1 2 3 | Locatie: http://domain/Music/playlist.php?folder=%2FTop+500+Rock+And+Roll+Songs;500 Regelnummer 78, kolom 65:<song path="/Music/Top 500 Rock And Roll Songs/077 - Tom Petty & the Heartbreakers - Runnin' Down a Dream.mp3" title="077 - Tom Petty & the Heartbreakers - Runnin' Down a Dream.mp3"/> |
quote:The function mysql_create_db() is deprecated. It is preferable to use mysql_query() to issue a sql CREATE DATABASE statement instead.
quote:Op donderdag 24 mei 2007 14:24 schreef Tijn het volgende:
Nou, mysql_create_db() lijkt me een goed uitgangspunt.
quote:The function mysql_create_db() is deprecated. It is preferable to use mysql_query() to issue a sql CREATE DATABASE statement instead.
Ja ik weet zelf wel hoe ik een DB moet creëren via phpMyAdmin maar ik wil een formulier maken voor een n00b zodat hij de DB's gelijk online kan creëren ipv eerst inloggen op phpMyAdmin en dan een DB creërenquote:Op donderdag 24 mei 2007 14:24 schreef GI het volgende:
Waarom wil je 300 DB's creeeren ?
SQL statement "Create database bladiebla" zou het moeten doen als je daar de rechten voor hebt. Maar ik kan je nu al adviseren dat dit niet echt een gangbare manier van database onderhoud is.
CREATE TABLEquote:Op donderdag 24 mei 2007 14:35 schreef JohannesPaulus het volgende:
[..]
Ja ik weet zelf wel hoe ik een DB moet creëren via phpMyAdmin maar ik wil een formulier maken voor een n00b zodat hij de DB's gelijk online kan creëren ipv eerst inloggen op phpMyAdmin en dan een DB creëren
(1 DB is ook goed, maar is het dan mogelijk om via zo'n script 300 tabellen te creëren?![]()
Tijn, Piles, toch niet zo of kan ik dat gebruiken![]()
thx mate, het is me geluktquote:
1 2 3 | mysql_query("CREATE TABLE newtable(id INT NOT NULL AUTO_INCREMENT, PRIMARY KEY(id), naam VARCHAR(30))"); ?> |
Dus jij komt vragen om een script waarmee je 300 databases kunt creeren, terwijl je eigenlijk gewoon een tabel aan wilt maken? Volgens mij moet je de basistermen nog eens doornemen...quote:Op donderdag 24 mei 2007 15:01 schreef JohannesPaulus het volgende:
@Tuvai, bedankt voor de tip maar je komt veel geloofwaardiger over als je eerst met een antwoord komt en daarna mij de les leest![]()
Verschillende mensen gaven je al diverse antwoorden en je begreep niet wat je er mee moest doen. Volg m'n advies nou maar gewoon en verdiep je eerst eens in databases alvorens je d'r applicaties mee gaat bouwen.quote:Op donderdag 24 mei 2007 15:01 schreef JohannesPaulus het volgende:
@Tuvai, bedankt voor de tip maar je komt veel geloofwaardiger over als je eerst met een antwoord komt en daarna mij de les leest![]()
Misschien is het een betere vraag wat hij nou eingelijk wilquote:Op donderdag 24 mei 2007 15:20 schreef Swetsenegger het volgende:
Ik denk niet dat je 300 databases wil. Sterker nog, ik denk zelfs niet dat je 1 database met 300 tabellen wil. Je maakt ergens een kardinale denkfout.
Dat zeg ik.quote:Op donderdag 24 mei 2007 15:25 schreef WyriHaximus het volgende:
[..]
Misschien is het een betere vraag wat hij nou eingelijk wil.
Kijk eens naar de SHOW queries daarmee kun je allemaal informatie over een tabel opvragen, welke velden er zijn, type, autoincrement etc. Dan kan je daarmee de CREATE TABLE mee in elkaar zettenquote:Op donderdag 24 mei 2007 17:53 schreef Tijn het volgende:
Kan iemand me helpen met een goede query om vanuit PHP een database te backuppen?
Ik zou het "mysqldump"-commando het liefst willen gebruiken, maar dat lukt niet. Ik denk dat de host het niet toestaat of iets dergelijks.
Omdat ik alsnog m'n database wil backuppen, wil ik het nu vanuit PHP zelf doen met een query die de inhoud van een database volledig opslaat op zo'n manier dat ik het handig weer kan importeren.
Op zich lukt het wel om de data zelf tevoorschijn te toveren, maar hoe zorg ik dat echt alles wordt meegenomen? Inclusief dingen als indices en de auto_increment waarden van tabellen enzo?
Ubuntu ben ik inderdaad ook al verscheidene keren op terecht gekomen. Een stagiair hier op 't werk heeft inmiddels een CD`tje aangevraagd die opgestuurd gaat worden. Maar in Ubuntu zit dus alles wat ik nodig heb om op een Linux server PHP in combinatie met MySQL te draaien? In de vorm van een installer/package? Of komt er een hoop handmatige configuratie aan te pas?quote:Op vrijdag 25 mei 2007 15:08 schreef JeRa het volgende:
@Tuvai.net
Er is een scala aan gratis distro's te vinden, en bijna al deze distro's hebben een package management systeem (zoals rpm of dpkg) en iets als yum of apt-get/aptitude waarmee je de nodige software kunt installeren. Je hoeft dingen als PHP/MySQL dus niet los te downloaden
Verder kan ik als distro Debian en Ubuntu (Debian-parallel) aanraden, of als je voor de grafische configuratie wilt gaan lijkt me Fedora Core een goede keuze. Uiteraard gratis(er zijn niet zoveel betaalde distro's, althans, geen waarvan er niet een gratis versie zonder officiële support te vinden is).
Je kunt in Ubuntu vziw zelfs een AMP virtual package installeren, die installeert automatisch de juiste pakketten voor jequote:Op vrijdag 25 mei 2007 15:11 schreef Tuvai.net het volgende:
[..]
Ubuntu ben ik inderdaad ook al verscheidene keren op terecht gekomen. Een stagiair hier op 't werk heeft inmiddels een CD`tje aangevraagd die opgestuurd gaat worden. Maar in Ubuntu zit dus alles wat ik nodig heb om op een Linux server PHP in combinatie met MySQL te draaien? In de vorm van een installer/package? Of komt er een hoop handmatige configuratie aan te pas?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |