Op verpakkingen gaan ze vaak uit van een conventionele oven. Als je een heteluchtoven hebt gaat het idd veel harder. In mijn conventionele oven durt het afbakken van een stokbroodje zo 15 minuten bij 200 graden. Terwijl dit bij een heteluchtoven in iets van 6-7minuten gepiept isquote:Op maandag 2 april 2007 13:34 schreef Knipoogje het volgende:
"Doe de pizza 18-22 minuten in een voorverwarmde oven" staat er meestal op de diepvriespizza's.
In een onverwarmde oven is hij bij mij echter al na 14 minuten klaar. Langer en hij wordt zwart.
Mijn vraag is dus: hoe werkt dat voorverwarmen precies? Wordt de oven eerst loeiheet (max. vermogen) tot hij de gewenste temperatuur bereikt en zet zichzelf vervolgens in de ingestelde stand (200 graden ofzo) of is het vermogen vanaf het begin al op de ingestelde stand?
Zag al wat andere topics over voorverwarmen, maar dat was meer over het waarom en niet precies hoe een oven zichzelf voorverwarmt.
Ja, dat dacht ik ook al, maar omdat mijn pizza altijd nogal zwart werd ruim binnen de gestelde tijd dacht een collega die ik de vraag stelde dat de bovenkant eerst een wat hogere temperatuur voor zijn kiezen krijgt tot de hele oven op temperatuur is. Dat leek me wel plausibel.quote:Op maandag 2 april 2007 17:49 schreef piepster het volgende:
Nee hoor. Een oven verwarmt tot de gewenste temperatuur voor. Het zou nogal energieverspilling zijn om hem eerst te warm te maken, en bovendien zou er dan een koeler in de oven moeten zitten, daardoor zou zo'n ding veel te duur worden.
Waarschijnlijk heb je een slecht thermostaat of leg je de pizza te hoog in de oven (als je verwarmingselement boven zit).
Post je straks nog even in Dingen die je pas jaren later begrepen hebt #28 ?
Als ik barst van de honger dan lijkt het veel langer te duren, die van mij is natuurlijk ook binnen 2 minuutjes klaar, maar ik gebruik het nooit.quote:Op maandag 2 april 2007 19:59 schreef bladerdeegroller het volgende:
hmm... Voorverwarmen dat 6 minuten duurt? Toch echt in anderhalve minuut hier tot 225 graden..
Ja maar hij had het toch over vermogen. Ik neem aan dat hij wel meer vermogen gebruikt tot dat ie op temperatuur is, dan gebruikt ie minder, om op warmte te blijven. Hij zal idd niet warmer worden dan de ingestelde temperatuur (op een kleine afwijking na dan)quote:Op maandag 2 april 2007 17:49 schreef piepster het volgende:
Nee hoor. Een oven verwarmt tot de gewenste temperatuur voor. Het zou nogal energieverspilling zijn om hem eerst te warm te maken, en bovendien zou er dan een koeler in de oven moeten zitten, daardoor zou zo'n ding veel te duur worden.
Waarschijnlijk heb je een slecht thermostaat of leg je de pizza te hoog in de oven (als je verwarmingselement boven zit).
Tja, frituren en in de oven verhitten zijn natuurlijk wel 2 totaal verschillende dingen, een oven is vergevingsgezinder denk ik.quote:Op dinsdag 3 april 2007 00:57 schreef attieboy het volgende:
Voorverwarmen is belangrijk. Je gooit toch ook geen kaassoufle in de frituurvet en begint dan pas de frituurvet op te warmen??
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |