Spacehamster | dinsdag 24 april 2007 @ 16:11 |
Ik heb net deze muffins gemaakt: - 4 eieren flink mixen op de hoogste stand - Zakje bakpoeder erbij - Flink schudden met de fles stevia - scheut vanillearoma - 50 gram proteinepoeder van soja erdoor zeven - 10 gram cacao (droste) - voorzichtig roeren - in een muffinvorm vor 6 muffins gieten - 25 minuten op 180 celsius bakken. Afgezien van dat ik er meer zoetstof doorheen had moeten gooien was het resultaat mooi luchtig en chocoladig. Dus na wat extra stevia erbij lekker gegeten. Per muffin bevat het: 125 kcal, 18 gram eiwit, 1 gram koolhydraten, 5 gram vet. Dus 2 muffins zijn een complete maaltijd waarbij een biefstuk verbleekt! Maar het kan natuurlijk altijd beter... ( Afgezien van wat vruchtenbeleg erover, dat ligt zeer voor de hand behalve dat ik het helaas op het moment niet in huis heb. ) Hoe kan ik dit recept perfectioneren? | |
Hephaistos. | dinsdag 24 april 2007 @ 16:15 |
Waren ze ook nog een beetje lekker? | |
Pietverdriet | dinsdag 24 april 2007 @ 16:17 |
quote:Roomboter, chocolade en suiker gebruiken | |
MinderMutsig | dinsdag 24 april 2007 @ 16:22 |
quote: | |
mvdejong | dinsdag 24 april 2007 @ 16:25 |
De SI-eenheid voor smaak is de calorie. | |
Spacehamster | dinsdag 24 april 2007 @ 16:27 |
Suiker ga ik van stuiteren omdat ik een beetje hypoglycemisch ben en vet krijg ik maagzuur van omdat ik een verkeerde bacterie heb opgelopen. Bovendien ben ik het ook wel zat om doodgegooid te worden met zoetigheid die vol suiker en vet zit. Op het laatst proef ik alleen nog suiker en vet. Kun je netzogoed suiker en roomboter mengen en dat eten. Deze muffins waren heerlijk en zonder maagzuur. Met vruchten erbij is het ongetwijfeld nog veel lekkerder. Ik denk zo aan bosbessen of kersenspul, natuurlijk ook zonder dat overrated suikerspul erdoor. | |
Spacehamster | dinsdag 24 april 2007 @ 16:27 |
quote:Pardon?? | |
Pietverdriet | dinsdag 24 april 2007 @ 16:29 |
quote:Vet is nu eenmaal smaakdrager | |
MinderMutsig | dinsdag 24 april 2007 @ 16:29 |
Als jij maagzuur krijgt van een beetje vet zou ik echt eens met de huisarts gaan praten. | |
Pietverdriet | dinsdag 24 april 2007 @ 16:31 |
quote:We hadden het over perfecte muffins toch? quote:Dan moet je naar je huisarts. quote:Wat trouwens erg lekker is | |
Demon_Hunter | dinsdag 24 april 2007 @ 16:32 |
CAKE ! | |
freecell | dinsdag 24 april 2007 @ 16:39 |
In dit geval zou ik gewoon een appel eten en het idee van cake maar laten vallen. | |
Dickbride | dinsdag 24 april 2007 @ 16:40 |
IN ei zit toch ook enorm veel vet of nie | |
Vork | dinsdag 24 april 2007 @ 16:42 |
Maar eh, vetvrij met 5 gram vet per muffin?quote:Zo'n 6 gram per ei, geloof ik. | |
Yay | dinsdag 24 april 2007 @ 16:45 |
quote:Nie inderdaad. ;-) | |
oranjekoek | dinsdag 24 april 2007 @ 16:54 |
quote:Eigeel ,per 100 g.** 16 g. eiwit (eiwitkwaliteit 44%) 32 g. vet 0,3 g. koolhydraten 460 mg. omega-3 (220 mg LNA, 60 mg DPA, 180 mg DHA) 1,3 g. goede cholesterol | |
MinderMutsig | dinsdag 24 april 2007 @ 16:57 |
quote:Dan is dat dus de oplossing, dat ei moet eruit. Water met zoetstof en een smaakje, euh, light limonade dus. | |
Vork | dinsdag 24 april 2007 @ 17:02 |
Ja maar, dat is alleen eigeel per 100 gram . Hier worden hele eieren in gemieterd. | |
#ANONIEM | dinsdag 24 april 2007 @ 17:05 |
Gatverdamme. Dit is toch geen eten meer? En dat Stevia, was dat niet zo'n dubieus spulletje? Als je écht hypoglycemisch bent (veel mensen beweren het, de meesten daarvan hebben "gewoon" vreetbuien en dáárom een wapperende suikerspiegel), dan moet je gewoon goed eten, veel vezels etcetera. Niet van die achterlijke muffins met nep-suiker. Want dat vindt je bloedsuikerspiegel ook niet leuk. Enne, complete maaltijd?! Ik mis geloof ik wat vezels en vitaminen. Eét dan gewoon een complete maaltijd. En ik heb liever één echte muffin, dan zes van die gedrochten. [ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 24-04-2007 17:07:51 ] | |
Isabeau | dinsdag 24 april 2007 @ 17:10 |
Ik vind een "complete maaltijd" van 250 kcal ook wat aan de magere kant Daarbij denk ik altijd: snoep met mate en als je het doet, neem dan liever iets lekkers zoals 1 normale muffin. Ik heb liever 1x per maand een echte muffin, dan elke dag iets wat er op zou moeten lijken. | |
ColdFeet | dinsdag 24 april 2007 @ 18:06 |
quote:Eensch. Helemaal. Ik heb laatst voor de gein Sonjabakker-muffins gemaakt om mijn punt te maken dat die muts niet kan koken. Hoe zoet was mijn gelijk Als je, zoals Sonja, 3/4 van het vet en de suiker weglaat, is het inderdaad caloriearm, en ook nog eens niet te vreten. Gortdroog en keihard. Komop, muffins moeten vet en zoet en zacht en luchtig zijn. En niet volzitten met proteinepoeder. Boeien dat ze veel calorieen bevatten, dan eet je ze maar gewoon niet elke dag. Zo een keer in de week als lekkere traktatie een frambozenmuffin is ook prima! | |
Spacehamster | dinsdag 24 april 2007 @ 21:03 |
Tja, achteraf blijkt er idd vanalles aan die berekening van de voedingswaardes niets te kloppen. Binnenkort check ik nog eens precies na of mijn spreadsheet wel klopt. Smaak......valt niet over te twisten. Dit topic gaat over vetarme en suikerloze muffins. Dus advies om dat spul er toch in te doen is offtopic. Stevia is ...ik ben vergeten waar......uitvoerig getest en onschadelijk bevonden. Nederland doet wel vaker moeilijk over geheel onschadelijke stofjes terwijl het schadelijke dingen wel legaliseert. Ik vind de smaak nogal lekker. De smaak is lekker diepzoet. Ik heb niet gezegd dat ik hypoglycemisch ben, maar een beetje hypoglycemisch. Genoeg om de spikes van suiker niet te willen. 250 kcal is geen maaltijd als je 3 maaltijden per dag eet. Niet iedereen leeft zo. Ik eet om de 2 a 3 uur. Dan eet je geen maaltijden 500 kcal. Die zou ik niet kunnen verbranden. Naar de dokter gaan voor maagzuur....het idee alleen al. Dat heb ik ooit eens gedaan toen ik maanden last had van niets vets kunnen eten en gruwelijke buikpijnen en ik kreeg te horen dat ik een simpel verstoppinkje had die wel over zou gaan. Volgens mijzelf is het een infectie. Misschien heliobacter en het gaat al beter zeker als ik verstandig eet. Nou........heeft er iemand nog serieus advies hoe vetarme suikerloze muffins te maken of komen jullie hier alleen maar doen alsof jullie zoveel superieurder zijn dan ik? Oftewel: blijf ontopic! | |
Mirjam | dinsdag 24 april 2007 @ 21:04 |
waarom wél cake willen eten, maar dan niet 1 die gewoon suikers en vetten heeft? eet dan een bos peen. verder heb ik geen tips momenteel, sorry. | |
erodome | dinsdag 24 april 2007 @ 21:19 |
quote:Hier sluit ik me bij aan, light producten, gatver de gatver, geen light en vetloos in mijn keuken, als je wat echt lekkers wilt maken heb je meestal roomboter nodig. Een goed stuk vlees bak je ook niet in de olijfolie, maar in roomboter, in een cake hoort suiker, roomboter en als het een choco cake is moet er choco in! | |
erodome | dinsdag 24 april 2007 @ 21:23 |
quote:Je problemem moet je laten oplossen bij een huisarts, vind dat je nogal ver gaat in diagnose's stellen, is niet echt heel erg verstandig te noemen, je hoort geen maagzuur te krijgen van gewoon eten, krijg je dat wel is het foute boel en heb je een arts nodig(als dat vaker gebeurt). Voor hetzelfde geld heb je een beginnende maagzweer ofzo, lekker laten zweren, vooral niet langs de arts gaan ermee! | |
Farenji | dinsdag 24 april 2007 @ 21:25 |
quote:Inderdaad. Hetzelfde als wel willen neuken maar niet je pik ergens in willen douwen. (voor de mannen dan). | |
zoalshetis | dinsdag 24 april 2007 @ 21:29 |
goed topic. misschien kunnen sommigen weer iets minder doen alsof ze in onz zijn? | |
ColdFeet | dinsdag 24 april 2007 @ 21:30 |
quote:Nou, dat heb ik gezegd toch? Sonja Bakker is your friend. Zij is sowieso een kei in het weglaten van suiker en vet. Brr. Heb je er ook last van bij (niet al te hooggedoseerde) plantaardige olie? Volgens mij is het een helicobacter trouwens. | |
ColdFeet | dinsdag 24 april 2007 @ 21:32 |
quote:Amen, sister! Olijfolie is trouwens niet vies he. Lekker broodje dippen in goede olijfolie, om eens wat te noemen... | |
erodome | dinsdag 24 april 2007 @ 21:34 |
quote:Olijfolie is voor deel dingen geschikt, maar niet om een lekkere steak in te bakken wat mij betrefd | |
ColdFeet | dinsdag 24 april 2007 @ 21:37 |
Maar wel om een lekkere steak mee te grillen | |
erodome | dinsdag 24 april 2007 @ 21:40 |
Voor de marinade ja, niet om in te bakken, vlees hoort in roomboter te bakken en daar behoort men ene grote punt achter te zetten | |
ColdFeet | dinsdag 24 april 2007 @ 21:55 |
't Is een wonder dat je nog zo slank bent | |
erodome | dinsdag 24 april 2007 @ 22:06 |
Nee hoor, er is lekker eten en er is veelste veel eten, daar zit een verschil tussen | |
het.ismij | dinsdag 24 april 2007 @ 22:07 |
Dit staat ook gelijk aan smaakvrij zeker of niet? | |
Isabeau | dinsdag 24 april 2007 @ 22:27 |
quote:Of je maakt het zelf en kijkt hoe het smaakt | |
ColdFeet | dinsdag 24 april 2007 @ 22:32 |
Nu we het toch over muffins hebben, trouwens: ik ben echt een muffinfreak, nieuwste creatie is muffins met stukjes stoofpeer en bittere chocolade. Niet vetarm, niet suikerloos maar wel heeeeeel erg lekker! | |
Isabeau | dinsdag 24 april 2007 @ 22:33 |
Een goed idee om een muffin light te krijgen is volgens mij idd het toevoegen van fruit | |
ColdFeet | dinsdag 24 april 2007 @ 22:39 |
... hoef je ook niet zoveel suiker toe te voegen... | |
zoalshetis | dinsdag 24 april 2007 @ 22:40 |
quote: ik heb je alltijd al een beetje een frans wijffie gevonden. die eten ook nooit meer dan dat ze genoeg hebben. terwijl heel veel andere wijffies dooreten tot dat hun volle bord op is, en dan nog wat. | |
het.ismij | dinsdag 24 april 2007 @ 22:52 |
quote:het idee bij suikervrij is bij mij al vaak ook meteen smaakvrij (uit ervaring met meerdere producten. ) | |
rainbow2007 | woensdag 25 april 2007 @ 07:36 |
jeetje wat een gebagger hier... is dit echt cul waan me meer in KLB of ONZ TS: als je last van vet hebt zou je denk ik een alternatief moeten vinden voor de eitjes? misschien toch eens met de huisarts praten - veel zoetstof kan ook klachten geven (en misschien eet je nu wel eigenlijk ongezonder dan met vetten en suikers terwijl het probleem zo verholpen kan worden). | |
Viking84 | woensdag 25 april 2007 @ 07:43 |
. Of je maakt fatsoenlijke muffins of je maakt ze gewoon niet.... | |
rainbow2007 | woensdag 25 april 2007 @ 07:51 |
quote:als je geen suiker en vet mag of slechts zeer beperkt dan zijn 'dieetmuffins' zo'n gek idee nog niet he. | |
ColdFeet | woensdag 25 april 2007 @ 09:00 |
quote:Als je geen vet en suiker wilt, moet je gewoon geen muffins eten, is wat men bedoelt te zeggen. Probeer de Sonja-Bakkermuffins en je zult weten dat ik gelijk heb | |
conleche | woensdag 25 april 2007 @ 10:33 |
Van Atkins heb je muffinmeel. Ik heb ze weleens gemaakt en ze zijn best te eten. Weet niet meer in hoeverre het vetvrij was, maar iig suikervrij. Wat betreft het fruit door de muffins; kersen lijkt me een goeie combi met chocolade en natuurlijk sinaasappel. Ik vind het een beetje idioot dat iedereen hier reageert met dat je de real thing moet eten of anders maar niet. Dat mag iedereen toch voor zichzelf uitmaken. Een minder calorieen tellende muffin is misschien minder lekker dan een vette vol met suiker, maar er zijn natuurlijk plenty of redenen om geen vette suikerbom naar binnen te willen werken en toch iets lekkers te willen. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 25 april 2007 @ 10:35 |
Echte muffins, de amerikaanse versie, zijn geen cakejes maar zitten een beetje tussen cake en brood in. Je kan met alleen eiwitten en (ongezoete) appelmoes hele lekkere low fat muffins maken zonder dat ze gortdroog zijn. Die recepten zijn ook met een beetje googelen wel te vinden De belangrijkste truc bij muffins is altijd dat je de natte ingredienten samen in een kom moet mengen, de droge ingredienten in een andere kom moet mengen. Als je boter gebruikt dan eerst smelten en mengen met de natte ingredienten. De natte ingredienten bij de droge doen en kort roeren. Dus niet met een mixer werken maar gewoon met een lepel. [ Bericht 6% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 25-04-2007 10:56:25 ] | |
Viking84 | woensdag 25 april 2007 @ 12:41 |
quote:je kunt ook gewoon stoppen met die troep te vreten ipv overal een light versie van te maken. En voor die ene keer dat je dan iets maakt, gebruik je gewoon de authentieke ingrediënten ipv light namaakzooi. | |
Pietverdriet | woensdag 25 april 2007 @ 12:50 |
quote:Nee, niet ROEREN maar enveloperen, voorzichtig omscheppen. | |
Sjeen | woensdag 25 april 2007 @ 16:11 |
Persoonlijk denk ik dat TS zich eens in verbinding zou moeten stellen met een goede psycholoog... Maar dat is mijn mening he Muffins zonder vet en suiker, pudding zonder suikers etc... Je kunt veel beter met mate genieten van 'echt' eten, dan je vol te stoppen met nepzooi... | |
Hephaistos. | woensdag 25 april 2007 @ 16:43 |
Alle reacties van die dikkerdjes hier | |
Mini_rulez | woensdag 25 april 2007 @ 16:48 |
Welja, laten we meteen een psychiatrische diagnose bij TS gaan stellen. Er wordt hier een simpele vraag gesteld. Is het zo moeilijk om die te beantwoorden of gewoon niks te zeggen? Bovendien gaat het helemaal niet per se om calorieën (en al was het zo, de een eet liever minder 'normaal' eten en de ander eet liever light-producten, ieder zijn eigen methode). Er zijn ook zat medische redenen denkbaar waarom iemand vet en suiker zou willen vermijden. Mijn moeder heeft een hele tijd geen zuivel (dus ook geen boter) en geen suiker mogen eten vanwege darmklachten. Het is lastig zat om zo iemand iets lekkers voor te zetten als ze komt eten. Ik zou best willen weten of het mogelijk is om een lekker dessert te maken met zo min mogelijk boter en suiker. | |
Sjeen | woensdag 25 april 2007 @ 16:51 |
Heb je de postgeschiedenis van TS in CUL al eens bekeken? En daarbij, ik geef duidelijk aan dat het mijn persoonlijke mening is... Ik mag dat toch vinden? Daarbij... je kunt zeker lekkere desserts maken zonder boter en suiker, maar dan moet je niet willen om desserts die met boter en suiker horen te gaan namaken met vervangingen. Zoek het dan in natuurlijk gezonde en lekkere produkten die lekker zijn... | |
Mini_rulez | woensdag 25 april 2007 @ 16:53 |
Tuurlijk mag je dat vinden, ik zie alleen geen reden om het te melden want het is gewoon offtopic. Jij als modje zou beter het goede voorbeeld kunnen geven. Er zijn namelijk ook mensen die geinteresseerd zijn in een antwoord op de vraag uit de OP, maar die wordt nu volledig ondergesneeuwd door irrelevant commentaar op de eetgewoontes van TS. | |
Mini_rulez | woensdag 25 april 2007 @ 16:54 |
quote:Alleen maar niet-zoet fruit heb je na 2 maanden ook wel gezien, en veel anders blijft er niet over. Dan zou het toch leuk zijn om weer eens iets van gebak te kunnen eten, ook al is het misschien niet de lekkerste muffin die je ooit zult eten. | |
Sjeen | woensdag 25 april 2007 @ 16:55 |
quote:Ik ben in CUL precies als jij gewoon een user... | |
#ANONIEM | woensdag 25 april 2007 @ 17:03 |
Ik sluit me aan bij Sjeen, herinner me idd dat TS in andere topics ook loopt te raaskallen. Vraag me ook af of het een relkloontje is. | |
conleche | woensdag 25 april 2007 @ 17:35 |
Jezus mina! Wat is hier nu raaskallen aan om een recept te vragen met minder vet en suiker. Geen idee wat Spacehamster verder nog post in CUL en dat doet er ook niet toe, haar vraag is volkomen legitiem. Wat kan haar het schelen dat jullie de versie met vet en suiker lekkerder vinden En om iemand een psy-consult aan te praten is echt van de gekke.... | |
Isabeau | woensdag 25 april 2007 @ 17:38 |
quote:Ten eerste is Sjeen hier gewoon een user en geen mod en ten tweede heb je helemaal gelijk betreffende het commentaar. We weten nu wel dat muffins met roomboter en suiker gewoon veel lekkerder zijn, maar wat doe je als je geen vet en/of geen suiker mag. Dat is spacehamster haar vraag en niet: 'hoe maak ik de allerlekkerste muffins ter wereld' | |
ColdFeet | woensdag 25 april 2007 @ 17:54 |
Mmm. Ik denk wel dat Sjeen een punt heeft. TS diagnosticeert zichzelf met helicobacter en ernstige maagklachten, maar slaat het advies om naar de dokter te gaan in de wind. Niet echt gezond, lijkt me. Misschien had ie die info weg moeten laten en is het dus een beetje z'n eigen schuld dat iedereen er zo op reageert. | |
Isabeau | woensdag 25 april 2007 @ 18:00 |
Dit is dan nog steeds een CUL-forum, ColdFeet, geen Dokters-forum. | |
Viking84 | woensdag 25 april 2007 @ 18:03 |
TS is gewoon doorgeschoten in het lijnen. | |
ColdFeet | woensdag 25 april 2007 @ 18:20 |
Je hebt gelijk, Isabeau. Misschien lopen hier gewoon net iets teveel mensen rond die houden van lekker eten | |
Isabeau | woensdag 25 april 2007 @ 18:32 |
quote:En daar is helemaal niets mis mee | |
Sailmaker | woensdag 25 april 2007 @ 18:58 |
quote:"ik ben een mod, maar hier niet, dus hier mag ik me gedragen als een debiel, net als de rest." | |
MinderMutsig | woensdag 25 april 2007 @ 18:59 |
quote:Juist! | |
Spacehamster | woensdag 25 april 2007 @ 21:51 |
Ik wil gewoon een uitdaging aangaan om een gebak anders te maken dan conventioneel is en gelijk wordt ik besprongen door debieltjes die conclusies uit de lucht grijpen en lullen over dingen die er niets mee te maken hebben. Wordt er ook op vegetarische topics gereageerd dat de TS vlees MOET toevoegen en dat diegene beslist een B12 tekort zal hebben (waar alleen veganisten kans op hebben)??? Dacht het niet he. Ik raad jullie allemaal aan je kop na te laten kijken en een IQ/EQ check te laten doen. | |
zoalshetis | woensdag 25 april 2007 @ 21:54 |
quote: | |
#ANONIEM | woensdag 25 april 2007 @ 21:56 |
quote:Nou, ik herinner me een topic over vegetarische goulash... | |
Isabeau | woensdag 25 april 2007 @ 21:59 |
quote: Ik zat me net te bedenken dat sommige topics over vegetarisch eten ook regelmatig werden belaagd door de vleesetersmaffia |