FOK!forum / Culinesse à gogo / Aardappels in de grill?
#ANONIEMwoensdag 9 mei 2007 @ 17:36
Hullo, mijn oven is nog altijd kapoet, waardoor de heteluchtstand het niet meer doet. De grillstand doet het echter nog wel. Nou heb ik trek in aardappeltjes uit de oven, maar geen idee of dat kan, met de grillstand?

Kan dat, en zo ja, hoe is dat het beste te doen?
Davidwoensdag 9 mei 2007 @ 17:44
Kan best, hangt een beetje van je oven volgens mij. In elk geval zou ik het gewoon proberen.
Mirjamwoensdag 9 mei 2007 @ 17:45
volgens mij worden ze dan veel te snel zwart..?
mijn ervaring is dat de grillstand heftig is, meer voor bruinen enzo..
in mijn oven in ieder geval dan.
golferwoensdag 9 mei 2007 @ 17:47
Vooraf wel even een beetje koken dan bestrijken met archaide-olie en dan kort even grillen kan wel.
Wel oppassen dat ze niet te snel zwart worden.
Klonkwoensdag 9 mei 2007 @ 17:47
Mischien laag in de oven beginnen ?, echt geen flauw idee, als ik ovenaardappels maak dan gebruik ik ook de grill alleen maar voor het bruinen.
#ANONIEMwoensdag 9 mei 2007 @ 17:47
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
volgens mij worden ze dan veel te snel zwart..?
mijn ervaring is dat de grillstand heftig is, meer voor bruinen enzo..
in mijn oven in ieder geval dan.
Misschien is het een idee om ze eerst even kort te koken? Op een niet al te hoge stand en door tussendoor om te woelen zou het toch moeten lukken? .
Mirjamwoensdag 9 mei 2007 @ 17:47
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:47 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Misschien is het een idee om ze eerst even kort te koken? Op een niet al te hoge stand en door tussendoor om te woelen zou het toch moeten lukken? .
lijkt mij sowieso een bijzonder goed plan
#ANONIEMwoensdag 9 mei 2007 @ 17:48
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:47 schreef golfer het volgende:
Vooraf wel even een beetje koken dan bestrijken met archaide-olie en dan kort even grillen kan wel.
Wel oppassen dat ze niet te snel zwart worden.
En hoelang zou je ze dan koken?
Mirjamwoensdag 9 mei 2007 @ 17:48
dat vooraf koken dan he
dan zijn ze iig al wat gaar
mcDavidwoensdag 9 mei 2007 @ 17:48
Lijkt me dat ze dan heel snel zwart worden idd!

Misschien werkt het beter als je ze afdekt met aluminiumfolie... krijgen ze wat minder directe straling!
hummuswoensdag 9 mei 2007 @ 17:48
Je zou ze in aluminiumfolie kunnen doen, met schil en al (wel goed wassen) en dan net als op de barbeque ongeveer 45 minuten laten liggen. Regelmatig keren en dan zou je toch gepofte aardappels moeten kunnen maken, lijkt me.
mcDavidwoensdag 9 mei 2007 @ 17:49
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:48 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

En hoelang zou je ze dan koken?
niet te lang, zodat ze nog een beetje stevig zijn. Maar ik kook nooit aardappels dus een tijd durf ik niet te roepen
golferwoensdag 9 mei 2007 @ 17:49
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:48 schreef clumsy_clown het volgende:


En hoelang zou je ze dan koken?
Totdat ze bijna gaar zijn. (afhankelijk van de aardappelsoort ca. 10 minuten)
Mirjamwoensdag 9 mei 2007 @ 17:52
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:48 schreef hummus het volgende:
Je zou ze in aluminiumfolie kunnen doen, met schil en al (wel goed wassen) en dan net als op de barbeque ongeveer 45 minuten laten liggen. Regelmatig keren en dan zou je toch gepofte aardappels moeten kunnen maken, lijkt me.
aardappels in folie onder de gril voor 45 minuten?
dan heb je nog eenhoopje as over, volgens mij.
#ANONIEMwoensdag 9 mei 2007 @ 17:58
10 minuten koken ongeveer, insmeren met olie, en onder de grill flikkeren. Graadje of 170?

Nu nog de aluminiumkwestie, ja of nee .
Mirjamwoensdag 9 mei 2007 @ 18:00
ik zou 't niet doen, maar dta is vrij persoonlijk denbk ik
mcDavidwoensdag 9 mei 2007 @ 18:01
Ik zou tot de reparatie idd even voor de koekenpan gaan denk ik!
hummuswoensdag 9 mei 2007 @ 18:17
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:52 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

aardappels in folie onder de gril voor 45 minuten?
dan heb je nog eenhoopje as over, volgens mij.
Hm. Denk je? De barbecue is natuurlijk ook meer indirecte hitte, dat is zo.
Nou, dan zou ik ze koken en opbakken in de pan
#ANONIEMwoensdag 9 mei 2007 @ 18:18
Ok, ok.

Pan it is.
Mirjamwoensdag 9 mei 2007 @ 18:22
eerst koken en dan bakken, is ook erg
Fawnwoensdag 9 mei 2007 @ 21:55
Niet te hoog zetten en ze er dan gewoon in parten gesneden ongekookt in doen zonder te schillen 'luie-vrouwen-aardappels'. Hmmm.
Tezzwoensdag 9 mei 2007 @ 23:14
Ik gebruik altijd de grill en nooit de oven! Als volgt:

Aardappels voor 4 personen schoonboenen en met schil en al in partjes snijden
Wassen en met aanhangend water een minuutje of 8 voorkoken in de magnetron
Mengseltje van olijfolie, knoflook, peper, zeezout, tijm en rozemarijn er over gieten
10 minuutjes onder de grill knapperig laten worden. Eventueel halverwege keren.

Is echt superlekker!