dutch-mamma | zaterdag 14 april 2007 @ 22:46 |
Volgende week komt mijn Amerikaanse msn-vriendin naar Europa en daar hoort ook een etmaal in Amsterdam bij met haar Nederlandse MSN-groepje! We (ca. 7 personen) zoeken voor a.s. zaterdagavond een leuk, betaalbaar Italiaans restaurant in hartje (echt middenin centrum) Amsterdam. Niet al te sjiek, wegens spijkerkleding en tshirts en zo (om die reden valt een eerder gevonden sjiek restaurant af). We moeten het snel weten, wegens reserveren (voor zaterdagavond), dus... roep maar!!! ![]() | |
SillyWalks | zaterdag 14 april 2007 @ 22:59 |
quote:Moet het een zijn met echte Italianen, of mogen het ook Turken, Marokkanen, Koerden of Armeniërs zijn? Die eerste zijn schaars, van die laatste kom je er om de 5 meter een tegen. | |
SoupNazi | zaterdag 14 april 2007 @ 23:01 |
Kijk maar uit dat ze niet kwijtraakt tijdens het terugbrengen, anders wordt het weer gezeik. ![]() | |
ChatChewbacca | zaterdag 14 april 2007 @ 23:03 |
Torino is wel lekker, weet adres nie meer :p | |
Mr_Rammstein | zaterdag 14 april 2007 @ 23:04 |
Misschien helpt deze link? http://www.virtualtourist(...)s_Pizzeria-BR-1.html of deze? http://amsterdam.vorkje.nl Heb de laatste keer bij een italiaans restaurantje in de Reguliersbreestraat gegeten.. ongeveer tegenover de Febo.. Die was best te pruimen. Piccolino is zeker ook een aanrader! Nog ééntje uit de Elsevier: Ristorante Incanto, Amstel 2, Amsterdam (020-4233681) Soort keuken: Italiaans 'Amsterdam heeft veel Italiaanse restaurants, maar slechts enkele komen boven het "pizza"-niveau uit. Dit restaurant is een aanrader, voor zakelijk of prive-bezoek. De lokatie is beeldschoon (denk aan buitenlandse zakenrelaties), het eten perfect (de kok Simone komt van Segugio) en de prijs-kwaliteitverhouding is ok. Wijnen prima, gastheer JP uitstekend. Voormalig INEZ is mooi heringericht, de sfeer is relaxed, het eten en de wijnen zijn fantastisch, de bediening vriendelijk. Reserveren aanbevolen.' [ Bericht 23% gewijzigd door Mr_Rammstein op 14-04-2007 23:09:45 ] | |
Re | zaterdag 14 april 2007 @ 23:04 |
Op de Leidse dwarsstraat - Piccolino ![]() | |
Crashcat | zaterdag 14 april 2007 @ 23:10 |
op www.iens.nl staan veel restaurants in. | |
doeka | zaterdag 14 april 2007 @ 23:10 |
Casa di David op het Singel! | |
dutch-mamma | zaterdag 14 april 2007 @ 23:22 |
WOW! Jullie zijn geweldig! Ik laat jullie weten wat het is geworden! | |
MissX | zaterdag 14 april 2007 @ 23:41 |
Mappa kan ik je ten zeerste aanraden. Zit in de Nes (parrallel aan het Rokin) Wel echt Italiaans, pasta, vlees, vis, Geen Pizza's! Omdat het in de Nes zit, wat een beetje verborgen ligt, zul je er niet heel veel toeristen tegen komen. Wel op tijd reserveren, want ze zitten altijd vol. http://www.mappa.nl/ | |
DJ-Maurits | zaterdag 14 april 2007 @ 23:48 |
quote:Kan niet anders zeggen... één van de weinige 'echte' Italianen in Amsterdam! | |
mirugai | zondag 15 april 2007 @ 10:52 |
quote:Ik ben er afgelopen woensdag geweest. Moderne Italiaanse keuken, de bediening loopt ook rond in casual kleding dus t-shirts en spijkerbroeken geen probleem. Kan me helemaal achter MissX scharen... | |
dutch-mamma | zondag 15 april 2007 @ 11:09 |
Mappa klinkt geweldig! Helaas is er eentje bij ons die alleen pizza wil... *snik* want ze zullen er zelf ook tamelijk casual bijlopen (Amerikaanse reist als backpacker). Inmiddels heb ik de namen en adresjes rondgemaild binnen de groep. Ben benieuwd! | |
dutch-mamma | maandag 16 april 2007 @ 22:13 |
En de winnaar is... PICCOLINO!!! Enorm bedankt voor het meedenken! EN maandag laat ik weten hoe het bevallen is!!! | |
Re | maandag 16 april 2007 @ 22:15 |
![]() | |
dutch-mamma | zondag 22 april 2007 @ 23:52 |
Zo, daar ben ik weer ![]() Piccolino is uitstekend bevallen! Niet duur, goed te eten. Ik had zelf tagliatelle alla marinara (met zeevruchten) en die was niet kinderachtig gevuld! Saus kwam niet uit een pakje en bevatte genoeg knoflook om de hotelkamer mug-vrij te houden ![]() Enige nadeel is dat ze blijkbaar maar 1 cd in huis hebben... Na 6 x Careless Whisper werden we melig ![]() Bedankt voor de tip namens alle zeven! | |
Thorical | maandag 23 april 2007 @ 17:05 |
Als mosterd na de maaltijd. Quattro Gatti: 10- Hartenstraat 3, 1016 BZ Amsterdam, tel. 020-4214585 Di t/m za , lunch 11-14.30, gebak tot 16 uur, diner 19-22 uur Hier is goed geproefd JOHANNES VAN DAM Hoe vaak heb ik al niet gezegd dat een bezochte zaak de beste in zijn soort is in Amsterdam. Vaak genoeg, maar ik zeg het weer. Kennelijk is in Amsterdam een klimaat ontstaan dat niet alleen goedkope en platte zaken aantrekt, maar ook zaken waarop zich vooral een kleine kern van liefhebbers kan storten. Gelukkig wordt de spoeling steeds dikker. Nu dus deze Italiaan; Quattro Gatti, vier katers. Waarom weet ik niet, maar de lapjeskat op het menu zorgt dat ik me meteen thuisvoel. Het zijn twee Italianen die dat zonder anderen voltrekken, 's avonds, maar ook voor de lunch en tussendoor voor de liefhebbers van echt Italiaans gebak, want ze noemen het ook een pasticceria. Wie ze rustig en glimlachend aan het werk ziet, geniet alleen al daarvan. En ik ben niet de enige. Toen ik na afloop van de maaltijd (en het afrekenen) aankondigde dat ik over ze ging schrijven, stak er een stormpje van verontwaardiging op aan de tafeltjes om me heen: weer een geheim adresje naar de knoppen! Maar ja, ik kan niet anders dan getuigen van een perfecte maaltijd. En vol is vol in dit kleine zaakje. Doe rustig aan! We begonnen met de torta antica (¤ 12,50), twee stukjes knapperige en smeuïge hartige taart met zwezerik en een saus met rode wijn en rozijnen: fantastisch, dit middeleeuws Lombardische gerecht. Op de kaart staat het (in het Engels, de voertaal hier!) nog verder toegelicht: 'Dit zeer smakelijke middeleeuwse gerecht is een typisch voorbeeld van 'bianco mangiare', het volksgeloof dat het eten van wit voedsel goed was voor lichaam en geest. Ook de saus is middeleeuws en werd gewoonlijk geserveerd met lever of kip.' Het andere voorgerecht was carne crude all'Albese con tartufo nero, ed insalata di pomodorini dolci e porretti (¤ 11,50), oftewel dun gesneden gemarineerd kalfsvlees met truffel en een salade van zoete tomaatjes en bosuitjes, een gerecht uit truffelstad Alba. Deze gerechten zijn hun prijs meer dan waard, zeg ik maar even. Een droom! Van de primi piatti, waarvan alle pasta's vanzelfsprekend zelf en met de hand gemaakt zijn, namen we de ravioli in fila dei Quattro Gatti ripiene di salsiccia fatta in casa con burro ed erbe fini (¤ 13), ravioli's aan de strip, gevuld met zelfgemaakte worst met boter en tuinkruiden: nog nooit proefden we zoiets zaligs! Alsof er nieuwe smaken gevonden waren! Voor ons nieuw, maar net als het andere op oude tradities gebaseerd, was de tiella di riso, patate en cozze alla Barese. (¤11,50), een ovenschotel met rijst, mosselen, aardappel en kaas, met name Pecorino, een ook voor Italië zeldzame combi, maar in Bari traditioneel. Alleen jammer dat dit geen goed mosseljaar is. Voor de secondi hadden we wat vis betreft - hier eigenlijk de specialiteit met bijvoorbeeld hele kreeften als daggerecht, die eerst levend aan de gasten worden getoond - keuze uit onder meer tarbot en zeebaars, die je dan op vier manieren kunt bestellen: gebakken met tomaten, olijven en kappertjes, al cartoccio (en papillotte), gegrild en in witte wijn. We kiezen de zeebaars en krijgen het advies dan voor de cartoccio te kiezen. Doen we. De vis wordt aan tafel uit zijn papieren omhulsel op het ovale bord gestort, geserveerd met o.a. mooie zwarte olijfjes en diverse groenten. Hij is precies goed, nog sappig aan de graat. En natuurlijk met citroen. De costolette d'agnello bardate con guanciale e servite su rocce ardenti ed erbe fresche (¤19,50) zijn vier supermalse lamskarbonaadjes, gewikkeld in dat heerlijke varkenswangspek, geserveerd op gloeiende rotsjes met verse kruiden erop: adembenemend lekker. Er liggen ook groenten bij en weer andere olijven (taggiasche), die het net weer beter doen bij dit vlees dan die zwarte bij de vis het hierbij zouden doen. Hier is over nagedacht en, belangrijker, geproefd. Over de nagerechten moet ik kort zijn, want anders word ik gek. Er is, omdat ze ook nog traditionele banketbakkers zijn, allerlei eenvoudig of luxueus gebak, van kleine gebakjes van rabarber met rode wijn tot soesjes en van amandel- en hazelnootroomtaartjes en mimosataart tot vruchtengebakjes. Heel Italiaans (en Turijns) en zalig. (¤ 6,50 de man). In één woord goddelijk! © Het Parool, 14-04-2007 En als die dikke zegt dat het lekker is dan krijg ik al honger. | |
Blues | maandag 23 april 2007 @ 17:07 |
Ik ook ![]() ![]() | |
conleche | maandag 23 april 2007 @ 22:44 |
quote:Helaas zijn we niet de enige, want nu zijn ze het eerstvolgende half jaar weer volgeboekt.... | |
golfer | maandag 23 april 2007 @ 22:52 |
quote:Ja, dat is altijd een nadeel van die recensies van Van Dam. Het water liep mij in de mond bij het lezen ervan. ![]() | |
Dizer | dinsdag 24 april 2007 @ 08:50 |
quote:Dat heeft ie dus van mij geleerd ![]() ![]() Piccolino ![]() ![]() | |
Dizer | dinsdag 24 april 2007 @ 08:51 |
quote:Oh... ze hebben dan juist een nieuwe ![]() ![]() | |
dutch-mamma | dinsdag 24 april 2007 @ 14:46 |
quote:Het kan dus altijd erger...! ![]() ![]() ![]() | |
jellyrose | dinsdag 24 april 2007 @ 16:20 |
Voor een kleine/middelgrote groep is D'Antica ook altijd erg goed - fijne bediening, lekker eten en een goede wijnkaart - http://www.dantica.nl/ | |
LangeTabbetje | vrijdag 27 april 2007 @ 09:07 |
quote:Is dat die zaak waar de ober/eigenaar? Aria´s loopt te zingen tijdens het uitserveren ? DIe is inderdaad top ![]() |