Veel gebruikt verkoopargument ´19 bar´. Maar dit is de statische waarde van een Ukla 5E hogedruk pomp. De werkelijke druk op het koffiebed is veel lager door drukverliezen in het warmte-element en zetgroep. Aan de hand van doorstroomsnelheid en resultaat is het aannemelijk dat de druk wel boven de vereiste 8 bar zit.quote:Overigens: ik heb eens een ongebruikte cup opengesneden. Daar zit gewone losse gemalen koffie in. Het is echter maar zo'n 3-5 gram, terwijl een normaal espresso apparaat 7-9 gram nodig heeft voor een kopje. Vandaar ook die idioot hoge druk van 19 Bar, die is nodig om voldoende smaak uit die koffie te trekken.
20 euro/kilo zijn gemiddelde/beginnende prijzen voor lekkere espresso bonenquote:Op donderdag 3 mei 2007 20:25 schreef marmhz het volgende:
Die exclusiviteit daalt trouwens wel flink nu ik zag dat Nespresso al verkrijgbaar is bij een winkel als de Blokker. Mensen let wel goed op de prijs van Nespresso. Reken die ruim 30 cent per kopje eens om naar een kilo koffie. Zit je op zeker 30 Euro. Kijk dan eens op koffiecentrale ofzo wat een kilo hele dure topkoffie kost. Hooguit een Euro of 20 en dat is al veel.
Begrijp me niet verkeerd, ik heb zo'n machine gehad en het is een groot gemak en de koffie is lekker maar het is heel duur.
je kan het beste 0% vet melk, houdbare van Friesche vlag kopen.quote:Op maandag 14 mei 2007 16:52 schreef sieske het volgende:
ik heb er ook een besteld, krijg ik waarschijnlijk woensdag ofzo. Kan niet wachten. Er zit een voucher bij voor een gratis aeroccino. Maar de vraag is nu, welke melk kan ik het beste gebruiken voor opgeklopte melk op mijn cappucino? Gewone halfvolle of volle of kan ik beter koksroom gebruiken ofzoiets?
Ik vind dat echt ondingen, duurt ontzettend lang en kan echt maar kopje voor kopje.quote:Op woensdag 21 november 2007 20:57 schreef pbjs het volgende:
[..]
Ik drink het liefst iets stevigers, het liefst een arpeggio.
Iemand die trouwens weleens een cappuccino maakt? Dus door 1/3 deel espresso aan te lengen met 2/3 deel opgeklopte melk?
Ik zou nl graag willen weten welke espresso je hiervoor het best kunt gebruiken (ristretto, arpeggio of bv roma?) en met welke opschuimer je dit doet.
Ik dacht zelf nl aan een simpele Bestron van 9 euro:
[ afbeelding ]
Bij Ikea kost een 'melkklopper' zelfs maar 0,75 euro
[ afbeelding ]
of kan ik beter wat anders gebruiken?
Ik hoor graag tips van de ervaren cappuccino-makers hier![]()
Heb je het inmiddels al opgelost of niet? Ik heb 't ook weleens gehad als ik het watertankje bij vulde en het apparaat niet uitdeed. Welk apparaat heb je eik?quote:Op maandag 14 april 2008 10:02 schreef Apekoek het volgende:
Iemand enig idee? Mijn Nespresso krups apparaat maakt momenteel alleen maar een pompend geluid en er komt echt geen reet uit zetten, zo raar.
Is het apparaat defect of is dit een bekend probleem? Kortom geen koffie, wel stevige werkende geluiden uit het apparaat ter wijl er geen druppel valt te bekennen.
Probeer het apparaat eens aan te zetten en als het op temperatuur is de handel naar achteren te duwen en even vast te houden. Grote kans dat je 'm gewoon even moet ontluchten.quote:Op maandag 14 april 2008 10:02 schreef Apekoek het volgende:
Iemand enig idee? Mijn Nespresso krups apparaat maakt momenteel alleen maar een pompend geluid en er komt echt geen reet uit zetten, zo raar.
Is het apparaat defect of is dit een bekend probleem? Kortom geen koffie, wel stevige werkende geluiden uit het apparaat ter wijl er geen druppel valt te bekennen.
Over de Aeroccino heb ik inderdaad veel goeds gelezen, maar de prijs houdt me nog tegen.quote:Op woensdag 16 april 2008 21:40 schreef NanKing het volgende:
Nespresso heeft ook een melkschuimer [ afbeelding ]
Ding is alleen ontzettend duur (65 euro ofzoot?), maar het is heel fijn.
quote:Op dinsdag 8 april 2008 13:54 schreef sieske het volgende:
heeft iemand de nieuwe, goroka ofzoiets, al geprobeerd? Of ligt die al bij iemand thuis?
Wat is dat? Latte... melkopschuimer zoals de aerocino?quote:Op donderdag 17 april 2008 22:04 schreef gimme.shelter het volgende:
Iemand al ervaring met de nieuwe Lattissima?
Bij de Bijenkorf van 25 april tot 15 juni 50 euro terug!
Ja - de laatste jaren de weken voor moederdag en een keer aan het eind v/h jaar (november/december dacht ik).quote:Op zaterdag 19 april 2008 18:41 schreef Copycat het volgende:Ik denk trouwens dat die ¤50- terug overal geldt, Nespresso houdt toch een paar x per jaar van die ¤50,- teruggeef-acties?
Heb hier de LeCube en het duurt ongeveer 10 seconden voor de arpeggio, doe het altijd handmatig want automatisch krijg ik altijd andere hoeveelheden dan de 40ml die het hoort te zijn. Ik doe trouwens altijd eerst de koffie en voeg daarna pas het schuim en de melk toe. Ristretto duurt wat langer om door te lopen dus neem dan iets meer de tijd.quote:Op zondag 20 april 2008 18:26 schreef brabje het volgende:
Hoeveel seconden moet ik nu de arpeggio of de ristretto laten doorlopen als ik met de aeroccino melk heb opgeklopt voor een cappuchino.
Het is echt 10 seconden, als ik het langer doe dan stroomt het kopje helemaal over. Automatisch is vaak nog korter. Het blijft echter een indicatie want de doorlooptijd is niet altijd gelijk, soms duurt het iets langer. Het blijft een beetje gokken.quote:Op zondag 20 april 2008 22:02 schreef brabje het volgende:
Maar is het nu 10 of 20/25 seconden?(hoe lang doet de automaat er dan over?).
Thanks voor je antwoord.
vergeleken met Nespresso zeker!quote:Op woensdag 23 april 2008 13:32 schreef brabje het volgende:
...Wat is de Senseo toch bocht he!
Inderdaad, ding ook weggegeven.quote:Op woensdag 23 april 2008 13:32 schreef brabje het volgende:
Wat is de Senseo toch bocht he!
Tja, smaken verschillen nu eenmaal. Maar goed dat je het eerst geproefd hebt en niet zomaar zo'n ding gekocht hebtquote:Op maandag 5 mei 2008 09:14 schreef computergirl het volgende:dit is toch niets voor mij.....zelfs een Lungo vond ik veel te sterk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |