abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_49192196
Hullo, mijn oven is nog altijd kapoet, waardoor de heteluchtstand het niet meer doet. De grillstand doet het echter nog wel. Nou heb ik trek in aardappeltjes uit de oven, maar geen idee of dat kan, met de grillstand?

Kan dat, en zo ja, hoe is dat het beste te doen?
  woensdag 9 mei 2007 @ 17:44:01 #2
3869 David
Drum the drums
pi_49192480
Kan best, hangt een beetje van je oven volgens mij. In elk geval zou ik het gewoon proberen.
  woensdag 9 mei 2007 @ 17:45:10 #3
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49192516
volgens mij worden ze dan veel te snel zwart..?
mijn ervaring is dat de grillstand heftig is, meer voor bruinen enzo..
in mijn oven in ieder geval dan.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 9 mei 2007 @ 17:47:01 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49192575
Vooraf wel even een beetje koken dan bestrijken met archaide-olie en dan kort even grillen kan wel.
Wel oppassen dat ze niet te snel zwart worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 9 mei 2007 @ 17:47:18 #5
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_49192580
Mischien laag in de oven beginnen ?, echt geen flauw idee, als ik ovenaardappels maak dan gebruik ik ook de grill alleen maar voor het bruinen.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_49192586
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:45 schreef MissyMirjaM het volgende:
volgens mij worden ze dan veel te snel zwart..?
mijn ervaring is dat de grillstand heftig is, meer voor bruinen enzo..
in mijn oven in ieder geval dan.
Misschien is het een idee om ze eerst even kort te koken? Op een niet al te hoge stand en door tussendoor om te woelen zou het toch moeten lukken? .
  woensdag 9 mei 2007 @ 17:47:51 #7
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49192598
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:47 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Misschien is het een idee om ze eerst even kort te koken? Op een niet al te hoge stand en door tussendoor om te woelen zou het toch moeten lukken? .
lijkt mij sowieso een bijzonder goed plan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_49192609
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:47 schreef golfer het volgende:
Vooraf wel even een beetje koken dan bestrijken met archaide-olie en dan kort even grillen kan wel.
Wel oppassen dat ze niet te snel zwart worden.
En hoelang zou je ze dan koken?
  woensdag 9 mei 2007 @ 17:48:11 #9
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49192613
dat vooraf koken dan he
dan zijn ze iig al wat gaar
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_49192621
Lijkt me dat ze dan heel snel zwart worden idd!

Misschien werkt het beter als je ze afdekt met aluminiumfolie... krijgen ze wat minder directe straling!
pi_49192645
Je zou ze in aluminiumfolie kunnen doen, met schil en al (wel goed wassen) en dan net als op de barbeque ongeveer 45 minuten laten liggen. Regelmatig keren en dan zou je toch gepofte aardappels moeten kunnen maken, lijkt me.
pi_49192647
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:48 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

En hoelang zou je ze dan koken?
niet te lang, zodat ze nog een beetje stevig zijn. Maar ik kook nooit aardappels dus een tijd durf ik niet te roepen
  woensdag 9 mei 2007 @ 17:49:23 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_49192660
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:48 schreef clumsy_clown het volgende:


En hoelang zou je ze dan koken?
Totdat ze bijna gaar zijn. (afhankelijk van de aardappelsoort ca. 10 minuten)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 9 mei 2007 @ 17:52:14 #14
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49192757
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:48 schreef hummus het volgende:
Je zou ze in aluminiumfolie kunnen doen, met schil en al (wel goed wassen) en dan net als op de barbeque ongeveer 45 minuten laten liggen. Regelmatig keren en dan zou je toch gepofte aardappels moeten kunnen maken, lijkt me.
aardappels in folie onder de gril voor 45 minuten?
dan heb je nog eenhoopje as over, volgens mij.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_49192961
10 minuten koken ongeveer, insmeren met olie, en onder de grill flikkeren. Graadje of 170?

Nu nog de aluminiumkwestie, ja of nee .
  woensdag 9 mei 2007 @ 18:00:38 #16
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49193025
ik zou 't niet doen, maar dta is vrij persoonlijk denbk ik
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_49193080
Ik zou tot de reparatie idd even voor de koekenpan gaan denk ik!
pi_49193628
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 17:52 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

aardappels in folie onder de gril voor 45 minuten?
dan heb je nog eenhoopje as over, volgens mij.
Hm. Denk je? De barbecue is natuurlijk ook meer indirecte hitte, dat is zo.
Nou, dan zou ik ze koken en opbakken in de pan
pi_49193667
Ok, ok.

Pan it is.
  woensdag 9 mei 2007 @ 18:22:02 #20
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49193774
eerst koken en dan bakken, is ook erg
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 9 mei 2007 @ 21:55:20 #21
153540 Fawn
Keep Watching!
pi_49202984
Niet te hoog zetten en ze er dan gewoon in parten gesneden ongekookt in doen zonder te schillen 'luie-vrouwen-aardappels'. Hmmm.
KISSSSSSSSSSS
pi_49207251
Ik gebruik altijd de grill en nooit de oven! Als volgt:

Aardappels voor 4 personen schoonboenen en met schil en al in partjes snijden
Wassen en met aanhangend water een minuutje of 8 voorkoken in de magnetron
Mengseltje van olijfolie, knoflook, peper, zeezout, tijm en rozemarijn er over gieten
10 minuutjes onder de grill knapperig laten worden. Eventueel halverwege keren.

Is echt superlekker!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')