FOK!forum / Culinesse à gogo / Pasen het tweede (vr)eetfeest?
Isabeaudinsdag 3 april 2007 @ 11:10
We hadden in Nederland al een nationaal (vr)eetfeest, namelijk Kerst. Een feest dat inmiddels bar weinig te maken heeft met een geboren Verlosser in een stal in Bethlehem, maar voor veel mensen vooral met eten. Maar het begint er op te lijken dat we na jarenlang alleen focussen op het Paasontbijtje met de geverfde eieren nu dan ook een Paasdiner moeten maken. Zijn hier mensen die 'iets bijzonders' gaan klaarmaken met Pasen? En zo ja, wat maak je dan klaar.

Zijn er trouwens al Paaskaarten?
Biancaviadinsdag 3 april 2007 @ 11:20
Met Pasen moet je brunchen.
Eieren met broodjes en croissantjes en koffie.

Leendert Jan Vis heeft een aantal geweldige Paaskaarten ontworpen trouwens!
Mirjamdinsdag 3 april 2007 @ 11:21
ieder feest is hier tegenwoordig wel een vreetfeest, zo lijkt het.

ik ga er niet veel bijzonders aan doen, dagje gourmetten, maar misschien ook niet. we zien wel
heb wat eitjes en een mini stolletje, is wel ok lijkt me
alwaysleftdinsdag 3 april 2007 @ 11:21
Ik doe echt niks speciaals klaar maken met Pasen, dat sommige mensen er toch een vreetfestijn van gaan maken moeten hun weten.
Moeten ze daarna niet gaan Sonja bakkeren he, dat is on eerlijk
Isabeaudinsdag 3 april 2007 @ 11:21
Maar voor het avondeten doe je dan niets bijzonders, Biancavia?
cinnamongirldinsdag 3 april 2007 @ 11:23
Ik vraag me af wanneer dat is gebeurd dan (Pasen=vreetfestijn)!
Ik ben er niet mee opgegroeid, dat je wat speciaals eet tijdens de Paasdagen.
Alleen dan een speciaal ontbijt na de Nachtmis, met o.a. Paasstol en tulband met poedersuiker.
En veel eieren!
PeRidinsdag 3 april 2007 @ 11:26
Dat idee bekroop me idd ook al de afgelopen dagen, maar ik vind dat ieder feest tegenwoordig door de winkels tot vreetfestijnen worden gebombardeerd. Bekruipt je het akelige gevoel een outcast te zijn als je er niet aan meedoet.

Ik heb zelf nooit iets met Pasen gehad, hooguit een iets specialer ontbijt/brunch altijd met paasstollen, croissantjes en een extra eitje. Ook dit jaar zal ik niet iets echt speciaals doen.
cinnamongirldinsdag 3 april 2007 @ 11:30
Ik verbaasde me er gister over, toen ik bij de Albert Heijn opeens weer Excellent feestdageneetwaren zag liggen. Heel even dacht ik: huh, beetje laat om de kerstrestanten nu nog aan te smeren. Pas later realiseerde ik me het verband met Pasen.
Zelfs bij de Lidl hebben ze nu een luxe eetwaren-range voor Pasen met o.a. gerookte tonijn, speciale kaasjes, broodjes e.d.
Biancaviadinsdag 3 april 2007 @ 11:32
Paaskaarten van Leendert Jan Vis!



Isabeaudinsdag 3 april 2007 @ 11:34
quote:
Ja, die is leuk!! Tweede Paasdag is uiteraard de nationale Woonboulevard en Ikea-dag geworden
chowshadydinsdag 3 april 2007 @ 11:38
Nouja in heel veel landen is Pasen natuurlijk een veel belangrijker feest in vergelijking met de Kerst.
Maar een paasdiner, neh. Wel altijd een uitgebreid ontbijt natuurlijk, dat heb ik wel altijd gedaan.
Eitjes, stolletje, croisantjes, etc.
cinnamongirldinsdag 3 april 2007 @ 11:39
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:34 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ja, die is leuk!! Tweede Paasdag is uiteraard de nationale Woonboulevard en Ikea-dag geworden
Leuke kaart ja
Ik begrijp zelf niet waarom al die mensen dat maar blijven doen. Waarom zou je vrijwillig de halve dag in de file gaan staan en de andere helft staan dringen en wachten in overvolle winkels.
pussydeluxedinsdag 3 april 2007 @ 11:41
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:39 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Leuke kaart ja
Ik begrijp zelf niet waarom al die mensen dat maar blijven doen. Waarom zou je vrijwillig de halve dag in de file gaan staan en de andere helft staan dringen en wachten in overvolle winkels.
Omdat er weinig te doen is op tweede Paasdag. En omdat mensen kuddedieren zijn.
Isabeaudinsdag 3 april 2007 @ 11:44
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:41 schreef pussydeluxe het volgende:
Omdat er weinig te doen is op tweede Paasdag. En omdat mensen kuddedieren zijn.
Het lijkt wel of veel mensen zich anders niet meer kunnen vermaken op die saaie tweede Paasdag.

Misschien moeten ze ook maar voor tweede Paasdag een Paasdiner samenstellen. Heb je wat te doen.
Muckdinsdag 3 april 2007 @ 13:52
ik heb geen flauw idee wat we gaan doen met pasen...
ik ben dan voor het eerst bij mijn schoonouders, en heb, op het naar de kerk toe gaan, geen flauw idee hoe die dat vieren
#ANONIEMdinsdag 3 april 2007 @ 14:13
Ach, die supermarkten enzo willen er gewoon aan verdienen Zo bijzonder is pasen nou ook weer niet, zoals kerst ofzo Er wordt gewoon meer aandacht aan besteed!
Qweadinsdag 3 april 2007 @ 15:40
ik zat te denken aan beenham,met een sausje, wat pom du chettes (of hoe je het ook schrijft. Iig aardappels rosetten) en at groente erbij. Maar wat voor groente weet ik niet.

moeders kwam met het idee te gaan gourmetten,ikke kijken,kost een kutschoteltje ff 12 euro
uniekhoorndinsdag 3 april 2007 @ 15:47
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 15:40 schreef Qwea het volgende:
ik zat te denken aan beenham,met een sausje, wat pom du chettes (of hoe je het ook schrijft. Iig aardappels rosetten) en at groente erbij. Maar wat voor groente weet ik niet.

moeders kwam met het idee te gaan gourmetten,ikke kijken,kost een kutschoteltje ff 12 euro
Nee joh, geen schotel kopen, gewoon zelf snijden. Kleine moeite ook
Isabeaudinsdag 3 april 2007 @ 15:47
Je kan het vlees ook heel eenvoudig zelf snijden, Qwea
Kuukskedinsdag 3 april 2007 @ 15:56
Al zolang als ik me kan herinneren hebben we bij ons thuis Paasontbijt. Lekker uitgebreid met croissantjes, ruime keus in beleg, een gekookt eitje erbij. Lekker hoor .
Qweadinsdag 3 april 2007 @ 16:04
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 15:47 schreef Isabeau het volgende:
Je kan het vlees ook heel eenvoudig zelf snijden, Qwea
Mja,maar ben je dan niet ongeveer even duur uit? Ik bedoel,dan heb je nodig :

Karbonade
Kipfilet
hamlappen

en verder dan dit kom ik al niet En het moet voor 4 pers zijn
Isabeaudinsdag 3 april 2007 @ 16:14
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 16:04 schreef Qwea het volgende:
Mja,maar ben je dan niet ongeveer even duur uit? Ik bedoel,dan heb je nodig :

Karbonade
Kipfilet
hamlappen

en verder dan dit kom ik al niet En het moet voor 4 pers zijn
En dan vind je 3 euro pp duur? Dat valt toch reuze mee...
Qweadinsdag 3 april 2007 @ 16:15
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 16:14 schreef Isabeau het volgende:

[..]

En dan vind je 3 euro pp duur? Dat valt toch reuze mee...
je dacht toch niet serieus dat je met die schotel er 4 pers van af kon laten eten he? Hoogstens 1 misschien 1.5 maar mee echnie
Isabeaudinsdag 3 april 2007 @ 16:25
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 16:15 schreef Qwea het volgende:
je dacht toch niet serieus dat je met die schotel er 4 pers van af kon laten eten he? Hoogstens 1 misschien 1.5 maar mee echnie
Dan heb je zelf waarschijnlijk voor 12 euro aan vlees al veel meer

Gehakt kopen: balletjes van draaien met eigen kruiden en een beetje plat maken
Kipfilet in stukken snijden (eventueel van te voren marineren)
Hamlap in stukken snijden
Biefstukje in plakjes snijden
Beetje shoarma kan ook heel lekker zijn
Qweadinsdag 3 april 2007 @ 16:29
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 16:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dan heb je zelf waarschijnlijk voor 12 euro aan vlees al veel meer

Gehakt kopen: balletjes van draaien met eigen kruiden en een beetje plat maken
Kipfilet in stukken snijden (eventueel van te voren marineren)
Hamlap in stukken snijden
Biefstukje in plakjes snijden
Beetje shoarma kan ook heel lekker zijn
*benee strax even in de groep gaat gooien.

En dan ook nog een huzarensalade erbij
Jarnodinsdag 3 april 2007 @ 16:30
Mja, ik zag de Excellent spullen ook weer liggen. Tsja, leuk voor de supermarkten denk ik dan. Maar verder heeft het met Pasen weinig te maken natuurlijk. Wij doen er zelf niets aan. Op zondag is ons ontbjit toch altijd al een brunch met afgebakken broodjes, lekker beleg en weet ik veel wat. Ik heb daar echt geen Pasen voor nodig hoor.
klaaroverdinsdag 3 april 2007 @ 17:25
Maar wat een gezeur nou!
Je moet toch elke gelegenheid te baat nemen om met vrienden en/of familie gezellig en goed te tafelen. Het Paasfeest biedt daarvoor een aanleiding (Jezus leeft) en zeeen van vrije tijd. Doen dus.

Maar het is natuurlijk belachelijk dat we ons door de supermarkten laten voorschrijven wat er met Pasen op tafel komt. Laat ze hun champagne en asperges toch in hun (_*_) steken...
Martijn_77dinsdag 3 april 2007 @ 19:42
Mijn schoonmoeder wil iets gaan doen met pasen en eten maar wat is nog een vraagteken
Liejannuhdinsdag 3 april 2007 @ 20:24
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 16:25 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dan heb je zelf waarschijnlijk voor 12 euro aan vlees al veel meer

Gehakt kopen: balletjes van draaien met eigen kruiden en een beetje plat maken
Kipfilet in stukken snijden (eventueel van te voren marineren)
Hamlap in stukken snijden
Biefstukje in plakjes snijden
Beetje shoarma kan ook heel lekker zijn
Hoe kom je aan die wijsheid? Jij houdt helemaal niet van gourmetten!
Icexdinsdag 3 april 2007 @ 20:59
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 11:10 schreef Isabeau het volgende:
We hadden in Nederland al een nationaal (vr)eetfeest, namelijk Kerst. Een feest dat inmiddels bar weinig te maken heeft met een geboren Verlosser in een stal in Bethlehem.
Ik zie het allang niet meer zo, voor mij is het een Midwinterfeest, de langste dagen van het jaar gezellig maken met elkaar. En pasen is wat mij betreft het vieren van het begin van de lente

Oh en gewoon lkkr croissantjes uiteraard
Arizonadinsdag 3 april 2007 @ 21:15
Wij doen ook altijd een paasbrunch. Croissantjes, jus d'orange, eitjes, luxe vleeswaar, chocoladebroodjes , zalm e.d. En ik kleed de tafel leuk aan. Mijn dochter heeft dit jaar allemaal schattige paas-placemats gemaakt .

En verder normaalgesproken niks bijzonders. Maar dit jaar gaan we eerste paasdag uit eten bij de Chinees , we zijn uitgenodigd door familie van mijn vriend.

Tweede paasdag gaan we als het lekker weer is, een stuk wandelen of fietsen. NIET naar Ikea of de woonboulevard, ik moet er niet aan denken . Dat hadden we vorig jaar wel gedaan, maar toen hadden we een goede reden: we hadden net die dag ervoor de voorlopige koopovereenkomst voor ons huis getekend . Wat had ik de pest aan alle mensen die daar liepen en níet net een huis hadden gekoct .
glremmedinsdag 3 april 2007 @ 22:48
Ik ga zelf koken voor mn ouders en broertje:

*tromgeroffel*
Cassoulet.

Lekker
Aventuradinsdag 3 april 2007 @ 22:52
Vooral de AH is erg ja...met die Excellent-zooi. Ik doe nergens aan mee. Eet wel een stukkie stol bij mijn ouders
Tezzdinsdag 3 april 2007 @ 23:16
Ik doe met pasen wederom wat ik doe sinds ik mama ben: een paasbrunch met papa, mama, dochterlief en de opa's en oma's (mijn dochter verkeert in de gelukkige positie om alle twee haar oma's en alletwee haar opa's nog te hebben, en ze zijn ook nog eens niet gescheiden en vrienden van elkaar).
De hele familie aan de paasbrunch (stol, luxe broodjes, luxe beleg, roerei/bacon, grilltomaatjes, aardbeiensalsa met geitenkaas, zalm, geverfde eieren enzovoorts) en daarna de tuin in om eieren te zoeken!
sieskewoensdag 4 april 2007 @ 20:21
kwil recept aardbeiensalsa met geitenkaas!!!!!!!plllllliiiiiiieeeessssssss
Tezzwoensdag 4 april 2007 @ 21:44
quote:
Op woensdag 4 april 2007 20:21 schreef sieske het volgende:
kwil recept aardbeiensalsa met geitenkaas!!!!!!!plllllliiiiiiieeeessssssss
ik heb het ergens uit een foldertje gehaald en het lijkt me lekker !

Boodschappenlijstje:
* 250 gr rijpe aardbeien
* 1 eetlepel geraspte sinasappelschil
* 25 gr gehakte groene pistachenootjes
* 1 eetlepel balsamicoazijn
* 1-2 eetlepels verse munt (fijngehakt)
* versgemalen zwarte peper
* 150 gr harde hollandse geitenkaas
* 150 gr zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

WAs de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien in een kom met de sinasappelrasp, de nootjes, balsamicoazijn en munt en maal er peper naar smaak boven. Laat de salsa minimaal 15 minuten intrekken.
Snijd de harde en zachte geitenkaas in puntjes en verdeel deze evenredig over 4 borden. Schep de salsa in kleine glaasjes en zet ze naast de kaas op de borden. Garneer eventueel met een toefje munt. Serveer met rondjes roggebrood of crostini.
SiGNewoensdag 4 april 2007 @ 23:46
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 21:15 schreef MaLo het volgende:
Tweede paasdag gaan we als het lekker weer is, een stuk wandelen of fietsen. NIET naar Ikea of de woonboulevard, ik moet er niet aan denken .
Net zoals de rest van Nederland die niet naar de woonboulevard gaan

Pasen is volgens mij altijd wel een beetje een (vr)eetfeest geweest, maar vooral een familliefeest.
Inderdaad samen met je ouders uitgebreidt ontbijten en 's avonds lekker dineren met gerechten die normaal minder vaak gegeten worden. (hoewel dat bij ons altijd wel meeviel, op vleesch werd nooit bezuinigd)

De commercie is er alleen op ingesprongen, vroeger (OMG, ik wordt oud ) ging je moeder gewoon naar de slager en de groenteboer en maakte alles zelf, nu koop je voorgefabriceerde producten waar je minder tijd voor kwijt bent maar meer geld.
Mensen willen luxe en zich speciaal voelen, niet altijd maar af en toe moet kunnen en als de AH dat aanbied springen we er met z'n allen op af.
Net zoiets als de 3 Dwaze dagen van de Bijenkorf en de prijzenslag van de V&D, KOOPJEEEESSS!!!

En we trappen er met z'n allen in, ik ook...
sieskedonderdag 5 april 2007 @ 20:52
quote:
Op woensdag 4 april 2007 21:44 schreef Tezz het volgende:

[..]

ik heb het ergens uit een foldertje gehaald en het lijkt me lekker !

Boodschappenlijstje:
* 250 gr rijpe aardbeien
* 1 eetlepel geraspte sinasappelschil
* 25 gr gehakte groene pistachenootjes
* 1 eetlepel balsamicoazijn
* 1-2 eetlepels verse munt (fijngehakt)
* versgemalen zwarte peper
* 150 gr harde hollandse geitenkaas
* 150 gr zachte geitenkaas

Bereidingswijze:

WAs de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien in een kom met de sinasappelrasp, de nootjes, balsamicoazijn en munt en maal er peper naar smaak boven. Laat de salsa minimaal 15 minuten intrekken.
Snijd de harde en zachte geitenkaas in puntjes en verdeel deze evenredig over 4 borden. Schep de salsa in kleine glaasjes en zet ze naast de kaas op de borden. Garneer eventueel met een toefje munt. Serveer met rondjes roggebrood of crostini.
Hartelijk bedankt Tezz!! Morgen nog effe wat inkopen doen.
Arizonadonderdag 5 april 2007 @ 20:59
quote:
Op woensdag 4 april 2007 23:46 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Net zoals de rest van Nederland die niet naar de woonboulevard gaan
Jamaar, jamaar

Je hebt wel gelijk, dat wordt ook veel gedaan. Maar dat vind ik minder erg dan naar de woonboulevard .

Ik vind twee dagen alleen maar thuis zitten (al dan niet met familie) en veel eten ook niks. Ik ben een doener .

Ander vraagje. Ik vind dat het wel in dit topic past, want het heeft ook met eten en Pasen te maken: Eten jullie morgen op goede vrijdag ook allemaal vis?
Tezzvrijdag 6 april 2007 @ 08:22
quote:
Op donderdag 5 april 2007 20:59 schreef MaLo het volgende:

[..]

Jamaar, jamaar

Je hebt wel gelijk, dat wordt ook veel gedaan. Maar dat vind ik minder erg dan naar de woonboulevard .

Ik vind twee dagen alleen maar thuis zitten (al dan niet met familie) en veel eten ook niks. Ik ben een doener .

Ander vraagje. Ik vind dat het wel in dit topic past, want het heeft ook met eten en Pasen te maken: Eten jullie morgen op goede vrijdag ook allemaal vis?
ja dat doe ik (als ik er aan denk) altijd wel. Ik kan me herinneren dat we het 1 keertje vergeten waren, zitten we met z'n tweetjes op een grote steak te kauwen, zegt manlief ineens: Heej! Dat mag niet vandaag! En pfff....de wereld verging niet dus we hebben de steak gewoon lekker opgegeten.
Ik ben dus wel iemand van tradities en hou wel van dit soort gewoontes, maar als het ff niet uitkomt is het geen ramp.
appelsientjevrijdag 6 april 2007 @ 08:26
Alleen een lekker ontbijt voordat we naar de kerk gaan.. maar geen eet feest, we eten wel iets lekker... dat dan weer wel... wat ik zondag ga eten weet ik alleen nog niet
MissHobjevrijdag 6 april 2007 @ 14:38
quote:
Op donderdag 5 april 2007 20:59 schreef MaLo het volgende:

[..]

Jamaar, jamaar

Je hebt wel gelijk, dat wordt ook veel gedaan. Maar dat vind ik minder erg dan naar de woonboulevard .

Ik vind twee dagen alleen maar thuis zitten (al dan niet met familie) en veel eten ook niks. Ik ben een doener .

Ander vraagje. Ik vind dat het wel in dit topic past, want het heeft ook met eten en Pasen te maken: Eten jullie morgen op goede vrijdag ook allemaal vis?
euh nope

Maargoed ik doe helemaal niets aan Pasen ofzo.
Stansfieldvrijdag 6 april 2007 @ 15:32
Op 1e paasdag met de familie een paasbruch. En op 2e paasdag zijn mijn ouders de hele dag weg (nee niet naar de meubelboulevard) en koken mijn vriendin en ik lekker voor ons 2en.
Innocencevrijdag 6 april 2007 @ 15:38
Heb van huis uit nog nooit wat gedaan met Pasen, ook geen uitgebreid ontbijt. Hoogstens wat verstopte chocolade-eieren.

Als we niet zouden gaan stappen zondagavond zou ik misschien nu wel wat afbakbroodjes halen, maar zo'n heel diner en alle AH Excellent-dingetjes vind ik echt onzin!
fietsmiepvrijdag 6 april 2007 @ 15:56
Nou, hier niet meer dan anders in het weekend; en dan hebben we zelfs nog een verjaardag eerste paasdag. We eten gewoon een lekker stukje vlees met prei.
Ik maak wel een taart, vanwege de verjaardag en er is een toastje met iets erop; maar echt niet veel toeters en bellen.
Arizonavrijdag 6 april 2007 @ 17:04
Wij hebben besloten dat we tweede paasdag pannenkoeken gaan bakken .
Exclusief he .
_Hestia_zaterdag 7 april 2007 @ 15:51
hier gaan we morgen gourmetten en verder wordt er niet echt veel gevreten hier ofzo, gaan niet ook nog eens uitgebreid brunchen ofzo