abonnement Unibet Coolblue
pi_50268114
Simulacrum: Of iets zoals de kleinere scherptediepte een voor- of nadeel is, hangt deels natuurlijk van de gebruiker en de toepassing af. Ik heb zelf altijd veel in situaties met weinig licht gefotografeerd, dus met grote diafragma's en weinig scherptediepte, en dan is het natuurlijk leuk als je dankzij een kleinere sensor ineens wat meer bewegingsruimte hebt. Je hebt in ieder geval de voors- en tegens van FF goed overwogen. Toch nog een puntje:
quote:
En ik kijk heus niet verder met mijn "300mm" lens.
Bij een gelijk aantal pixels op de sensor juist wel. Wat bij FF alleen het midden van het beeld is, wordt bij gebruik van een kleinere sensor immers over die hele sensor (met evenveel pixels) verspreid. Dat geeft, qua vergroting en perspectief, exact hetzelfde resultaat als wanneer je een langere lens had gebruikt. Er zijn wel verschillen in beeldkwaliteit, maar in wiens voordeel dat uitpakt, daar valt misschien over te redetwisten.

Als iemand al veel geld heeft zitten in groothoeklenzen (voor zover die nog op digitaal FF kunnen meekomen) of als hij de hoogst mogelijke resolutie wil, dan is full-frame een logische keuze. Ik denk dat anderen meer en betere apparatuur voor hun geld kunnen krijgen met een APS-C systeem.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')