abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 30 april 2007 @ 12:14:41 #1
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_48861272
Het gebeurt mij nl. regelmatig dat de soep, bij het opwarmen, kookt.
En proef dan echt geen gekke dingen dus ik vraag me af waarom dat eigenlijk niet mag.

Iemand die het weet?
***
  maandag 30 april 2007 @ 12:15:09 #2
133629 Mauro
Powered by Apple ©
pi_48861285
vermecelli wordt dan pap
pi_48861293
Misschien vitaminen die weg zijn dan?
  maandag 30 april 2007 @ 12:16:29 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_48861306
Je moet boullion die je trekt voor de soep niet koken (denk dat je het daar over hebt) maar tegen het koken aan laten zitten. Als je boullion kookt ipv" trekt" dan wordt ie blind (troebel)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 april 2007 @ 12:17:53 #5
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_48861341
Nee, niet het trekken van bouillon, gewoon een blik in een pan legen en opwarmen.
I know... het is vloeken in de kerk om dat hier te zeggen.
Maar wrsch gaat dat troebele verhaal dan ook op?
***
pi_48861411
Je dan alles tot pap kook. ziet er dan niet allemaal even fris meer uit.
  maandag 30 april 2007 @ 12:23:15 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_48861443
quote:
Op maandag 30 april 2007 12:17 schreef Brighteyes het volgende:
Nee, niet het trekken van bouillon, gewoon een blik in een pan legen en opwarmen.
I know... het is vloeken in de kerk om dat hier te zeggen.
Maar wrsch gaat dat troebele verhaal dan ook op?
Waarom zou je soep uit blik koken, ff warm maken is genoeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_48861474
gaat het niet schiften als je het kookt?

Dat merk ik iig als ik 'n blik gebonden tomatensoep laat koken...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  maandag 30 april 2007 @ 12:26:16 #9
17061 mvt
blame Canada
pi_48861508
quote:
Op maandag 30 april 2007 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom zou je soep uit blik koken, ff warm maken is genoeg.
Soms gaat de telefoon over, moet je even wegrennen, zet je de magnetron te hoog, dat soort dingen
We were to understand there would be pie and punch?
pi_48861544
quote:
Op maandag 30 april 2007 12:14 schreef Brighteyes het volgende:
Het gebeurt mij nl. regelmatig dat de soep, bij het opwarmen, kookt.
En proef dan echt geen gekke dingen dus ik vraag me af waarom dat eigenlijk niet mag.

Iemand die het weet?
Als je het te lang kookt gaat het schiften.
Bij tomaten/champignon soepen e.d. (gebonden soepjes)
No. I'm not part of the show.
  maandag 30 april 2007 @ 12:38:17 #11
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_48861733
quote:
Op maandag 30 april 2007 12:26 schreef mvt het volgende:

[..]

Soms gaat de telefoon over, moet je even wegrennen, zet je de magnetron te hoog, dat soort dingen
Idd, dan vergeet ik dat het op staat etc. etc.
***
  maandag 30 april 2007 @ 12:39:04 #12
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_48861746
Ah kijk, nu komen we ergens. Gebonden soepen gaan dan schiften.

Ik was gewoon even benieuwd.
***
pi_48861899
Als je de soep kookt gaan de smaak en vitamine eruit.
pi_48862138
Het mag wel, resultaat is alleen niet te vreten
  maandag 30 april 2007 @ 13:37:30 #15
164678 Schnabbeltje
schnabbel, schnabbel
pi_48862889
quote:
Op maandag 30 april 2007 12:28 schreef Cylvia het volgende:

[..]

Als je het te lang kookt gaat het schiften.
Bij tomaten/champignon soepen e.d. (gebonden soepjes)
Dat vooral. En ten tweede willen ze de kwaliteit van de soep behouden. Als je het kookt dan gaat de smaak achteruit. Probeer maar eens erwtensoep te laten koken, zonder dat deze aanbrand. Soep proeft dan heel zoutig.
pi_50283660
quote:
Op maandag 30 april 2007 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet boullion die je trekt voor de soep niet koken (denk dat je het daar over hebt) maar tegen het koken aan laten zitten. Als je boullion kookt ipv" trekt" dan wordt ie blind (troebel)
Waarom is dat dan erg, dat de bouillon troebel wordt?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zaterdag 9 juni 2007 @ 23:21:14 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_50284703
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 22:47 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

Waarom is dat dan erg, dat de bouillon troebel wordt?
Als je een heldere groentesoep wilt maken heb je een heldere bouillion nodig.
Verder gebruik je het ook als basis voor aspic, en dat is ook helder mooier.
Het is gewoon mooier, een teken van vakmanschap, beheersing van het vak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_50290684
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 23:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je een heldere groentesoep wilt maken heb je een heldere bouillion nodig.
Verder gebruik je het ook als basis voor aspic, en dat is ook helder mooier.
Het is gewoon mooier, een teken van vakmanschap, beheersing van het vak.
OK, duidelijk!

Hoe kan ik precies zien dat bouillon tegen de kook aan zit? Ik heb gister voor het eerst zelf bouillon getrokken. Ik had wel één 'borrel', maar niet het was niet zo dat het geheel borrelde. Heb ik de bouillon toch te ver laten komen?

Ik kreeg trouwens ook vrijwel geen wit schuim aan het oppervlak. Is dat slecht?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  zondag 10 juni 2007 @ 08:38:23 #19
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_50290810
quote:
Op zaterdag 9 juni 2007 23:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je een heldere groentesoep wilt maken heb je een heldere bouillion nodig.
Verder gebruik je het ook als basis voor aspic, en dat is ook helder mooier.
Het is gewoon mooier, een teken van vakmanschap, beheersing van het vak.
Verrek, nu je het zegt... in restaurants is de soep altijd veel helderder dan bji mij thuis .
Wat een openbaring
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  zondag 10 juni 2007 @ 10:42:56 #20
164678 Schnabbeltje
schnabbel, schnabbel
pi_50291736
quote:
Op zondag 10 juni 2007 08:38 schreef MaLo het volgende:

[..]

Verrek, nu je het zegt... in restaurants is de soep altijd veel helderder dan bji mij thuis .
Wat een openbaring
Dat komt vooral omdat ze in restaurants zakjes (als filter) gebruiken, waar ze de groentes enzo in leggen.
  zondag 10 juni 2007 @ 10:48:29 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_50291806
quote:
Op zondag 10 juni 2007 07:55 schreef Claudia_x het volgende:

[..]

OK, duidelijk!

Hoe kan ik precies zien dat bouillon tegen de kook aan zit?
Hij moet net niet koken, maar wel bewegen, je ziet een duidelijke convectiestroming
quote:
Ik heb gister voor het eerst zelf bouillon getrokken. Ik had wel één 'borrel', maar niet het was niet zo dat het geheel borrelde. Heb ik de bouillon toch te ver laten komen?
Dat kan ik zo niet zeggen
quote:
Ik kreeg trouwens ook vrijwel geen wit schuim aan het oppervlak. Is dat slecht?
Nee, schuim is eiwit wat stolt, het kan zijn dat er weinig eiwit vrijkomt.
Wat belangrijk is dat je lang trekt, minimaal 3 a 4 uur, beter een dag of wat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 10 juni 2007 @ 10:49:16 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_50291811
quote:
Op zondag 10 juni 2007 10:42 schreef Schnabbeltje het volgende:

[..]

Dat komt vooral omdat ze in restaurants zakjes (als filter) gebruiken, waar ze de groentes enzo in leggen.
Nog nooit gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 juni 2007 @ 15:06:33 #23
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_50332857
Hangt er vanaf voor wat ik bouillon maak; wat Piet zegt, voor heldere soepen zoals groenten/ kip en ossestaart e.d. laat ik 'm nooit koken, maar zet ik 'm op middelmatig vuur en laat dat gewoon een kleine 6/7 uur trekken.

Voor andere soepen en snelle bouillons, zet ik de fik erin en ben ik alleen met mijn schuimspaan in gevecht.

Ook kook ik sommige soepen door, als ik ze lang wil bewaren. Ik heb een tyfushekel aan ingevroren soep.
Als ik de soep dus niet opkrijg; dan kook ik 'm door zodat ie langer goedblijft ( zo deed mijn opoetje dat ook vroeger )
Het lijkt me logisch dat je soepen waar creme fraiche of room doorheen zit, nooit kookt en echt langzaam warmt.

Ik heb meteen zin in soep gekregen
pi_50352752
Dus soep mag wel koken? Of toch niet?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')