Mihaelaz | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:19 |
hoi ik ben sinds kort vegetariër, dus ik ben nog volop bezig met uitzoeken hoe ik afwisselend kan eten, waar allemaal dierlijke producten inzitten, .. nu ben ik te weten gekomen (via een ander megainteressant topic op FOK ![]() andere nuttige tips i.v.m. vegetariër zijn zijn ook welkom ![]() | |
BertV | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:21 |
Er zijn ook vegetarische kazen te koop. Vooral in biologische winkels zul je ze snel vinden. | |
AffenStrudel | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:21 |
quote:Leg eens uit. Als de melk een enzym bevat van het dier zelf, waar zijn je gedode dieren dan? | |
Mihaelaz | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:23 |
quote:dat wordt eraan toegevoegd | |
BertV | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:23 |
quote:Veel kaas-eters weten het dus niet, en het lijkt erop dat het een goed bewaard geheim is. Zelf ben ik geen vegetarieer, maar een fris verhaal vind ik het niet. Het gaat dus wel om enzymen die uit "een" maag van een kalf worden geschraapt. google: "De meeste kaasmakers gebruiken een stremsel dat gewonnen wordt uit de lebmaag van een geslacht kalf. Dat is namelijk goedkoop en makkelijk verkrijgbaar." | |
Mihaelaz | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:24 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stremsel leve Wikipedia ! | |
Camplo | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:24 |
Gut een koe die als melkkoe gebruikt wordt is ook al teveel voor de vegetarische bobjes. | |
Mihaelaz | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:26 |
quote:he lees eens het hele topic | |
BertV | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:27 |
quote:te veel lettergrepen... ![]() | |
AffenStrudel | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:32 |
Als je al vegetarier bent en dan ook nog eens zuivel moet gaan mijden...... Weg vleesvervangers. Zit je zo'n beetje op water en brood voor mijn gevoel. | |
NT-T.BartMan | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:34 |
quote:Om kaas te maken heb je een extract van de lebmaag van een koe nodig. Aangezien de koe die maag zelf nodig heeft maken de ze de koe eerst dood voor ze de maag er uithalen. Voor vegetariers is melk geen probleem (hoe zit dat met veganisten?), maar het feit dat er dode koe nodig is om kaas te maken is minder gewaardeerd. [ Bericht 0% gewijzigd door NT-T.BartMan op 01-05-2007 14:35:17 (typo..) ] | |
BertV | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:40 |
veganisten eten niks van dierlijke oorsprong, dus ook geen vegetarische kaas, melk, eieren. Het idee idd, dat er een dood-kalf nodig is voor kaas, net als de combinatie kip en ei. Heb er op een rare manier een soort moeite mee. | |
TechXP | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:54 |
quote:Dat is vooral onwetendheid. Ik eet diverser en creatiever als de gemiddelde vleeseter denk ik. En ik eet verder 'alles' wat een ander ook eet, maar voor de producten van dieren afkomstig enzo de veganistische variant. Ik mis niets. ps. Brood is niet altijd vegetarisch en veganistisch ![]() | |
Mihaelaz | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:56 |
ik ook niet, en ik lust al zowiezo heel graag groenten, al van voor ik vegetariër was | |
TechXP | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:58 |
quote:Voor melk worden ook dieren gedood en voor eieren ook. Alleen wat indirecter... Maar kijk anders in het grote vegetariers topic voor info. Daar staan ook kazen vermeld denk ik die vegetarische stremsel gebruiken. | |
DSS24 | dinsdag 1 mei 2007 @ 14:58 |
Je moet jezelf toch goed onderhouden. In vlees zitten heel veel goede voedingsstoffen. Van oorsprong zijn mensen toch ook jagers net als veel andere (zoog)dieren. Waarom zou iemand vegetarier worden? Ik vind het maar zelfmarteling. Aan de andere kant ook knap als je het kan (mits je geen vlees lust) | |
TechXP | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:01 |
quote:Mensen zijn in de loop van de ontwikkeling van alles geweest. Vegetariers, vleeseter, verzamelaar, jager, etc. Verder is de voedingswaarde van vlees erg overschat. In een goed gevarieerd dieet is vlees vooral belangrijk voor de smaak van mensen. De voedingsstoffen haal je nl. in een gevarieerd dieet vooral uit de plantaardige producten. quote:- gezonder - beperking van dierenleed en dieren doden - beter voor het milieu - e.d. | |
DSS24 | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:06 |
Daar vertel je mij wat ![]() | |
Dungeonmaster | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:07 |
quote:Ik zag laats een documantaire. Weet je hoeveel muizen en andere dieren er worden gedood bij het oogsten van allerlei gewassen die vegetariers en veganisten dan wel eten? Ik schrok er van. Is dat dan ineens niet zielig of zo? | |
BertV | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:11 |
quote:..en voor het vervoeren worden dode beestjes verbrand... ![]() Je kunt alles wel kapot redeneren, maar zomaar gedachtenloos alles consumeren klopt natuurlijk ook niet. | |
GanGStaR | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:14 |
er zijn alternatieven voor "echt" stremsel.. zo zijn er plantaardige vervangers die het zelfde effect hebben maar tevens maakt DSM (in delft) ook stremsel waar geen koe/kalf aan te pas gekomen is, gisten doen dan het werk. | |
Dungeonmaster | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:16 |
quote:Levende beestjes doden is niet hetzelde als dode beestjes verbranden vind ik. En wat betreft gedachteloos consumeren, nou ja, dat doe ik niet. Ik kan echt wel bewust genieten van een lekker stukje vlees. | |
AchNee | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:25 |
Ik vraag me altijd maar af waarom we een OMNIvoren gebit hebben. Dat betekend toch dat ons gebit zowel vlees als groenten aankan. de natuur heeft ons uitgerust met gereedschap dan moeten we het gebruiken ook. Laat de biefstuk met champignons maar komen:) | |
Mihaelaz | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:26 |
quote:misschien kun je een vegetariër worden die heel af en toe vlees eet? sommigen vinden dat hypocriet, maar ik niet. ik vind het eerder een soort houdbaar evenwicht voor mensen die te graag vlees eten en toch inzitten met dieren en de natuur | |
Gewoonik | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:28 |
quote:Daarnaast is de aanbod van groente en fruit te danken aan globalisering. | |
Mihaelaz | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:29 |
quote:je hebt wat de natuur je megegeven heeft. + je hebt ook nog je hersenen om na te denken en te beseffen dat we vlees helemaal niet nodig hebben (ik bedoel daarmee niet dat je hersenloos bent ![]() ![]() | |
TechXP | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:42 |
quote:Altijd minder dieren die dood gaan dan voor vleeseters. Weet je hoeveel dieren niet doodgaan om het veevoer te verbouwen voor het vee... | |
TechXP | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:43 |
quote:Dat je omnivoor bent betekent niet direct dat je alles moet eten. Zeker niet in de mate zoals we nu doen. We zijn sowieso herbivorisch ingestelde omnivoren, dus vooral plantaardig en daarnaast kunnen we ook minimaal aantal vlees verteren. Vlees is gewoon een product wat veel negatieve punten heeft. Je hebt de keuze om dat niet te nemen. Als je het wel wilt nemen is dat je eigen keuze. Ik kies er voor om het niet te nemen. | |
AffenStrudel | dinsdag 1 mei 2007 @ 15:54 |
Duizenden jaren lang hebben holbewoners dezelfde manier van leven gehad, tot er qua klimaat noodzaak was om vlees te eten. Omdat vlees relatief gezien zo voedzaam is in vergelijking met plantaardig eten was er energie genoeg om de hersens te laten groeien, wat langzaam leidde tot gereedschappen zoals bijltjes en vandaar tot de wereld die we nu hebben. Dus mensen die geen vlees meer eten mogen dat natuurlijk, maar het argument "het is overbodig , het is gezonder niet vlees te eten" slaat naar mijn idee nergens op. | |
Sjeen | dinsdag 1 mei 2007 @ 16:06 |
quote:Bron | |
TechXP | dinsdag 1 mei 2007 @ 16:15 |
quote:Kwam vooral doordat men naar het noorden trok. quote:Vlees is vooral snelle energie. Dat was in bepaalde koude perioden handig. Verder was er laatst een studie geweest die aangaf dat kikkererwten gezorgd heeft voor grotere hersens. Kortom.. er zijn genoeg theorien. quote:Waarom niet? Studies tonen keer op keer aan dat het gezonder is geen vlees te eten. Dus als je gewoon gezond blijft zonder vlees is het m.i. overbodig te noemen. | |
DSS24 | dinsdag 1 mei 2007 @ 16:35 |
quote:Maar ik zit er niet zo mee dat er dieren geofferd worden voor mijn eetlust ![]() | |
TechXP | dinsdag 1 mei 2007 @ 16:56 |
quote:En mensen? | |
Patsy_Stone | dinsdag 1 mei 2007 @ 17:42 |
quote:Je mag in principe natuurlijk eten wat je wilt. Je zult zelf een keuze moeten maken: er zijn vegetariërs die 'gewone' kaas eten en vegetariërs die dat niet doen. Er zijn kazen die plantaardig gestremd worden, hier vind je een lijst. quote:http://www.vegatopia.com/ is een handige site! [Centraal] Vegetarisch eten deel 5 hier kun je ook eens kijken... | |
lucky_birdie | dinsdag 1 mei 2007 @ 17:50 |
quote:Onze snijtanden zijn maar klein als je ze vergelijkt met die van een kat, of zelfs als je ze vergelijkt met die van een chimp (die wel af en toe een andere aap vangen om op te eten..) En als je ziet wat een moeder zegt als een klein kind met een dood dier aan het spelen is.. (bah! dat is vies..) Terwijl ze die kinderen een paar uur later zelf ook dood dier voorschotelt.. nee.. vlees.. ![]() | |
Mihaelaz | dinsdag 1 mei 2007 @ 18:40 |
quote:inderdaad, en nu is die noodzaak er niet meer. en dat vlees eten gezorgd heeft voor het groeien van onze hersenen is ook heel gemakkelijk te weerleggen: er zijn zo veel soorten vleeseters op de wereld, waarom hebben die dan geen grote hersenen zoals ons. edit: en oh ja bedankt aan Patsy_Stone voor de handige links [ Bericht 4% gewijzigd door Mihaelaz op 01-05-2007 18:46:22 ] | |
DSS24 | woensdag 2 mei 2007 @ 10:08 |
quote:Ik heb nog nooit een mens geproefd. Denk ook niet dat ik dat wil ![]() | |
TechXP | woensdag 2 mei 2007 @ 10:10 |
quote:nee ik doel op de mensen die misbruikt worden als slaaf, die mishandeld worden en zelfs vermoord omdat jij 'eten' wilt? En over de inheemse volkeren die met geweld van hun land afgeslagen worden zodat er veevoer daar verbouwd kan worden voor het vee hier? etc. | |
Gewoonik | woensdag 2 mei 2007 @ 11:16 |
quote:Weet je wel hoeveel oerwoud er word gekapt voor de soja bonen op je bord. Maar goed ik ga verder niet in discussie loopt toch op het zelfde verhaal uit als een paar maanden terug. | |
Onno_Quist | woensdag 2 mei 2007 @ 11:17 |
Op de meeste kazen staat vermeld of er stremsel in zit. Dit is ongeveer bij 98% van de kazen die je in de supermarkt vindt. In bio winkels hebben ze vaak alleen maar puur vegetarische kazen in alle soorten en maten. Op de meeste markten staat tegenwoordig ook wel een bio of eko kaas-kraam. Je kan daar eigenlijk alle kazen krijgen die je in de supermarkt ook kan krijgen, maar dan in vegetarische vorm. Houd er wel rekening mee dat vegetarische kaas sneller gaat schimmelen. Het stremsel is vaak vervangen door een soort schimmelcultuur. Voor de rest verkopen ze bij de grotere AH's bio kaas en in de meeste supermarkten ook kaas van 'De groene koe' welke ook vegetarisch zijn. | |
TechXP | woensdag 2 mei 2007 @ 11:29 |
quote:Je weet dat de oerwouden vooral gekapt worden om veevoer (soja) te verbouwen he... maar enkele procenten van die zeer onduurzame soja komt terecht in voedingsmiddelen. | |
Gewoonik | woensdag 2 mei 2007 @ 11:41 |
ja 10 en dan hebben we het alleen over Nederland. | |
TechXP | woensdag 2 mei 2007 @ 11:51 |
quote:De destructie is voornamelijk te danken aan veevoer. Zelf eet ik duurzame soja. Zou mooi zijn natuurlijk als al het soja duurzaam zou zijn. | |
Gewoonik | woensdag 2 mei 2007 @ 11:53 |
Duurzaam is ook maar een subjectief begrip. | |
TechXP | woensdag 2 mei 2007 @ 11:59 |
quote:Nou ja... niet echt.. met duurzaam verwijs ik naar productie met keurmerk en daar bestaat geen twijfel over dat je aan bepaalde regels moet voldoen. Het is iig beter dan destructieve sojateelt voor veevoer. ![]() | |
DSS24 | woensdag 2 mei 2007 @ 13:07 |
Poew he ![]() Ik ga daar niet bij stil staan. Als ik dat ga doen, wil ik graag overal bij stil staan wat niet klopt. Anders vind ik mijzelf egoistisch. En om daar nou mijn tijd in te steken die ik al zo kort vind op deze wereld. Nee sorry. | |
TechXP | woensdag 2 mei 2007 @ 13:34 |
quote:Is je keuze natuurlijk. | |
DSS24 | woensdag 2 mei 2007 @ 13:41 |
quote:Uiteraard. Ik heb wel respect voor de mensen, zoals jij, die er wel bij stil staan en hun steentje proberen bij te dragen. ![]() | |
Spacehamster | woensdag 2 mei 2007 @ 14:23 |
Het maakt niet uit welk soort stremsel gebruikt wordt. Dooien vallen er toch. Om melk te kunnen produceren moet een koe elk jaar zwanger worden en een kalf werpen. Dus er worden veel meer kalveren geboren dan er melk- en vleeskoeien nodig zijn. De helft ervan is ook nog eens mannelijk dus grotendeels nutteloos want er zijn niet veel stieren nodig om veel koeien te bevruchten. Kalveren neigen ook nog eens melk te drinken en die willen de mensen liever. Dus alleen al om melk te produceren sterven er heel veel kalfjes. Dat hun magen dan gebruikt worden om kaas mee te stremmen is dan nog maar een klein detail. Melk is dus eigenlijk als je er over nadenkt helemaal niet vegetarisch verantwoord. Eieren zijn niet zo fout als men vaak denkt. Vogels leggen toch wel eieren, of ze nou bevrucht zijn of niet. Kippen leggen heel veel eieren, daarom zijn mensen er zo dol op. Dus als je biologische eieren eet. Dan kleeft er geen tot nauwelijks bloed aan je handen. Waar zijn wij voor gebouwd om te eten? We hebben een omnivoor gebit en als we naar verwante diersoorten zoals chimpansees kijken dan valt op dat zij ook vlees eten, maar vooral ook veel insecten. Insecten zijn een goede bron van eiwtten en heel goed te verteren. Het is niet helemaal natuurlijk als wij geen insecten eten! ![]() | |
TechXP | woensdag 2 mei 2007 @ 14:41 |
quote:Maak dat vegetariers maar eens duidelijk ![]() quote:Onzin. Sowieso zijn de legkippen gefokt op het veel eieren leggen. De voorouder van de kip legde maar iets van 12 eieren per jaar normaal gesproken. Door het selectieve fokken is dat vermeerderd. Verder worden de dieren om de zoveel tijd vervangen, omdat ze de kwaliteit van de eieren hoog willen houden. Die kippen worden geslacht. Bij het fokken van de dieren komen er haantjes. Dat zijn er 30 miljoen per jaar en die worden vergast of versnipperd. Biologisch is niet beter. Daar heb je hetzelfde bij. Dus bij eieren eten ben je sowieso verantwoordelijk voor het doden van de haantjes. De enige manier wanneer je hoogstens eieren wilt eten waar geen dieren voor doodgemaakt worden is wellicht om dan dieren te bevrijden uit de legbatterij enzo en dan deze houden in je tuin en de eieren eventueel daarvan pakken. Dat is het meest 'optimale'. quote:Omnivoor zijn betekent ook niet dat je vlees nodig hebt. In principe heb je verschillende soorten omnivoren. Een carnivorisch ingestelde en een herbivorische. De eerste zijn bijvoorbeeld honden en vossen. Eten voornamelijk vlees, maar ook plantaardige dingen. Heel opportunistisch ook. En bij het eten van een dier eten ze ook de maag waarin plantaardige dingen zitten. Dit hebben ze nodig. De andere versie is er een waarbij plantaardig materiaal vooral de bron is voor het eten. Opportunistisch vlees eten enzo is daar wel bij. Maar het is niet nodig voor het gezond blijven. Wij zijn zeker omnivoren, maar wel herbivorische, dus wij als mens zouden groenten en fruit centraal moeten hebben staan. Als je een gerecht besteld bij een restaurant dan lijkt dat soms een beetje anders, want daar staat een groot lap vlees centraal. Te veel vlees is iig niet goed voor het lichaam. Maar vlees eten is wel natuurlijker dan melk drinken. | |
Pietverdriet | woensdag 2 mei 2007 @ 15:00 |
quote:Ben aan het googlen naar de EU norm waar voorgeschreven wordt wat het maximaal aandeel kikkers in diepvriesspinazie is. ![]() | |
VliegendeVlieg | woensdag 2 mei 2007 @ 16:43 |
Altijd weer dat eeuwige gezeur over wel of geen vegetariër zijn. Voor allebij zijn goeie argumenten aan te dragen maar door sommige posts van techXP zou ik bijna weer vlees gaan eten. Wat kan die door blijven zeuren over geen vlees eten etc... Over wel of geen stremsel eten kan je heel kritisch zijn maar dan moet je ook weer opletten waar gelatine inzit of voor welke producten dierlijke resten zijn gebruikt. Denk aan drop, snoep maar ook aan niet etenswaren zoals leerproducten en de niet voor de hand liggende zaken zoals; lucifers, porselein, schuurpapier etc... Ik heb voor mezelf de grens gesteld om niet puur vlees te eten, ik eet dus wel gelatine en kaas met dierlijk stremsel. Producten met dierlijkvet eet ik dan weer niet. | |
TechXP | woensdag 2 mei 2007 @ 17:15 |
quote:Volgens mij heb ik alleen informatie gegeven beste VliegendeVlieg, wat iedereen voor keuzes maakt aan de hand van die info moet die zelf weten. | |
Gewoonik | woensdag 2 mei 2007 @ 20:08 |
quote:Denk meer dat hij het over de eenzijdigheid heeft. | |
TechXP | woensdag 2 mei 2007 @ 20:20 |
quote:ok zou kunnen. Ik belicht gewoon de andere kant ![]() | |
Gewoonik | woensdag 2 mei 2007 @ 20:55 |
quote:Ik vind ook dat de vlees verwerkende industrie moet worden aangepakt in Nederland alleen voor vegetariërs kan het niet snel genoeg en de vleeseters willen het niet. Maar omdat Nederland steeds meer de "biologische" kant op gaat zal dit op den duur ook wel gebeuren maar op een veel geleidelijkere manier. Ik hou zelf ook van een biefstukje op mijn bord en vele mensen met mij. Het enige nadeel is dat de mensen tegenwoordig zo gewend zijn aan vlees tijdens het eten dat mensen hier geen verandering meer in willen. Vlees is nou eenmaal een verworven recht in de huidige maatschapij waar dit vroeger alleen eens per maand/week op het menu stond staat dit nu elke avond op het bordje. Tevens is men zo gedistantcieerd van de vlees verwerkende industrie dat men niet meer weet hoe vlees word geproduceerd en hier dus zodra ze weten hoe dit gebeurd hier vanaf stappen of gewoon een blind ook toelaten. Maar dit is meer ontwetendheid. Vlees is gewoon ingeburgerd. Ik ben zelf ook voor een meer biologische aanpak, hoe discutabel biologisch ook is dit wel de weg waar wij heen gaan in deze maarschappij(ook de standpunt van D66)en ook logisch in de maatschapij waar wij in leven. Maar ook onder "biologische" boeren heb je net zoveel slechte boeren als onder "normale" boeren. Hoewel voor de overstap vindt ik wel dat dit geleidelijk moet gaan voor beide partijen en onder goede voorlichting en daar schort het momenteel aan. | |
Pietverdriet | donderdag 3 mei 2007 @ 08:44 |
Ja bravo, de NL boeren aanpakken zodat we in de toekomst het vlees uit polen moeten gaan halen waar we geen controle er over hebben hoe de beesten worden gehouden. PUik Idee! | |
Mihaelaz | vrijdag 4 mei 2007 @ 00:29 |
ik vind dat we groepsseks op wereldvlak moeten houden. | |
Gewoonik | vrijdag 4 mei 2007 @ 10:22 |
quote:Dat zeg ik niet. De cultuur is hier aan het veranderen en mensen willen steeds meer "biologisch". Hier willen ze daardoor ook wel extra betalen en hier kan de boer op inspelen. Nou zal het zo zijn dat niet elke boer overstapt maar dat is ook niet erg want er zal altijd een vraag blijven bestaan naar de niet "biologische" producten. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 mei 2007 @ 10:24 |
quote:Jij roept dat de vleesindustrie ( waaronder dus de boeren) moeten worden "aangepakt" | |
VliegendeVlieg | vrijdag 4 mei 2007 @ 12:56 |
quote:Volgens mij willen de meeste mensen helemaal niet meer betalen voor hun vlees, ook al is dit biologisch. De verkoop van biologische producten in de supermarkt loopt namelijk ver achter op de verkoop van gangbare producten. | |
Gewoonik | vrijdag 4 mei 2007 @ 13:02 |
quote:Tuurlijk moet het worden aangepakt. uitstoot is te hoog en het land verzakt dramitsch door drainage. Maar omdat het de biologische kant op gaat word de uitstoot vanzelf lager. alleen het verzakken van het land is dramatisch. Ik heb het niet over hoe de boeren met de dieren omgaan dat doen ze hardstikke goed. Hoe sommige boeren met het land omgaan gaat ook steeds beter maar de verzakking van het land is een drama. Zoals in het vorige verhaal zullen de boeren worden aangepakt door de grotere vraag naar "biologische" producten. En deze verandering zal geleidelijk moeten gaan(dus niet zoals de milieu afdelingen willen). Tevens zal de industrie moeten veranderen door de grote hoeveelheden energie deze opsleuren(ja andere industie ook). | |
Gewoonik | vrijdag 4 mei 2007 @ 13:13 |
quote:Maar is wel steigende. er was 7 jaar geleden nog amper vraag naar. ik vindt het zelf ook onzin. Maar de vraag groeit gewoon weg. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 mei 2007 @ 13:29 |
quote:Dan jaag je de boeren dus naar bv Polen | |
TechXP | vrijdag 4 mei 2007 @ 14:22 |
quote:Het huidige boerenbeleid jaagt de boeren sowieso al naar het buitenland. Wil je behouden dan is het plan van Milieudefensie een goede. Boeren krijgen dan een eerlijke boterham weer. | |
Mihaelaz | maandag 7 mei 2007 @ 00:20 |
Er kwam plots nog een vraag in me op: zit er in joegoertjes (:P) ook stremsel of iets gelijkaardigs? kusjes voor wie het antwoord weet (k) | |
TheSilentEnigma | maandag 7 mei 2007 @ 00:30 |
Ik ben ook vegetarier, en heb een tijdje alleen biologische kaas (daar zit vegetarisch stremsel in) gegeten. Maar goed, in alle producten waar kaas in zit die je kant-en-klaar koopt zit natuurlijk gewone kaas. Toen heb ik de moed maar opgegeven en ben ik heel hypocriet weer gewone kaas gaan eten. TS, eet je drop? | |
Mihaelaz | maandag 7 mei 2007 @ 00:33 |
noppe (+ weet niemand een antwoord op m'n vraag hierboven) | |
Subsonik | maandag 7 mei 2007 @ 00:47 |
quote:Tijgerbrood....? | |
TheSilentEnigma | maandag 7 mei 2007 @ 00:50 |
quote:Dit vind ik eigenlijk best een rare vraag. Jij bepaalt toch zelf wat je wel en wat je niet eet? Het is niet een kwestie van niet mogen, maar van niet willen... | |
TechXP | maandag 7 mei 2007 @ 00:50 |
quote:Volgens mij niet. Er kan nog wel in yoghurts gelatine zitten. Maar volgens mij gebeurd dat ook nauwelijks? Ik eet alleen maar sojayoghurtjes ![]() | |
parselmouth | maandag 7 mei 2007 @ 01:14 |
AH alle biologische kazen AH Blue Stilton AH Tophat Cheddar AH zachte roomkaas AH Westfriese kruidenkaas Aurora Gold mild Aurora Gold pikant Aurora Demeter Aurora Gold kruidenkaas - knoflook-basilicum Aurora Gold kruidenkaas - daslook Aurora Gold kruidenkaas - fenegriek Aurora Gold kruidenkaas - komijn Aurora Gold kruidenkaas - Italiaanse kruiden Aurora Gold kruidenkaas - brandnetel Bastiaansen Jonge kaas 50+ Bastiaansen Pikant 50+ Bastiaansen Old Bastiaansen 50+ Bastiaansen Ribeau Pierre (van geitenmelk) Bastiaansen Ribeau Pierre Original Bastiaansen Ribeau Pierre Mild Bastiaansen Bärlauch (50+ kaas met wilde knofloof) Bastiaansen Basilicum (50+ kaas met basilicum en knoflook) Bastiaansen Charmeux (50+ kaas met fenegriek) Bastiaansen Italiano (50+ kaas met kruiden en tomaten) Bastiaansen Goudse Demeter Bastiaansen Demeter Goudse met kruiden BioCumulus mozzarella Biofarm Originele Griekse biologische feta Bleu de Wolvega blauwschimmelkaas Boursin Ail & Fine Herbes Boursin Light Boursin Naturel Boursin Poivre Brodowin mozzarella Buurackers geitenkaas brandnetel Buurackers geitenkaas naturel De 3 Geitjes Mini Brie Supérieur 45+ De 3 Geitjes Fetha Naturel op olie De 3 Geitjes Fetha Tuinkruiden op olie De 3 Geitjes Fetha Griekse Kruiden melange op olie De 3 Geitjes Zachte geitenkaas op olie 50+ De 3 Geitjes Verse geitenroomkaas naturel De 3 Geitjes Verse geitenroomkaas met pikante kruiden De 3 Geitjes Verse geitenroomkaas met ui / knoflook De 3 Geitjes Fetha naturel 48+ De 3 Geitjes Fetha met kruiden 48+ De 3 Geitjes Zachte geitenkaas met witschimmelcultuur 50+ De 3 Geitjes Jonge boeren geitenkaas 4kg Doolin Enzo mozzarella Euroshopper brie Euroshopper kruidenkaas Frico red hot Groene Koe jong Groene Koe jong belegen Hanedoorn feta Hanedoorn Goat - naturel Hanedoorn Goat - knoflook-basilicum Hanedoorn Sheep Hansketien feta Hansketien feta basilicum Hansketien feta rozemarijn Hansketien knoflook feta Hooidammer jonge kaas Hooidammer jong belegen kaas Hooidammer belegen kaas Hooidammer extra belegen kaas Hooidammer oude kaas Hooidammer geitenkaas Hooidammer schapenkaas Hooidammer kaas met fenegriek Hooidammer kaas met basilicum /knoflook Hooidammer kaas met fenegriek Hooidammer kaas met wortel Hooidammer kaas met kervel /tijm Hooidammer kaas met gember /mosterd Hooidammer Demeter kaas Hooidammer Demeter kaas met komijn Klaver Fenegeriek Klaver Mosterd & Peper Klaver Rucola Klaver Nagelkaas Klaver Westfriese Kruiden Klaver Gember Klaver Sambal Klaver Wasabi Klaver Contadino Klaver Contadino di Capra Klaver Olive Oil Klaver Pesto Klaver Dartelaar geitenkaas Klaver Sikkepit Geitenkaas Klaver Geit Brandnetel Klaver Geit Kruiden Klaver Vleitegeit Geitenkaas Klaver Premium Klaver Noord-Hollandse 50+ Latois cottage cheese Leerdammer original Leerdammer lightlife Leerdammer caractère Loverendale Jong Loverendale Jong-belegen Loverendale Belegen Loverendale Basilicum-knoflook Loverendale Brandnetel Loverendale Komijn Loverendale Tuinkruiden Loverendale Wortel-kruiden Loverendale Fenegriek Loverendale Jong Loverendale Basilicum-knoflook Loverendale Brandnetel Loverendale Komijn Loverendale Tuinkruiden Loverendale Knoflook Loverendale Wortel-kruiden Loverendale Fenegriek Loverendale Gouda jong (gepast.) Loverendale Gouda jong-belegen (gepast.) Loverendale Gouda belegen (gepast.) Loverendale Gouda jong (gepast.) Loverendale Gouda jong-belegen (gepast.) Loverendale Gouda belegen (gepast.) Mascarpone Öma cottage cheese Öma mozzarella Philadelphia Naturel Philadelphia Naturel Light Philadelphia Bieslook Light Philadelphia Kruiden Philadelphia 3-Pepers Philadelphia Paprika & Kruiden Light Port Salut Terschellinger jonge kaas Terschellinger jong belegen kaas Terschellinger belegen kaas Terschellinger kruidenkaas - komijn Terschellinger kruidenkaas - bieslook Terschellinger kruidenkaas - brandnetel Terschellinger kruidenkaas - ui-paprika-knoflook Thor Heste feta met groene kruiden Viva Natura - naturel 50+ Viva Natura - honing-klaver Zuiver Zuivel Demeter Goudse kaas Zuiver Zuivel Demeter Kruidenkaas Zuiver Zuivel EKO Goudse kaas Zuiver Zuivel Hirondelle koe Zuiver Zuivel Hirondelle geit Zuiver Zuivel Bianco Zuiver Zuivel EKO Goudse plakjes Zuiver Zuivel EKO Goudse geraspte kaas Zo, dat waren ze ![]() Vind het nog steeds erg jammer dat er bijna op geen enkele verpakking staat of het nou dierlijk of microbieel stremsel bevat. Het was in elk geval een pak van m'n hart toen ik las dat Port Salut vegetarisch is ![]() Eet smakelijk ![]() | |
Mihaelaz | dinsdag 8 mei 2007 @ 02:08 |
quote:nouja, dat bedoel ik.. |