De keuze gaat voor mij tussen communicatiewetenschap en politicologie. Communicatiewetenschap omdat het over allerlei dingen gaat die me interesseren (media, reclame, dat soort dingen), en politicologie omdat ik ook al een hele tijd in politiek en zo geinteresseerd ben.
1,5 half jaar geleden ben ik naar een politicologievoorlichting gegaan, en dat me toen heel leuk, maar toen ik later via internet en zo van het bestaan van communicatiewetenschap hoorde vond ik dat toch leuker. Afgelopen november ben ik voor beide naar Amsterdam geweest, om een voorlichtingsdag te volgen. Communicatiewetenschap kwam heel eerlijk en open over, en dat klonk allemaal heel leuk. Politicologie kwam enorm vaag over, met een overgemotiveerde docent die een enorm vaag verhaal liep te vertellen wat niet echt te volgen was als je niet in het vak zat, en op dat moment stond voor mij bijna vast dat ik communicatiewetenschap wilde doen. Maar de afgelopen tijd heb ik een paar mensen gesproken die zelf studeren of gestudeerd hebben en die me sterk afraadden om communicatiewetenschap te doen (1 iemand probeerde me zelfs middenin de nacht op een Fokmeeting te bekeren) omdat je er bijna niks leerde, en het eigenlijk een onzinstudie was waar je weinig aan had. Nou hebben ze bij de voorlichting van communicatiewetenschap gezegd dat de studie veel moeilijker is gemaakt en zo, maar ik weet natuurlijk niet of dat echt zo en nu twijfel ik toch best wel over wat ik moet gaan doen. Daarom roep nog een keer de hulp in van u, waarde fokkers. Wat moet ik doen?
Maar je moet echt kiezen wat je interessant en leuk vindt, wat je ermee kan komt later wel.
[Dit bericht is gewijzigd door Marble op 04-02-2002 13:32]
Ik ben student Communicatiewetenschap op de 'oude manier'. Is me erg bevallen, hoewel de eerste jaren zich vooral kenmerken door teveel theorie, te massale hoorcolleges, te weinig contacturen, en soms te simpel/dubbel/algemeen lesmateriaal. Maar dat word bij de seminars helemaal goed gemaakt!
Ik kan je echt ook vertellen dat de 'nieuwe methode' zeker een stuk lastiger en intensiever is. Ik ben namelijk nog werkzaam op de universiteit en deel een kamer met docenten van deze studie. Ik hoor zo af en toe nog wel eens wat over de vakken die nu gegeven worden en dat klinkt nog best pittig. Er zijn meer contacturen, beter lesmateriaal, beter contact met docenten (niet allemaal even goede docenten, soms nog wat jonge net-afgestudeerden, helaas). De studie is er mijns inziens een stuk interessanter op geworden en ik had het eerlijk gezegd liever op de 'nieuwe manier' gedaan. Maar helaas, ik heb net mijn scriptie ingeleverd. . Oh nee:
.
Als je nog meer vragen hebt, hoor ik het wel.
quote:IMO zijn die juist leuk
Op maandag 04 februari 2002 13:40 schreef Forumpi het volgende:
soms nog wat jonge net-afgestudeerden, helaas
quote:Da's waar. Sommige zijn alleen niet echt goeie docenten. Eerlijk gezegd zijn sommige hoogleraren die hier al 20 jaar werken dat ook niet, dus dat zegt eigenlijk ook niks.
Op maandag 04 februari 2002 13:42 schreef Marble het volgende:[..]
IMO zijn die juist leuk
Zijn niet zo oubollig en zeker bij een studie als communicatiewetenschap is dat best lekker.
Waar ging je afstudeerscriptie over? En welke richting had je?
quote:LUL.
Op donderdag 20 februari 2003 15:58 schreef Tom_Tom- het volgende:
Hoi I.R.!
Vertel eens wat over je keuze, of je tevreden bent en wat je bij politicologie doet!
Nou, ehm, ik heb voor politicologie gekozen. Omdat ik bang was voor SmashBro. En omdat tja, ik dat gewoon ooit besloten had.
En het is erg okay. Politicologie is leuker dan verwacht. Weinig colleges en veel vrije tijd, en de college's zijn over het algemeen ook best boeiend.
Het eerste trimester heb ik Bestuur & Beleid gehad, dat gaat over hoe een bestuur in elkaar zit, hoe het met macht zit, hoe je tot beleid komt, theorieën daarover en zo en daarnaast Politieke Structuren en Processen, dat veel meer ging b.v. over hoe de nederlandse verkiezingen zijn verlopen, over partijen, over verzuiling etc.
Dit trimster heb ik Kennisleer en Onderzoeksmethoden, waar je wat leert over bepaalde onderzoekstheorieën en verder ook practische dingen over hoe je een goede enquete in elkaar zet en wanneer een steekproef representatief is etc. En daarnaast heb ik Politieke Theorieën, dat gaat voornamelijk hoe allerlei denkers vroeger over democratie dachten en hoe de huidige democratie is ontstaan. Veel geschiedenis.
En dat is wat ik totnutoe heb gehad. Dan heb ik daarnaast nog werkgroepen die bij de vakken horen en waarvoor je elke week een opdracht moet inleveren (en dat is ook de reden dat ik nu online ben). En dat is het zo'n beetje.
quote:Nee, ik verwacht nou een bijzonder inhoudelijke reactie. Ik heb dat allemaal niet voor niets getypt. Zeg dat je nu ook politicologie wilt gaan doen!
Op donderdag 20 februari 2003 16:09 schreef Tom_Tom- het volgende:
Dus wel leuk eigenlijk. Dat is leuk.
quote:Nou ja, kijk, als ik wil dan kan ik ook gewoon wat gaan volgen bij communicatiewetenchap. Ik heb tijd genoeg. En UvA is nogal Pro-Major/Minor dus ik kan in het derde jaar ook een jaar com.wet. gaan doen bijvoorbeeld. Of als master na een bachelor Politicologie. En Media en informatiemanagement lijkt me ook leuk. Nou ja, de naam dan. Want ik kende die studie helemaal niet.
Op donderdag 20 februari 2003 16:13 schreef Tom_Tom- het volgende:
Nou het lijkt me echt heel interessant. Maar ik heb het hele topic eens doorgelezen en communicatiewetenschappen lijkt me ook heel leuk. Ondanks dat SmashBro het ook doet. Verder lijken Media en informatiemanagement en Journalistiek me ook heel leuk. Nou heb ik nog tijd zat om te kiezen enzo, maar politicologie lijkt me zeker heel leuk.
Ik heb trouwens hetzelfde als jij in de openingspost: ik wil iets met media gaan doen.
quote:Dat komt doordat ze nou middenin de bachelor/master-verbouwing zitten. Trek je er maar niks van aan.
Op donderdag 20 februari 2003 16:18 schreef Tom_Tom- het volgende:
Hohoho, niet zoveel moeilijke termen!
Maar samenvatting: er zijn altijd wel combinatiemogelijkheden.
quote:Nou ja, het is wel verstandiger. Ik moest middenin m'n vakantie m'n inschrijving nog regelen en pas nadat ik al een paar weken de opleiding volgde was ik officieel ingeschreven bij de UvA.
Op donderdag 20 februari 2003 16:20 schreef Tom_Tom- het volgende:
Da's altijd handig. Maar zoals eerder gezegd, ik heb nog tijd zat. Maar je kunt het niet vroeg genoeg weten, toch?
quote:Ach.
Op donderdag 20 februari 2003 16:22 schreef Tom_Tom- het volgende:
Da's niet zo handig nee. Lijkt mij.
quote:Oh, dan niet. Maar goed, ik weet voorlopig genoeg.
Op donderdag 20 februari 2003 16:23 schreef I.R.Baboon het volgende:
Ach.
quote:Nou ja, het is wel stom maar dat heb ik altijd. Dus ik ben het gewend.
Op donderdag 20 februari 2003 16:24 schreef Tom_Tom- het volgende:[..]
Oh, dan niet. Maar goed, ik weet voorlopig genoeg.
Belangrijk is dat je kijkt wat je er later daadwerkelijk mee wilt gaan doen. De wetenschappelijke hoek zit in ieder geval potdicht met jonge veertigers die voorlopig niet weggaan dus carriere op dat vlak is nagenoeg uitgesloten.
Als je iets met politiek wil gaan doen wordt dan kaderlid bij een partij en doe een echte studie als backup. Niets zo onvoorspelbaar als een politieke hindernis(loop)baan.
Ik denk zelf dat beide studies vooral dat bieden wat je er zelf uit wilt halen. Zowel Politiek als communicatie is dermate breed en slecht afgebakend dat je in thema's echt ook later in de studie nog alle kanten op kunt.
"Politieke systemen op Polynesie" ed.
Suc6 met je keuze.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |