quote:
Op woensdag 27 juni 2007 14:11 schreef bug_me_not2 het volgende:Tja, als je de definitie van software zo gaat oprekken dan kan je inderdaad alles beweren. En wie zijn die 'sommigen' waar je naar refereert dan? (hoe stompzinnig een willekeurige stelling ook is, er is altijd wel iemand te vinden die het er mee eens is).
Die 'sommigen' zijn onder andere een paar simpele zielen die in Amerika verantwoordelijk zijn voor de DMCA. Die claimen dat onder meer dat de decryptiemethoren inclusief sleutels onder software vallen. Dat de meeste mensen (waaronder ondergetekende) zich daar niet in kunnen vinden doet niet ter zake.
quote:
Nogmaals, de dongle verhindert het kopieren niet. Ik kan van de originele software gewoon een kopie maken, deze kopie installeren op mijn PC en als ik dan de dongle installeer kan ik die kopie gewoon gebruiken ware het een origineel. Het enige wat de dongle bereikt is dat als ik meer kopieen maak en deze verspreid, deze niet gebruikt kunnen worden (Maar let op: ik kan dus probleemloos kopieen maken en verspreiden). Aangezien er dus geen kopieerbeveiliging is kan de dongle daar dus ook niet de basis van zijn.
Klopt. Neemt niet weg dat je dankzij de dongle geen 2 kopieën van dezelfde software tegelijk actief kunt hebben. Dat je er oneindig veel kopieën van kunt maken is leuk, maar je kunt er maar een tegelijk gebruiken. Een dongle verhindert dus het kopieëren niet, maar wel dat er 2 kopieën tegelijk actief zijn.
quote:
Jammer dat je voor de Brein/RIAA/MPAA/etc propaganda gevallen bent, maar hier ga je weer de fout in. Zoals je zelf al aangeeft, CSS verkomt of bemoeilijkt het kopieeren niet. Alleen de toegang tot de content wordt beveiligt. Nogmaals: Je kan gewoon een DVD 1-op-1 kopieeren en afspelen op een willekeurige speler. Leg mij dan maar eens uit hoe CSS een kopieerbeveiliging is als het niet voorkomt dat ik zonder problemen een kopie kan maken, en deze kopie overal kan afspelen?
Ik ben niet voor die propaganda gevallen, ik baseer mij hier wel degelijk op feiten.
Neem anders zelf de proef op de som en kopieer eens een data-dvd en een originele video-dvd met een willekeurig, niet gespecialiseerd kopieerprogramma. Dus met een gemiddeld brandprogramma als Nero of Easy CD Creator of voor mijn part onder Linux met dd of cpio. De data-dvd zal een bruikbare kopie opleveren, maar de kopie van de video-dvd zal niet afspeelbaar zijn.Simpelweg omdat de decryptiesleutels niet op de kopie aanwezig zijn. Je hebt dan hetzelfde effect als dat je de video_ts folder klakkeloos naar je harddisk kopieert.
Dat jij een kopie kunt maken met dvd-shrink of dvd-decrypter is leuk. Maar beide programma's authoriseren de speler eerst voordat ze aan de slag gaan. Ze doen zich dus voor als een normaal afspeelprogramma en gebruiken de decryptiesleutels.
Als je van die kopie vervolgens weer een kopie wilt maken, dan kan dat wel weer met Nero, Easy CD Creator, dd of cpio. De vob-files zijn dan al door de kopieersoftware gedecodeerd en er is geen sleutel meer nodig.
Het Content Scrambling System is dus wel degelijk een kopieerbeveiliging. Dat de piraten er achter gekomen zijn hoe ze een speler kunnen authoriseren en zodoende alsnog de data kunnen decoderen was nooit de bedoeling. Net als dat het nooit de bedoeling was dat de moedersleutel van AACS enige maanden terug op straat kwam te liggen.
Dat CSS niets meer voorstelt is zelfs de filmindustrie al met je eens. Er zijn namelijk ook al films die niet met DVD-Shrink gekopieerd kunnen worden. Simpelweg omdat men een oude methode weer van stal heeft gehaald en weer valse bad-sectors op de disk plaatsen. DVD-Shrink stopt dan vervolgens met een CRC error. Maar of dat dan een kopieerbeveiliging is... Je kunt de disk immers nog steeds kopieeren. DVD Decrypter heeft er geen moeite mee. En alle andere kopieerprogramma´s die de bad-sectors simpelweg overslaan evenmin.