abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 9 mei 2007 @ 16:55:26 #1
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_49190870
Algemeen Dagblad:

Groter, beter, mooier, duurder

Imponeren hoort bij het Eurovisie Songfestival. Debutant Georgië gooit flessen wijn van 200 euro en dure patés in de strijd.



Sopho heeft de uitstraling van een Teletubbie. FOTO LETIKHUVA

Weet je dat je de enige donkere zangeres op het hele festival bent? Het blijkt een vraag die Edsilia Rombley in Helsinki meerdere malen per dag op zich afgevuurd krijgt. Goh nee, de Amsterdamse had geen idee. Maar nu inmiddels wel. ,,Is dat nadelig?,’’ luidt haar wedervraag.

Nee dus, denken de kenners. Want alles waardoor je opvalt, werkt in je voordeel en moet je uitbuiten. Het is een ijzeren wet in het Eurovisiecircus, waar zelfs de anders zo bescheiden Finse organisatie naar leeft. Groter, beter, mooier, duurder. Je moet jezelf voortdurend op de borst kloppen, anders ga je ten onder in een anonieme brij van deelnemers of een kakofonie aan voorgaande evenementen.

Daarom dreunt producer Kjell Ekholm op verzoek hijgend de mediageile feiten op van de 52ste editie van het Songfestival dat in zeker zestig landen live de ether in gaat. Aan de twee monsteruitzendingen - de halve finale duurt twee uur en veertig minuten, de eindronde drie uur en tien minuten - werken ruim 600 technici mee. Op het podium 210 artiesten, aan het plafond boven hen: 100.000 kilo apparatuur. Een record! Ekholm raakt nu bijna zichtbaar in extase. Want: ,,In Athene hing maar 76.000 kilo.’’

Goed, tot zover de natte droom van de pochende producer. Maar ook de deelnemende landen zelf laten zich niet onbetuigd. Zo moet de trotse debutant Georgië het misschien niet hebben van kandidate Sopho, een wat timide zangeres met de uitstraling van een teletubbie. Daarom is voor het promotiefeest werkelijk alles uit de kast getrokken. Niet alleen zette president Saakasjvili zijn persoonlijke kok op het vliegtuig richting Finland. In het laadruim verder: dure patés, bergen zalm en garnalen en containers vol flessen rode Georgische wijn.

Tweehonderd euro per stuk, galmt de pr-dame als een repeterende Kalasjnikov. 200 euro. ,,Wisten jullie het al: 200..’’ Ja, ja...

Het Songfestival als campagnemiddel: Inge de Bruijn kan erover meepraten. De voormalige topzwemster zal tussen de travestieten Dramaqueen en Verka Serduchka haar witte lach aanprijzen voor het Scandinavische bedrijf Biocare. ,,Geen beter entertainmentpodium dan hier,’’ vinden de tandenverkopers.

Terug naar Edsilia. Maken donkere artiesten kans in Eurovisieland? Jazeker. Toen zij in 1998 in Birmingham als vierde finishte, eindigde de Engelse zangeres Imaani op de tweede plaats.

De Arubaan Dave Benton hielp Estland drie jaar later zelfs aan de eindzege.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
  Trouwste user 2022 zaterdag 12 mei 2007 @ 23:51:53 #2
7889 tong80
Spleenheup
pi_49318006
TVP

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')