abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 5 mei 2007 @ 22:57:41 #1
151476 Hrvat
Ponosan sam biti Hrvat
pi_49049347
Eurosong 2007 is in aantocht.
Nadat vorig jaar een poppenkast gewonnen heeft, vrees ik het ergste voor dit jaar.

Dit jaar belooft ook iets te worden...
quote:
"Discriminatie, van onze muziek dan toch"

za 05/05/07 - Israël denkt erover om volgende week toch niet mee te doen aan het Eurovisiesongfestival. De band Teapacks voelt zich tegengewerkt door de Finse organisatie.
Frontman Kobi Oz maakte zich kwaad tijdens de persconferentie. "De regisseur en de crew negeerden al onze opmerkingen," viel hij uit. (Belga) "Ze hebben alles gedaan om onze act zo saai mogelijk in beeld te brengen," vond hij. "Discriminatie is het".

Daarna zwakte de zanger zijn uitval wat af. "Discriminatie van de muziek die wij maken, niet discriminatie omdat we uit Israël komen."

Over het nummer van Teapacks, "Push the button", was eerder al ophef ontstaan omdat het zou inspelen op de Iraanse president Ahmadinejad en op de nucleaire aspiraties van Iran.
Vollebak ambiance
Lijepa li si !
  zaterdag 5 mei 2007 @ 23:02:09 #2
151476 Hrvat
Ponosan sam biti Hrvat
pi_49049474
Nog meer van dat gezelligs...
quote:
Blunderende BBC stuurt Scooch naar Helsinki

zo 18/03/07 - De Britse popgroep Scooch vertegenwoordigt het Verenigd Koninkrijk op het 52e Eurovisiesongfestival in de Finse hoofdstad Helsinki. De band werd na een tumultueuze liveshow verkozen boven de Franse kandidate Cyndi.
De BBC ging zaterdagavond in het programma "Making your mind up" op zoek naar de Eurovisiesongfestivalinzending voor het Verenigd Koninkrijk.

Presentatoren Terry Wogan en Fearne Cotten zorgden voor consternatie toen ze tegelijkertijd twee verschillende kandidaten uitriepen tot winnaar van de show.
(Belga) De twee mannen en de twee vrouwen van Scooch mochten dus juichen, de Franse zangeres Cyndi droop af. Het gelegenheidsduo Justin Hawkins (ex-Darkness) en Liz McClarnon (Atomic Kitten) kon zijn favorietenrol niet waarmaken.

Scooch zal op 12 mei in de finale van het Songfestival "Flying the flag" zingen. Het VK is als een van de belangrijkste deelnemers rechtstreeks geplaatst voor de finale van de liedjeswedstrijd.

De band had in 2000 een bescheiden hit met "More than I need to know", maar splitte datzelfde jaar. De reünie van Scooch is nu al een succes. "We gaan met pure popmuziek naar Helsinki. Pure pop is een gat in de markt", zegt een zanger van Scooch.
"Kan gebeuren tijdens liveshow"
De BBC heeft zich na de uitzending geëxcuseerd voor de verwarring tijdens de proclamatie van de winnaars. "Het was een live-uitzending en dan kan er al eens iets fout gaan", klinkt het.

De Britse openbare omroep bevestigt nogmaals dat Scooch met hun nummer "Flying the flag" de show heeft gewonnen en dus naar Helsinki mag. Meer uitleg over de oorzaak van de fout wou de BBC niet kwijt.

Criticasters hebben zich al luidop vragen gesteld over de geloofwaardigheid van televoting. De kijkers konden zaterdagavond via de telefoon bepalen wie het VK mag vertegenwoordigen in Helsinki.
quote:
Oekraïense dragqueen zaait verdeeldheid
ma 02/04/07 - Oekraïne stuurt de dragqueen Verka Serduchka naar het Songfestival in Finland. Maar niet iedereen gaat akkoord met die keuze. Zondag werd in Kiev betoogd tegen Serduchka.
Verka Serduchka is het alter ego van Andrei Danilko. Hij wordt al enkele jaren getipt als kandidaat voor het Eurovisiesongfestival.
Danilko scoorde al hits in verschillende landen in Oost-Europa. Zondag riepen betogers in Kiev de Oekraïense overheid op om haar/hem niet naar Helsinki te sturen.

De act met de dragqueen zou slecht zijn voor het imago van het land. Maar de Oekraïners hebben vorige maand wel massaal voor Verka Serduchka gestemd tijdens de nationale selectiewedstrijd.

In 2004 won Oekraïne het Songfestival met de wilde act van Ruslana.
quote:
KMG's vallen op met psychedelische lichtshow
vr 04/05/07 - In Helsinki heeft de Belgische groep The KMG's zijn eerste repetitie voor het Eurovisiesongfestival achter de rug. Volgende week donderdag neemt de groep samen met 27 andere kandidaten deel aan de halve finale.
Donderdag verschenen al 14 landen op het podium in de Hartwall Areena in de Finse hoofdstad voor de eerste repetitiedag. (Belga) De RTBF stuurt de funkgroep The KMG's met het nummer "Love power" naar het 51e Songfestival. Het zestal maakte vandaag kennis met het podium en met de pers.

De repetitie verliep volgens waarnemers ter plaatse goed, ook al moet er nog gesleuteld worden aan de choreografie. The KMG's maakten indruk met hun energieke optreden en met de psychedelische flower-powerlichtshow die hun boodschap van "Love power" onderstreepte.

Op de persconferentie achteraf legde zanger Sexyfire uit dat The KMG's negen muzikanen telt maar in Helsinki mogen er maar zes op het podium. België kansloos bij de bookmakers
The KMG's moet volgende donderdag proberen om in de toptien te eindigen om door te stoten naar de finale van het Songfestival op zaterdag 12 mei.

Maar volgens de meeste bookmakers ziet het er voor de Belgische inzending niet goed uit. Het Britse gokkantoor William Hill geeft TheKMG's geen schijn van kans en plaatst hen op de 25e plaats.

Ook de Nederlandse zangeres Edsilia Rombley (22e plaats) ligt bij de gokkers niet goed in de markt. Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Servië en Wit-Rusland worden getipt als de favorieten.
Lijepa li si !
  zaterdag 5 mei 2007 @ 23:03:51 #3
88233 Steve
Still the best.
pi_49049518
Er is een apart forum.
Eurovisie Songfestival
"Atb is lief, groetjes Peri."
  zaterdag 5 mei 2007 @ 23:03:54 #4
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_49049520
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  zaterdag 5 mei 2007 @ 23:30:20 #5
151476 Hrvat
Ponosan sam biti Hrvat
pi_49050119
shit, niet gezien.

Slot erop dus..
Lijepa li si !
  zaterdag 5 mei 2007 @ 23:32:45 #6
15080 static
03.09.2006 - 11:35
pi_49050183
Nee hoor, ik schuif hem wel.
Yvonne riep ergens: [b]Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.[/b]
  zondag 6 mei 2007 @ 00:11:57 #7
151476 Hrvat
Ponosan sam biti Hrvat
pi_49051294
Merci!
Lijepa li si !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')