownership with a mortgage.
Bron: http://www.eurofound.europa.eu/pubdocs/2006/49/en/1/ef0649en.pdfquote:Interestingly, particularly from a social policy perspective, there is a marked difference between unskilled workers and managers in the EU15 concerning home ownership, which amounts to nearly 25%. This difference falls to 10%in the NMS and to around five percentage points in the ACC3. Such a comparison suggests that in the EU15, much higher levels of inequality exist in access to private housing when comparing people’s occupational status. This situation is particularly prevalent in the UK and the Netherlands, where the difference between unskilled workers and managers in relation to home ownership is as large as almost 50%, i.e. double the EU15 average and five times higher than the NMS average.
Uhm, nee. Op dit moment vlakt de bevolkingsgroei af (oa juist door emigratie van mensen die over de grens gaan wonen voor oa betaalbare woningen) en worden er juist weer heel wat meer woningen gebouwd dan aan het begin van dit decennium.quote:Op dinsdag 22 mei 2007 18:40 schreef American_Nightmare het volgende:
Zolang de bevolking blijft groeien en de bouw beperkt is (aan beide voorwaarden wordt nu voldaan en de komende pakweg 20 a 30 jaar waarschijnlijk ook) zal de vraag blijven stijgen en daarmee de prijzen.
Evenals een stijging. Die valt meestal weer terug naar een niveau van decennia eerder.quote:Een dip in de markt (bijv door wijzigingen in de HRA regeling) zal altijd van tijdelijke aard zijn.
In Monaco woont dan ook een vrij beperkte doelgroep, die bovendien iets beters heeft dan hypotheekrente-aftrek: geen inkomstenbelastingquote:Op woensdag 23 mei 2007 14:03 schreef NiGeLaToR het volgende:
In Monaco kost 1 m2 25.000¤.
Dus, een appartementje van 40m4 betaal je ongeveer 1M¤ voor.
Kun je toch nog beter hier blijven wonen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |