Dat is vrijwel hetzelfde.quote:Op zondag 6 mei 2007 00:33 schreef SiGNe het volgende:
Fritessaus, mayo hebben ze bijna nergens bij de snackbar.
wtf.quote:Op zondag 6 mei 2007 00:45 schreef Bellah het volgende:
kuchAHisgewoonopenopzondagkuch?
of is dat niet in de grote steden? Roermond ieg wel
UTFS.quote:
quote:En ik kan tegenwoordig ook zelf mayo maken!
Meet 300 ml. zonnebloemolie af.
Doe 2 eidooiers met 2 theelepels mosterd en een eetlepel olie in de mengkom en laat 20 tellen draaien.
Hierna, eerst druppel voor druppel, de olie toevoegen. Als de mayo wat dikker aan het worden is kan je de olie wat sneller toevoegen.
Tot slot nog wat zout en peper toevoegen en als laatste 2 eetlepels azijn.
Even proeven en zo nodig nog wat zout en/of peper toevoegen.
Voor de variatie een paar uitgeperste tenen knoflook er door voor een heerlijke knoflook-mayo!
Je kan het overal bij eten, maar een schep mayo op een stuk stokbrood is ook al erg fijn!
Oh, laat ik dat nou allemaal in huis hebbenquote:Op zondag 6 mei 2007 00:48 schreef Stereotomy het volgende:
je kunt het vullen met een koude couscous salade. Couscous koken en afgieten met koud water, julienne van wortels en paprika, koriander, olijfolie, knoflook en een snufje nootmuskaat en peper erdoorheen?
Ik ga morgen aan de slagquote:Benodigdheden
1 eetlepel kruidenazijn
1 eierdooier
1 theelepel mosterd
peper
zout
2 dl olie Bereiding
Roer de eierdooier los met peper, zout en mosterd.
Klop langzaam de kruidenazijn erdoor.
Voeg, onder voortdurend roeren, de olie toe; eerst druppelsgewijs,
daarna langzaam schenkend.
Als de mayonaise gaat schiften kan dat 3 oorzaken hebben:
- de olie is te koud
- de olie is in het begin te snel toegevoegd
- er is te veel olie gebruikt
De mayonaise kan weer verbeterd worden door er een eetlepel heet water door te roeren.
Te dikke mayonaise kan je ook met heet water verdunnen.
Eh, ja.quote:Op zondag 6 mei 2007 00:54 schreef Bluezz het volgende:
Oh Sebassertje zit ook zijn posts aan te passen
Tnxx
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |